Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 40

Weekoverzicht 40

Heb je serienieuws gemist afgelopen week? Geen nood! MijnSerie heeft zoveel mogelijk nieuws verzameld en het in het weekoverzicht van 2 tot en met 8 oktober voor je op een rijtje gezet.


Weetjes

:
Netflix heeft weer een prijsverhoging aangekondigd. Het goedkoopste basicabonnement van €7,99 blijft onaangetast. Het abonnement met de meeste abonnees, het zogenaamde standaardabonnement, gaat met één euro omhoog naar € 10,99. En het premium-abonnement dat nu € 11,99 kost wordt met twee euro verhoogd naar € 13,99. Volgens Nu.nl wordt er op 19 oktober door Netflix een e-mail over de prijsstijging uitgestuurd naar alle abonnees. De kostenstijging heeft naar alle waarschijnlijkheid iets te maken met de dekking van de kosten van Original-content. Netflix wil in 2018 7 miljard uitgeven aan eigen producties.


Algemeen Serienieuws


Best betaalde acteur m/v 2017


Forbes heeft weer een lijst uitgebracht met de acteurs en actrices. Wie verdiende bruto het meest van 1 juni 2016 tot 1 juni 2017?

Downton Abbey


Is onderstaand bericht een aankondiging voor de premièredatum van de Downton Abbey film?

Stranger Things


Op 27 oktober start het tweede seizoen van de Original Netflix-serie Stranger Things. Om dat te vieren heeft Netflix een smartphone-game gemaakt, die gratis te downloaden is. Het spelletje heeft net als de serie het uiterlijk alsof het zo rechtstreeks uit de jaren '80 komt. Het spel dat zowel beschikbaar is voor iOS als Android wordt op 27 oktober ook nog geüpdatet met allerlei nieuwe leuke features.
Video on youtube


The Tick


Amazon heeft de datum aangekondigd van seizoen 1b van The Tick. Op 23 februari 2018 zullen de laatste zes afleveringen van het eerste seizoen worden uitgezonden bij Amazon Prime. Amazon heeft de actie-komedieserie nog niet vernieuwd of gecanceld.

The Walking Dead en Fear The Walking Dead


Veel heeft bedenker Robert Kirkman er niet over gezegd, maar ergens volgend jaar zal een karakter uit de ene serie de overstap maken naar de andere serie. Kirkman plaagde: “Er zal meer nieuws in de aankomende maanden hierover komen. Maar ik vertel niet welk karakter.” Fear The Walking Dead zal op 15 oktober eindigen met een dubbele aflevering en The Walking Dead start op 22 oktober bij AMC.

Datums Series


Agents of S.H.I.E.L.D.


Het vijfde seizoen van de ABC-actieserie zal op 1 december 2017 van start gaan.

Ash vs Evil Dead


Het derde seizoen van Ash vs Evil Dead zal op 25 februari 2018 van start gaan bij Starz.

Beyond (2017)


Het tweede seizoen van de Freeform sciencefictionserie Beyond (2017) zal op 18 januari 2018 van start gaan.

Siren (2018)


De nieuwe fantasyserie van Freeform Siren (2018) zal op 29 maart 2018 in première gaan. Siren vertelt het verhaal van de stad Bristol Cove, dat geobsedeerd is door zeemeerminnen. Het leven van alle inwoners verandert als er daadwerkelijk zeemeerminnen aan land komen. Deze gebeurtenis leidt al snel tot een oorlog.

Startdatums series op de Vlaamse TV


Voor alle kijkers naar de Vlaamse televisie een handig overzicht van de startdatums van de Belgische zenders of zenders die ook in België te ontvangen zijn.

Superstition


De reden is niet bekendgemaakt, maar Syfy heeft de premièredatum van de nieuwe serie Superstition verschoven. Superstition begint niet op 6 oktober, maar op 20 oktober.

Gecancelde Series


K.C. Undercover


Disney Channel heeft K.C. Undercover gecanceld, er zal geen vierde seizoen komen. Het nieuws is uitgelekt door hoofdrolspeler Zendaya zelf: “Ik neem aan dat de serie is gecanceld. Ik ben opgegroeid en er zijn een heleboel andere dingen die ik zou willen doen in mijn carrière. K.C. is opgegroeid, ze is een jonge vrouw geworden, en er is in het derde seizoen heel veel gesproken over dat zij naar de universiteit gaat. Dus ik denk het wel.”

Major Crimes


TNT heeft besloten dat het al aangekondigde zesde seizoen de laatste wordt van de misdaadserie Major Crimes.

Odd Mom Out


Bravo heeft besloten om na drie seizoenen te stoppen met de komedieserie Odd Mom Out. De allerlaatste aflevering is uitgezonden op 13 september 2017. Odd Mom Out-bedenker en hoofdrolspeelster Jill Kargman over de annulering: “Ik ben vervuld met pure dankbaarheid aan NBC Universal en Bravo, dat ze mij deze fantastische drie seizoenen hebben gegeven van Odd Mom Out en ik kijk ernaar uit om te gaan zien wat de toekomst in petto heeft.”

The Brave


UPDATE: Bronnen blijven onvermurwbaar volhouden dat The Brave is gecanceld. Maar NBC blijft deze beweringen weerleggen en verklaart dat de serie The Brave niet is gecanceld. MijnSerie onthoudt zich van commentaar en laat de waarheid ergens in het midden zolang er nog geen officiële verklaring is gegeven.

Nieuwe Series


A'DAM - E.V.A.


De serie A'DAM - E.V.A. gaat verhuizen naar New York. FOX heeft aangekondigd dat de veelgeprezen VARA-serie een Amerikaanse versie gaat krijgen. Steven Levenson (Masters of Seks) is de scriptschrijver en producent is Marc Platt (La La Land). Wie de hoofdrollen gaan spelen, is nog niet bekendgemaakt.

Good Omens


In de nieuwe Amazon/BBC-serie Good Omens gaat Jon Hamm de aartsengel Gabriel spelen en David Tennant de demon Crowley.

Luizenmoeder


Jennifer Hoffman speelt naast Bianca Krijgsman en Henry van Loon de hoofdrol in de nieuwe AVROTROS-serie Luizenmoeder. Luizenmoeder speelt zich af op de basisschool en volgt ouders en leraren die over de hoofden van de kinderen hun vetes uitvechten. AVROTROS vertelt: “Het is een pijnlijk herkenbare serie vol hangouders, zorgvaders, yammiejuffies, 10-minutengesprekken, wegbrengregels, parkeerbeheer, lief-& leedpotjes, klaar-overdiensten.....en nog veel meer zin en onzin rond het schoolplein.” Het is de bedoeling dat Luizenmoeder eind januari 2018 in première gaat bij AVROTROS/NPO3.

Raising Dion


Netflix heeft een compleet seizoen van tien afleveringen besteld van de nieuwe superheldendramaserie Raising Dion. In Rasing Dion zien we een alleenstaande moeder, die ontdekt dat haar zoontje over meerdere (en wisselende) superkrachten beschikt. Samen met een vriend van haar overleden man probeert ze deze ontdekking geheim te houden, terwijl ze op zoek gaat naar antwoorden. Carol Barbee (Touch) treedt op als showrunner van Raising Dion. Michael Green (American Gods) is een van de scenaristen die haar daarbij zal ondersteunen. Het idee voor de serie is afkomstig van regisseur Dennis Liu.

Scanners


De film Scanners uit 1981 wordt ontwikkeld als serie. Media Res en Bron Studios zijn bezig met het ontwikkelen van een televisieserie gebaseerd op de sciencefiction-horrorfilm Scanners. Er is nog geen netwerk/zender gevonden voor de serie, maar Michael Ellenberg, Aaron L. Gilbert, Danielle Reardon en Clark Peterson zullen optreden als uitvoerend producenten samen met één van de producenten van de film, Pierre David. In de film staat een groep mensen centraal die met behulp van telepathische en telekinetische krachten onder meer in staat zijn iemands hoofd te laten ontploffen.

