Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 3

Weekoverzicht 3

Weekoverzicht van 16 januari tot en met 22 januari

* Weetjes:
-Homeland stopt mogelijk na het achtste seizoen, maar er worden ook een hoop 'als' en 'maar' in de strijd gegooid om het misschien toch niet bij acht seizoenen te laten. Showrunner Alex Gansa vertelt: “Ik bouw het verhaal richting een conclusie en hoop dat, als er niets geks gebeurt in de wereld, we in de laatste twee seizoenen naar het buitenland kunnen gaan en het verhaal daar tot een einde kunnen brengen. We hopen ook dat Carrie weer in de spionagewereld eindigt. Ze is er nu twee seizoenen uit en ik denk dat het tijd is dat ze weer terug gaat en haar werk overzees uitvoert.” Maar helemaal zeker is Gansa niet: “Maar wie weet wat er kan gebeuren. Wat gaat er gebeuren in het Midden-Oosten? En met de Iraanse nucleaire deal? Wat wordt de relatie van de Verenigde Staten met Poetin in Rusland? Dat zijn vragen waar Homeland de komende twee seizoenen naar gaat kijken en we zullen voorlopig even afwachten hoe het verder gaat.” Op zondag 15 januari is het zesde seizoen bij Showtime van start gegaan, op zondag 29 januari zal Homeland te zien zijn bij BNN.Algemeen Serienieuws
Star Trek: Discovery
- De fans moeten zich gaan afvragen of er überhaupt wel een nieuwe Star Trek-serie gaat komen. De première van Star Trek: Discovery is weer uitgesteld. Dit is al de tweede keer dat er met de datum geschoven wordt, komt van uitstel afstel? CBS zegt in een officiële verklaring: “De productie van Star Trek: Discovery begint volgende week. We houden van de cast, het script en we zijn opgewonden over de wereld die de producenten hebben geschapen. Het is een ambitieus project, we zullen flexibel zijn met de premièredatum van de serie. We hebben vanaf het begin gezegd dat het belangrijker is om het goed te doen dan om het snel te doen. Er is ook meer flexibiliteit toegevoegd aan CBS All Acces, die is niet gebonden aan seizoenen of premières.” De premièredatum wordt nu naar verwachting najaar 2017 of het begin van 2018, als het nog door gaat.

Datums Series
House of Cards (2013)
- Bekijk de video in de tweet hieronder, meer commentaar is niet nodig.

Reign (2013)
- Het allerlaatste vierde seizoen van Reign gaat op 10 februari van start bij The CW. Volgens de tweet met videotrailer zal het behoudt van de macht een hoge prijs gaan kosten.

Startdatums series op de Vlaamse TV
- Voor alle kijkers naar de Vlaamse televisie hierbij de startdatums van de Belgische zenders of zenders die ook in België te ontvangen zijn.

Gecancelde Series
COJONES
- De komedieserie van de VARA, COJONES, komt definitief niet terug. Na drie seizoenen - het laatste seizoen is begin 2016 uitgezonden - komt de satirische serie COJONES aan zijn eind. Erik van Muiswinkel bevestigde het nieuws zelf bij RTL Late Night. COJONES focuste zich op satirische sketches die gebaseerd zijn op actualiteiten.

Comedians in Cars Getting Coffee
- Crackle heeft besloten om niet verder te gaan met het komische praatprogramma Comedians in Cars Getting Coffee. Het negende seizoen is de allerlaatste van de Jerry Seinfield serie bij Crackle. Maar er is goed nieuws voor de fans. Het negende seizoen mag dan de allerlaatste zijn bij Crackle, Netflix neemt de serie over en heeft Comedians in Cars Getting Coffe gelijk vernieuwd met een tiende seizoen. Het tiende seizoen krijgt 24 afleveringen en zal aan het eind van 2017 van start gaan bij Netflix.

