Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 35

Weekoverzicht 35

Afgelopen week in het nieuws: Mr. Mercedes, Outlander, Mr. Robot, Mocro Maffia, en nog veel meer startdatums. Maar ook premièredatums, overzichten, nieuwe series, castingnieuws, prijsvraag antwoord en video’s. Te veel om op te noemen.
Kijk hieronder voor het nieuwsoverzicht van 26 augustus tot en met 1 september.

Vacatures


Gezocht: schrijvers voor recensies, nieuwsberichten en columns


De leukste website van Nederland, MijnSerie, is op zoek naar schrijvers m/v die het leuk vinden om hun hobby series kijken uit te breiden.

Weetjes


Recensies


Ook afgelopen maand heeft ons geweldige team van recensenten weer uitstekende recensies geschreven over verschillende series. Klik hier om de recensies te lezen en kom erachter of je nog een serie kan toevoegen aan of verwijderen van je kijklijst.

Algemeen Serienieuws


Outlander


Welkom bij deze nieuwe editie van Nieuws uit Schotland, met vandaag nieuws over seizoen vijf, Ziggo, castingnieuws en meer.

Datums Series


Castle Rock


Wat heeft het tweede seizoen van Castle Rock voor de kijker in petto? In oktober zullen we het gaan zien.

Catherine the Great


Ben jij klaar voor een ontmoeting met Catherine the Great? HBO heeft aangekondigd dat de gelimiteerde serie in oktober van start zal gaan.

Hoogvliegers


De EO komt met de achtdelige dramaserie Hoogvliegers. De serie waarin F-16 vliegers in opleiding centraal staan is vanaf 11 januari 2020 op NPO 1 te zien.

Meisje van plezier


Het tweede seizoen van de Nederlandse dramaserie Meisje van plezier zal vanaf oktober te zien zijn bij Videoland.

Mocro Maffia


Het tweede seizoen van Mocro Maffia is vanaf april 2020 te zien bij Videoland, maakt de streamingdienst bekend via Instagram.

Mr. Mercedes


Mr. Mercedes is een Amerikaanse thrillerserie van de zender AUDIENCE Network. Op 10 september start daar het derde seizoen. Videoland gaat het derde seizoen vanaf 27 september aanbieden.

Mr. Robot


Mr. Robot is een Amerikaanse dramaserie van de zender USA Network. Op 6 oktober zal het vierde seizoen van start gaan.

September


Welke series starten wanneer in september 2019 en welk seizoen begint dan bij welk netwerk, kabelzender of streamingdienst? We hebben het netjes op een rijtje gezet.

Start- en premièredatums series Nederlandstalige zenders:


- week 35 (26 augustus – 1 september)
MijnSerie leden willen graag weten wanneer welke serie van start gaat. Elke maandag houden we je op de hoogte van alle series die in Nederland en België uitkomen deze week.

S.W.A.T. (2017)


S.W.A.T. (2017) is een Amerikaanse misdaadserie van de zender CBS. Op 2 oktober gaat daar het derde seizoen van start. In september start het tweede seizoen bij Veronica.

Vis a Vis


Vis a Vis is een Spaanse dramaserie van de zender Antena 3. Het derde seizoen van de serie werd op 30 augustus toegevoegd door Netflix. Het vierde seizoen is in september te zien.

Nieuwe Series


Baantjer het Begin


Vanaf 5 januari 2020 is Yannick Jozefzoon te zien in de nieuwe Videoland-serie Baantjer het Begin.

Clickbait


Tony Ayres en David Heyman zullen gaan samenwerken voor de nieuwe Netflix-serie Clickbait.

Fall and Rise: The Story of 9/11


Mark Boal, die een Oscar won voor zijn scenario voor de oorlogsthriller The Hurt Locker, gaat een serie over 9/11 maken. De serie wordt geproduceerd door het Amerikaanse netwerk ABC.

First Ladies


Actrice Viola Davis gaat de rol vertolken van Michelle Obama in een nieuwe serie over de vrouwen van Amerikaanse presidenten.

Marianne


Netflix heeft een trailer vrijgegeven van de nieuwe Franse horrorserie Marianne, die vanaf 13 september te zien is bij de streamingdienst.

Overzicht nieuwe series september


In september 2019 komen er veel nieuwe series uit. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet, bekijk de gehele lijst hier.

Gecancelde Series


American Princess


De romantische dramaserie van Lifetime, American Princess, zal niet verder gaan dan één seizoen van tien afleveringen. Op 7 juli ging het eerste seizoen in première en daar blijft het bij. De dramaserie is de laatste gescripte serie voor Lifetime, maar het netwerk ontkent dat het zal vertrekken uit de gescripte business.

Frontier (2016)


Netflix verlaat de wildernis. Frontier (2016) krijgt geen vierde seizoen van de streamingdienst.

Vernieuwde Series


3%


Het is bitterzoet, het nieuws over 3%. Netflix heeft de serie vernieuwd maar dat is wel het allerlaatste seizoen.

Queen of the South


Queen of the South is een Amerikaanse serie van de zender USA Network. De serie, die hier te zien is bij Netflix, krijgt een vijfde seizoen.

Casting Nieuws


Tell Me a Story (2018)


Tell Me a Story (2018) is een Amerikaanse thrillerserie van de zender CBS All Access. Dit najaar zal het tweede seizoen beschikbaar komen. Garcelle Beauvais zal toegevoegd worden aan de castinglijst.

Will & Grace


Zangeres en actrice Demi Lovato heeft een bijrol gekregen in het slotseizoen van Will & Grace. Lovato gaat een paar afleveringen meespelen en wordt een tegenspeler van Will (Eric McCormack).

Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten


Videoland


Om de concurrentie met Disney+ aan te kunnen is RTL van plan om het abonnement van zijn streamingdienst Videoland in 2021 goedkoper te maken dan dat van zijn nieuwe rivaal. Dat zegt RTL-topman Sven Sauvé in gesprek met de Volkskrant.

Overlijdensberichten


Valerie Harper


De Amerikaanse actrice Valerie Harper is vrijdag 30 augustus overleden aan de gevolgen van hersenkanker. De actrice was onder andere bekend van series als The Mary Tyler Moore Show, Rhoda, Valerie, City, The Office (1995)en Drop Dead Diva. Ze verleende ook haar stem aan The Simpsons en in 2019 was ze nog te horen in American Dad! Valerie Kathryn Harper is 80 jaar geworden, R.I.P.

Trailers, Promo’s, Teasers en Interviews


Batwoman


Batwoman is een Amerikaanse superheldenserie van de zender The CW. De serie gaat in première op 6 oktober 2019. Er is een nieuwe trailer uitgebracht.

The Deuce


The Deuce is een Amerikaanse dramaserie van de zender HBO. Op 9 september gaat het derde en laatste seizoen van start. Er is een trailer uitgebracht.

Dickinson


Hailee Steinfeld speelt samen met Jane Krakowski in Dickinson, een nieuwe komedieserie van Apple TV+ over de dichter Emily Dickinson. Er is een trailer uitgebracht.

His Dark Materials


His Dark Materials is een Britse fantasyserie van de zender BBC One. De serie gaat in het najaar van start en is ook te zien bij HBO in de Verenigde Staten. Er is een trailer vrijgegeven.

The Spy


De thrillerserie The Spy vertelt het schokkende, waargebeurde verhaal van de Israëlische meesterspion Eli Cohen, die in de jaren 60 in de Syrische overheid infiltreerde. Er is een trailer uitgebracht.

This Is Us


This Is Us is een Amerikaanse dramaserie van de zender NBC. Het vierde seizoen gaat 24 september van start. Er is een trailer uitgebracht.

MijnSerie nieuws


Kijkcijfers: Week 34


Ook deze week een overzicht van de best bekeken series van de week van 19 tot en met 25 augustus in Amerika.

Populairste series


Op vrijdag bekijkt MijnSerie wat nou de populairste series waren op MijnSerie van die week.

Prijsvraag antwoorden


- Het antwoord op de prijsvraag van Home Ground (2018). In 2018 won de serie Home Ground (2018) drie awards. Welke awards waren dat? Was Gullruten Awards. Weetje: De serie won in de volgende categorieën: beste dramaserie, beste vrouwelijke en mannelijke acteur voor Ane Dahl Torp als Helena Mikkelsen en Axel Bøyum als Adrian Austnes.

Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

Tips


Series toevoegen, wijzigen en/of aanpassen; Hoe doe je dat?


Vele MijnSerie leden maken er al gebruik van, series toevoegen, wijzigen en /of aanpassen in en aan de database van MijnSerie.

Voor je Serieagenda


Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht september 2019 die in week 36 van start of in première zullen gaan.

-

Dinsdag 3 september


20.30 – Dossier Van den Heuvel – Seizoen 2 (RTL 4)

Met overzichtelijke groet

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten