Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 11

Weekoverzicht 11

Het is officieel lente vandaag en dat merk je gelijk. Er komt steeds meer serienieuws binnen. Vernieuwingen, cancelleringen en finaledatums zijn aan de orde van de dag. Maar ook castingnieuws en startdatums komen binnen. Ook deze week heeft MijnSerie weer al het nieuws voor je bijgehouden. Hieronder het weekoverzicht van 14 maart tot en met 20 maart.

Algemeen Serienieuws
Pretty Little Liars
- Op 15 maart is de laatste aflevering van het zesde seizoen uitgezonden van Pretty Little Liars, en de fans worden nu al nieuwsgierig gemaakt naar het zevende en mogelijk laatste seizoen. Marlene King tweette de titel van de eerste aflevering van het zevende seizoen:
Zie meer Pretty Little Liars nieuws verderop in dit weekoverzicht.

The Walking Dead
- Voor de fans van The Walking Dead die durven, komt er leuk nieuws uit Amerika. De Universal Studios Hollywood krijgen er een attractie bij: Survive The Walking Dead. Volgens een promo zal de attractie in de zomer van 2016 worden geopend en het zal zombies en locaties van de serie en de comic bevatten:

Westworld
- De HBO serie Westworld, gebaseerd op de gelijknamige film van Michael Crichton uit 1973, lijkt maar niet van de grond te komen. Oorspronkelijk zou de serie dit jaar in première gaan, nu is die première uitgesteld naar 2017. Maar producent J.J. Abrams legt uit waarom: “Westworld is een van die dingen waar ik al ontzettend lang aan wilde werken. Ik sprak Michael Crichton 21 jaar geleden en sindsdien hebben we hieraan gewerkt. Aan het hart van Westworld ligt een verhaal over bewustzijn, onderdrukking en ontdekking. Het is een van die projecten waar ik erg dankbaar voor ben en me blij voel er deel van uit te maken. Wat {het team} gedaan heeft is zó geweldig en cool en ze overhaasten niets, want het netwerk biedt ze daar alle tijd voor.” Dat is dus de reden om het, duistere spektakel over de opkomst van kunstmatige intelligentie en de toekomst van de zonde, uit te stellen.

Datums Series
CBS
- Eindelijk is de kogel door de kerk, niet alleen heeft CBS aangekondigd dat de serie Person of Interest gecanceld is maar ook wanneer het nu vijfde en laatste seizoen van start zal gaan. Ook heeft CBS gelijk vele finaledatums aangekondigd en wat veranderingen in het uitzendschema. En niet lang na de aankondiging van finaledatums kwam CBS met start-en premièredatums van vier zomerseries.

Cooper Barrett's Guide To Surviving Life
- Er hangt een schaduw van de cancellering-Reaper over de komedie Cooper Barrett's Guide To Surviving Life van FOX heen. Vanaf 3 april zullen nieuwe afleveringen van Cooper Barrett's Guide To Surviving Life om 19.30 uur worden uitgezonden, en om 20.30 uur zal nu het al vernieuwde Bob's Burgers worden uitgezonden.

Maron
- Het filmen van het vierde seizoen van de komedieserie Maron zit erop. Op 4 mei zal het vierde seizoen van start gaan bij IFC:

Preacher
- Het even geduurd maar eindelijk heeft AMC de premièredatum van de fantasy-horrorserie Preacher aangekondigd. Klik hier om te lezen wanneer Preacher in première gaat.

Switched at Birth
- Het vijfde en laatste seizoen van de Freeform dramaserie Switched at Birth zal pas in 2017 worden uitgezonden. Bedenker Lizzy Weiss heeft dat bevestigd:

Gecancelde Series
Of Kings and Prophets
- De Bijbelse dramaserie Of Kings and Prophets van ABC is na twee afleveringen uit het uitzendschema gehaald en gecanceld.

Tessa
- De komische dramaserie Tessa, over de eigenzinnige lerares Nederlands, krijgt geen vervolg. BNN-VARA heeft de serie gecanceld na één seizoen wegens een gebrek aan kijkers. Hoofdrolspeelster Thekla Reuten heeft het nieuws bevestigd. Reuten denkt dat het aan NPO ligt dat de serie gecanceld is: “Er is sinds de laatste aflevering regelmatig gevraagd en gesnakt naar een tweede seizoen maar helaas heeft NPO ondanks het succes besloten niet verder te gaan met Tessa. Producent Warner, BNN en wij allemaal van Tessa vinden dat heel jammer.”