George Gently
- Er is goed en slecht nieuws voor de fans van de BBC One detectiveserie George Gently. De serie is vernieuwd met een achtste seizoen maar dat seizoen wordt ook gelijk de allerlaatste. Richard Harrington, Adam Levy en Steven Robertson zullen gastrollen spelen in het allerlaatste achtste seizoen. Hoofdrolspeler Martin Star zei: “Het is geweldig om terug te komen met de serie. We zijn erg blij en nauw betrokken en werken met zulke vrienden is een plezier.”

The Tunnel
- Sky Atlantic heeft de misdaad thriller The Tunnel vernieuwd met een derde seizoen, maar het zal wel het allerlaatste seizoen zijn. Het derde seizoen zal The Tunnel: Vengeance gaan heten. Met de Brexit als zeer reële mogelijkheid, speelt The Tunnel: Vengeance zich af in Europa tussen de hysterie van de vluchtelingencrisis, de toenemende dreiging en gruwel van terrorisme en met extreem rechtse groeperingen die hun macht zien groeien.

Nieuwe Series
James Cameron’s Story of Science Fiction
- AMC heeft een documentaireserie besteld van en met James Cameron. Lees hier wat de serie precies gaat inhouden.

The Alienist
- Dakota Fanning keert na twaalf plus jaar terug op het kleine scherm. Lees hier in welke serie en wat voor rol ze gaat spelen.

The Sinner
- Klik hier om te lezen welke nieuwe serie met Jessica Biel USA Network heeft besteld.

Vernieuwde Series
American Crime Story
- FX heeft ook een vierde seizoen besteld van de anthologieserie American Crime Story. Lees hier welk verhaal er in het vierde seizoen verteld gaat worden.

A Series of Unfortunate Events
- Netflix moet het nieuws nog officieel aankondigen, maar insiders hebben al verklapt dat de Original Netflix series A Series of Unfortunate Events een tweede seizoen gaat krijgen. Het is de bedoeling dat het tweede seizoen in 2018 van start gaat bij Netflix.

Inside No. 9
- De BBC Two komedieserie Inside No. 9 is vernieuwd met een vierde seizoen. Begin 2017 zal het derde seizoen van start gaan met gastspelers als Sheridan Smith, David Warner, Timothy West, Jack Whitehall, Alison Steadman en Gemma Arterton.

Jay Leno’s Garage (2015)
- CNBC heeft het autoprogramma van Jay Leno vernieuwd met een derde seizoen. Het derde seizoen zal in de zomer van 2017 te zien zijn bij CNBC.

Major Crimes
- Of het de allerlaatste gaat worden is nog niet bekend gemaakt, maar TNT heeft de misdaadserie Major Crimes vernieuwd met een zesde seizoen van dertien afleveringen.

Sneaky Pete
- De bejubelde Amazon-serie Sneaky Pete is vernieuwd met een tweede seizoen en die zal begin 2018 te zien zijn bij de streamingdienst.

This Is Us
- De NBC dramaserie This Is Us is vernieuwd met maar liefst twee seizoenen. Klik hier om er alles over te lezen.

Will & Grace
- Eindelijk is het officieel gemaakt: NBC heeft de komedieserie Will & Grace opgegraven en nieuw leven ingeblazen. Lees hier hoe het precies zit met Will & Grace.

Afleveringen
Game of Thrones
- Krijgt het achtste seizoen dan toch meer afleveringen en hoe zit het met de spin-off? Lees hier het laatste nieuws over de HBO fantasyserie Game of Thrones.

Prison Break
- Lees hier hoeveel afleveringen het vijfde seizoen van Prison Break gaat krijgen.

Casting Nieuws
Van God Los
- In 2013 was het derde seizoen van de BBN-serie Van God Los te zien op de televisie. Nu is er bekend dat er definitief een vierde seizoen gaat komen. En de eerste acteur die in het vierde seizoen te zien zal zijn is ook bekend gemaakt, Poal Cairo (Goede Tijden, Slechte Tijden, Celblok H). Van God Los is een dramaserie geïnspireerd op waargebeurde verhalen. De aanpak van de serie is dan ook uitdrukkelijk niet het maken van een reconstructie of het exact navertellen van een waargebeurd verhaal. Elke aflevering heeft een andere regisseur en andere acteurs. Het vierde seizoen krijgt zes afleveringen van elk 50 minuten. Wanneer het vierde seizoen Van God Los zal worden uitgezonden is nog niet bekend gemaakt.

