Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
7
0
Bekijk stemmen

Corona-crisis; welke series moet je gaan kijken? Nog een top 5 beste miniseries van de BBC

Vele mooie, leuke en interessante top 5 lijsten zijn er voorbij gekomen om de tijd te vullen die we normaal zouden vullen met uitgaan en familiebezoek. Hieronder nog een mooie lijst van Hessel Hoekstra

Heb je het vorige lijstje met miniseries van de BBC al verslonden? Geen probleem. Zoals ik al zei, het aanbod is zo groot doordat de seizoenen zo kort zijn. Daarom presenteer ik nog een lijstje met onweerstaanbaar goede miniseries van de BBC.

5. Jekyll


Steven Moffat heeft er een handje van om literaire klassiekers een modern jasje te geven. De bekendste voorbeelden zijn Sherlock en Dracula (2020). Maar in 2007 gaf zijn eigen interpretatie aan het verhaal over Dr. Jekyll en Mr. Hyde. Tom Jackman (James Nesbitt) is een hedendaagse afstammeling van de befaamde dokter. En ook bij hem begint zijn Mr. Hyde-kant steeds meer de macht over zijn lichaam over te nemen. Met een fantastische hoofdrolspeler en een griezelig sfeertje kun je deze miniserie moeilijk weerstaan.

4. Giri/Haji


Deze stond toen ik mijn vorige lijstje schreef op mijn nog-te-kijken-lijstje. Inmiddels heb ik hem gezien en ik heb ervan genoten. Een Japanse detective reist in het geheim naar Londen om zijn van moord verdachte broer op te sporen. De tijd dringt, want deze moord dreigt een nieuwe bendeoorlog in Tokio te ontketenen. Giri/Haji combineert het klassieke Engelse speurwerk met bizarre sporen van Japanse televisiemakelij.

3. The Silence


Politieagent Jim Edwards (Douglas Henshall) moet een moord oplossen. De enige getuige? Zijn dove nichtje Amelia (Genevieve Barr), die net een gehoorimplantaat heeft gekregen. The Silence geeft een intrigerend beeld van de dovengemeenschap, die complexer is dan je zou verwachten. Doordat hoofdrolspeelster Barr zelf ook doof is, kan ze de worstelingen van haar personage uitstekend naar voren brengen.

2. The Fades


Paul (Iain de Caestecker) is een teruggetrokken tiener. Totdat hij ontdekt dat hij Fades kan zien, geesten van overledenen die niet naar het hiernamaals kunnen reizen en vastzitten op deze aarde. Hij sluit zich aan bij een geheim genootschap, en ontdekt dat een kwaadaardige Fade een manier heeft ontdekt om tastbaar te worden en de mensheid probeert te vernietigen. The Fades is een fijne combinatie tussen een tienerdrama en een bovennatuurlijk horrorverhaal en betekende de doorbraak voor Iain de Caestecker en Daniel Kaluuya.

1. Edge of Darkness


Edge of Darkness is een oudje uit 1985, maar toch nog steeds heel erg de moeite waard. Wanneer zijn dochter voor zijn ogen wordt doodgeschoten gaat detective Ronald Craven (Bob Peck) op onderzoek uit. Al gauw ontdekt hij een wereldwijde samenzwering die al het leven op aarde bedreigt. Ondanks dat deze serie meer dan dertig jaar oud is, zijn de thema’s nog steeds mateloos actueel en is de serie ontzettend spannend gefilmd. Het verhaal vormde de basis voor een gelijknamige Hollywoodfilm uit 2010, met een hoofdrol voor Mel Gibson.

Er is zo ontzettend veel dat er vast nog wel meer lijstjes te maken zijn met goede miniseries van de BBC. De NPO zendt nu bijvoorbeeld The Cry uit. Die heb ik zelf nog niet gezien, maar op MijnSerie zijn de geluiden uitermate positief. Zelf vond ik One Of Us en SS-GB ook gewoon sterke miniseries. Blijf ons verder in de gaten houden voor nog meer top 5-lijstjes!


Leuk?
7
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laatste nieuws

OWN heeft Tyler Perry's The Haves and the Have Nots beëindigd, er zal geen negende seizoen van de Amerikaanse dramaserie verschijnen.
Gisteren, 13:00
Young Rock en The Kenan Show gaan midden februari in première bij NBC. Het tweede seizoen van Zoey's Extraordinary Playlist gaat voorlopig op pauze.
Gisteren, 12:00
Het is bekend wie de hoofdrollen gaan vervullen in de seriebewerking van I Know What You Did Last Summer, die vorig jaar werd besteld door Amazon Prime Video.
zaterdag, 14:00
1
Pistol is gebaseerd op het memoir Lonely Boy: Tales from a Sex Pistol van de legendarische Sex Pistols gitarist Steve Jones.
zaterdag, 13:00
1
Beau Willimon (House of Cards (2013)) werkt aan een nieuwe serie, die gebaseerd is op het bordspel Risk van Hasbro.
zaterdag, 10:00
1
Nog voor de première van het vijfde seizoen is Animal Kingdom (2016) vernieuwd met een zesde, tevens laatse, seizoen.
zaterdag, 09:00