Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 9

Weekoverzicht 9

Heb je een lekkere vakantie gehad? Lekker uitgerust, wat series ingehaald die je al heel lang wilde zien? Helaas zit de voorjaarsvakantie er weer op en gaan we weer over tot de orde van de dag. Februari was dit jaar een dagje langer, vandaar weekoverzicht 9 van maandag 29 februari tot en met zondag 6 maart.

Algemeen Serienieuws
11/22/63
- De serie 11/22/63, gebaseerd op het gelijknamige boek van Stephen King, zal dit voorjaar nog in Nederland te zien zijn. FOX NL heeft dit nieuws aangekondigd zonder met een exacte datum te komen, maar MijnSerie houdt je op de hoogte.

Gecancelde Series
Childrens Hospital
- Adult Swim heeft vrij abrupt een einde gemaakt aan de komedieserie Childrens Hospital. Acteur Rob Corddry heeft aangegeven dat het zijn eigen beslissing was en dat die beslissing heel recent is gemaakt. Zie zijn tweet hieronder:

Kevin From Work
- 7 oktober 2015 was de officiële laatste werkdag van Kevin. Freeform heeft Kevin From Work na één seizoen gecanceld. Lees hieronder de tweet:

Mad Dogs (US)
- Amazon heeft de dramedy Mad Dogs (US) gecanceld na slechts één seizoen. Shawn Ryan, de bedenker van Mad Dogs (US) heeft bevestigd dat er geen tweede seizoen gaat komen. Zie de tweets hieronder:



Nieuwe Series
Drew
- CBS heeft een pilot besteld van de mogelijke nieuwe serie Drew. Sarah Shahi (Person of Intrest) gaat Nancy Drew vertolken in deze pilot.

Start- en premièredatums Series
Kingdom
- De dramaserie Kingdom van DirecTV keert op woensdag 1 juni terug. Seizoen 2B gaat ongeveer drie maanden na de gebeurtenissen van seizoen 2A weer verder, waar de fans een Ryan-Jay gevecht kunnen verwachten die de gym in tweeën zal splitsen.

Maart
- Welke series starten wanneer in maart en welk seizoen begint dan bij welk netwerk, welke kabelzender of welke streamingdienst? We hebben het hier netjes op een rijtje gezet.

Mistresses (US)
- Vanaf dinsdag 5 april is de dramaserie Mistresses (US) elke week te zien bij Net5. Om 21.30 zal er elke week een aflevering worden uitgezonden van één van de leukste en meest meeslepende series. Net5 begint bij aflevering één van het eerste seizoen, maar in Amerika staat er al een vierde seizoen gepland. Ze kunnen dus even voort bij Net5.

Overzicht nieuwe series maart
- In maart 2016 komen er veel nieuwe series uit. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet, klik hier om de lijst te bekijken.

Shades of Blue
- Vanaf woensdag 30 maart om 23.00 uur zal FOX NL elke week de misdaad dramaserie Shades of Blue gaan uitzenden. Shades of Blue is een NBC serie met de veelzijdige Jennifer Lopez in de hoofdrol als alleenstaande moeder en detective Harlee Santos.

Wayward Pines
- Het tiendelige tweede seizoen van de M. Night Shymalan’s serie Wayward Pines zal op 25 mei 2016 terugkeren bij FOX. Zie onderstaande tweet:

Vernieuwde Series
ABC
- De alfabet zender ABC heeft veel series vernieuwd. Lees hier welke series er een seizoen bij krijgen.

Ali B op volle toeren
- Ali B is alweer druk bezig met een nieuw seizoen van het muziek programma Ali B op volle toeren. Op de vraag of er nog genoeg oudgediende zangers over waren antwoordde Ali B: “Toen we het erover hadden of we nog een seizoen zouden doen, twijfelde ik er ook over. Maar ik heb nu namen voorbij zien komen, waarvan ik denk: er kan makkelijk nog een seizoen bij en misschien zelfs twee.” Ali B wil nog geen namen vrijgeven, maar wel vertelde hij dat er ook internationale namen bij zaten.

