Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 23

Weekoverzicht 23

Naarmate de weken vorderen merk je dat er steeds minder nieuws binnenkomt. Maar het nieuws wat er is geweest in de week van 1 tot en met 7 juni hebben we weer voor je verzameld in het weekoverzicht.
Serienieuws

Casting Nieuws


Actrice verlaat The Good Fight


Een van de hoofdrolspeelsters uit The Good Fight verlaat de juridische dramaserie, voorafgaand aan het vijfde seizoen.

Datums


Premièredatum en trailer voor horrorserie Curon


De Italiaanse horrorserie Curon verschijnt volgende week op Netflix. De streamingdienst heeft een trailer gelanceerd.

Helter Skelter


EPIX heeft de start van de nieuwe documentaire Helter Skelter uitgesteld. De premièredatum stond gepland voor 14 juni en het MGM netwerk heeft nog geen nieuwe datum aangekondigd. Het netwerk vind de tijd nu niet geschikt om de documentaire over Charles Manson nu uit te zenden. Manson wilde een rassenoorlog starten met zijn moord op Sharon Tate, Jay Sebring, Abigail Folger, Wojtek Frykowski en Steven Parent.

Noord Zuid verschijnt in juli bij Ziggo


De Nederlandse dramaserie Noord Zuid, met Ariane Schluter (Ik Weet Wie Je Bent), verschijnt vanaf begin juli bij Ziggo Movies & Series.

Ziggo gaat Perry Mason (2020) wekelijks uitzenden


Het aankomende misdaaddrama Perry Mason (2020) wordt binnenkort wekelijks uitgezonden door Ziggo.

Start- en premièredatums series Nederlandstalige zenders week 23 (1 - 7 juni 2020)


MijnSerie leden willen graag weten wanneer welke serie van start gaat. Elke maandag houden we je op de hoogte van alle* series die in Nederland en België uitkomen de komende week.

Stateless verschijnt in juli bij Netflix


het zesdelige vluchtelingendrama Stateless, van en met Cate Blanchett (Mrs. America), verschijnt in juli op Netflix.

Tweede seizoen S.W.A.T. (2017) in juli bij Ziggo


Het tweede seizoen van de actieserie S.W.A.T. (2017) verschijnt begin juli bij Ziggo Movies & Series.

Ted Lasso in augustus in première bij Apple TV+


De Amerikaanse komedieserie Ted Lasso, met Jason Sudeikis (The Last Man on Earth) in de hoofdrol, gaar in augustus in première bij Apple TV+

Kijkcijfers Series


Kijkcijfers Amerika van week 22


Hier vind je een overzicht van de best bekeken series van de week 1 tot en met 7 juni 2020 in Amerika.

Nieuwe Series


Wordt The Lincoln Lawyer overgenomen?


CBS cancelde eerder dit jaar The Lincoln Lawyer, maar er lijken andere geïnteresseerden in de serie van David E. Kelley (Big Little Lies).

Vernieuwde Series


The Capture vernieuwd met een tweede seizoen


BBC heeft een tweede seizoen besteld van de Britse serie The Capture, waarin ook de Nederlandse Famke Janssen een rol vervult.

Coroner vernieuwd met een derde seizoen bij CBC


De Canadese misdaadserie Coroner van de zender CBC is vernieuwd met een derde seizoen. The CW gaat de eerste twee seizoenen uitzenden.

Nominaties en Prijzen


Nominaties BAFTA Television Awards 2020


De nominaties zijn bekend gemaakt en op 31 juli zullen we weten wie er met de BAFTA’s voor televisie vandoor zijn gegaan.

Wist je Dat?


Diavoli


The CW de Sky Italia-serie Diavoli (Devils) heeft aangekocht. De serie met onder andere Patrick Demsey (Grey’s Anatomy) en Alessandro Borghi (Suburra) in de hoofdrollen is een financiële dramaserie over een groep handelaren bij een grote investeringsbank. De serie is gebaseerd op een boek van Guido Maria Brera. De serie ging op 17 april in première bij Sky Atlantic en zal waarschijnlijk in oktober te zien zijn bij The CW.

MijnSerie nieuws

Corona-crisis; welke series moet je gaan kijken? Top 5 beste van …


Vele mooie, leuke en interessante top 5 lijsten zijn er voorbij gekomen om de tijd te vullen die we normaal zouden vullen met uitgaan en familiebezoek. Hieronder nog meer mooie lijsten. Veel kijkplezier.

Corona-crisis; welke series moet je gaan kijken? Nog een top 5 beste miniseries van de BBC



Column


Mei 2020: MijnSerie in 500 woorden


Hoewel The CW, FOX en CBS al met hun schema’s voor seizoen 2020-2021 zijn gekomen blijft het de vraag wanneer het seizoen gaat beginnen. Is dat in september of toch later. Want het corona-virus blijft de gemoederen bezig houden, ook in Hollywood.

Poll


Serie van het jaar verkiezing 2020 poll mei


Sinds 2012 houdt MijnSerie elk jaar een serie van het jaar verkiezing. Onze fantastische schrijvers nomineren elk jaar tien series in vijftien categorieën.

Populairste series


Populairste series afgelopen week (23)


Vrijdag is een mooie dag om te bekijken wat nou de populairste series waren op MijnSerie van afgelopen week. Mochten er namelijk voor jou interessante series tussen staan, kan je er dit weekend gelijk mee beginnen.

Prijsvragen


Maak kans op het tweede seizoen van Fleabag


Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op het tweede seizoen van Fleabag. We geven twee Lumière codes weg. Doe mee en maak kans op deze serie!

*NOTE: In het volgende weekoverzicht staan de antwoorden van deze prijsvragen.

Prijsvraag antwoorden


- Het antwoord op de prijsvraag van Babylon Berlin; Babylon Berlin is de duurste Duitse serie ooit gemaakt. Maar voor welke budget is deze serie gemaakt?, was 40 miljoen. Weetje: De serie is de duurste Duitse serie ooit gemaakt, maar is ook de duurst niet Engelstalige serie ooit gemaakt met een budget van 40 miljoen dollar.

- Het antwoord op de prijsvraag van ZeroZeroZero; Waar staat ZeroZeroZero voor in de titel van de serie?, was Cocaïne. Weetje: De titel ZeroZeroZero is een variant op het Italiaanse beoordelingssysteem voor meel, dat wordt beoordeeld als 2, 1, 0 of 00, afhankelijk van hoe verfijnd het is (dubbele nul is het hoogste cijfer). ZeroZeroZero, of triple Zero, betekent hier pure cocaïne.

- Het antwoord op de prijsvraag van Baron Noir; Kad Merad speelt de hoofdrol in Baron Noir. Maar in welke land is Merad geboren?, was Algarije. Weetje: Kad Merad werd als Kaddour Merad op 27 maart 1964 geboren in Side Bel Abbes in Algerije. Zijn vader is Algerijns en zijn moeder is Frans.

Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

Recensies


Ook deze maand heeft ons geweldige team van recensenten weer uitstekende recensies geschreven over verschillende series.


Hier kun je lezen welke recensies er inmiddels zijn geschreven en welke serie je wellicht kunt overslaan of juist absoluut op je nog-te-kijken lijst kunt gaan zetten.

Tips


Series toevoegen, wijzigen en/of aanpassen; Hoe doe je dat?


Vele MijnSerie leden maken er al gebruik van, series toevoegen, wijzigen en /of aanpassen in en aan de database van MijnSerie.

Vacatures


Gezocht: schrijvers voor recensies, nieuwsberichten en columns


De leukste website van Nederland, MijnSerie is op zoek naar schrijvers m/v die het leuk vinden om hun hobby series kijken uit te breiden.

Voor je Serieagenda


Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van juni 2020 die in week 24 van start of in première zullen gaan.



-

Woensdag 10 juni


Curon – Serie première (Netflix)

-

Donderdag 11 juni


22.00 – Alone – Seizoen 7 (History)

-

Vrijdag 12 juni


Dating Around – Seizoen 2 (Netflix)

-

Zondag 14 juni


The Salisbury Poisonings (2020) – Serie première (BBC One)

Met overzichtelijke groet

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten