Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 17

Weekoverzicht 17

Heb je serienieuws gemist afgelopen week? Geen nood! MijnSerie heeft zoveel mogelijk nieuws verzameld en het in het weekoverzicht 23 van tot en met 29 april voor je op een rijtje gezet.

Weetjes


Het ziet er naar uit dat het derde seizoen van Westworld, MijnSerie berichtte hier op 22 april al over, pas in 2020 te zien zal zijn bij HBO. Showrunners Lisa Joy en Jonathan Nolan lieten dat in een interview met Entertainment Weekly weten. "Kijk, het is een voortdurend gesprek dat we met onze vrienden bij HBO voeren", vertelde Nolan. "Voor ons gaat het er, in een serie met deze schaalgrootte om dat we geen compromissen sluiten. We willen dat de serie groter en groter wordt, steeds ambitieuzer. We willen alle tijd nemen die nodig is om dat te doen. En dat is veel tijd." Elk seizoen moet volgens de showrunners op zich komen te staan en beide willen alle tijd nemen om het verhaal, wat ze gepland hebben voor de komende vijf tot zes jaar, te vertellen.

Algemeen Serienieuws


Flikken Maastricht


Vrijdagavond was op NPO 1 in een dubbelaflevering de finale te zien van Flikken Maastricht, seizoen 12. En dat einde heeft voor heel wat beroering gezorgd bij de kijkers.

Game of Thrones


Voor de fans van fantasyserie Game of Thrones is het zowel een verrassing als een teleurstelling: de Amerikaanse auteur George R.R. Martin heeft woensdagavond een nieuw boek aangekondigd.

The Crown


Het salarisverschil tussen Matt Smith en Claire Foy voor hun werk aan de serie The Crown is opgelost. Dat meldt Smith aan The Hollywood Reporter.

Datums Series


Boer zoekt vrouw


De startdatum van het nieuwe seizoen Boer zoekt vrouw is bekend. Tussen de modderrollende varkens maakt Yvon Jaspers bekend dat op 13 mei de boeren op zoek gaan naar hun grote liefde op de boerderij. UPDATE: Voor het aankomende tiende seizoen hebben zich een recordaantal boeren aangemeld. 635 agrariërs gaan op zoek naar een partner. De boeren verschillen in leeftijd van 20 tot 60 jaar oud.

Legion


Legion is een Amerikaanse actieserie van de zender FX Networks. Momenteel loopt daar het tweede seizoen. Seriezender FOX gaat in Nederland vanaf donderdag 7 juni om 21.00 uur het tweede seizoen van Legion ook vertonen.

Mei


Welke series starten wanneer in mei 2018 en welk seizoen begint dan bij welk netwerk, kabelzender of streamingdienst? We hebben het netjes op een rijtje gezet.

Sense8


De speciale laatste aflevering van sciencefictiondrama Sense8 verschijnt op 8 juni. Dat heeft Netflix dinsdag bekend gemaakt.

Startdatums series op de Vlaamse TV


Voor alle kijkers naar de Vlaamse televisie een handig overzicht van de startdatums van de Belgische zenders of zenders die ook in België te ontvangen zijn.

The Originals


Goed nieuws voor de fans van The Originals. Netflix gaat The CW-serie twee dagen eerder uitzenden.

Yellowstone (2018)


Acteur Kevin Costner heeft weer een cowboyhoed op in de nieuwe serie Yellowstone (2018) van de schrijver van Hell or High Water, Taylor Sheridan.

Gecancelde Series


Here and Now (2018)


HBO heeft besloten om de Alan Ball dramaserie Here and Now (2018) niet te verlengen met een tweede seizoen. Het nieuws komt heel kort na de finale van het eerste seizoen op 15 april 2018. HBO vertelde in een verklaring: "We bedanken Alan voor zijn toewijding om verhaalvertellingen te innoveren, en we kijken uit naar zijn volgende onderneming."

The Path


The Path is een Amerikaanse dramaserie van de zender Hulu. Op 28 maart was de laatste aflevering van het derde seizoen te zien.

Tremors


Syfy heeft een een pilot gemaakt van Tremors, een reboot van de klassieke cultfilm uit 1990. Kevin Bacon speelt daarin opnieuw een hoofdrol. Maar Syfy heeft besloten dat er geen serie gaat volgen.

Nieuwe Series


Another Life


Actrice Katee Sackhoff (Battlestar Galactica) gaat terug naar de ruimte in de sciencefiction-dramaserie Another Life.

Fast & Furious


Netflix en DreamWorks Animation Television hebben een vernieuwd meerjarig contract gesloten. DreamWorks gaat diverse geanimeerde kinder- en familieseries maken voor Netflix.

Heirs of the Night


De Nederlandse regisseur Diederik van Rooijen (Penoza) gaat de internationale vampierenserie Heirs of the Night regisseren.

Less Than Zero


Hulu wil een serie gaan maken gebaseerd op de bestseller Less Than Zero van Bret Easton Ellis uit 1985.

Overzicht nieuwe series in mei


In mei 2018 komen er veel nieuwe series uit. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet, bekijk de gehele lijst van mei hier.

Star Wars Resistance


Disney heeft weten dat er een animatieserie komt met als titel Star Wars Resistance. Deze wordt gemaakt door Star Wars Rebels showrunner Dave Filoni en richt zich op Kazuda Xiono, een jonge piloot die opgeleid wordt door de Resistance.

Tales of the City


Al verschillende boeken van auteur Armistead Maupin zijn verfilmd als miniseries. In Tales of the City speelde Laura Linney (Ozark) en Olympia Dukakis (Sex & Violence) steeds een hoofdrol.

The Godfather of Harlem


In de nieuwe Epix en ABC Signature Studios serie The Godfather of Harlem zal Forest Whitaker de hoofdrol gaan spelen.

Vernieuwde Series


Billions


In weekoverzicht 14 was het nog onofficieel, maar Billions heeft officieel een vierde seizoen gekregen.

Cold Justice


Oxygen heeft de documentaire serie Cold Justice vernieuwd met een vijfde seizoen. Het nieuwe seizoen zal in de zomer van 2018 worden uitgezonden.

Fauda


YesTV heeft aangekondigd dat de Israëlische actieserie Fauda een derde seizoen gaat krijgen.

Ink Master


Nog steeds is de inkt niet opgedroogd bij Paramount Network. De zender die voorheen Spike TV heette, heeft de tattoo reality serie Ink Master vernieuwd met een elfde seizoen. Op 24 april is de laatste aflevering van het tiende seizoen uitgezonden. Paramount Network heeft opnieuw zestien afleveringen besteld en het elfde seizoen zal later dit jaar van start gaan.

Street Outlaws


Discovery Channel heeft de realityserie Street Outlaws vernieuwd met een elfde seizoen dat op 28 mei om 20.00 uur van start zal gaan met een dubbele aflevering. Nieuwe afleveringen gaan verder op 4 juni vanaf 21.00 uur.

TBS


TBS heeft de komedieserie Search Party (2016) vernieuwd met een derde seizoen. Het derde seizoen zal in 2019 van start gaan. En de komedieserie The Last O.G. is door de zender vernieuwd met een tweede seizoen.

The Good Karma Hospital


Op zondag 22 april werd de laatste aflevering uitgezonden van het tweede seizoen van ITV’s The Good Karma Hospital. Voor de fans is er goed nieuws want het was niet de allerlaatste aflevering. Er komt een derde seizoen van de Britse dramaserie. Het derde seizoen krijgt zes afleveringen en zal in 2019 van start gaan.

The Oath


Crackle heeft besloten om de misdaadserie The Oath te vernieuwen met een tweede seizoen. Het eerste succesvolle seizoen van de Curtis '50 Cent' Jackson serie ging op 8 maart 2018 in première bij Crackle. The Oath gaat een wereld binnen vol bendes/gangs, bestaand uit degenen die hebben gezworen te beschermen, verdedigen en licht te schijnen op de corrupte geheime genootschappen. Waar leden doen wat ze moeten doen, om elkaar te beschermen van vijandelijke buitenstaanders en binnenin hun eigen troepen.

Tom Clancy’s Jack Ryan


Amazon heeft aangekondigd dat er een tweede seizoen van Tom Clancy's Jack Ryan komt, nog voor de wereldwijde première van de eerste serie op 31 augustus op Prime Video.

Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten


Amazon & Netflix


Videodiensten als Netflix en Amazon kunnen volgens toekomstige wetgeving van de Europese Unie gedwongen worden om te investeren in Europese producties.

Netflix


Netflix heeft wederom 1,5 miljard dollar aan leningen afgesloten voor de aankoop van eigen series en films en de eventuele overname van bedrijven.

Trailers, Promo’s, Teasers en Interviews


Sharp Objects


HBO introduceerde de eerste trailer van de dramaserie Sharp Objects op zondagavond, voorafgaand aan de langverwachte première van seizoen twee van Westworld.

MijnSerie nieuws


Column


- Showtime, seizoen 3 aflevering 03
Deze week was er weer een Showtime. Deze week ging de column over Unforgotten.

- Uit het leven van een bingewatcher: binnen zitten bij zonneschijn
Je vraagt het je misschien weleens af: hoe gaan bingewatchers om met mooi weer? Voelen die dan ook die oerdrang om naar buiten te gaan en de nationale hobby’s fietsen en wandelen te beoefenen?

Kijkcijfers: Week 16


Ook deze week een overzicht van de best bekeken series van de week van 16 tot en met 22 april in Amerika.

Populairste series


Op vrijdag bekijkt MijnSerie wat nou de populairste series waren op MijnSerie van die week.

Prijsvraag


- Maak tot 1 mei kans op het eerste seizoen van Cape Town.

*NOTE: In het volgende weekoverzicht staat het antwoord van deze prijsvraag.

Prijsvraag antwoorden


- Het antwoord op de prijsvraag van Killjoys; In Killjoys is Lucy de scheepscomputer. Wie neemt is de stemacteur die de rol van Lucy speelt?, was Tamsen McDonough.
Weetjes: Lucy is één keer te zien geweest in Killjoys. In het tweede seizoen aflevering 6: I Love Lucy

- Het antwoord op de prijsvraag van Peaky Blinders; Peaky Blinders heeft een grote fanbase ook onder beroemde artiesten. Welke beroemde zanger heeft ooit een foto opgestuurd naar hoofdrolspeler Cillian Murphy met een pet op waarin scheermesjes waren verwerkt?, was David Bowie. Weetjes: Bowie was een groot fan en gaf toestemming om zijn muziek te gebruiken uit zijn album Blackstar in het derde seizoen. In het derde seizoen (S03E05) is het nummer Lazarus te horen.

- Het antwoord op de prijsvraag van NCIS: Los Angeles; NCIS: Los Angeles is een spin-off van NCIS. In welk seizoen en welke dubbele aflevering van NCIS werd NCIS: Los Angeles geïntroduceerd?, was Seizoen 6, aflevering 22/23. Weetjes: Deze afleveringen heten Legend.

- Het antwoord op de prijsvraag van The Sinner; In het eerste seizoen van The Sinner zijn enkele muziekstukken te horen. Welk nummer is het belangrijkst voor het plot?, was Big Black Delta – Huggin & Kissin. Weetjes: Big Black Delta is een soloproject van Mellowdrone zanger/bassist Jonathan Bates. In Showtime S02E34 was The Sinner een column en draaide wij ook het nummer van Big Black Delta.

Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

Recensies


Ook deze week heeft ons geweldige team van recensenten weer uitstekende recensies geschreven over verschillende series. Klik hier om de recensies te lezen en kom erachter of je nog een serie kan toevoegen aan of verwijderen van je kijklijst.

Series toevoegen en wijzigen


Wist je dat de MijnSerie-lezer zelf series kan toevoegen? Klik hier en voeg je favoriete serie toe indien deze nog niet in de database staat. Ook kun je content zelf wijzigen, bijvoorbeeld als je een (typ)foutje ziet. Onder het kopje ‘info’ op de seriepagina zie je bewerk content staan. Klik daarop en je kunt niet alleen wijzigingen aanbrengen maar ook trailers toevoegen. Zo kunnen we met zijn allen de website nog completer en beter maken.

Voor je Serieagenda


Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht mei 2018 die in week 18 van start of in première zullen gaan.

-

Maandag 30 april


20.00 - RuPaul's Drag Race All Stars - Seizoen 4 (Logo)

-

Woensdag 2 mei


22.00 – Misfit Garage – Seizoen 6 (Discovery Channel)

-

Vrijdag 4 mei


00.00 – Kong: King of the Apes – Seizoen 2 (Netflix)

Wist je Dat?


Lethal Weapon seizoen drie er mogelijk niet gaat komen. FOX zou heel graag een nieuw seizoen aankondigen van de actieserie, gebaseerd op de gelijknamige film-franchise, maar dat lijkt steeds onzekerder te worden. Er zijn namelijk meerdere berichten over de misdragingen van hoofdrolspeler Clayne Crawford (foto) op de set. De zaak lijkt zo te zijn geëscaleerd dat collega’s en crewleden zich niet meer prettig voelen op de set als Crawford (Martin Riggs in de serie) er ook is. Er kijken gemiddeld 6,9 miljoen mensen naar de serie in Amerika.
Embed from Getty Images

Met overzichtelijke groet

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten