Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 41

Weekoverzicht 41

Ook in de week van 5 tot en met 11 oktober hebben we het nieuws voor je verzameld. Lees hieronder welk nieuws je wellicht gemist zou kunnen hebben uit week 41
Serienieuws

Casting Nieuws


Rollen voor Amy Carlson en Terry O’Quinn in tweede seizoen FBI: Most Wanted


De productie van het tweede seizoen FBI: Most Wanted is begonnen en Amy Carlson (Blue Bloods) en Terry O’Quinn (Lost) voegen zich bij de cast.

Datums


Vijfde seizoen You Me Her verschijnt eind oktober op Netflix


Eind oktober is het vijfde seizoen van de Amerikaanse romantische komedieserie You Me Her te bekijken bij Netflix. Het seizoen is ook het laatste seizoen.

Derde seizoen Wanted verschijnt binnenkort op Netflix


Deze maand verschijnt het derde seizoen van de Australische dramaserie Wanted (2016) op Netflix. De eerste twee seizoen zijn al te bekijken.

Start- en premièredatums series Nederlandstalige zenders week 41 (5 - 11 oktober 2020)


MijnSerie leden willen graag weten wanneer welke serie van start gaat. Elke maandag houden we je op de hoogte van alle* series die in Nederland en België uitkomen de komende week.

World on Fire verschijnt eind oktober bij NPO


De Britse dramatische oorlogsserie World on Fire is vanaf eind deze maand te bekijken bij NPO 2, NPO Start en NPO Plus.

Tiende seizoen The Walking Dead verschijnt later dan gepland op Netflix


Het eerste deel van het tiende seizoen zou eigenlijk al een aantal dagen te zien zijn op Netflix, maar de release is weer uitgesteld.

Selena: The Series begin december in première


De nieuwe Netflix-serie Selena: The Series zal begin december in première gaan. Netflix heeft ook de eerste beelden van de dramaserie uitgebracht.

Tweede seizoen Pennyworth mogelijk begin december in première


Het tweede seizoen van de Batman prequel Pennyworth gaat mogelijk begin december in première bij EPIX.

Het tweede seizoen van NOS4A2 binnenkort bij Amazon


Het tweede seizoen is wel het allerlaatste seizoen. De serie werd eind augustus gecanceld door AMC.

Seizoen twee Snowpiercer begin januari 2021 van start


De Snowpiercer-trein dendert nog even lekker door. TNT heeft aangekondigd wanneer het tweede seizoen van start zal gaan.

Derde seizoen The Good Doctor eind deze maand te zien bij Ziggo


Eind oktober verschijnt het derde seizoen van The Good Doctor bij Ziggo Movies & Series. Binnenkort gaat het vierde seizoen in première bij ABC.

Premièredatum en trailer voor vijfde seizoen The Expanse


Het vijfde seizoen van The Expanse verschijnt in december bij Amazon Prime Video. Daarnaast is er ook trailer van het nieuwe seizoen uitgebracht.

Gecancelde Series


On Becoming A God In Central Florida


Er komt geen tweede seizoen van On Becoming A God In Central Florida vanwege de Covid-19 pandemie. Showtime heeft besloten om hun beslissing, gemaakt in september 2019, om een tweede seizoen te gaan maken terug te trekken en de komedieserie te cancelen.

Norsemen gecanceld na derde seizoen


Er zal geen vierde seizoen van Norsemen verschijnen. NRK1 en Netflix hebben de Noorse dramedy gecanceld na het derde seizoen.

Er komt toch geen vierde seizoen van GLOW


De eerste aflevering van het vierde seizoen van de sport dramedy GLOW is al opgenomen, maar Netflix heeft besloten de serie te cancelen.

Kijkcijfers Series


Kijkcijfers Amerika van week 40


Hier vind je een overzicht van de best bekeken series van de week 28 september tot en met 4 oktober in Amerika.

Nieuwe Series


Een misdaad- en komedieserie gaan in productie bij CBS


De misdaadserie Follow the Money Michael Peterson en de komedieserie Alam, the Family van Sabrina Jalees (Powerless) gaan in productie bij CBS.

Netflix geeft Monster: The Jeffrey Dahmer Story groen licht


Monster: The Jeffrey Dahmer Story met Richard Jenkins in de hoofdrol gaat in productie bij Netflix. De serie is afkomstig van van Ryan Murphy & Ian Brennan.

Scott Cooper zal nieuwe serie Angels & Demons schrijven en regisseren


Black Bear Televison en Scott Cooper werken samen aan de nieuwe serie Angels & Demons, gebaseerd op het artikel van pulitzerprijs-winaar Thomas French.

Sciencefictionserie The Cleaners in productie bij Amazon


Dominic Orlando (The OA), Orlando Bloom (Carnival Row) en Ken Liu (Pantheon) werken aan een korte serie genaamd The Cleaners voor Amazon Prime Video.

Komedieserie This Is Our Year in productie bij CBS


Er gaat een nieuwe komedieserie in productie bij CBS. Chelsea Devantez (Bless This Mess) en Barbie Adler (Life in Pieces) bedachten de serie, genaamd This Is Our Year.

Pilots


ABC, CBS, NBC & FOX verlengen cast opties voor verschillende pilots


De Amerikaanse netwerken ABC, CBS, NBC & FOX verlengen de opties voor de cast van verschillende pilots. De opties voor CBS' Jury Duty werden niet verlengd.

Trailers


De iconische trouwjurk van Prinses Diana in The Crown


Het eerste volledige beeld van Emma Corrin (Pennyworth) als Prinses Diana op haar trouwdag is uitgebracht. De Emmy award winnende Amy Roberts ontwierp de jurk.

