Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Salarisverschillen tussen mannen en vrouwen in The Crown opgelost

Het salarisverschil tussen Matt Smith en Claire Foy voor hun werk aan de serie The Crown is opgelost. Dat meldt Smith aan The Hollywood Reporter.

Vorige maand maakten de producenten van de Netflix-serie bekend dat Foy ondanks haar hoofdrol als koningin Elizabeth minder betaald had gekregen dan haar collega Smith, die prins Philip speelt. Dit kwam volgens hen omdat toen Smith voor The Crown startte hij een bekendere naam had, vanwege zijn rol in Dr. Who. Critici zagen het echter als het zoveelste voorbeeld van de salarisverschillen tussen mannen en vrouwen in de entertainmentwereld die al langer onderwerp van gesprek zijn.

Embed from Getty Images
Matt Smith

"Claire is een van mijn beste vriendinnen, en ik vind dat we gelijk en eerlijk moeten worden betaald", zei Smith. "Ik sta volledig achter haar, en ben blij dat het is opgelost en ze het goed hebben gemaakt, want dat moest gebeuren. Ik denk dat we in de toekomst allemaal moeten streven naar meer gelijkheid, met alle betrokkenen."

Matt Smith speelde in de eerste twee seizoenen van The Crown prins Philip, maar wordt vanwege een sprong in de tijd nu vervangen. Olivia Colman zal in seizoenen 3 en 4 de koningin spelen, Tobias Menzies kruipt in de huid van prins Philip.
Vorige aflevering
Sleep, Dearie Sleep
Sleep, Dearie Sleep
06x10
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
The Crown