Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 19

Weekoverzicht 19

Heleboel mensen die zich met series bezig houden zijn inmiddels aan het voorspellen geslagen. Welke series zullen overleven en welke series worden ten grave gedragen? Er zijn er vele die het doen zoals Virgil Vevie, zij kijken naar de cijfers, maar ik las ook dat er mensen zijn die wiggelroedes, Tarotkaarten of theeblaadjes gebruiken bij hun voorspellingen. Wij van MijnSerie houden het liever bij de cijfers. Sommige voorspellingen zijn onlangs uitgekomen en andere weer niet. Hier is in ieder geval het weekoverzicht van 4 mei tot en met 10 mei, en daar komt geen voorspelling of hocus pocus aan te pas.

Series
Banished
- De Britse periode serie, over Britten die verbannen worden naar Australië, krijgt geen vervolg. BBC Two heeft een einde gemaakt aan de dramaserie die zich afspeelde in de achttiende eeuw. Russell Tovey die James Freeman speelde, twitterde het volgende over deze beslissing: “De geschiedenis van Australië zal zijn verhaal moeten vertellen zonder ons - #banished op @BBCTwo heeft het avontuur beëindigd. Treurige dag voor drama.”

Bates Motel
- Op dit moment is het derde seizoen van Bates Motel aan zijn laatste afleveringen bezig. 11 mei zal de laatste zijn van het seizoen. Hoewel er nog nergens bevestiging is geweest van A&E over vernieuwing van de serie, heeft schrijver Carlton Cuse al een tipje van de sluier opgelicht. Hij is al bezig om het vierde seizoen te schrijven en verklapte aan Reddit AMA dat er nog twintig afleveringen (tien voor het vierde en tien voor het vijfde seizoen) te gaan zijn.

Comedy Bang! Bang!
- IFC heeft Scott Aukerman’s Comedy Bang! Bang! vernieuwd met een vijfde seizoen van twintig afleveringen. Dit had Scott te zeggen over de vernieuwing van de populaire komedie talkshow: “Ik heb helemaal geen grappige citaten meer. In plaatst daarvan, geniet van deze foto van een hond met een zonnebril op zijn kont.”

CSI: Crime Scene Investigation en CSI: Cyber
- Hoewel CBS nog niets officieel heeft gemaakt, wordt er gefluisterd dat CSI: Crime Scene Investigation geen zestiende seizoen gaat krijgen. Wel zal er het één en andere af worden gerond in een twee uur durende film. Maar volgens diezelfde bronnen wordt er gezegd dat de derde spin-off van CSI, CSI: Cyber ,wel een tweede seizoen gaat krijgen. We houden je op de hoogte van verdere ontwikkelingen rond deze twee series.

Familie Kruys
- Het gaat niet zo goed met Linda de Mols Familie Kruys. Elke aflevering levert de komedieserie bij RTL4 kijkcijfers in. Hoewel de serie nog steeds op een goede vijfde plaats staat met 1.3 miljoen kijkers staat dat cijfer toch in schril contrast met de 2.5 miljoen kijkers die het de eerste aflevering had. Wat wel positief blijft zijn de reacties op de sociale media, die zijn over het algemeen zeer positief.

Gunslingers
- American Heroes Channel heeft zijn hit docudrama serie vernieuwd met een tweede seizoen. Er zullen zes nieuwe afleveringen worden gemaakt van zes legendarische wildwest karakters. We krijgen een inkijkje in hoe deze personen echt leefden in het oude Westen. Gunslingers zal in juli 2015 van start gaan.

Orphan Black
- Het avontuur met verschillende identiteiten krijgt een vierde seizoen!

Phineas and Ferb
- De animatieserie die al sinds 2007 wordt uitgezonden bij Disney Channel nadert het einde. De serie zal op 12 juni na 104 dagen zomervakantie en 126 aflevering worden afgerond. De serie zal een goed afscheid krijgen met een 73 uur durende marathon die begint op 9 juni en zal eindigen met de allerlaatste aflevering “Last Day of Summer”. In de herfst zal er een special worden uitgezonden over Perry en zijn mede-dierlijke agenten dat heet “The O.W.C.A. Files”.