Sweetbitter


Starz heeft een nieuwe serie besteld met een klinkende naam als uitvoerend producent. Sweetbitter zal Brad Pitt als uitvoerend producent krijgen. De serie wordt een zesdelige dramaserie die bij Starz in première gaat. Sweetbitter volgt de 22-jarige Tess, die vlak nadat zij aangekomen is in New York een baan krijgt in een beroemd restaurant in de binnenstad. Tess wordt snel geïntroduceerd in de wereld van drugs, alcohol, liefde, lust, duik bars en luxueus eten. Ze leert snel om te navigeren in deze chaotische verleidingen, maar ook het leven te leren kennen en straffen waar ze per ongeluk in beland is.

The First Wives Club


Tracy Oliver zal The First Wives Club-serie, gebaseerd op de gelijknamige film uit 1996, neer gaan pennen.

Pilots


Deadly Class


De gebroeders Russo (Animal Practice) gaan voor Syfy een pilot produceren gebaseerd op de graphic novel Deadly Class van Rick Remender en Wes Craig. De graphic novel, die zich afspeelt in de jaren '80, gaat over een gedesillusioneerde tiener die wordt gerekruteerd door een gilde van huurmoordenaars. De tiener moet zijn moralen intact weten te houden terwijl hij het schooljaar moet door zien te komen, sociale druk ervaart en de wereld moet redden. Showrunner is Adam Targum en Lee Toland Krieger zal de pilot van Deadly Class regisseren.

Snowpiercer


De opnames voor de pilot Snowpiercer zijn van start gegaan. Dit heeft regisseur Scott Derrickson (Doctor Strange) bevestigd. De nieuwe TNT-pilot Snowpiercer is gebaseerd op de Franse graphic novel La Transperceneige van Jean-Marc Rochette uit 1982. Snowpiercer laat zien hoe een nieuwe ijstijd veroorzaakt dat de overgebleven mensheid moet zien te overleven aan boord van een oneindig rijdende trein. De graphic novel werd al eerder verfilmd. De regisseur van de film uit 2013 zal in de pilot uitvoerend producent zijn. Onder andere Jennifer Connelly, Daveed Diggs, Mickey Sumner, Alison Wright, Annalise Basso en Sasha Frolova spelen rollen in de pilot.

The Partner


The Partner van John Grisham wordt een serie. De juridische novelle van John Grisham uit 1997 krijgt bij FOX een onderkomen. Jon Cowan (Suits) en Jon Davis (The Blacklist) produceren de serie. In The Partner gaat het over een geliefde, goedbetaalde 'partner' van een advocatenkantoor in Mississippi, die 90 miljoen dollar steelt van zijn werkgever en daarna op de vlucht slaat. Wanneer hij na vier lange jaren echter wordt gepakt, keert hij terug naar zijn woonplaats en zien we hoe zijn buitengewone rechtszaak verloopt.

Vernieuwde Series


Britannia


Het is nog niet officieel bevestigd, maar het ziet er naar uit dat Amazon en Sky de serie Britannia stilletjes vernieuwd hebben met een tweede seizoen. Houd MijnSerie in de gaten voor meer nieuws over Britannia.

The Bold Type


Freeform heeft de dramaserie The Bold Type vernieuwd met een tweede en derde seizoen. Beide seizoenen krijgen tien afleveringen en zullen respectievelijk in voorjaar/zomer 2018 en later in 2018 worden uitgezonden. De showrunner, Sarah Watson, verlaat de serie The Bold Type en wordt vervangen door Amanda Lasher (Sweet/Vicious).

Top Boy


De gecancelde Channel 4-serie Top Boy zal weer tot leven worden gewekt door Netflix. De streamingdienst is van plan een derde en vierde seizoen te maken van de Britse dramaserie. Het nieuws is nog niet officieel bevestigd, maar de verwachting is dat dit nieuws snel zal komen.

Afleveringen


Shadowhunters


Freeform heeft het derde seizoen van Shadowhunters uitgebreid. De sciencefictionserie heeft een order gekregen van 20 afleveringen. Of deze extra afleveringen leiden tot een vernieuwing met een derde seizoen, is niet bekend. Het kan ook inhouden dat de extra afleveringen gemaakt worden om de serie af te ronden. Op 3 april zal het eerste deel van het derde seizoen van start gaan bij Freeform, seizoen 3b zal in de zomer worden uitgezonden.

The Good Doctor


ABC heeft besloten om The Good Doctor, met Freddy Highmore in de hoofdrol, een volledig seizoen te geven. Dat betekent dat vernieuwing met een tweede seizoen ook erg dichtbij komt. Er zijn vijf extra afleveringen besteld, wat het totaal op achttien afleveringen brengt voor The Good Doctor. Het zijn er nog geen 22, wat normaal een vol seizoen is, maar The Good Doctor is hiermee wel de eerste ABC-serie die een extra order heeft gekregen.

Casting Nieuws


9-1-1


Op 13 mei lieten wij al weten dat FOX een nieuwe, dertiendelige serie had besteld van Ryan Murphy, met onder andere Angela Basset in de hoofdrol. Er is nu wat meer bekend over 9-1-1. In 9-1-1 krijgen we op een vlotte manier een indruk van de levens en carrières van de eerste hulpverleners ter plaatse - politieagenten, ambulancepersoneel en brandweerlieden - de mensen die hun eigen levens op het spel zetten om anderen te helpen. Ook voegt Connie Britton (Nashville) zich, samen met Peter Krause, bij bij de cast. De serie 9-1-1 zal naar verwachting in 2018 in première gaan bij FOX.

Homeland


In het zevende seizoen van Homeland zal Dylan Baker worden toegevoegd aan de castinglijst. In Homeland zal Baker (The Americans) de rol van Sam Paley gaan spelen, een politicus van het zuidwesten, die een vrij agressief onderzoek voert naar de Keane-administratie. Maar niet alleen Baker is toegevoegd aan de cast. Ook Morgan Spector (The Mist) en Mackenzie Astin (Scandal) zijn toegevoegd aan de cast van het zevende seizoen. Het is nog niet bekendgemaakt wanneer het zevende seizoen van Homeland start, maar de verwachting is begin 2018.

Maniac


In de nieuwe serie van Netflix Maniac keert Sally Field (Brothers & Sisters) terug naar het kleine scherm. Maniac is een donkere komedie, geregisseerd door Cary Fukunaga (True Detective). Ook Emma Stone en Jonah Hill spelen een rol in de tiendelige serie, die gebaseerd is op de Noorse serie Maniac uit 2014. Maniac centreert zich rond de fantasieën van twee patiënten in een psychiatrische inrichting.

NCIS


Pauley Perrette zal na vijftien seizoenen de langlopende CBS-serie NCIS gaan verlaten. De actrice bracht het nieuws zelf naar buiten.

Scandal


Dean Norris gaat een rol spelen in het laatste seizoen van Scandal. In het zevende seizoen van Scandal gaat Norris (Breaking Bad) een nog onbekende mysterieuze rol spelen. Het allerlaatste zevende seizoen van Scandal is op 5 oktober van start gegaan bij ABC.

Star Trek: Discovery


Mia Kirshner is gecast voor de nieuwe Star Trek: Discovery-serie. In de serie speelt Kishner (Defiance) de moeder van Spock, Amanda Grayson. Op zondag 8 oktober is de vierde aflevering uitgezonden van Star Trek Discovery, dat gemiddeld 10 miljoen kijkers trekt. Ook op Netflix is de serie te zien, maar die geeft geen kijkcijfers prijs.

Trailers, Promo’s, Teasers en Interviews


Strike Back


"Gevaarlijke soldaten op een gevaarlijk missie", zo omschrijft Cinemax het nieuwe zesde seizoen van Strike Back met onder andere Warren Brown, Daniel MacPherson, Roxanne McKee en Alin Sumarwata in de hoofdrollen.
Video on youtube

Video on youtube


MijnSerie nieuws


Column


- De Onbekende Seriekijker
Deze week weer een nieuwe De Onbekende Seriekijker. Dit keer hebben we Lindsay van Capelleveen gevraagd naar welke series zij kijkt en waar, wanneer en met wie zij dan kijkt.

- Showtime, seizoen 2 aflevering 23
Deze week was er weer een Showtime. Deze week ging de column over Gotham.Kijkcijfers


- Week 39
Ook deze week een overzicht van de best bekeken series van de week van 25 september tot en met 1 oktober in Amerika.

- Rick and Morty
Adult Swim scoort met de animatieserie Rick and Morty. Het derde seizoen van de serie, die twee jaar op zich liet wachten, is de best bekeken televisieserie ooit voor Adult Swim. Het derde seizoen had op 1 oktober zijn finale-aflevering. Wanneer het reeds aangekondigde vierde seizoen van start zal gaan, is nog niet bekendgemaakt. In Nederland is de serie Rick and Morty te zien bij Netflix.

Populairste series


Op vrijdag bekijkt MijnSerie wat de populairste series waren op van die week.Prijsvragen


- Maak tot 12 oktober kans op het zevende seizoen van The Walking Dead.

Recensies


Ook deze week heeft ons geweldige team van recensenten weer uitstekende recensies geschreven over verschillende series. Klik hier om de recensies te lezen en kom erachter of je nog een serie kan toevoegen aan of verwijderen van je kijklijst.

Series toevoegen en wijzigen


Wist je dat de MijnSerie lezer kan zelf series toevoegen? Klik hier en voeg je favoriete serie toe indien deze nog niet in de database staat. Ook kun je content zelf wijzigen, bijvoorbeeld als je een (typ)foutje ziet. Onder het kopje ‘info’ op de seriepagina zie je bewerk content staan. Klik daarop en je kunt niet alleen wijzigingen aanbrengen maar ook trailers toevoegen. Zo kunnen we met zijn allen de website nog completer en beter maken.

Voor je Serieagenda


Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van oktober.

-

Maandag 9 oktober


21.00 – Made in Chelsea – Seizoen 14 (E4)

-

Donderdag 12 oktober


20.30 – Murder Maps – Seizoen 3 (History Channel)

-

Vrijdag 13 oktober


00.00 – Babylon Berlin – Serie première (Sky Deutschland)

Wist je Dat?


Er nieuwe informatie is onthuld over het allerlaatste seizoen van Game of Thrones. Liam Cunningham (foto), hij speelt Davos Seaworth, vertelde: “De opnames voor het achtste seizoen met slechts zes afleveringen gaan zeker duren tot aan de zomer van 2018. Dit seizoen is korter, maar de afleveringen gaan wel langer duren. Ik heb de scripts inmiddels ontvangen en dit weekend komen we als cast bij elkaar voor de eerste table read en daarna zal het niet lang duren voor de opnames van start gaan.”
Embed from Getty Images

Met overzichtelijke groet,

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

bkoop1991
bkoop1991 10 oktober 2017, 11:33
Over het algemeen goed nieuws over de nieuwe en vernieuwde series. Al vraag ik mij bij het stukje over Shadowhunters af of ze het nog een keer nagelezen hebben. (afvragen of er vernieuwd wordt met een derde seizoen en dan aangeven dat het derde seizoen volgend jaar van start gaat)
Log in om een reactie achter te laten