Bachelor in Paradise
ABC schijnt maar niet genoeg te kunnen krijgen van vrijgezellen in paradijs. Ze hebben de realityserie Bachelor in Paradise vernieuwd met een derde seizoen. Het derde seizoen zal nog in 2016 uitgezonden gaan worden.

Bering Sea Gold
- De goudkoorts duurt nog even voort bij Discovery Channel. De realityserie Bering Sea Gold is vernieuwd met een zesde seizoen. Het zesde seizoen van Bering Sea Gold staat gepland om op woensdag 30 maart om 21.00 uur van start te gaan.

Fuller House
- Het vervolg van Full House, Fuller House is door Netflix vernieuwd met een tweede seizoen.

Keeping Up with the Kardashians
- E! heeft de realityserie Keeping Up with the Kardashians vernieuwd met een twaalfde seizoen. Het twaalfde seizoen met de high society familie zal deze lente nog van start gaan. Zie tweet hieronder:

Made in Chelsea
- E4 heeft Made in Chelsea vernieuwd met een elfde seizoen. Het elfde seizoen zal in maart te zien zijn en het belooft de gebruikelijke dosis drama, liefde en plezier, en ook nieuwe gezichten met zich mee te brengen. Wanneer Made in Chelsea in maart van start gaat is nog niet bekend gemaakt.

Misfit Garage
- Discovery Channel heeft de Fast N’Loud spin-off Misfit Garage vernieuwd met een derde seizoen en die gaat op maandag 7 maart van start, zie tweet hieronder:

NCIS (2003)
- CBS heeft de zeer succesvolle en populaire misdaad dramaserie NCIS (2003) vernieuwd met twee seizoenen. Mark Harmon, hoofdrolspeler en uitvoerend producent heeft een tweejarige deal gesloten met CBS. Dit nieuws houdt in dat NCIS (2003) nog minstens tot het seizoen 2017-2018 op de televisie te zien zal zijn met een veertiende en vijftiende seizoen. Zie de tweet hieronder:

Once Upon a Time
- Once Upon a Time is door ABC vernieuwd met een zesde seizoen.

Quantico
- ABC heeft de misdaad dramaserie vernieuwd met een tweede seizoen.

Silent Witness
- BBC One heeft de misdaad dramaserie Silent Witness vernieuwd met een twintigste seizoen. Zie tweet hieronder:

SpongeBob SquarePants
- Nickelodeon heeft aangekondigd dat hun animatieserie SpongeBob SquarePants vernieuwd is met een tiende en elfde seizoen.

Super Soul Sunday
- Oprah Winfrey gaat voor de twaalfde keer Super Soul Sunday presenteren. Dit keer zijn haar gasten onder andere Tracy Morgan, Shaka Senghor, Joel Osteen en Cheryl Strayed. Vanaf zondag 13 maart zal Super Soul Sunday weer te zien zijn bij OWN.

Teachers (2016)
- De komedieserie Teachers (2016) van TV Land is vernieuwd met een tweede seizoen van twintig afleveringen. Het tweede seizoen zal in het najaar van 2016 uitgezonden gaan worden. Lees de tweet hieronder:

The Real Housewives of New York City
- Bravo heeft de realityserie The Real Housewives of New York City vernieuwd met een achtste seizoen. De onverschrokken huisvrouwen van New York zullen vanaf woensdag 6 april om 21.00 uur weer te zien zijn bij Bravo.

Who Do You Think You Are? (US)
- TLC heeft de documentaire serie waarin bekende Amerikanen opzoek gaan naar hun familie geschiedenis, Who Do You Think You Are? (US) vernieuwd met een achtste seizoen. Het achtste seizoen zal op zondag 3 april worden uitgezonden. Eén van de bekende gasten dit seizoen, Lea Michele (Glee, Scream Queens), heeft getweet:

Casting Nieuws
24: Legacy
- Jimmy Smits (Sons of Anarchy), de Emmy en Golden Globe winnaar, die momenteel bezig is met de opnames van de Netflix Hip Hop dramaserie The Get Down, heeft zijn volgende grote rol alweer te pakken. In 24: Legacy gaat Smits (foto) de rol van John Donovan spelen, een senator die graag president wil worden en die er naar uitziet om samen met zijn vrouw, Rebecca (de al eerder gecaste Miranda Otto) de race om het Witte Huis aan te gaan.

American Horror Story
- Lady Gaga zal ook in het zesde seizoen van American Horror Story te zien zijn. Tijdens een interview liet Lady Gaga niet veel los over haar rol en voegde er aan toe: “Ik kan je niets zeggen over het hoe en wanneer of iets dergelijks”. Lady Gaga won een Golden Globe voor haar rol in het vijfde seizoen van American Horror Story. Ook Angela Bassett zal terugkeren in het zesde seizoen.

Goede Tijden, Slechte Tijden
- Beau Schneider, die de rol van Tim Lorderus speelt in de dagelijkse RTL4 soap Goede Tijden, Slechte Tijden, zal drie weken lang terugkeren naar Meerdijk. Tim is zes maanden geleden vertrokken naar Afrika. Schneider vertelt: “Hij keert terug omdat hij het personage Sjors ontzettend mist. Hij komt met een andere visie terug, maar wel met de gedachte om voorgoed te vertrekken.” Want Schneider wil niet te lang aan Goede Tijden, Slechte Tijden verbonden blijven; “Je speelt toch altijd die ene rol. Als acteur wil je zoveel mogelijk verschillende rollen spelen. Daarom ben ik na die drie weken weer weg.”

Training Day
- Vorige week hebben we vermeld dat Ethan Hawke niet verder zou gaan met Training Day. Deze week kunnen we vermelden dat er een andere hoofdrolspeler is gevonden; Bill Paxton (Big Love) heeft getekend voor een rol in de serie gebaseerd op de gelijknamige film Training Day uit 2001 met Ethan Hawke en Denzel Washington in de hoofdrol. Paxton gaat de rol spelen van Frank Rourke, een rol die te vergelijken valt met die van Denzel Washington in het origineel. Rourke is de leider van een hoog aangeschreven LAPD-politieteam dat het geregeld opneemt tegen de meest vreselijke criminelen. Hij moet samenwerken met een idealistische politieagent, die nu zal worden gespeeld door een donkere acteur.

Zoo
- Zoo krijgt er twee castleden bij. Josh Salatin (Elementary) en Alyssa Diaz (The Nine Lives of Chloe King) zullen hun opwachting maken in het tweede seizoen van Zoo, de apocalyptische dramaserie van CBS. Salantin gaat Logan spelen, een mysterieuze vreemdeling. Diaz zal Dariela gaan spelen die deel uit maakt van een militaire eenheid. Het tweede seizoen van Zoo staat gepland voor oktober 2016.

Columns
Kijktip
- De kijktip van week 9 was die van het vierde seizoen van de dramaserie House of Cards (2013). De KIJKTIP: House of Cards (2013)ging op 4 maart in première bij Netflix.

Kijkcijfers
Week 8
- Klik hier voor de kijkcijfers van 22 februari tot en met 28 februari.

MijnSerie
Bewerk serie informatie
- Soms zie je wel eens bij een serie foutieve informatie staan, nu kun je dat zelf wijzigen. Klik hier om te lezen hoe je als gebruiker nu zelf de serie informatie kunt aanpassen.

Onderzoek
- Help mee om MijnSerie te verbeteren. Vul de enquête in en help op die manier Philo en Sam met hun onderzoek naar de gebruikskwaliteit van MijnSerie en het Fan account.

Overlijdensberichten
George Kennedy
- Acteur George Kennedy is zondag 28 februari overleden in Boise, Idaho. Oscar-winnaar Kennedy speelde sinds 1956 in televisieseries en films. Hij werd vooral bekend door zijn rol in de dramaserie Dallas als Carter McKay, maar Kennedy speelde onder ander ook in Gunsmoke, Bonaza, Hawaii Five-O (1968), Rawhide, Perry Mason en The Love Boat. Zijn laatste rol op televisie was in 2010 in de soap The Young and the Restless. George Kennedy wordt overleefd door vier geadopteerde kinderen en een geadopteerde kleindochter. George Harris Kennedy Jr. is 91 jaar geworden, R.I.P.

Prijsvragen
Antwoorden prijsvragen week 08
- De antwoorden op de prijsvragen van vorige week zijn:

* Tessa
Vraag: Op welke tv-serie is de BNN serie Tessa gebaseerd?
Antwoord: Rita

* Vechtershart
Vraag: Na hoeveel jaar komt komt Nick Roest (Waldemar Torenstra) In Vechtershart vrij?
Antwoord: Na vier jaar

* Togetherness
Vraag: Van welke drug raakt Brett Pierson (Mark Duplass) onder invloed in episode zeven van het eerste seizoen van Togetherness?
Antwoord: Paddo’s

* Girls
Vraag: Adam Driver speelt Adam Sackler in de tv-serie Girls. Naast zijn rol in Girls is Adam ook bekend als Kylo. Over welke film gaat het hier?
Antwoord: Star Wars: The Force Awakens

Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

Trailers, Promo’s, Teasers en Interviews
Ballers
- Het tweede seizoen van Ballers staat gepland voor zomer 2016, bekijk de teaser trailer hieronder:
Video on youtube


Empire
- De tweede helft van het tweede seizoen van Empire gaat op 30 maart van start bij FOX, hieronder vast een voorproefje:
Video on youtube


Fear The Walking Dead
- Het duurt slechts 30 seconden, de teaser trailer van het tweede seizoen van Fear The Walking Dead, die op 10 april van start zal gaan. Bekijk 'm hier onder:
Video on youtube


Houdini & Doyle
- Zondag 13 maart begint de nieuwe ITV dramaserie Houdini & Doyle. Sir Arthur Conan Doyle en Harry Houdini, twee van de meest fascinerende en iconische karakters van de vroege 20e eeuw waren real-life vrienden, real-life tegenstanders, real-life misdaad oplossers. Zie trailer hieronder:
Video on youtube


Project Orpheus
- Op zondag 13 maart gaat bij de AVROTROS de thriller science fictionserie Project Orpheus in première. Project Orpheus vertelt het verhaal van vijf medisch studenten die mee doen aan een experiment dat hen de dood laat mee maken. Maar tegen welke prijs? Hoe meer zij geïntrigeerd raken door Project Orpheus, hoe meer zij hun leven daadwerkelijk op het spel zetten. Zie de trailer hieronder:
Video on youtube


Voor je Serieagenda
*Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van maart.

-7 maart:
Misfit Garage – Seizoen 3 (Discovery Channel)
-8 maart:
Wolfblood – Seizoen 4 (CBBC)
-9 maart:
Restaurant: Impossible – Seizoen 13 (Food Network)
-13 maart:
Houdini & Doyle – Serie première (ITV)
Project Orpheus - Serie première (AVROTROS)
Draadstaal – Seizoen 8 (VPRO)

En zo zitten we weer in maart en is het bijna lente, tijd voor series om vernieuwd te worden maar ook gecanceld. Uiteraard houdt MijnSerie je zoveel mogelijk op de hoogte van al het serie nieuws dat voorbij komt. Maar ook MijnSerie kan wel eens een bericht missen dus heb je tips, stuur een persoonlijk bericht naar Roeman. Deze week hebben we tips gekregen van Hangmat, sarlottje en Inna1989, bedankt daarvoor. We kunnen ook altijd nieuwsberichtschrijvers gebruiken, schrijf je in.

Met overzichtelijke nieuwsgroet

Mandy

Mistresses (US) binnenkort te zien bij Net5

Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (2)

anonymous
anonymous 7 maart 2016, 09:27
Afgelopen weekend het hele eerste seizoen van Mistresses nog eens gekeken. Blijft boeiend. Ik ga vanaf 5 april kijken!
Olga2000
Olga2000 7 maart 2016, 12:07
In reclamefilmpje van FOX was première datum van 11/22/63 11 april te zien.
Log in om een reactie achter te laten