SpongeBob SquarePants

8.2 / 10
23 min
Animatie
Volg deze serie
8.2 / 10
14seizoenen/569afleveringen/1999 - heden
NetwerkNickelodeon
12x35 22 oktober 2020Eerstvolgende aflevering
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Te zien op
Looptijd:23 min1999 - heden
Genres:Animatie
Netwerk:Nickelodeon
SpongeBob SquarePants is een Amerikaanse animatieserie van de zender Nickelodeon. De serie ging in première op 1 mei 1999.

Diep in de oceaan, in het stadje Bikinibroek woont een zeespons met de naam SpongeBob SquarePants. Hij heeft de vorm van een schuurspons, is felgeel van kleur en heeft gaten over zijn gehele lichaam. Zijn standaard outfit bestaat uit een bruine broek, een rode stropdas, een paar witte sokken en zwarte lakschoenen. Hij woont in een ananas samen met zijn huisdier, de katachtige zeeslak Gerrit (Engels: 'Gary'). SpongeBob werkt als chefkok in het beroemde restaurant 'De Krokante Krab' (Engels: 'The Krusty Krab'), in enkele afleveringen ook wel vertaald als 'De Korstige Krab'. Los van dat hij erg dol is op zijn werk, staat hij in zijn dorp ook bekend als een meesterlijke kok, die de beste burgers van de zeebodem maakt. Hij levert zijn baas, de krab Meneer (Eugene) Krabs, dan ook erg veel geld op. SpongeBob is van jongs af aan boezemvrienden met Patrick Ster (Engels: Patrick Star), een zeester met een erg gebrekkige intelligentie, die woont onder een ronde rots, twee huizen verderop van SpongeBob. De buurman van zowel SpongeBob als Patrick is de inktvis Octo Tentakels (Engels: 'Squidward Tentacles'), een veelal chagrijnig en saai persoon, die zich met grote regelmaat dood ergert aan zijn hyperactieve buren, maar ook over het algemeen over alles wat te klagen kan hebben. SpongeBob en Patrick raken samen erg snel in moeilijkheden, waar veel van de episodes dan ook op gebouwd zijn. In de serie besteden de twee vrienden erg veel tijd aan kwallenvissen. Vaak bouwen SpongeBob en Patrick vriendschappen op met één of meerdere kwallen, maar er doen zich ook vaak situaties voor waar de kwallen een bedreiging voor hen vormen.
Koop serie

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 41
Seizoen 2
0 / 39
Seizoen 3
0 / 37
Seizoen 4
0 / 41
Seizoen 5
0 / 44
Seizoen 6
0 / 47
Seizoen 7
0 / 51
Seizoen 8
0 / 50
Seizoen 9
0 / 53
Seizoen 10
0 / 71
Seizoen 11
0 / 58
Seizoen 12
0 / 39
Seizoen 13
0 / 0
Seizoen 1999
0 / 0

Recensies (0)

Er zijn nog geen recensies van de serie SpongeBob SquarePants.

Nieuws (11)

Ook in de week van 12 tot en met 18 oktober hebben we het nieuws voor je verzameld. Lees hieronder welk nieuws je wellicht gemist zou kunnen hebben uit week 42
Gisteren, 09:00
MijnSerie leden willen graag weten wanneer welke serie van start gaat. Elke maandag houden we je op de hoogte van alle* series die in Nederland en België uitkomen de komende week.
29 jun 2020
1
Vanwege het weinige aanbod in augustus staat er in dit overzicht ook de series die in die maand zullen starten of in première gaan. Hou het nieuws en de weekoverzichten in de gaten voor meer datums in augustus.
29 jun 2020

Populaire reacties (2)

-
16 mrt 2014
Toen ik 6 was keek ik er met lof naar! Nu ben ik helaas beetje te oud voor.

Vergelijkbare series