Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Première Spotlicht - Oktober

Première Spotlicht - Oktober

Elke maand komen er erg veel series uit, maar het is soms lastig om degene te vinden die echt je tijd waard zijn. Ik probeer daarom maandelijks te helpen om tien van de meeste interessante opkomende series op een rijtje te zetten.
Oktober is de maand waar we ons altijd weer in de griezelige sfeer gaan bevinden. Gelukkig komen er ook dit jaar weer genoeg horrorseries uit om ons te entertainen in de maand van Halloween. Ook voor de mensen die geen liefhebbers zijn, zijn er hiernaast nog genoeg andere opties. Hier zijn een aantal van de hoogtepunten.

MonsterlandVideo on youtube


Een anthologieserie gebaseerd op de verzameling verhalen van Nathan Ballingrud's 'North American Lake Monsters'. Ontmoetingen met zeemeerminnen, gevallen engelen en andere vreemde beesten komen allemaal voor. Gebroken mensen worden gedreven tot wanhoopsdaden in een poging om hun leven weer op de rails te krijgen, wat uiteindelijk laat zien dat er een dunne lijn is tussen mens en monster.

Monsterland ziet er naar uit als de perfecte serie om de maand oktober mee te beginnen. Het heeft een cast vol met grote televisiesterren, waaronder Kaitlyn Dever (Unbelievable), Taylor Schilling (Orange Is the New Black), Jonathan Tucker (Kingdom) en Kelly Marie Tran (Sorry For Your Loss). De trailer is indrukwekkend goed in elkaar gezet met genoeg enge gevoelens en duidelijk hoge kwaliteit van productie. Hulu heeft al eerder een horrorserie uitgebracht, namelijk Castle Rock. Deze serie was grotendeels goed ontvangen, en het ziet er naar uit dat ze nu weer een hit in hun handen hebben.

De serie is vanaf 2 oktober bij Hulu te zien. Er is nog geen Nederlandse zender bekend die de serie zal gaan uitzenden. Het eerste seizoen bestaat in totaal uit acht afleveringen.

Warrior (2019) - Seizoen 2Video on youtube


Seizoen twee speelt zich af in de 19de eeuw, waar de twee misdaadfamilies de strijd voor dominantie doorzetten terwijl racisme tegen Chinezen hen dreigt te vernietigen. Na de rampzalige confrontatie in de finale van het eerste seizoen is Ah Sahm vastbesloten om wraak te nemen op de nieuwe leider van Long Zii.

Warrior (2019) was vorig jaar al goed beoordeeld, zowel door onze recensent Peter Rotthier op MijnSerie als andere recensenten. Het tweede seizoen van Warrior was gelukkig al begonnen met filmen voordat de Amerikaanse zender officieel stopte met gescripte televisie. Helaas betekent dit dat een derde seizoen waarschijnlijk niet zal komen. De trailer voor het tweede seizoen zit weer bomvol met de actie waar we van hebben kunnen genieten in het eerste seizoen. Ook zal de voortdurende strijd voor macht ons weer genoeg laten denken aan Peaky Blinders, waar dit zo goed als een Amerikaanse versie van is.

De serie is vanaf 2 oktober bij Cinemax te zien. De serie zal in Nederland vanaf 5 oktober bij Ziggo Movies & Series te zien zijn. Het tweede seizoen bestaat in totaal uit tien afleveringen.

The Walking Dead: World BeyondVideo on youtube


Een heroïsche groep tieners, beschut tegen de gevaren van de post-apocalyptische wereld, ontvangen een bericht dat hen inspireert om de veiligheid van het enige huis dat ze ooit hebben gekend te verlaten. Ze maken een reis door het hele land om hun vader - en mogelijk de wereld te redden. Deze reis zal ze voor altijd veranderen.

The Walking Dead is één van de meest populaire series van de afgelopen jaren. Het is daarom niet raar dat AMC met een tweede spin-off komt. De focus die hier op tieners is gelegd zal zeker niet iedereen aanstaan. The Walking Dead: World Beyond zal maar uit twintig afleveringen in totaal bestaan, waarvan dit eerste seizoen de eerste helft is. Er is altijd veel kritiek op de latere seizoenen van The Walking Dead, dus zal dit mogelijk een pré voor mensen kunnen zijn. Er is ook nog nooit zó ver in de tijdlijn van The Walking Dead een verhaallijn op het scherm gezet.

De serie is vanaf 1 oktober al bij AMC+ te zien, maar gaat pas 4 oktober officieel in première bij AMC. De serie zal in Nederland vanaf 5 oktober bij Amazon Prime Video te zien zijn. Het eerste seizoen bestaat in totaal uit tien afleveringen

SoulmatesVideo on youtube


Een bloemlezing die zich in de nabije toekomst afspeelt, waar de wetenschap een plaats heeft bereikt waar ze kan onthullen wie ieders zielsverwant is. Het bestaat uit zes verschillende verhalen met gevarieerde tonen en nieuwe castleden, die elk verhalen vertellen over ware liefde.

Soulmates is een nieuwe anthologieserie in het kader van successen zoals Black Mirror en Modern Love. Deze zijn allebei goed ontvangen, en AMC hoopt met deze serie een nieuw succes in de vouw te brengen. Ze hebben hiervoor een all-star cast verzameld, waaronder Sarah Snook (Succession), Bill Skarsgård (Hemlock Grove), Malin Akerman (Billions), Betsy Brandt (Breaking Bad) en Charlie Heaton (Stranger Things). De trailer ziet er interessant en intens uit. Black Mirror fans zullen zich in deze serie zeker thuis vinden. Er is ook al een tweede seizoen onderweg, dus daar hoef je je in ieder geval niet druk om te maken.

De serie is vanaf 1 oktober al bij AMC+ te zien, maar gaat pas 5 oktober officieel in première bij AMC. Er is nog geen Nederlandse zender bekend die de serie zal gaan uitzenden, maar de kans is groot dat de serie op een bepaald moment bij Amazon Prime Video te zien zal zijn. Het eerste seizoen bestaat in totaal uit zes afleveringen.

The Haunting of Bly ManorVideo on youtube


Engeland, jaren 80. Na de tragische dood van een au pair huurt Henry Wingrave een jong Amerikaanse opvolger, Dani Clayton, in om voor zijn verweesde nichtje en neefje te zorgen. Aangekomen op het landgoed begint Dani verschijningen te zien. Het wordt al snel duidelijk dat niet alle dingen die doodgaan dood blijven wanneer geesten het gedrag van de kinderen beginnen te beïnvloeden.

The Haunting of Hill House was een gigantisch succes voor Netflix terug in 2018. De serie kwam bijna uit het niets en werd al snel één van de meest besproken van het jaar. Natuurlijk met goede reden, aangezien dat eerste seizoen een letterlijk meesterwerk was. Na twee jaar wachten komt Mike Flanagan eindelijk terug met het tweede seizoen, zij het met een nieuw verhaal en nieuwe karakters. Hij heeft alleen de regie en het schrijfwerk wel ditmaal overgegeven aan andere mensen. Victoria Pedretti (You), Henry Thomas (Betrayal), Oliver Jackson-Cohen (Emerald City) en Kate Siegel (Hush) keren allemaal terug uit het eerste seizoen.

De serie is vanaf 9 oktober wereldwijd bij Netflix te zien. Het tweede seizoen bestaat in totaal uit een verwachte negen afleveringen.

Marvel's HelstromVideo on youtube


Daimon en Ana Helstrom zijn de zoon en dochter van een mysterieuze en machtige seriemoordenaar. De broer en zus hebben een gecompliceerde dynamiek. Ze sporen het ergste van de mensheid op - ieder op hun eigen manier en met hun eigen vaardigheden.

Dit is de tweede Marvel-serie van Hulu. De eerste serie, Marvel’s Runaways, is vorig jaar beëindigd. Marvel's Helstrom zal de laatste Marvel-serie zijn voor de komende tijd die op Hulu een debuut maakt. Nog erger, Disney lijkt alle Marvel-branding van de serie af te hebben gehaald. De serie wordt niet meer gepromoot als Marvel’s Helstrom. De kansen dat de serie dus een tweede seizoen krijgt schat ik laag in, maar het is ongetwijfeld een serie om een oogje op te houden. De trailer zit vol met donkere actie, wat gegarandeerd veel mensen zal interesseren. Tom Austen (The Royals) en nieuwkomer Sydney Lemmon spelen de hoofdrollen.

De serie is vanaf 16 oktober bij Hulu te zien. Er is nog geen Nederlandse zender bekend die de serie zal gaan uitzenden. Het eerste seizoen bestaat in totaal uit tien afleveringen.

The Queen’s GambitVideo on youtube


Beth Harmon wordt eind jaren vijftig verlaten en toevertrouwd aan een weeshuis in Kentucky, waar ze een talent voor schaken ontdekt. Ze raakt verslaafd aan kalmerende middelen die door de staat worden verstrekt om kinderen in toom te houden. Achtervolgd door haar persoonlijke demonen verandert Beth in een glamoureuze outcast. Ze is vastbesloten om de door mannen vastgestelde grenzen in de wereld van competitief schaken te doorbreken.