Columns
Showtime, aflevering 35
- Deze week was er weer een Showtime. Klik hier om erover te lezen en luisteren.


Kijkcijfers
Week 2
- Klik hier voor de kijkcijfers van 9 januari tot en met 15 januari.

Kijktip van de Week
De Maatschap
- De allereerste serie in de nieuwe rubriek Kijktip van de Week is De Maatschap. Klik hier om het artikel te kunnen lezen.

MijnSerie
50 miljoen afleveringen
- Deze week heeft MijnSerie een prachtige mijlpaal behaald. Lees er hier alles over.

Feedback
- Stijn Pijper heeft de hulp nodig van de lezers en bezoekers van MijnSerie. Klik hier om te zien wat hij precies zoekt en wat jij kan doen om hem en MijnSerie te helpen.

Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten
Netflix
- Netflix doet het niet alleen goed qua rapportcijfers, maar ook het aantal abonnees groeit harder dan verwacht en daarmee ook de omzet. Klik hier om de cijfers te kunnen lezen.

Nominaties en Prijzen
People’s Choice Awards
- Voor de 43ste keer heeft het volk zijn stem uitgebracht op hun favorieten series en acteurs en actrices. Lees hier wie er op 18 januari met de prijzen vandoor gingen.

Serie van het Jaar 2016
- Heb jij nog niet gestemd voor de Serie van het Jaar verkiezing? Klik hier om alsnog je stem uit te brengen.

Overlijdensberichten
Adèle Bloemendaal
- Comédienne Adèle Bloemendaal is 21 januari 2017 overleden in haar woonplaats Amsterdam. Ze was al lange tijd bijzonder broos na een reeks aan ziekenhuisopnames. Al vanaf de jaren 60 is Adèle niet meer weg te denken van de Nederlandse televisie. Ze speelde in vele televisieseries zoals Mens durf te Leven, ’t Schaep met de vijf poten, Citroentje met Suiker, Kant aan m’n Broek, De Brekers, Beppie, In de Vlaamsche pot, Baantjer en Grijpstra en de Gier. Haar laatste televisie optreden was in 2006 in de remake van de serie 't Schaep met de vijf poten uit 1969. Ze wordt overleefd door haar zoon en kleindochter. Adèle Maria Hameetman is 84 jaar geworden, R.I.P.
Video on youtubeMiguel Ferrer
- Acteur Miguel Ferrer is donderdag 19 januari 2017 overleden aan de gevolgen van kanker. Ferrer was al meer dan 40 jaar een bekende op de televisie. Ferrer begon in 1981 met een bijrol in de serie Magnum, P.I.. Daarna speelde hij in vele series als Trapper John, M.D., Hotel, Cagney & Lacey, Hill Street Blues, Miami Vice, Twin Peaks, The Stand, Fallen Angels, Bionic Woman, The Protector, Desperate Housewives, Young Justice en Crossing Jordan. Zijn laatste rol speelde hij in NCIS: Los Angeles als Owen Granger. Ook zal hij te zien zijn in de revival van Twin Peaks (2017). De opnames zijn al gemaakt en afgerond. Ferrer wordt overleefd door zijn vrouw en twee zoons. Miguel José Ferrer is 61 jaar geworden, R.I.P.

Populairste series
Populairste series afgelopen week
- Welke series waren er in week 3 het populairst? Klik hier om het te lezen.


Voor je Serieagenda*
*Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van januari.
-Woensdag 25 januari
18.00 – Witless – Seizoen 2 (BBC Three)
20.25 – De Maatschap – Serie première (VPRO)

-Vrijdag 27 januari :
21.30 – Familie Kruys – Seizoen 3 (Videoland)
22.00 – The Last Leg – Seizoen 10 (Channel 4)

-Zaterdag 28 januari
20.00 – Fargo – Seizoen 1 (Veronica)

-Zondag 29 januari
20.25 – Reizen Waes – Seizoen 3 (Eén)
21.00 – Tegenlicht – Seizoen 17 (VPRO)

* Wist je Dat?:

***LET OP*** Onderstaande tekst kan mogelijk spoilers bevatten voor kijkers die het vierde seizoen van Sherlock nog niet helemaal gezien hebben!

-Het vierde seizoen van Sherlock toch wellicht de laatste zal zijn. Waarom er steeds zo geheimzinnig gedaan wordt over de serie Sherlock is een raadsel, maar ook nu weer blijkt dat het vierde seizoen hoogstwaarschijnlijk de allerlaatste zal zijn. Eerst was het hoofdrolspeler Cumberbatch die verklaarde dat het vierde seizoen de laatste was en alle producenten rolden over elkaar heen om te verklaren dat dat zeker niet waar was. Nu is het de beurt aan Steven Moffat om te verklaren dat het vierde seizoen van Sherlock toch wellicht de laatste was: “Er is niks dat we nog moeten uitleggen en dat vinden we erg fijn. Als we terugkeren, hoeven we enkel te beginnen met iemand die bij John en Sherlock aanklopt en een zaak voor ze heeft. Dan kunnen ze gewoon beginnen met het onderzoek.” Moffat vervolgt: “Het is volgens mij de eerste keer dat we een seizoen eindigden en denken, ‘Als we niet meer terugkeren, is dat prima’. Wat eindes betreft laat deze aflevering zien dat ze voor altijd door zullen gaan met het oplossen van misdaden vanuit Baker Street. Mochten we terug willen keren en meer misdrijven oplossen, kan dat prima. We mogen Sherlock Holmes natuurlijk nooit laten eindigen. Zoals Mary zei zijn er altijd andere misdrijven die opgelost moeten worden en kunnen er andere acteurs zijn die de rollen spelen. Dus het enige einde dat je ooit kan hebben in de franchise is dat de legende voor altijd voortduurt.” Het vierde seizoen is bij vele kijkers en critici niet in goede aarde gevallen. En wil de kijker weer drie jaar wachten tot Cumberbatch en Freeman tijd hebben om weer een serie Sherlock op te nemen?

Met overzichtelijke groet,

Mandy

Steven Moffat

Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (7)

sarlottje
sarlottje 23 januari 2017, 12:40
Jammer dat Sherlock waarschijnlijk klaar is. Beste serie ooit gemaakt!
Linda60
Linda60 23 januari 2017, 20:48
Echt n super fijne app dit en ben blij met alles waarmee we op de hoogte gehouden worden.het zou echter fijn zijn als de links naar andere artikelen zouden werken
Mandy1966
Mandy1966 23 januari 2017, 22:05
Welke links werken niet?

Want ik heb elke link nu aangeklikt en alles doet het.
Linda60
Linda60 23 januari 2017, 23:29
Bijvoorbeeld bij het stukje over american Crime Story.er staat Lees hier waar het 4e seizoen over gaat.nou ik kan proberen drukkem wat ik wil maar er opent niks
anonymous
anonymous 24 januari 2017, 08:54
Die link werkt bij mij gewoon.
Mandy1966
Mandy1966 24 januari 2017, 09:09
Ja, hier doet hij het ook. Misschien een vreemde vraag maar klik je wel op het woordje HIER?
Lange
Lange 24 januari 2017, 09:10
In de app worden de links verwijderd. Dit omdat deze verwijzen naar de links op de website. Anders zou je uit de app gaan en naar de website gaan. Er is nog geen oplossing voor om dit ook in de app goed te laten gaan. Vandaar dat ze eruit gehaald worden.
Log in om een reactie achter te laten