Vernieuwde Series


Dickinson


De dramaserie van Apple TV+ Dickinson is vernieuwd met een derde seizoen, nog voor het tweede seizoen van start is gegaan. Het tweede seizoen zal op 8 januari 2021 van start gaan bij Apple TV+ en het derde seizoen zal of later in 2021 of begin 2022 te zien zijn bij de streamingdienst.

The Outpost krijgt dertien nieuwe afleveringen


Er zijn dertien nieuwe afleveringen van The Outpost besteld, het is nog niet duidelijk om het draait om een vierde seizoen of een verlenging van het derde seizoen.

Algemeen nieuws

Nominaties en Prijzen


Winnaars Televizier-Ring Awards 2020


Op donderdag 8 oktober werden de Nederlandse televisieprijzen uitgereikt. En zoals elk jaar heeft de kijker ook in 2020 beslist wie er met de Ring en de Sterren van door mocht gaan.

Weetjes


Will Sharpe gaat Landscapers van HBO en Sky regisseren


Alexander Payne (Hung) is van Landscapers afgestapt en zal niet meer regisseren. Will Sharpe (Giri/Haji) neemt zijn taak over en zal de serie regisseren.

MijnSerie nieuws

Populairste series


Populairste series afgelopen week (41)


Vrijdag is een mooie dag om te bekijken wat nou de populairste series waren op MijnSerie van afgelopen week. Mochten er namelijk voor jou interessante series tussen staan, kan je er dit weekend gelijk mee beginnen.

Prijsvragen


Maak kans op het vierde seizoen van Morden i Sandhamn


Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op het vierde seizoen van Morden i Sandhamn. We geven twee Lumière codes weg. Doe mee en maak kans op deze serie!
*NOTE: In het volgende weekoverzicht staan de antwoorden van deze prijsvragen.

Prijsvraag antwoorden


- Het antwoord op de prijsvraag van Box 21; De serie Box 21 is gebaseerd op een boek en staat ook bekend onder de naam van de auteurs. Welke naam is dat? was Roslund Hellström: Box 21. Weetje: Börge Hellström (1957-2017) is een Zweedse ex-crimineel en oprichter van een non-profitorganisatie die ex-gevangenen helpt terug te keren in de samenleving. Hij werkte met criminele en misbruikte jongeren en verslaafden. Borge Hellström overleed op 17 februari 2017 na een twee jaar durende strijd tegen kanker. Hij werd 59 jaar. De Zweedse ex-misdaadjournalist Anders Roslund (1961) maakte over deze organisatie de documentaire Lock ’em up. Daarbij leerde hij Hellström kennen, die een van de hoofdpersonen was.

- Het antwoord op de prijsvraag van The Last Kingdom was; In The Last Kingdom wil Uhtred heel graag zijn voormalige thuis heroveren Bebbanburg. Maar in welke provincie ligt Bebbanburg en hoe heet het nu? Bamburgh Castle in Northumberland. Weetjes: Op de plaats waar Bamburgh Castle staat, was reeds vóór de Romeinse tijd in de IJzertijd een versterking, een zogenaamd heuvelfort. In de tijd van de Angelsaksen stond er eveneens een fort, toen Bebbanburg genoemd, en diende de plaats als koninklijk paleis. Het Normandische Bamburgh Castle werd gebouwd in de twaalfde eeuw. Er zijn documenten gevonden die dateren uit 1164, maar het kasteel is vermoedelijk een aantal jaren eerder gebouwd toen het gebied onder Schots gezag viel.

Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

Recensies


Ook deze maand heeft ons geweldige team van recensenten weer uitstekende recensies geschreven over verschillende series.


Hier kun je lezen welke recensies er inmiddels zijn geschreven en welke serie je wellicht kunt overslaan of juist absoluut op je nog-te-kijken lijst kunt gaan zetten.

Tips


Series toevoegen, wijzigen en/of aanpassen; Hoe doe je dat?


Vele MijnSerie leden maken er al gebruik van, series toevoegen, wijzigen en /of aanpassen in en aan de database van MijnSerie.

Vacatures


Gezocht: schrijvers voor recensies, nieuwsberichten en columns


De leukste website van Nederland, MijnSerie is op zoek naar schrijvers m/v die het leuk vinden om hun hobby series kijken uit te breiden.

Voor je Serieagenda


Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van oktober 2020 die in week 42 van start of in première zullen gaan.



-

Maandag 12 oktober


20.00 – Police Interceptors – Seizoen 18 (Channel 5)
20.30 – In overtreding – Seizoen 3 (RTL 5)
22.00 – De Slimste Mens ter Wereld – Seizoen 18 (VIER)

-

Dinsdag 13 okober


22.00 – 999: Rescue Squad – Seizoen 4 (W)

-

Woensdag 14 oktober


Gruen – Seizoen 12 (ABC)

-

Donderdag 15 oktober


NCT World 2.0 – Serie première (Mnet)
Social Distance – Serie première (Netflix)
18.05 – SOKO Stuttgart – Seizoen 12 (ZDF)
20.00 – Ugly House to Lovely House with George Clarke – Seizoen 4 (Channel 4)
Wanted (2016) – Seizoen 3 (Netflix)

-

Vrijdag 16 oktober


Helpsters – Seizoen 2 (Apple TV+)
Alguien teine que morir - Serie première (Netflix)
The Last Kids on Earth – Seizoen 3 (Netflix)
20.15 – Die Chefin – Seizoen 11 (ZDF)
Tunn Is (Thin Ice) – Seizoen 1 (NPO Plus)

-

Zaterdag 17 oktober


Search (2020) – Serie première (OCN)
The Victim – Seizoen 1 (NPO 2/NPO Start)

-

Zondag 18 oktober


Card Sharks (2019) – Seizoen 2 (ABC)

Met overzichtelijke groet

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten