Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

De Onbekende Seriekijker: sherlocked

Niet alleen van bekende Nederlanders is het interessant om te weten naar welke series zij kijken. Het zijn juist vaak die onbekende Nederlanders waarvan je soms wilt weten waar zij naar kijken en waarom. Wij hebben dan ook aan De onbekende Seriekijker gevraagd waar hij/zij het liefst naar kijkt en waarom. De 55ste Onbekende Seriekijker is Lindsay van Capelleveen (17)

Lindsay van Capelleveen

Aantal serie-uren per week: Ik kijk vier á vijf afleveringen gemiddeld, en dan het liefst nog laat in de avond als ik dan niet kan slapen. Overdag word ik vaak afgeleid.
Allereerste serie ooit gezien: Volgens mij was dat Onderweg naar morgen en dan wel de Onderweg naar morgen waar Levi van Kempen in voor kwam. Ik was ook best wel jong, dus ik kan me wel herinneren dat ik echt gek was op Junior (Levi van Kempen), maar dat ik het soms wel heel eng vond en snel zapte naar iets anders.
Beste serie ooit: Mijn favoriet is toch wel The Vampire Diaries. Ik ben al heel lang bezig met deze serie, maar ik vind het zo goed geacteerd en het verhaal is ook heel goed. Naast The Vampire Diaries ben ik ook gek op The Walking Dead. Als dat op de televisie is, kijk ik het meestal met mijn moeder en dan zitten we echt ademloos te kijken naar de aflevering.
Beste serie op dit moment: De beste serie op dit moment vind ik Penoza, de seizoenen die nu op de televisie komen zijn dan al geweest, maar ik had ze nog niet allemaal gezien, dus ik kan ze allemaal kijken voordat seizoen vijf op televisie komt. Iedere dag kijk ik naar Penoza en wacht ik op seizoen vijf, samen met de rest van Nederland.
Serie die op de planning staat: Het wordt me wel vaak verteld dat ik Pretty Little Liars af moet kijken. Ik ben bij seizoen twee en ben daar afgehaakt, omdat ik het niks vond. Misschien geef ik dat nog een kans. Wat ook nog op mijn lijstje staat is verder gaan met Supernatural.Lindsay van Capelleveen, haar gebruikersnaam is sherlocked, 2 maanden lid (op account sherlocked) van MijnSerie.nl: “Ik ben Lindsay, ik ben 17 jaar. Mijn grootste hobby is natuurlijk serie kijken, maar ik ben ook erg dol op verhalen schrijven en lezen. Ik ben nu ongeveer een halfjaar lid van MijnSerie, alleen toen had ik een ander account. Nu heb ik een nieuw account genaamd sherlocked.”Heb je een persoonlijke Top 5 van beste series?: “Op nummer één staat The Vampire Diaries. Dan komt daarna toch wel The Walking Dead en de Nederlandse serie Zwarte tulp, daar heb ik echt van genoten. En dan de laatste twee, dat zijn Hemlock Grove en Sherlock.” Heb je naast beste series ook wel eens een hele slechte serie gezien? Welke was dat en waarom was die volgens jou slecht?:Van Helsing. De serie kwam toen op Netflix en ik dacht van; ‘die moet ik zien,’ maar toen ik eenmaal begon toen dacht ik al van; ‘wat is dit?’ Ik kwam ook maar niet in de serie en ik vond hem zo saai en langdradig dat ik er maar mee ben gestopt.”Welke serie volg je op dit moment?: “Nu ben ik nog steeds bezig met The Vampire Diaries daar ben ik dan wel bijna mee klaar (seizoen zeven). Dan kijk ik nog Sherlock en Hemlock Grove. En daarnaast kijk ik elke dag naar Penoza. En natuurlijk wacht ik op The Walking Dead.” Ben je wel eens verslaafd geweest op een serie?: “Ik ben echt heel erg verslaafd geweest aan The Walking Dead. Dat ben ik nog steeds, maar in het begin was het een obsessie. In twee weken tijd heb ik vijf seizoenen gezien die op Netflix stonden. Daarna kon ik meekijken op de televisie. Op een gegeven moment ben ik maar wat gaan minderen met kijken, want ik kreeg zo wat vierkante ogen.”Alle series hebben een genre en een land waar ze uitkomen. Heb jij voorkeur voor een bepaald genre of land waar een serie vandaan moet komen?: “Fantasy! Als ik voor een serie-genre moet kiezen, kies ik voor fantasy en dat zie je ook wel weer een beetje terug naar wat ik kijk; het liefst met weerwolven en met wezens die niet bestaan en noem het maar op.
Daniel Radcliffe uit A Young Doctor's Notebook
Als ik zou moeten kiezen voor een filmgenre, dan ben ik echt weer een horror-type. Ik vind dat Britse detectiveseries wel erg goed zijn, zoals Sherlock. Maar eigenlijk maakt het mij niet zo heel veel uit. Ik kijk ook graag naar Nederlandse series, dus ik let er niet echt op.” Naast genres en landen zijn er ook vele verschillende acteurs. Heb jij een favoriet?: “Mijn grote held is en blijft wel Daniel Radcliffe (Harry Potter). Ik vind het super om naar Harry Potter te kijken en ik geniet ook heel erg als ik zie hoe hij Harry speelt, en ook hoe hij andere rollen neer zet. In Woman in Black vond ik hem ook onwijs goed, maar dan denk je toch wel snel weer aan Harry Potter.”Wat betekenen series voor je?: “Als ik een serie kijk word ik heel rustig. Het is gewoon heel lekker om een keer een hele dag een serie te kijken. Daar word ik heel rustig van en op een gegeven moment wil je alleen maar meer ervan zien.” Hoe kijk je naar serie? Waar ben je en eventueel met wie?: “Het liefst kijk ik een serie alleen, op de bank, met een bak chips. The Vampire Diaries kijk ik bijvoorbeeld alleen, want niemand vind dat leuk hier thuis. Maar The Walking Dead kijk ik liever wel met mijn moeder samen en soms met mijn broer erbij. Zolang we de hele aflevering onze mond houden gaat dat nog wel goed.” Wacht je tot de afleveringen van jouw serie uitgezonden worden op de Nederlandse televisie of stream je? Of beide? En heb je een account op Netflix/Videoland/Amazon of nog een andere betaalzender of streamingdienst?: “Ik heb Netflix en Videoland, dus daar kijk ik eigenlijk alles op. The Vampire Diaries heb ik wel een deel van gestreamd, omdat Netflix er zo sloom mee is om dat erop te zetten.”Alweer de laatste vraag. Welk cijfer zou jij jezelf geven op het gebied van seriefanaat? (op schaal van 1 tot 10!) En waarom en hoe past MijnSerie daarin?: “Als een serie-verslaafde geef ik mezelf een 8,5. Ik kijk elke dag wel series en ik kan er meerdere door elkaar kijken. Door MijnSerie krijg ik ook weer meer ideeën om meer series te gaan kijken en te gaan volgen. Nu ik ook recensies schrijf voor MijnSerie en tips krijg ervoor, wordt serie kijken nog leuker.”

Lindsay van Capelleveen (sherlocked) is niet langer De Onbekende Seriekijker. We weten nu waar zij graag naar kijkt en ook waar. Op 19 oktober komt er een andere seriefan aan bod.

Voor nu, met hartelijk dank aan Lindsay, tot de volgende keer.

Met vriendelijke bekende seriegroet,

Mandy

,5

NOTE: Interview Datum: 25 augustus 2017.
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laatste nieuws

Het eerste seizoen van de Britse thrillerserie Liar van Harry en Jack Williams (The Missing) is vanaf oktober weer te bekijken op Videoland.
Gisteren, 15:00
Marvel heeft een trailer uitgebracht van de nieuwe superheldenserie Marvel's WandaVision, die eind dit jaar nog in première zal gaan bij Disney+.
Gisteren, 14:00
Volgens hoofdrolspeler Dominic Purcell komt er echt een zesde seizoen. Op Instagram ging hij in op het gerucht rond het zesde seizoen van de misdaadserie.
Gisteren, 13:00
1
The CW heeft bekend gemaakt dat het aankomende zesde seizoen van de Amerikaanse superheldenserie het laatste seizoen zal zijn.
Gisteren, 12:00
1
In samenwerking met The Nielsen Company brengt MijnSerie elke week de kijkcijfers van Amerika uit. In dit nieuwsbericht zullen de best bekeken series staan. Voor meer kijkcijfers van je favoriete serie kan je kijken...
Gisteren, 10:56
FX heeft de premièredatum van de nieuwe serie Black Narcissus aangekondigd, daarnaast is er ook een trailer van de serie te bekijken.
Gisteren, 10:00
1