Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Uit het leven van een bingewatcher: Linda's mannenkeuze

Uit het leven van een bingewatcher: Linda's mannenkeuze

Op haar eigen toetsenist Jeroen valt helemaal niks aan te merken. Maar verder… enfin, we komen er later nog op terug. Laten we beginnen met de constatering dat het lijkt alsof alles wat Linda aan haar keukentafel verzint, in klaterend goud verandert. Natuurlijk zijn er ook heus wel wat mislukte projecten en zit het haar privé ook bepaald niet altijd mee. Maar we moeten het erover eens zijn dat het totaalplaatje er goed uitziet. Succesvolle spelshows, succesvol tijdschrift, succesvolle stichting, succesvol én vernieuwend bezig online… en succesvolle series niet te vergeten. Het ganse land was enorm teleurgesteld dat Divorce ophield, maar zit nu wekelijks – gelijk na Linda in Miljoenenjacht – te kijken naar Linda in de serie Familie Kruys.

Linda zou dus oog moeten hebben voor wat populair is, voor wat mensen willen, voor wat vrouwen willen. En hoewel dat meestal goed gaat, heb ik daar soms mijn vraagtekens bij. En niet alleen ik, want ik heb natuurlijk ook wel even wat rondvraag gedaan in mijn omgeving. Het gaat dus om haar smaak qua mannen. Mannen in series dan. Zo vinden veel dames het een beetje lastig om in te zien wat de creatieve, succesvolle en sympathieke Bette toch ziet in haar wat nukkige en een beetje onverzorgd ogende serie-verloofde Johan. En waarom zou haar stadse wereldwijze assistente Juul als een blok vallen voor de puberale, naïeve en ietwat kinderachtige Arnoud? Of de jonge Ruxandra voor de stukken oudere alcohol-liefhebber Thomas? Wie het weet mag het zeggen. Het maakt het in elk geval wel lastiger voor vrouwen om zich in te leven in de vrouwelijke personages uit deze serie.

En dan nog even terug naar Divorce. Hierin speelde Boudewijn een totale vrouwenverslinder, werkelijk overal waar hij ging of stond legde hij het aan met de mooiste meiden en dames. Het is jammer dat in de serie nooit duidelijk is geworden wat die dames toch zágen in hem. Succesvol was hij niet, geld had hij ook niet, hij loog tegen zijn vrouw, was niet buitengewoon lief of aardig, en van een verleidelijk gespierd lijf en/of volle haardos was nou ook bepaald geen sprake...

In romans vallen vrouwen vaak voor heel knappe, lieve en succesvolle mannen. Mannen waarvan je als lezer meteen begrijpt waarom het vrouwelijke hoofdpersonage in kwestie hem wil. Dat is ook wat de meeste vrouwen willen bij boeken, films en series: wegzwijmelen bij de ideale man. Attent, lief, complimenteus, stoer, knap, gespierd zonder uren in de sportschool te hangen, slim en handig, en dat allemaal verenigd in die éne hunk. Totaal niet reëel, maar de realiteit hebben we al in de eh... realiteit. Linda lijkt in haar series een wat andere boodschap mee te willen geven. Maar wat die boodschap dan precies is… laat zich vooralsnog raden!
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten