Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 36

Weekoverzicht 36

1 september was een bijzondere dag voor MijnSerie. Maar liefst 25 miljoen afleveringen zijn er bekeken, dus afgevinkt door de gebruikers van niet alleen de grootste maar ook de leukste serie website van Nederland. Maar 1 september betekent ook weer het begin van het herfst/winter seizoen. Vele series beginnen (weer) in september en er is heel veel serie nieuws van 31 augustus tot en met 6 september.

Series
Agent X (US)
- Agent X (US) de nieuwe actie/dramaserie van TNT zal op zondag 8 november 2015 in première gaan met een twee uur durende aflevering (inclusief reclames). De weduwe van een Amerikaanse senator klimt op de politieke ladder om de eerste vrouwelijke vicepresident (Sharon Stone) te worden.

America's Got Talent
- NBC heeft er nog steeds geen genoeg van en is duidelijk van mening dat er nog heel veel talent verborgen zit in America. De talentenjacht America's Got Talent is vernieuwd met een elfde seizoen. Vanaf november 2015 tot februari 2016 zal America's Got Talent twaalf steden aandoen op zoek naar ontluikende talenten van alle leeftijden. In de zomer van 2016 zal het publiek kunnen zien of America's Got Talent weer nieuwe talenten gevonden heeft.

Arrow
- Op woensdag 7 oktober begint het vierde seizoen van de superheldenserie Arrow bij The CW. Zie hieronder voor de spannende twee minuten durende trailer:
Video on youtube


Being Mary Jane
- BET heeft aangekondigd dat het derde seizoen van Being Mary Jane op dinsdag 20 oktober van start zal gaan. In Being Mary Jane volgen we Mary Jane Paul (Gabrielle Union) die een succesvolle tv-nieuws anker is.

Bureau Raampoort
- We hebben even geduld moeten hebben maar op maandag 28 september is het dan eindelijk zover, Bureau Raampoort zal dan verder gaan om 21.30 uur bij SBS6. Peter van Opperdoes (Thomas Acda) en Jacob Holm (Tim Haars) zullen vanaf die maandagavond Amsterdam een stukje veiliger maken vanuit Bureau Raampoort.

Chicago Med
- Ondanks de opstart problemen die Chicago Med heeft gehad gaan de Chicago Fire spin-off opnames eindelijk van start op 16 september 2015. Het dertiendelige eerste seizoen van de ziekenhuisserie zal op dinsdag 17 november 2015 in première gaan bij NBC. (Tip: Inna1989)

Coach
- Zo wordt een serie na 18 jaar weer nieuw leven ingeblazen en binnen zes maanden blijkt dat het nieuwe leven niet veel waard meer is. De Coach blijft voorlopig nog even met pensioen als het aan NBC ligt.

Game of Thrones
- De HBO fantasieserie Game of Thrones krijgt er niet alleen castleden bij maar heeft ook het Guinness Book of Records behaald.

Gold Rush
- De goudkoorts gaat weer beginnen, de mijnwerkers zullen voor nog meer uitdagingen en onverwachte wendingen van het lot komen te staan in het zesde seizoen van Discovery Channels Gold Rush. Het zesde seizoen gaat van start met een twee uur durende aflevering op vrijdag 16 oktober 2015.

King of the Nerds
- Curtis Armstrong, presentator van King of the Nerds, heeft via een tweet laten weten dat de realityserie van TBS geen vierde seizoen zal krijgen. Lees hieronder de tweet:

Narcos
- Netflix heeft de serie Narcos, over het leven van drugsbaron Pablo Escobar , vernieuwd met een tweede seizoen.

SpongeBob SquarePants
- SpongeBob SquarePants gaat naar Broadway en grote namen als John Legend en David Bowie gaan liedjes schrijven voor SpongeBob The Musical.

Survivor’s Remorse
- Op 22 augustus 2015 was het tweede seizoen van Survivor’s Remorse gestart en nu al heeft Starz! hun kritisch toegejuichte original komedieserie vernieuwd met een derde seizoen. Het aantal kijkers is gegroeid na de eerste aflevering van het tweede seizoen met achttien procent. Genoeg reden dus om Survivor’s Remorse snel te vernieuwen met een derde seizoen.

The Blacklist
-Er staat een nieuwe naam bovenaan de lijst van meest gezochte personen. The Blacklist seizoen belooft Liz en Red op de vlucht en veel meer. Zie de promo hieronder over de explosieve terugkeer van The Blacklist op donderdag 1 oktober 2015:
Video on youtube


The Last Ship
- Op zondag 6 september werd de laatste aflevering van het tweede seizoen van The Last Ship bij TNT uitgezonden. Ook heeft TNT al aangekondigd dat er een derde seizen gaat komen van The Last Ship. Verleden jaar heeft Veronica het eerste seizoen uitgezonden van de apocalyptische actieserie, nu gaat Veronica het tweede seizoen van The Last Ship uitzenden. Op zondag 13 september om 20.30 uur kun je op de Nederlandse zender gaan zien hoe het verder gaat met The Last Ship en zijn bemanning.

The Librarians (2014)
- The Librarians (2014) keren op zondag 1 november terug met een tweede seizoen met een twee uur durende aflevering. Bekijk hieronder de trailer:
Video on youtube


The People’s Couch
- Bravo (US) heeft de voyeuristische serie The People’s Couch vernieuwd met een derde seizoen. En iedereen kan dan weer kijken naar andere mensen die televisie kijken op dinsdag 6 oktober 2015.

The Returned
- The Returned (Les Revenants) van het Franse Canal+ keert eindelijk terug. Het lang verwachte tweede seizoen van de Franse horrorserie The Returned zal op maandag 28 september 2015 terugkeren op de Franse televisie. Zie hieronder de tweet die het nieuws over The Returned wereldkundig maakte:

Under the Dome
- Volgens sommige was het nog lang niet genoeg en volgens sommige waren drie seizoenen er twee of zelfs drie teveel. Helaas voor diegene die maar niet genoeg kregen van de ellende onder de koepel, Under the Dome is gecanceld.

Yukon Men
-De realityserie van Discovery Channel Yukon Men keert terug voor een vierde seizoen op dinsdag 15 september 2015. In Tanana, Alaska is het leven hard en koud. Het ligt slecht 160 kilometer van de poolcirkel en in het dorp wonen slechts 200 mensen. En nu is Discovery Channel terug in Tanana om voor het vierde seizoen de bewoners te volgen.

Zwarte Tulp
- De Videoland Original Zwarte Tulp wordt uiteindelijk toch uitgezonden bij RTL4.
- Ook heeft Videoland eindelijk aangekondigd dat er een tweede seizoen gaat komen van hun Videoland Original Zwarte Tulp. Wanneer Zwarte Tulp in 2016 van start gaat is nog niet bekend gemaakt en ook niet wie van de castleden zullen terugkeren in het tweede seizoen, al zegt Videoland wel dat het er veel zullen zijn. De productie zal dit najaar aanvangen. (Tip: Inna1989)

Nieuwe Series
Sneaky Pete
- De pilot van de nieuwe serie van Bryan Cranston (Breaking Bad) en David Shore (House) was besteld door CBS, maar Sneaky Pete is uiteindelijk als serie besteld door Amazon. Sneaky Pete, met Giovanni Ribisi (Dads (2013)) als oplichter, gaat over een oplichter die uit de gevangenis komt en de identiteit aanneemt van zijn voormalige celmaat Pete om te schuilen voor zijn verleden. Amazon heeft de bied-oorlog gewonnen nadat CBS het over had gegeven tijdens de upfronts in mei. Foto: Giovanni Ribisi

Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten
Apple TV
- Apple TV wil zelf films en series gaan maken, lees hier over de plannen.

Syfy
- Geen of/of maar en/en voor beide vrijdagavondseries Dark Matter en Killjoys. Beide sciencefiction series zijn vernieuwd met een tweede seizoen door Syfy.

TV Land
- TV Land heeft ook twee series vernieuwd met een tweede seizoen. Impastor en The Jim Gaffigan Show zijn volgend jaar weer te zien.

Nominaties en Prijzen
Monic Hendrickx
- Actrice Monic Hendrickx krijgt 18 september de Grand Acting Award uitgereikt tijdens het festival Film by the Sea.

Overlijdensberichten
Dean Jones
- Komedieacteur Dean Jones is dinsdag 2 september overleden aan de gevolgen van de ziekte van Parkinson, R.I.P.

Wes Craven
- De horrorlegende Wes Craven is overleden, R.I.P.

Overzichten
September
- Welke series starten wanneer in september en welk seizoen begint dan bij welk netwerk, kabelzender of streamingdienst. We hebben het hier netjes op een rijtje gezet.

MijnSerie
Mijlpaal
- Op 1 september heeft de grootste serie website van Nederland een mijlpaal behaald. Maar liefst 25 miljoen afleveringen zijn afgevinkt.

Kijkcijfers
- Klik hier voor de kijkcijfers van week 35.

Televisie kijken is uit
- Gewoon televisie kijken wordt steeds minder populair, we kijken steeds vaker achteraf of via internet naar programma’s.

Prijsvragen
Gotham
- Tot 10 september maak je nog kans om het gehele eerste seizoen van Gotham te winnen, klik hier om mee te doen.

Antwoorden prijsvraag week 35
- Het antwoord op de prijsvragen van vorige week zijn:
* Chasing Shadows: Sean Stone kan heel goed het gedrag van mensen voorspellen, maar waar is hij niet zo goed in?
Antwoord: Sociaal contact leggen
* Falco: Wie is de compagnon van Falco?
Antwoord: Romain
* The Book of Negroes: Wat staat er precies in 'The Book of Negroes'?
De namen van Afrikaans-Amerikaanse slaven

Alle prijswinnaars gefeliciteerd met de prijs.

Nee, ik ga het deze week eens een keer niet hebben over de prestaties van bepaalde Oranje teams, alhoewel de basketballers het erg goed doen. Serie nieuws neemt deze week alle ruimte in. De laatste twee afleveringen van Extant werden op 9 september uitgezonden. Of de serie vernieuwd gaat worden is nog niet bekend, maar het ziet er niet best uit voor Hale Berry en haar AI en Alien kids. Op 10 september begint Overspel en Longmire weer en is de allerlaatste aflevering van Under the Dome. Jeuk en Penoza staan gepland voor 13 september. Genoeg dus om onze aandacht bij de series te houden en niet bij de Oranje voetballers. Veel plezier met alle series die weer gaan beginnen en tot volgende week.

Met overzichtelijke overvolle septembergroet

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (2)

Inna1989
Inna1989 7 september 2015, 14:09
Ik zie je hebt het erin gezet van Chicago Med & Zwarte Tulp.
Dus volgende week woensdag beginnen ze met de opnames van Chicago Med, dat is fijn dan.
Een goed weekoverzicht!
Mandy1966
Mandy1966 7 september 2015, 15:27
Uiteraard, alle tips worden nagekeken en als het klopt (bijna)altijd verwerkt in een nieuwsbericht of weekoverzicht, het bijna ligt aan de nieuwswaarde van het bericht. We kunnen de tips heel goed gebruiken, zeker zoals jou tips, omdat jij de series ook volgt via Facebook. Laat ze maar komen hoor de tips, we zijn er altijd blij mee.
Log in om een reactie achter te laten