Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Videoland belooft goedkoper abonnement in 2021

Videoland belooft goedkoper abonnement in 2021

Om de concurrentie met Disney+ aan te kunnen is RTL van plan om het abonnement van zijn streamingdienst Videoland in 2021 goedkoper te maken dan dat van zijn nieuwe rivaal. Dat zegt RTL-topman Sven Sauvé in gesprek met de Volkskrant.
Wat de nieuwe prijs van het abonnement wordt, is niet duidelijk. Maar als de prijs van Disney+ in de tussentijd niet verandert, betalen abonnees in elk geval minder dan 6,99 euro per maand. Wie voor die vorm kiest krijgt "een beperkt aantal gerichte advertenties" te zien, zegt Sauvé. Een duurdere versie zal geen reclame tonen.

De topman zegt verder dat moederbedrijf RTL Group de komende drie jaar honderden miljoenen gaat investeren in streaming video en dat RTL Nederland hiervan tientallen miljoenen krijgt. Ook wil Videoland gaan investeren in jonge videomakers. Daarvoor komt een miljoen euro beschikbaar.



Hoeveel abonnees Videoland heeft, wilde RTL tot nu toe niet zeggen. Dat ligt nu anders: Sauvé laat weten dat de streamingdienst 600.000 abonnees telt. In samenwerking met RTL Group is de tiendelige serie Four Weddings and a Funeral van Hulu aangekocht. Dit is een nieuwe titel naast de al aangekondigde dramaseries zoals De 12 van Schouwendam en het tweede seizoen van Mocro Maffia en van Meisje van plezier.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (2)

E71
E71 30 augustus 2019, 22:51
Videoland wil concurreren met Disney+?? Nou, videoland is wel het laatste waar ik bang van zou worden als Disney+ of netflix zijnde. Die hebben toch totaal niet het aanbod om een dergelijke concurrentiestrijd aan te gaan...
anonymous
anonymous 31 augustus 2019, 14:07
Videoland heeft zo'n aanbod, dat een maand per jaar genoeg is om alle interessante series te bekijken.
Log in om een reactie achter te laten