Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 39

Weekoverzicht 39

Ook in de week van 21 tot en met 27 september hebben we het nieuws voor je verzameld. Lees hieronder welk nieuws je wellicht gemist zou kunnen hebben in week 39
Serienieuws

Casting Nieuws


Nieuw terugkerend castlid voor Chicago PD


Er wordt een nieuw personage geïntroduceerd in Chicago PD. Adjunct-hoofdinspecteur Samatha Miller wordt gespeeld door een oude Empire actrice.

Hoofdrol voor Parisa Fitz-Henley in ABC pilot Triage


Parisa Fitz-Henley (The Sinner) gaat de hoofdrol vervullen in de medische dramapilot Triage van Erica Messer, Jon M. Chu en David Cornue voor ABC.

Liv Tyler verlaat 9-1-1: Lone Star


Hoofdrolspeelster Liv Tyler verlaat de Amerikaanse dramaserie 9-1-1: Lone Star voor het tweede seizoen, mogelijk door de gevolgen van het coronavirus.

Datums


Start- en premièredatums series Nederlandstalige zenders week 39 (21 - 27 september 2020)


MijnSerie leden willen graag weten wanneer welke serie van start gaat. Elke maandag houden we je op de hoogte van alle* series die in Nederland en België uitkomen de komende week.

Premièredatum en trailer voor Black Narcissus van FX


FX heeft de premièredatum van de nieuwe serie Black Narcissus aangekondigd, daarnaast is er ook een trailer van de serie te bekijken.

Eerste seizoen Liar verschijnt begin oktober op Videoland


Het eerste seizoen van de Britse thrillerserie Liar van Harry en Jack Williams (The Missing) is vanaf oktober weer te bekijken op Videoland.

Vliegende Hollanders midden oktober in première


De dramaserie Vliegende Hollanders gaat in oktober in première. De serie verschijnt dan op NPO Plus en zal ook wekelijks te zien zijn op NPO 1 en NPO Start.

Eerste seizoen Siren (2018) verschijnt begin oktober bij Ziggo


Vanaf begin oktober is het eerste seizoen van de Amerikaanse fantasieserie Siren (2018) met Eline Powell (Game of Thrones) te bekijken bij Ziggo Movies & Series.

Gecancelde Series


Netflix cancelt The Dark Crystal: Age of Resistance


The Dark Crystal: Age of Resistance is door Netflix gecanceld. Er zal geen tweede seizoen van de Amerikaanse fantasieserie verschijnen bij de streamingdienst.

Supergirl eindigt met het aankomende zesde seizoen


The CW heeft bekend gemaakt dat het aankomende zesde seizoen van de Amerikaanse superheldenserie het laatste seizoen zal zijn.

Kijkcijfers Series


Kijkcijfers Amerika van week 38


Hier vind je een overzicht van de best bekeken series van de week 14 – 20 september in Amerika.

Nieuwe Series


Demi Moore gaat hoofdrol spelen in nieuwe Amazon serie Dirty Diana


Dirty Diana gaat in productie bij Amazon, de serie is gebaseerd op de gelijknamige populaire podcast van Shana Feste. Demi Moore speelt de hoofdrol in de serie.

Spin-off


HBO Max bestelt Pretty Little Liars: Original Sins


De reboot van Pretty Little Liars, Pretty Little Liars: Original Sins van Roberto Aguirre-Sacasa (Riverdale) is besteld door HBO Max.

Trailers


Marvel brengt trailer uit voor Marvel's WandaVision


Marvel heeft een trailer uitgebracht van de nieuwe superheldenserie Marvel's WandaVision, die eind dit jaar nog in première zal gaan bij Disney+.

Vernieuwde Series


The Casagrandes


Nickelodeon heeft aangekondigd dat de animatieserie The Casagrandes vernieuwd is met een derde seizoen. Het tweede seizoen zal op vrijdag 9 oktober van start gaan en het derde seizoen wordt verwacht in 2021.

Die Hart


Quibi heeft de actiekomedie Die Hart vernieuwd met een tweede seizoen. Het goede nieuws komt slechtst twee maanden nadat het eerste seizoen in première ging bij de zeer jonge streamingsdienst. Het tweede seizoen ook wel Die Harter genoemd zal in 2021 te zien zijn bij Quibi.

My Next Guest Needs No Introduction With David Letterman


My Next Guest Needs No Introduction With David Letterman is door Netflix vernieuwd met een derde seizoen. In het derde seizoen zullen Dave Chappelle, Kim Kardashian West, Lizzo en Robert Downey Jr. te gast zijn. Het derde seizoen start op 21 oktober 2020.

Power Book II: Ghost


De misdaadserie Power Book II: Ghost is door Starz vernieuwd met een tweede seizoen. De serie is een spin-off van de misdaadserie Power en de vernieuwing komt slechts dagen na het einde van het eerste seizoen.

Dominic Purcell zegt dat het zesde seizoen van Prison Break er komt


Volgens hoofdrolspeler Dominic Purcell komt er echt een zesde seizoen. Op Instagram ging hij in op het gerucht rond het zesde seizoen van de misdaadserie.

Algemeen nieuws

Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten


DC Universe verandert naar DC Universe Infinite


DC Universe zal vanaf begin 2021 verder gaan als stripboekenplatform DC Universe Infinite. HBO Max neemt series over van DC Universe en vernieuwt Harley Quinn.

Nominaties en Prijzen


Winnaars Emmy Awards 2020


De 72ste jaarlijkse uitreiking van de Primetime Emmy Awards zijn zondag 20 september 2020 uitgereikt. De uitreiking van de belangrijkste televisieprijzen werd een hybride virtuele ceremonie genoemd gepresenteerd door Jimmy Kimmel.

MijnSerie nieuws

Podcast


MijnSerie Podcast: seizoen 3, aflevering 1


Daar zijn we weer! Een gloednieuw seizoen van de MijnSerie Podcast! Perry Mason is de Serie van de Maand, verder behandelen Mandy en Peter het serie-nieuws van afgelopen tijd en bespreken we de Emmy Awards.

Populairste series


Populairste series afgelopen week (39)


Vrijdag is een mooie dag om te bekijken wat nou de populairste series waren op MijnSerie van afgelopen week. Mochten er namelijk voor jou interessante series tussen staan, kan je er dit weekend gelijk mee beginnen.

Prijsvragen


Prijsvraag antwoorden


- Het antwoord op de prijsvraag van South Park; South Park heeft een record behaald en staat daarmee in het Guiness Book of Records. Maar met wat hebben ze het record behaald?, was Voor het meest vloeken in een animatieserie. Weetje: Tot de dag van vandaag heeft South Park nog steeds het record voor het meest vloeken in een animatieserie. In 2001 werd de volgende ‘prijs’ door Guiness uitgereikt: South Park: Bigger, Longer & Uncut (1999). De 81 minuten durende film bevat 399 scheldwoorden, 128 aanstootgevende gebaren en 221 gewelddaden.

- Het antwoord op de prijsvraag van Hawaii Five-0; In het negende seizoen van Hawaii Five-0 werd de mooie mijlpaal gehaald van 200 afleveringen. Maar welke aflevering was dat?, was Aflevering 7. Weetje: Op 9 november werd de 200ste aflevering uitgezonden. De zevende aflevering had als titel: Pua A'e La Ka Uwahi O Ka Moe (The Smoke Seen in the Dream Now Rises). Daarin onderzoekt McGarrett een onopgeloste rechtszaak uit 1940, een zaak waar zijn grootvader en de beroemde detective Chang Apana van Honolulu destijds aan werkten.

- Het antwoord op de prijsvraag van Elementary; Sherlock Holmes heeft ook nog een broer en een vader, zij zijn ook te zien in de serie Elementary. Maar hoe heet de broer en vader van Sherlock in de serie?, was Mycroft en Morland Holmes. Weetje: Mycroft Holmes werd gespeeld door Rhys Ifans in het tweede seizoen en Morland Holmes werd gespeeld door John Noble in het vierde, zesde en zevende seizoen.

Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

Recensies


Ook deze maand heeft ons geweldige team van recensenten weer uitstekende recensies geschreven over verschillende series.


Hier kun je lezen welke recensies er inmiddels zijn geschreven en welke serie je wellicht kunt overslaan of juist absoluut op je nog-te-kijken lijst kunt gaan zetten.

Tips


Series toevoegen, wijzigen en/of aanpassen; Hoe doe je dat?


Vele MijnSerie leden maken er al gebruik van, series toevoegen, wijzigen en /of aanpassen in en aan de database van MijnSerie.

Vacatures


Gezocht: schrijvers voor recensies, nieuwsberichten en columns


De leukste website van Nederland, MijnSerie is op zoek naar schrijvers m/v die het leuk vinden om hun hobby series kijken uit te breiden.

Voor je Serieagenda


Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van september 2020 die in week 40 van start of in première zullen gaan.



-

Maandag 28 september


Honour – Serie première (ITV)
09.15 – Critical Incident – Seizoen 2 (BBC One)
20.00 – Police Interceptors – Seizoen 18 (Channel 5)
20.30 – Westside – Seizoen 6 (TV3)
21.00 – Made in Chelsea – Seizoen 20 (E4)
23.00 – The Daily Show – Seizoen 26 (Comedy Central)

-

Dinsdag 29 september


Life (2020) – Serie première (BBC One)
19.00 – YYY (2020) – Seizoen 2 (LINE TV (TH)
21.00 – Little People, Big World – Seizoen 21 (TLC)
Jane the Virgin – Seizoen 5 (Netflix) laatste seizoen

-

Woensdag 30 september


14.00 – Star Road – Seizoen 54 (V LIVE)
20.00 - Doğduğun Ev Kaderindir – Seizoen 2 (TRT Türk)

Met overzichtelijke groet

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten