Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.

Dean Jones overleden

Dean Jones, de acteur die bekend werd door series als Ensign O’Toole en films als Herbie, The Love Bug, is dinsdag 2 september 2015 overleden aan de gevolgen van de ziekte van Parkinson. Dean Jones begon zijn carrière in 1956. Hij speelde toen vele gastrollen in series als Bonaza, Wagon Train en Outlaws. Echt bekend werd hij door Ensign O’Toole te spelen in de gelijknamige serie van 1962 tot 1963.

Bekijk hier een clip uit Ensign O’Toole:
Video on youtube


Vanaf die tijd speelde hij in vele films en had hij bijrollen en gastrollen in onder andere de series; The Chicago Teddy Bears, Herbie, the Love Bug, The Love Boat, Murder, She Wrote en Beethoven. En zijn laatste rol in een televisieserie was in 1998 in Adventures from the Book of Virtues waar hij de stem deed van Chauncey.

De acteur maakte van familiekomedies zijn specialiteit. "Ik beschouw dat genre als puur", vertelde hij in 1996 aan de Los Angeles Times. "Gewoon vermaak, geen gepreek. We zoeken altijd maar naar sociale relevantie, maar misschien willen mensen gewoon vermaakt worden." Voor zijn werk voor de Disney Studios kreeg hij in 1995 een plek in de Disney Legends Hall of Fame.

Dean Jones wordt overleefd door zijn vrouw Lori Basham Jones, één zoon, twee dochters uit zijn eerste huwelijk, zeven kleinkinderen en drie achterkleinkinderen. Dean Caroll Jones is 84 jaar geworden.

Dean Jones in 2006
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten