Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Gaat Apple binnenkort zelf films en series maken?

Gaat Apple binnenkort zelf films en series maken?

Of het er van gaat komen is zeer onduidelijk en onzeker. En of er dan kijkers zijn voor de nieuwe zender/streamingdienst Apple TV valt te bezien, maar Apple is aan het onderzoeken of het zelf films en series kan gaan maken. Het tijdschrift Variety heeft een hooggeplaatste bron, die zelf bij de gesprekken aanwezig is geweest, geciteerd. Als dit waar zou blijken te zijn krijgt Netflix er een concurrent bij.

Zoals gezegd is er nog veel onduidelijk, maar Apple wil er volgend jaar serieus mee aan de slag. Ze zouden volgens geruchten zelfs hebben geprobeerd om het Top Gear trio binnen te halen, maar Jeremy Clarkson, James May en Richard Hammond tekenden een contract bij Amazon. Hoe Apple de series en films gaat produceren is ook nog niet bekend. Laten ze het door externe partijen produceren of richten ze een eigen tv-studio op?

Al met al klinkt het hele verhaal vrij onduidelijk maar zeker niet onlogisch want Apple werkt al jaren aan een eigen tv-box, de Apple TV. Op 9 september zal er een nieuwe versie worden aangekondigd tijdens een perspresentatie. Omdat Apple er volgens geruchten niet in is geslaagd om met kabelmaatschappijen tot een overeenkomst te komen over de te leveren content is nu het plan om zelf content te gaan maken. Daardoor zou Apple minder afhankelijk worden van externe partijen om Apple TV te vullen.

Aan geld zal het niet liggen want Apple heeft momenteel meer dan 200 miljard in kas. Het ontbreekt ze eigenlijk alleen aan ervaring. Zou jij gaan kijken naar Apple TV?

Steve Jobs kondigt Apple TV aan in 2010
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

HiMyNameIsJoey
HiMyNameIsJoey 2 september 2015, 15:50
En dan gewoon bij elke serie die stem van Jony Ive gebruiken: "Previously on.."
Log in om een reactie achter te laten