Anya Taylor-Joy (Peaky Blinders) loopt inmiddels al een paar jaar Hollywood door, constant op de rand van “the next big thing” worden. Misschien zal dit eindelijk haar grote break-out rol worden, want de drama die zich in deze serie zal afspelen klinkt rijp voor geweldig acteerwerk. Ze wordt bijgestaan door Bill Camp (The Outsider (2020) en Thomas Brodie-Sangster (Godless (2017). De serie komt van de maker van Godless, Scott Frank, wie duidelijk een Netflix favoriet begint te worden. De trailer ziet er erg sterk uit, dus het ziet er naar uit dat Netflix weer een succesvolle miniserie in hun handen hebben.

De serie is vanaf 23 oktober wereldwijd bij Netflix te zien. Het seizoen bestaat in totaal uit zes afleveringen.

The UndoingVideo on youtube


Grace Sachs is een succesvolle therapeute die op het punt staat haar eerste boek te publiceren. Plots komt er verandering in haar leven door een gewelddadige dood en een reeks verschrikkelijke onthullingen ten gevolg. Terwijl ze het ene leven probeert te ontmantelen, moet ze dat van haar en haar kind proberen in stand te houden.

Nicole Kidman (Top of the Lake) keert terug naar HBO met The Undoing. Ze heeft de afgelopen paar jaar natuurlijk een hoofdrol gehad in Big Little Lies en hoopt met deze serie net zo’n grote indruk te maken. De serie is afkomstig van Susanne Bier, wie ook The Night Manager heeft geregisseerd. Voeg geweldige acteurs zoals Hugh Grant (A Very English Scandal), Lily Rabe (American Horror Story) en Donald Sutherland (Trust) toe aan de mix, en je lijkt een recept voor succes te hebben. De trailer is wel nog wat vaag, maar als we de synopsis kunnen geloven kan je je schrap zetten voor een veelbelovende serie.

De serie is vanaf 25 oktober bij HBO te zien. De serie zal in Nederland waarschijnlijk vanaf 26 oktober bij Ziggo Movies & Series te zien zijn. Het eerste seizoen bestaat in totaal uit zes afleveringen.

This Is Us - Seizoen 5

Kate, Kevin en Randall zijn broer en zus van elkaar. Hun ouders, Jack en Rebecca, zijn een belangrijk onderdeel in het leven van de drie hoofdpersonen. Middels flashbacks komen we te weten wat er zich in hun jeugd en bij hun ouders heeft afgespeeld. Ondertussen moeten ze allemaal een heden vol met vreugde en verdriet navigeren.

This Is Us vindt zich bijna in het laatste stuk van de serie met dit vijfde seizoen. Er komt alleen nog maar een zesde hierna. De serie is één van de meest succesvolle series van de afgelopen paar jaar en altijd geprezen door recensenten. Onze eigen recensenten hebben deze serie dan ook nooit minder dan een 8 gegeven, wat met goede reden is. Seizoen vier was weer een stap in de goede richting voor de serie en gaf een erg goede opzet voor dit aankomende vijfde seizoen. Helaas is er nog geen trailer, maar we hebben wel geluk doordat de première is opgeschoven naar twee weken eerder.

De serie is vanaf 27 oktober bij NBC te zien. De eerste drie seizoenen staan op Amazon Prime Video, dus het vijfde seizoen zal daar uiteindelijk waarschijnlijk ook streamen. Het vijfde seizoen bestaat in totaal uit achttien afleveringen.

Truth SeekersVideo on youtube


Een duo dat op spoken jaagt werkt samen om paranormale waarnemingen in het Verenigd Koninkrijk te ontdekken. Ze filmen hun avonturen om online te delen. Hun bovennatuurlijke ervaringen worden frequenter, angstaanjagend en zelfs dodelijk naarmate het paar een samenzwering begint te ontdekken die het hele menselijke ras zou kunnen bedreigen.

Nick Frost en Simon Pegg zijn inmiddels wel één van de bekendste comedy duo’s in Hollywood. Dit is de allereerste keer dat ze hun bekende dynamiek en humor in een TV-serie omzetten. De trailer ziet er uit als een mix tussen Evil en Wellington Paranormal, wat wat mij betreft grote lof is. Komedieseries zijn altijd lastig om trailers voor te maken, dus we zullen wel zien of de uiteindelijke serie dezelfde constante humor heeft. Emma D’Arcy (Wanderlust), Malcolm McDowell (Mozart in the Jungle) en Samson Kayo (Timewasters) zullen ook in de serie te zien zijn.

De serie is vanaf 30 oktober wereldwijd bij Amazon Prime Video te zien. Het eerste seizoen bestaat in totaal uit acht afleveringen.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

Inter
Inter 30 september 2020, 14:22
8 van deze 10 series wil ik allemaal zien. Flinke lijstje voor Oktober.
Log in om een reactie achter te laten