Vernieuwde Series
Better Call Saul
- De dramaserie Better Call Saul is door AMC en Sony Pictures Television vernieuwd met een derde seizoen. Het derde seizoen van Better Call Saul krijgt tien afleveringen en staat gepland voor 2017.

Dark Net
- Showtime heeft de reality-thriller Dark Net vernieuwd met een tweede seizoen. Het tweede seizoen gaat in 2017 van start:

Disappeared
- Na meer dan drie jaar heeft Investigation Channel de documentaireserie Disappeared weer van stal gehaald. Het zevende seizoen met tien afleveringen zal vanaf 11 april weer op zoek gaan naar vermiste personen.

Gotham
- FOX heeft de hitserie Gotham vernieuwd met een derde seizoen en die gaat in het najaar van 2016 van start.

Heartland
- CBC heeft de langstlopende Canadese dramaserie Heartland vernieuwd met een tiende seizoen. De opnames van het tiende seizoen beginnen op 9 mei en zullen in december worden afgerond. CBC heeft achttien nieuwe afleveringen besteld van de serie die zich afspeelt op een paardenranch in Alberta. De laatste aflevering van het negende seizoen zal op 20 maart worden uitgezonden.

Kendra on Top
- Op 1 april keert Kendra on Top terug bij We tv met een vijfde seizoen:

Masterchef (UK)
- BBC One heeft bevestigd dat de kookcompetitie realityserie Masterchef (UK) een twaalfde seizoen krijgt en dat het twaalfde seizoen op 23 mei van start zal gaan:

Million Dollar Listing New York
- Bravo heeft de realityserie Million Dollar Listing New York vernieuwd met een vijfde seizoen. Op donderdag 21 april zal het vijfde seizoen van start gaan. Zie tweet van Ryan Serhant hieronder:

Outcast
- Er is nog niet één aflevering uitgezonden, maar CineMax weet zeker dat Outcast een hit gaat worden en heeft de horrorserie Outcast nu al vernieuwd met een tweede seizoen.

Shadowhunters
- De castleden van de fantasyserie Shadowhunters hebben zelf aangekondigd dat hun serie vernieuwd is door Freeform met een tweede seizoen. Lees er hier alles over.

The Bachelorette
- ABC' romantische hitserie komt terug met een twaalfde seizoen met Southern Liefje Joelle ‘Jo Jo’ Fletcher. Op maandag 23 mei zal het twaalfde seizoen de realityserie The Bachelorette van start gaan bij ABC.

Vikings
- History Channel heeft de avonturenserie Vikings vernieuwd met een vijfde seizoen. Lees hier meer.

Casting Nieuws
Chicago Justice
- NBC heeft nog twee bekende gezichten gecast voor een rol in de derde spin-off van Chicago Fire, Chicago Justice (voorheen Chicago Law), Joelle Carter (Justified). Carter zal de eigenwijze en stoere onderzoeker Lori Nagle gaan spelen. Philip Winchester en Nazneen Contractor zijn al eerder aan de castinglijst toegevoegd. De tweede bekende is Carl Weathers (Colony). Weathers gaat staatsadvocaat Mark Jefferies spelen in de backdoor-pilot die wordt uitgezonden als 21ste afleveringen van Chicago PD dit seizoen.

Heel Holland Bakt
- Omdat Martine Bijl moet revalideren ging Omroep Max opzoek naar een tijdelijke presentator van het populaire bakprogramma Heel Holland Bakt. Op maandag 14 maart werd deze bekend gemaakt, lees hier wie het is geworden.

Pretty Little Liars
- LET OP: Spoilers! Andrea Parker zal terugkeren in het zevende seizoen van Pretty Little Liars in een vaste rol. Is Jessica DiLaurentis dan niet dood? Volgens berichten zal Parker terugkeren als Jessica’s tweelingzus Mary Drake.

Prison Break
- De casting van de revival van Prison Break gaat goed, al enkele oudgediende hebben getekend voor het negendelige nieuwe seizoen. Lees hier om te lezen wie er terugkeren en met wie er nog gesprekken gaande zijn. REPORT: Inmiddels is er bekend gemaakt dat Robert Knepper (Theodore 'T-Bag' Bagwell), Rockmond Dunbar (Benjamin Miles 'C-Note' Franklin) ook zullen terugkeren.

The Big Bang Theory
- Op 12 mei, tijdens de finaleaflevering van het negende seizoen, zullen we voor het eerst kennis maken met de vader van Leonard (Johnny Galecki). Judd Hirsch (Taxi, Forever) zal die rol op zich gaan nemen. Er zijn nog geen verdere details vrijgeven over de rol van Hirsch in The Big Bang Theory.

Training Day
- In weekoverzicht 9 lieten wij al weten dat er één hoofdrolspeler was gevonden voor de televisieversie van de film Training Day. Inmiddels is hoofdrolspeler twee ook gevonden; Justin Cornwell (Empire, Chicago P.D.) zal Kyle Craig gaan spelen een jonge idealistische Afro-Amerikaanse politieagent.

Kijkcijfers
Week 10
- Klik hier voor de kijkcijfers van 7 maart tot en met 13 maart.

MijnSerie
Dashboard
- Zoals verleden week gemeld zijn ze achter de schermen heel druk bezig om MijnSerie nog beter en (visueel) mooier te maken. Eén van de wijzigingen is direct zichtbaar, we hebben nu een prachtig dashboard.

Update Fan
- Fans kunnen nu cijfers geven aan serieseizoenen tot één decimaal nauwkeurig. Lees hier het hoe en waarom.

Overlijdensberichten
Joe Santos
- Op vrijdag 18 maart is acteur Joe Santos aan een hartaanval overleden. Santos werd vooral bekend als Det. Dennis Becker in The Rockford Files en Angelo Garepe in de HBO serie The Sopranos. Maar Santos speelde ook in series als Police Story, Me and Maxx, a.k.a. Pablo, Hill Street Blues, Hardcastle and McCormick, MacGyver, Magnum, P.I., Santa Barbara en Hunter. Joe Santos wordt overleefd door zijn vrouw, met wie hij bijna 58 jaar getrouwd was, twee zoons en een dochter. Joseph Minieri is 84 jaar geworden, R.I.P.

Larry Drake
-Vaarwel Benny. De acteur Larry Drake die acht seizoenen lang de rol van Benny speelde in L.A. Law is op 17 maart overleden.

Sylvia Anderson
- Lady Penelope uit de Thunderbirds is niet meer. Sylvia Anderson (foto uit 1966) was de stem van Lady Penelope in de door Andersons echtgenoot bedachte poppenserie Thunderbirds. De actrice speelde onder andere ook in Space: 1999, UFO, Joe 90, Captain Scarlet and the Mysterons en Stingray. Sylvia Anderson wordt overleefd door haar zoon en dochter, vier kleinkinderen en een achterkleindochter. Sylvia Thamm is 88 jaar geworden, R.I.P.


Prijsvragen
- Tot 22 maart kun je kans maken op actiefiguurtjes van de onderstaande serie:
Game of Thrones
- Klik hier als je kans wilt maken op de actiefiguurtjes van Game of Thrones.

- Tot 24 maart kun je kans maken op de onderstaande serie:
Norskov
- Klik hier als je kans wilt maken op de serie Norskov.

Antwoorden prijsvragen week 10
- De antwoorden op de prijsvragen van vorige week zijn:

* The Powerpuff Girls
Vraag: Wat is de oorspronkelijke naam van de cartoon Powerpuff Girls die bedacht is door McCracken?
Antwoord: Whoopass Stew.

Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

Trailers, Promo’s, Teasers en Interviews
Penny Dreadful
- Op 1 mei gaat het derde seizoen van Penny Dreadful van start bij Showtime, tijd voor een trailer ‘Embrace Your Dark Side’:
Video on youtube


Unbreakable Kimmy Schmidt
- Op 15 april gaat het tweede seizoen van de Netflix komedie Unbreakable Kimmy Schmidt van start. Netflix heeft een trailer vrijgegeven die hieronder te zien is:
Video on youtube


Voor je Serieagenda
*Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht maart.
-23 maart:
Masterchef (UK) – Seizoen 12 (BBC One)
-24 maart:
Line of Duty – Seizoen 3 (BBC Two)
-25 maart:
Boomers – Seizoen 2 (BBC One)
The Graham Norton Show – Seizoen 19 (BBC One)
-26 maart:
My Little Pony: Friendship is Magic – Seizoen 6 (The Hub)
-27 maart:
Undercover in Nederland – Seizoen 14 (SBS 6)

Vergeet niet dat in de nacht van 26 en 27 maart de zomertijd ingaat, de klok moet een uur vooruit gedraaid worden. Ik wens je vast een gezellig paasweekend en tot volgende week.

Met overzichtelijke lentegroet,
Mandy


Carl Weathers gecast voor rol in Chicago Justice
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten