Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Première Spotlicht - December

Elke maand komen er erg veel series uit, maar het is soms lastig om degene te vinden die echt je tijd waard zijn. Ik probeer daarom maandelijks te helpen om tien van de meeste interessante opkomende series op een rijtje te zetten.

Het is alweer december. Wat een grote maand is voor film omdat de Oscars normaal gesproken om de hoek zijn, is voor televisie altijd een stillere maand. Ondanks de nieuwe omstandigheden is dat dit jaar ook niet anders. De feestdagen komen er al snel aan. Alsnog zijn er wel tien series deze maand het waard om een kijkje naar te nemen. Hier zijn een aantal van de hoogtepunten.

Earth at Night in Color

Deze documentaire gebruikt de allernieuwste cameratechnologie om het nachtleven van dieren van zes continenten vast te leggen en nieuw gedrag te onthullen dat als nooit tevoren in kleur is gefilmd.
Voor de natuurdocumentaire fans onder ons zal dit zeker een serie zijn om op te letten. Dit keer wordt alleen de vertelling niet gedaan door David Attenborough, zoals in vele van de meest bekende natuurdocumentaires. Apple TV+ heeft namelijk Tom Hiddleston aangeworven om zijn stem te verlenen aan de serie. Verwacht mooie beelden en indrukwekkende technologie die dit net anders zullen maken dan alle andere natuurdocumentaires.
De serie is vanaf 4 december wereldwijd bij Apple TV+ te zien. Het seizoen bestaat uit twaalf afleveringen, waarvan de eerste zes beschikbaar zullen zijn. De tweede helft komt volgend jaar.

The Hardy Boys

Na een familietragedie worden Frank en Joe Hardy gedwongen om te verhuizen naar Bridgeport. De rustige zomer van Frank en Joe komt snel tot stilstand wanneer ze ontdekken dat hun vader, rechercheur Fenton Hardy, een geheim onderzoek heeft ingesteld. Omdat ze beseffen dat hun vader misschien iets van plan is, nemen de jongens het op zich om zelf een onderzoek te starten, en plotseling is iedereen in de stad een verdachte.
The Hardy Boys zijn al erg lang een succesvol duo in de wereld van kinder- en tienerboeken. Al sinds 1927 weten zij velen op de wereld te vermaken. Ze maken nu nogmaals de sprong naar een televisieserie, na een poging in 1995 die maar één seizoen duurde. Hulu hoopt natuurlijk dat het dit keer net wat succesvoller zal zijn, wat aangaande van de reactie op de trailer zeker een mogelijkheid is. Fans van de boekenreeks hebben deze maand zeker wat om naar vooruit te kijken.
De serie is vanaf 4 december bij Hulu te zien. Er is nog geen Nederlandse zender bekend die de serie zal gaan uitzenden. Het seizoen bestaat in totaal uit dertien afleveringen.

Selena: The Series

Aangewezen als "het officiële verhaal van Tejano-muzieklegende Selena Quintanilla", volgt het coming of age-verhaal de zangeres terwijl haar dromen uitkomen. Waarbij ook alle hartverscheurende en levensveranderende keuzes die zij en haar familie moeten maken terwijl ze navigeren tussen succes, familie en muziek.
Er is al eerder een poging gedaan om een biografische serie te maken over Selina Quintanilla. Namelijk met de serie genaamd El Secreto de Selena. Deze serie was gemaakt zonder het zegen van de familie en werd dan ook door hen afgekeurd toen die uitkwam. Ditmaal komt Netflix met een tweede poging waarbij de familie bij betrokken is, wat hopelijk tot betere resultaten zal leiden. Fans en niet-fans zullen hopelijk tot het bittere einde kunnen genieten van deze serie.
De serie is vanaf 4 december wereldwijd bij Netflix te zien. Het seizoen bestaat uit twee delen. Het eerste deel bestaat in totaal uit zes afleveringen. Het tweede deel volgt later.

Euphoria - Special

Deze Euphoria special speelt zich af tijdens kerstmis en volgt Rue en haar daden rondom deze tijd.
De Euphoria special is zeker een speciale zaak. Deze afleveringen zullen niet hebben bestaan als we niet in de COVID-19 omstandigheden van nu hadden gezeten. Dit is ook één van de eerste premium TV-series die zal worden uitgezonden die compleet onder de corona maatregelen is opgenomen. Hoe dat eruit gaat zien is nog de vraag, zeker met een serie zoals Euphoria waar intimiteit een grote rol speelt. Of je nou fan bent of niet, het is zeker een evenement om een oogje op te houden.
De special is vanaf 6 december bij HBO te zien. De special zal in Nederland waarschijnlijk vanaf 7 december bij Ziggo Movies & Series te zien zijn. Er komt volgend jaar nog een tweede special.

Your Honor (US)

Als de zoon van een gerenommeerde rechter betrokken raakt bij een hit & run, zien we hoe zelfs de meest rechtvaardige mensen breken om hun familie te redden. De rechter offert relaties op en ondermijnt de wet om zijn zoon te redden van een wraakzuchtige gangster.
Your Honor (US) zal de eerste live-action serie sinds Breaking Bad zijn waar Bryan Cranston weer een hoofdrol speelt. De serie is gebaseerd op een Israëlische serie uit 2017 die hoog gewaardeerd was. Showtime bestelde in 2017 al de Amerikaanse versie, maar het komt nu pas in 2020 eindelijk uit. De maker en schrijver achter de serie is Peter Moffat, wie bekend is voor series zoals Criminal Justice en The Last Post. Ook wordt het geproduceerd door Robert & Michelle King van The Good Wife. Met zo’n sterrenteam voor en achter het scherm is Your Honor (US) duidelijk een serie waar op gelet moet worden.
De serie is vanaf 6 december bij Showtime te zien. Er is nog geen Nederlandse zender bekend die de serie zal gaan uitzenden. Het seizoen bestaat in totaal uit tien afleveringen.

The Wilds

Een groep tienermeisjes met verschillende achtergronden moet vechten om te overleven nadat een vliegtuigongeluk hen op een onbewoond eiland heeft gestrand. De schipbreukelingen botsen en krijgen een band als ze meer over elkaar leren, de geheimen die ze bewaren en de trauma's die ze allemaal hebben doorstaan. Maar er is maar één wending ... deze meisjes zijn niet per ongeluk op dit eiland terechtgekomen.
The Wilds lijkt een mix te zijn tussen twee bekende projecten: Lord of the Flies en Lost. Dat is zeker een ambitieus duo om te vervolgen. Het is ook een duo dat veel mensen aan zal staan en waarschijnlijk toch wel de interesse zal wekken. Naast Rachel Griffiths (Brothers & Sisters) heeft de serie geen grote sterren, dus mag dat dan ook wel. Of de focus op tienermeiden iedereen in de smaak zal vallen valt nog te zien, maar het is ongetwijfeld een serie om in de gaten te houden..
De serie is vanaf 11 december wereldwijd bij Amazon Prime Video te zien. Het seizoen bestaat in totaal uit tien afleveringen.

Tiny Pretty Things

Wanneer een topstudente aan een eliteballetschool in Chicago wordt gesaboteerd, belandt haar vervangster in een wereld van leugens, verraad en moordende concurrentie.
Deze serie wordt ook geadverteerd met een interessante combinatie, namelijk Pretty Little Liars en Black Swan. De eerste was natuurlijk een erg succesvolle serie, en Netflix hoopt diezelfde doelgroep te kunnen bereiken met Tiny Pretty Things. Als iemand dat kan, dan is dat wel een platform zoals Netflix. Waarschijnlijk zullen vooral de jongeren onder ons hierin geïnteresseerd zijn, maar wees niet verrast mocht de serie één van de populairste series van de maand worden.
De serie is vanaf 14 december wereldwijd bij Netflix te zien. Het seizoen bestaat in totaal uit tien afleveringen.

The Expanse - Seizoen 5

Seizoen vijf gaat verder als drommen mensen het zonnestelsel verlaten op zoek naar een nieuw thuis en groot fortuin op nieuwe werelden achter de alien-ring en eeuwen van uitbuiting van de Belt eindelijk tot aanzien leidt. Voor de bemanning van de Rocinante en de leiders van de Binnenste Planeten en de Belt leiden heden en verleden mogelijk tot problemen.
The Expanse is nogal inconsistent geweest in de kwaliteit van de serie. Seizoen twee en de eerste helft van drie zijn wat mij betreft de enige momenten dat het echt fantastische science-fiction is geweest. Het vijfde seizoen komt na hooguit het zwakste seizoen van de serie tot nu toe, maar boeklezers beloven ons dat dit gebaseerd is op één van de beste boeken uit de reeks. Met een beetje geluk zal dit seizoen hetzelfde zijn en keert het weer terug naar de glorie van de eerdere seizoenen, als het al niet beter wordt. The Expanse blijft één van de meest interessante series op televisie.
De serie is vanaf 16 december wereldwijd bij Amazon Prime Video te zien. Het seizoen bestaat in totaal uit tien afleveringen.

The Stand (2020)

Een supergriep maakt een einde aan het leven van het grootste deel van de aarde. Toch blijkt ook een behoorlijk deel immuun te zijn voor deze griep. Zij krijgen last van dromen en visioenen. De mensheid is gescheurd tussen de missies van Abagail Freemantle en Randall Flagg, de duivel. Uiteindelijk leidt dit tot de ultieme confrontatie tussen goed en kwaad.
Alweer een maand, alweer een Stephen King serie. Ditmaal wordt The Stand (2020) voor de tweede keer naar het kleine scherm gebracht. CBS All Access heeft een all-star cast weten te regelen, met namen zoals Alexander Skarsgård (Big Little Lies), James Marsden (Dead to Me) en Whoopi Goldberg (Sister Act). Helaas zitten er ook wat meer controversiële acteurs bij zoals Amber Heard en Ezra Miller, maar laten we hopen dat dit een goede serie voor hen is. In de meeste gevallen is een Stephen King serie wel de moeite waard.
De serie is vanaf 17 december te zien bij CBS All Access. Er is nog geen Nederlandse zender bekend die de serie zal gaan uitzenden. Het seizoen bestaat in totaal uit negen afleveringen.

Bridgerton

Deze serie is gebaseerd op de populaire boekenreeks en volgt de acht hechte broers en zussen van de machtige familie Bridgerton op hun zoektocht naar liefde.
Shonda Rhimes brengt jaren nadat ze een deal tekende met Netflix eindelijk een serie naar de streamer. Zij is al erg bekend van populaire series zoals Scandal en Grey’s Anatomy, waarvan de tweede nog steeds jaarlijks nieuwe seizoenen krijgt. Voeg ook nog een populaire boekenreeks toe aan de mix en dan heb je wat lijkt op een recept voor succes. Kerstmis lijkt de perfecte tijd voor deze serie om uit te komen. We zullen zien of Rhimes haar voorgaande succes op een streaming platform weet te herhalen.
De serie is vanaf 25 december wereldwijd bij Netflix te zien. Het seizoen bestaat in totaal uit acht afleveringen.
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_DAVE2804
03 dec 2020 11:31 -
Your Honor, The Stand en Selena lijken me wel wat. En vooruit, natuurdocu's zijn ook altijd wel goed, dus Earth At Night In Color mag ook op de lijst. Met The Expanse moet ik nog steeds beginnen. Misschien een goed voornemen voor 2021?
Reageer
avatar_Sproet2jes
27 dec 2020 19:06 - 27 dec 2020 19:28
Ga zeker Bridgerton kijken, misschien The Stand, al is t alleen vanwege om Alexander Skarsgård, het verhaal zelf trekt me niet echt...
Reageer

Laatste nieuws

Vrijdag is een mooie dag om te bekijken wat nou de populairste series waren op MijnSerie van afgelopen week. Mochten er namelijk voor jou interessante series tussen staan, kan je er dit weekend gelijk mee beginnen....
Vandaag, 11:03
Via Ziggo was het zesde seizoen van Vikings al te zien, maar nu komen de allerlaatste tien aflevering naar Netflix.
Gisteren, 13:00
Het vijfde seizoen van Van Helsing is het allerlaatste seizoen voor de verre verwant van Abram Van Helsing - vampierjager.
Gisteren, 12:00
In samenwerking met The Nielsen Company brengt MijnSerie elke week de kijkcijfers van Amerika uit. In dit nieuwsbericht zullen de best bekeken series staan. Voor meer kijkcijfers van je favoriete serie kan je kijken...
Gisteren, 10:56
Naast het eerste en tweede seizoen van S.W.A.T. (2017), zal binnenkort ook het derde seizoen te bekijken zijn bij Videoland. Het seizoen verschijnt begin volgende maand.
woensdag, 16:00
The CW heeft bekend gemaakt wanneer ze de pilot van All American: Homecoming gaan uitzenden. Het is een spin-off van All American (2018).
woensdag, 15:00