Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Première Spotlicht - September

Elke maand komen er erg veel series uit, maar het is soms lastig om degene te vinden die echt je tijd waard zijn. Ik probeer daarom maandelijks te helpen om tien van de meeste interessante opkomende series op een rijtje te zetten.

September is de maand dat het herfstseizoen officieel gaat beginnen voor televisie. Helaas ziet het er dit jaar een stuk anders uit, omdat veel series niet hebben kunnen filmen vanwege de corona crisis. Ondanks dat zijn er gelukkig nog genoeg series in voorraad die over heel september kunnen worden uitgebracht, en dit zijn een aantal van de hoogtepunten.

Two Weeks to LiveVideo on youtube


Kim Noakes is een jong buitenbeentje dat een afgezonderd plattelandsleven leidt. Wanneer een onwaarschijnlijke grap fout gaat, moet ze op de vlucht voor een moorddadige gangster en de politie met een enorme zak met gestolen geld. Met de overlevingstechnieken die ze uit haar opvoeding heeft opgepikt, komt ze er misschien wel doorheen.

Two Weeks to Live heeft twee grote Britse telvisiesterren in de hoofdrollen van moeder en dochter. Maisie Williams (Game of Thrones) en Sian Clifford (Fleabag) hebben dan ook allebei hun eigen Emmy-nominaties. De serie is gecreëerd door Gaby Hull, wie eerder dit jaar ook de serie We Hunt Together heeft overzien. De trailer geeft een wilde impressie van de serie, en de typisch Britse komedie komt er ook zeker in over. Williams speelt hier duidelijk een totaal andere rol dan Arya Stark, en dat zou al genoeg moeten zijn om de aandacht van veel mensen te trekken.

De serie is vanaf 2 september bij Sky Atlantic te zien. Sky One zendt de serie ook uit, alleen dan wekelijks één aflevering na een première van twee. Er is nog geen Nederlandse zender bekend die de serie zal gaan uitzenden. Het bestaat in totaal uit zes afleveringen.

Raised by Wolves (2020)Video on youtube


Twee androïden zijn belast met het opvoeden van menselijke kinderen op een mysterieuze maagdelijke planeet. Terwijl de ontluikende mensenkolonie verscheurd dreigt te worden door religieuze verschillen, leren de androïden dat het beheersen van de overtuigingen van mensen een verraderlijke en moeilijke taak is.

Dit is de eerste big-budget HBO Max original-serie die zal uitkomen. Het is HBO’s nieuwste poging tot een sciencefictionserie, na het grote succes van Westworld in 2016. De serie heeft een grotendeels onbekende Deense actrice in de hoofdrol, namelijk Amanda Collin. Tevens komt de serie wel van Ridley Scott, wie ook bekend is voor populaire sciencefiction zoals Blade Runner en Alien. De trailer ziet er dan ook aardig gestoord uit, en actie zal duidelijk niet ontbreken. Dat zou genoeg moeten zijn om een oogje op de serie te willen houden.

Raised by Wolves (2020) is vanaf 3 september wekelijks bij HBO Max te zien. Eerst drie afleveringen, en daarna twee per week. Er is nog geen Nederlandse zender bekend die de serie zal gaan uitzenden, maar het lijkt redelijk dat het eventueel op Ziggo on Demand beschikbaar wordt. Het bestaat in totaal uit tien afleveringen.

The Boys - Seizoen 2Video on youtube


In een wereld waar superhelden de duistere kant van hun overweldigende beroemdheid en roem omhelzen, vormt zich een groep burgerwachten die informeel bekend staan als The Boys. Hun missie is om de corrupte superhelden aan te pakken met niet meer dan een stel harde vuisten en de wil om te vechten tot hun beschikking. Het zijn de machtelozen tegen de superkrachtigen als The Boys aan een heroïsche zoektocht beginnen om de waarheid over 'The Seven' en hun formidabele Vought-steun bloot te leggen.

The Boys heeft vorig jaar het eerste seizoen uitgebracht, en deed dat met goede reacties van kijkers en recensenten. Onze eigen recensent Henk Vernout gaf de serie dan ook een 9.5. Dit tweede seizoen heeft heel wat om aan te voldoen wil de serie iedereen weer aan de praat krijgen. Dit seizoen heeft ook de introductie van een nieuwe superheld genaamd Stormfront, gespeeld door de geweldige Aya Cash (You're the Worst). De trailer ziet er naar uit alsof het meer goede oude The Boys gaat worden, en dat zou meer dan genoeg moeten zijn.

In tegenstelling tot seizoen één wordt het tweede seizoen wekelijks uitgebracht. De eerste drie afleveringen zullen op 4 september te zien zijn, waarna de volgende afleveringen wekelijks zullen uitkomen. De serie is wereldwijd te zien op Amazon Prime Video. Het bestaat in totaal uit acht afleveringen.

DesVideo on youtube


Des vertelt het verhaal van de arrestatie en berechting van seriemoordenaar Dennis Nilsen, bekend als Des, door de ogen van drie verschillende mannen: Nilsen zelf, hoofdinspecteur Peter Jay, en biograaf Brian Masters.

David Tennant (Doctor Who, Broadchurch) speelt de bekende Schotse seriemoordenaar Des in deze nieuwe serie. De serie is afkomstig van Lewis Arnold, wie eerder afleveringen van onder andere Humans en Cleaning Up heeft geregisseerd. De trailer ziet eruit als je typische Britse true-crime serie, maar dat is zeker geen slecht iets. Er zit genoeg talent achter deze serie dat dit één van de uitzonderlijk goede zou kunnen worden. Daarnaast is een true-crime serie altijd wel interessant om te kijken, dus is het het waard om een oogje op te houden.

De serie gaat 14 september in première bij ITV. De afleveringen worden dagelijks uitgezonden. Er is nog geen Nederlandse zender bekend die de serie zal gaan uitzenden. Het bestaat in totaal uit drie afleveringen.

We Are Who We AreVideo on youtube


We Are Who We Are is een coming of age-verhaal over twee Amerikaanse tieners die samen met hun militaire en civiele ouders op een Amerikaanse militaire basis in Italië wonen. De serie gaat over vriendschap, eerste liefde en alle aspecten van tiener zijn.

Luca Guadagnino keert met deze serie terug naar Italië nadat hij groot succes heeft gehad met Call Me By Your Name in 2017. We Are Who We Are volgt Euphoria op in HBO’s plan om ook meer tieners aan te trekken, wat Euphoria vorig jaar met veel succes heeft kunnen doen. Jack Dylan Grazer (It) speelt hier de hoofdrol, maar de echte ster van de serie is de regie. De trailer laat al goed zien dat Guadagnino weer zijn beste been naar voren heeft gezet voor de serie, aangezien de trailer bomvol zit met gigantische mooie shots. De schoonheid alleen zou al reden genoeg moeten zijn voor wat interesse.

De serie is vanaf 14 september wekelijks bij HBO te zien. Dit zal betekenen dat de serie hoogstwaarschijnlijk vanaf 15 september wekelijks bij Ziggo on Demand te zien zal zijn. Het bestaat in totaal uit acht afleveringen.

RatchedVideo on youtube


Mildred Ratched is een verpleegster die werkzaam is in een toonaangevende psychiatrische inrichting in North Carolina. Mildred gedraagt zich als een voorbeeldige verpleegster, maar naarmate de tijd vordert verandert dit volledig. Terwijl Mildred meer betrokken raakt bij de verontrustende experimenten die op mensen worden uitgevoerd in de inrichting, verliest ze haar onschuld en zien we hoe een zorgzame vrouw verandert in een monster.

Ryan Murphy (The Politician (2019), Hollywood (2020) brengt met Ratched de laatste van zijn eerste drie series voor Netflix uit. Hij is hier herenigd met Murphyverse veteraan Sarah Paulson (American Horror Story, American Crime Story). De serie lijkt visueel een heel andere benadering te nemen dan One Flew Over the Cuckoo’s Nest, en ziet er veel meer kleurrijker uit dan de originele verfilming. Of hier ook het karakter zodanig veel wordt veranderd dat ze amper meer herkenbaar is zullen we nog zien. Met Paulson in de hoofdrol weten we in ieder geval dat de serie het proberen waard is.

De serie is op 18 september te zien bij Netflix. Zoals gewoonlijk komt het hele seizoen uit op dezelfde dag. Het bestaat in totaal uit acht afleveringen.

Drag Race HollandVideo on youtube


Het internationale fenomeen RuPaul's Drag Race komt nu ook eindelijk naar Nederland, alleen dan zonder RuPaul. Tien drag queens zullen de strijd aangaan om uiteindelijk bekroond te worden als Holland’s First Drag Superstar. Ze zullen hun beste uiterlijk en vaardigheden naar de vele verschillende soorten uitdagingen moeten brengen om lang genoeg te kunnen overleven.

Videoland heeft al veel buitenlandse realityprogramma's naar Nederland gebracht, en Drag Race Holland is geen uitzondering. Fred van Leer zal deze Nederlandse versie gaan presenteren. De tien drag queens zijn inmiddels al aangekondigd, en het ziet ernaar uit als een topcast aan talent. Deze versie belooft zoals verwacht veel plezier en drama met hopelijk een lekker Nederlands tintje. Ook zullen mensen buiten Nederland mee kunnen genieten, aangezien de serie ook wereldwijd te zien zal zijn.

De serie zal op 18 september in première gaan bij Videoland en wekelijks afleveringen uitbrengen. Het zal waarschijnlijk uit acht afleveringen bestaan. Buiten Nederland is de serie ook wereldwijd te zien bij WOW Presents.

Filthy Rich (US)Video on youtube


Wanneer de rijke CEO van 's werelds grootste christelijke netwerk sterft in een vliegtuigongeluk, zijn zijn vrouw en volwassen kinderen verbluft wanneer ze ontdekken dat hij volwassen, onwettige kinderen heeft, die ook in zijn testament staan. Wanneer de matriarch van het gezin probeert ze om te kopen om weg te gaan, hebben deze nieuw gelegitimeerde erfgenamen hier andere ideeën over en staan ​​ze erop dat ze niet alleen in de stad blijven, maar ook onderdeel worden van het familie-imperium.

Filty Rich (US) zou eigenlijk al in 2019 in première gaan, maar was toen gehouden voor een mid-season première en uiteindelijk compleet uitgesteld. Een jaar later krijgen we toch de serie, en zal het één van de weinige nieuwe series zijn die de netwerken hebben in september. Kim Cattrall, wie meest bekend is als Samantha Jones uit Sex and the City, speelt hier de hoofdrol. Ook Gerald McRaney, wie meest recent een hele gedenkwaardige gastrol heeft gehad op This Is Us, is onderdeel van de cast. De serie zal uiteraard erg soapy zijn en is duidelijk een tweede poging om het succes van Empire te recreëren. Soms heb je dat gewoon even nodig, een lekkere soapserie tussen al het serieuze door.

De serie gaat 21 september in première bij FOX en zal wekelijks uitgezonden worden. Er is nog geen Nederlandse zender bekend die de serie zal gaan uitzenden, maar het zou op FOX Nederland terecht kunnen komen. Het bestaat in totaal uit tien afleveringen.

Utopia (2020)Video on youtube


Utopia (2020) richt zich op een groep van stripliefhebbers die elkaar online ontmoeten en verbonden zijn met elkaar door hun obsessie voor een fictieve strip genaamd Utopia. Ze vinden samen verborgen betekenissen in de pagina’s van Utopia, die bedreigingen voor de mensheid voorspellen. Ze beseffen dat dit niet alleen een samenzwering is, maar dat het ook echte gevaren zijn die op dat moment in hun wereld tot leven komen.

Utopia was origineel een Britse serie die voor twee seizoenen lang op Channel 4 te zien was. Het stond al jarenlang bekend om de erg mooie en rare visuele identiteit van de serie, en nu gaat Amazon Prime proberen om het nogmaals te doen. Uit de trailer is al duidelijk dat visueel veel is veranderd, maar dat is in principe geen probleem zolang het verhaal ijzersterk is. Gillian Flynn (Gone Girl, Sharp Objects) is de schrijfster van deze versie, wat je dus zou laten denken dat het schrijfwerk zeker aan die verwachten zal voldoen. John Cusack (High Fidelity) speelt in deze serie zijn eerste televisierol, wat ook erg leuk zal worden om te zien.

De serie is zal op 25 september bij Amazon Prime Video te zien zijn. Het hele seizoen zal in één keer uitkomen, en bestaat in totaal uit acht afleveringen.

Fargo - Seizoen 4Video on youtube


Het vierde seizoen speelt zich af in 1950 in Kansas City. Het verhaal volgt twee misdaadsyndicaten die strijden om controle. Loy Cannon is de hoofd van het misdaadsyndicaat dat bestaat uit zwarte migranten die de Jim Crow South ontvluchten en die een omstreden relatie hebben met de Kansas City-maffia.

Fargo heeft al seizoenen lang bewezen dat het één van de meest rare en leuke series op televisie is. Het voordeel is dat elk seizoen een eigen verhaal vertelt, en je dus makkelijk het vierde seizoen zou kunnen kijken zonder de rest gezien te hebben. De trailer laat weer de typische Fargo-charme zien die we inmiddels al drie jaar lang hebben gemist. Dit seizoen zou afgelopen april al in première gaan, maar was uitgesteld vanwege de corona crisis. De geweldige cast van dit seizoen bestaat onder andere uit Timothy Olyphant (Justified), Chris Rock (Top Five), Ben Whishaw (A Very English Scandal) en Jason Schwartzman (Bored to Death).

De serie zal vanaf 27 september bij FX te zien zijn, en de eerste twee afleveringen op dezelfde dag uitzenden. Het is waarschijnlijk dat net als seizoen drie, dit seizoen ook weer wekelijks internationaal te zien zal zijn bij Netflix. Dit zou dan zijn van 28 september. Het bestaat in totaal uit elf afleveringen.
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_BlackBiker
15 sep 2020 19:16 - 15 sep 2020 19:16
Er zitten zeker een paar leuke of interessante series. Een paar volg ik al (The Boys, Raised by Wolves). Naar een paar ben ik heel benieuwd (2 weeks to live, Des, Ratched en misschien Utopia). De rest laat ik denk ik gaan.
Onder een Drag Race versta ik trouwens heel wat anders dan hier wordt voorgesteld: https://youtu.be/fdvNMfYxNyo?t=185 :-)
Reageer

Meer van Matthijs Lardé