Powers (2015)
- Playstation Network heeft zijn eerste originele gescripte serie vernieuwd met een tweede seizoen. De serie gebaseerd op de gelijknamige Image/Icon comic zal in 2016 terugkeren. Powers speelt zich af in een wereld waar mensen en superhelden bestaan. Je volgt de rechercheur Christian Walker (Sharlto Copley) die belast wordt met misdrijven waarbij superkrachten zijn gebruikt.

Red Dwarf
- UKTV’s Dave heeft de sciencefiction serie Red Dwarf vernieuwd met een elfde en twaalfde seizoen. Red Dwarf elf en twaalf krijgen elk zes afleveringen. De productie zal deze zomer van start gaan. Het is de bedoeling dat Red Dwarf elf in de zomer van 2016 van start gaat en red Dwarf twaalf staat gepland voor de zomer van 2017.

Roots
- De serie die in de jaren ’70 voor veel opschudding zorgde krijgt een remake. History, A&E en Lifetime zullen de serie tegelijk gaan uitzenden. LeVar Burton, die in de originele serie Kunta Kinte speelde en daar een Emmy voor kreeg, zal nu optreden als co-uitvoerend producent.

Sense8
- De startdatum van deze serie is bekend gemaakt door Netflix.

Sirens (2014)
- De Sirens blijven heel stil. USA Network heeft na twee seizoenen de komedieserie gecanceld. Terwijl de paramedicus komedie over het algemeen goed ontvangen werd, heeft het netwerk besloten niet verder te gaan met een derde seizoen omdat de kijkcijfers achterbleven.

The Magicans
- Syfy was, in tegenstelling tot andere zenders, erg rustig deze week. De zender maakte wel de komst van een fantasieserie bekend.

The Voice (US)
- Ondanks het feit dat de kijkcijfers blijven dalen, heeft NBC The Voice (US) vernieuwd met een negende seizoen. De kijkcijfers mogen dan wel gedaald zijn maar The Voice (US) is nog steeds NBC’s best bekeken show. Wie de jury zullen vormen en of de show weer op maandag en dinsdag zal worden uitgezonden is nog niet bekend gemaakt. Het negende seizoen staat gepland voor de herfst van 2015.

Top Gear
- De BBC werkt aan een nieuw team voor het populaire televisieprogramma. Op het huidige lijstje staat onder andere een voormalig model.

True Detective
- Bekijk hier de nieuwe posters van het tweede seizoen van True Detective. Kan jij ook niet wachten?

Nominaties, Awards en Prijzen
Critics' Choice TV Awards
- De nominaties voor deze Awards zijn deze week bekend gemaakt. Staan jouw favorieten in de lijst?

Omroepen, Netwerken en Streamingdiensten
Deze en aankomende week wordt er veel duidelijk gemaakt over het lot van veel series: komt er nog een seizoen bij of zit het erop? Vernieuwingen en cancelleringen zijn het gesprek van de dag onder serieliefhebbers! Daarnaast maken de zenders bekend welke nieuwe seris de kijkers kunnen verwachten. Per zender hebben we de (tot op heden) nieuwe, vernieuwde en gecancelde series op een rijtje gezet:

ABC
Nieuwe series
- ABC pakt uit. De zender bestelt maar liefst zes pilots tot series, waaronder de thriller The Family.
- Het bleef deze week niet bij 6 nieuwe series. ABC bestelde later deze week ook nog vier komedies, waaronder Uncle Buck.

Vernieuwde series
- Naast nieuwe series, heeft de zender ABC bijna haar gehele uitzendschema vernieuwd. Acht nieuwe series zullen ook volgend serieseizoen te zien zijn bij ABC, waaronder American Crime.

Gecancelde series
- Deze week nam ABC afscheid van drie series, waaronder Forever.

CBS
Nieuwe series
- Superhelden zijn populair, al geeft CBS hier een eigen draai aan. De zender komt namelijk met een heldin, genaamd Supergirl.
- Zes nieuwe series voor de zender, waaronder de spinoff van Criminal Minds, Criminal Minds: Beyond Borders.

Gecancelde series
- Geen gestalk meer bij CBS. De zender heeft Stalker en twee andere series geen nieuw seizoen gegeven.

Fox
Nieuwe series
- Een komedie en een medisch drama voor Fox komend seizoen!
- Dat was nog niet alles voor Fox deze week. De zender bestelde namelijk nog drie pilots tot series.

Vernieuwde series
- Onze gele vrienden van The Simpsons blijven in ieder geval nog twee seizoenen op de buis!

Gecancelde series
- Na drie seizoenen zit het erop voor The Mindy Project.
- Fox cancelt naast The Mindy Project nog drie series, waaronder The Following.

NBC
Nieuwe series
- De zender NBC heeft er zes nieuwe series bij, waaronder Superstore.

Vernieuwde series
- Een nieuwe seizoen voor een drietal series, waaronder The Night Shift.

Gecancelde series
- Ook NBC nam deze week afscheid van een aantal series. About a Boy is één van de gecancelde series van de zender.

Naast de ontwikkelingen rondom series, heeft NBC haar uitzendschema voor de herfstprijsgegeven.

The CW
Nieuwe series
- The CW heeft er drie nieuwe series bij, waaronder Cordon.

Vernieuwde series
- De zombieserie iZombie krijgt een extra seizoen van The CW.

Gecancelde series
- Voor Hart of Dixie is het voorbij. De serie stopt na vier seizoenen.
- Ook voor The Messengers is deze week het doek gevallen.

Bounce TV
- Bounce TV heeft hun hit komedie Mann & Wife vernieuwd met een tweede seizoen. Maar ook de sitcom Family Time is vernieuwd. Family Time krijgt een derde seizoen. Tevens komt er een vierde seizoen voor de stand-up komedieserie Off The Chain.

TNT
- TNT heeft wat veranderingen aangebracht in hun zomerschema. Zo zal het tweede seizoen van Legends (2014) niet in augustus van start gaan maar in de herfst. Legends (2014) maakt daarmee plaats voor de nieuwe serie Public Morals (2014) die op 25 augustus in première gaat. Naast Public Morals (2014) zullen ook de nieuwe series Proof met Jennifer Beals en Matthew Modine en de spinoff van Cold Justice: Sex Crimes deze zomer in première gaan.

Overlijdensberichten
Star Trek
- Grace Lee Whitney is op de respectabele leeftijd van 85 jaar overleden.

Het zit er weer op voor deze week. Komende weken zullen er nog meer series bijkomen, afvallen of vernieuwd worden. We proberen het allemaal voor je bij te houden maar mochten we iets vergeten zijn of gewoon weg niet hebben gezien schroom niet om ons te tippen. Wil je alvast de voorspellingen van Vevie lezen? Klik dan hier! Er zijn al enkele serieliefhebbers die regelmatig met ons meedenken en dat stellen wij enorm op prijs. Mocht het jou ook leuk lijken om nieuwsberichten (Nederlands of Nederlands en Engels te schrijven), stuur een mailtje, alle hulp is welkom.

Tot volgende week.

Met overzichtelijke groet

Niek en Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (4)

Elby
Elby 11 mei 2015, 13:49
Zo, dat is even wat leesmatriaal. Geweldig dat jullie dit doen.
Blij dat Bates Motel nog even doorgaat, wat een geweldige cast. Je zal Norman toch tegenkomen in het donker! CSI zou ik wel erg jammer vinden en is CSI Cyber een goede opvolger? mwah. En ik vermaak me kostelijk met de familie Kruys Tja, zo hebben we allemaal onze favorieten.
Mandy1966
Mandy1966 11 mei 2015, 14:15
Dank je wel, we doen het met heel veel plezier.

Ik denk niet dat CSI: Cyber een goede opvolger is, maar het is wel aardig. Je leert nog eens iets over computers hah, al gaat het wel allemaal heel snel in deze serie.

Ik denk dat het goed is dat Bates Motel maar 5 seizoenen gaat krijgen, al is dat helaas nog niet helemaal zeker.
Inna1989
Inna1989 11 mei 2015, 15:27
Ik ben nog 2 nieuwe series tegengekomen, en die kan ik hier niet vinden in de nieuwsberichten.
Grandfathered & The Guide to Surviving Life die komen ook op Fox in 2015-16.
http://www.spoilersguide.com/fall-tv-2015-fox-orders-the-frankenstein-code-grandfathered-and-the-guide-to-surviving-life/

Ik denk stuur hier ook even een bericht.

Leuk overzicht van week 19.
Mandy1966
Mandy1966 11 mei 2015, 16:15
Dank je, Daisy

Nu je het zegt, dat klopt. Ik zal het nakijken, of er komt een apart nieuwsbericht of ik neem het mee in weekoverzicht 20.

In ieder geval bedankt weer voor de tip ;-)
Log in om een reactie achter te laten