Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Showtime, seizoen 3 - aflevering 3

"It's Showtime everybody. Showtime"

Unforgotten

In Unforgotten zien we een vastberaden DCI Cassie Stuart (Nicola Walker) en DS Sunny Khan (Sanjeev Bhaskar) cold cases oplossen die + 20 jaar geleden zijn gebeurd. En dat doen ze zo goed, en alles wordt zo geloofwaardig gebracht dat de publieke opinie op social media op zijn kop stond na het tweede seizoen.

De één stond volledig achter de beslissing van beide rechercheurs maar er waren er ook die er schande van spraken. Persoonlijk begreep ik de beslissing volkomen. In het eerste en tweede seizoen worden na zoveel jaar de levens van de betrokkenen volledig op zijn kop gezet door de vondst van een lijk.

Dan begint het graven, in de levens van familie, vrienden, collega’s en andere mensen die maar iets te doen hadden met de vermoorde persoon. De dilemma’s waar het team voor komt te staan zijn volledig helder en begrijpelijk. Ook de persoonlijke levens van de rechercheurs komen op zijn kop te staan, door gevoelens die door de zaken naar de oppervlakte komen drijven.

Unforgotten is een meer dan uitstekende Britse detectiveserie, die net iets anders is dan de rest. Het morele dilemma die aan het einde van het tweede seizoen voor zoveel ophef zorgde is daar een uitstekend voorbeeld van. De empathie en sensitiviteit maakt van Unforgotten een serie die zich uitstekend kan meten met de betere BBC series.

Wanneer de volgende zes afleveringen uitgezonden gaan worden is nog niet bekend, de opnames zijn inmiddels wel van start gegaan.

Dit was de radiocolumn. Peter en ik hebben het ook nog gehad over nieuwe series die uit gaan komen in mei. Wat Peter en ik nog meer hebben besproken tijdens Ochtend Oostrom hoor je hieronder.Wil je graag alle muziek beluisteren die wij hebben en gaan draaien in Showtime? Klik hier voor de lijst die Peter elke week zal aanvullen.

Showtime heeft nu ook een eigen Facebook pagina; kijk op de pagina Showtime! Voor èn door TV serie fans

De plaat van de week is Lukas Graham - 7 Years

Tot volgende week bij Roulette FM en met vriendelijke radiogroet

Mandy


Peter en Mandy

©Nimuë Gelling
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laatste nieuws

De Amerikaanse zender NBC laat een pilot maken van de nieuwe serie Ordinary Joe. Russel Friend en Garrett Lerner, bekend van House M.D., hebben het concept uitgewerkt.
Vandaag, 10:00
The Blacklist is een Amerikaanse misdaadserie van de zender NBC. De serie ging van start in 2013.
Vandaag, 09:00
De grootste streamingdienst van Scandinavië, Viaplay, heeft Delete Me, een Noorse serie over het leven van jongvolwassenen, besteld.
Gisteren, 15:13
Niet alleen van bekende Nederlanders is het interessant om te weten naar welke series zij kijken. Het zijn juist vaak die onbekende Nederlanders waarvan je soms wilt weten waar zij naar kijken en waarom.
Gisteren, 14:00
Black Lightning is een Amerikaanse superheldenserie van de zender The CW. Het derde seizoen ging van start in oktober 2019 en wordt in maart 2020 afgesloten bij The CW.
Gisteren, 13:00
Amazon Prime Video werkt aan de Amerikaanse komische sciencefictionserie Upload. Er is nu meer bekend over de serie.
Gisteren, 12:00