Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Showtime, seizoen 2 - aflevering 23

"It's Showtime everybody. Showtime"

Gotham

“Everybody has a Cobblepot.”

Op 21 september is het vierde seizoen van Gotham van start te gaan. En als je denkt die naam Gotham komt me bekend voor dat klopt want Gotham is de thuisbasis van Batman en een heleboel en dan bedoel ik ook echt een heleboel schurken, addergebroed en ander gespuis.

In Gotham, een soort prequel van Batman, zien we een hele jonge Bruce Wayne, Catwoman, Poison Ivy en de start van vele vijanden van Batman zoals The Joker, The Riddler, Mr. Freeze, Two-Face, Mad Hatter en The Penquin. Met sommige boefjes heb ik wel wat. Zoals met Oswald Cobblepot gespeeld door een briljante Robin Lord Taylor.

Maar eigenlijk draait het in Gotham om de start van James Gordon. Deze Gordon is net zo donker en chagrijnig als de stad Gotham. Er kan geen lachje af, niet dat er veel valt te lachen in Gotham, de stad is zo verdorven dat je bijna zou zweren dat de schurken net als paddenstoelen uit de grond schieten.

Wat het bijzondere is aan Gotham is de tijdlijn. Aan de auto’s en kleding te zien lijkt het of we in jaren 70 terecht zijn gekomen, maar dan met mobiele telefoons. New York is door de geweldige computertechnieken omgetoverd in een prachtig duister Gotham, een stad die ook nooit slaapt en een broedplaats is voor criminelen.

De enige naast Cobblepot die ik speciaal wil vermelden is Jada Pinkett Smith die de geweldige, door de makers verzonnen, rol speelt van Fish Money. Zij maakte een enorme indruk met haar schandalig leuke schurkenrol.

Dit was de radiocolumn, wat Peter en ik nog meer hebben besproken tijdens Ochtend Oostrom hoor je hieronder.Wil je graag alle muziek beluisteren die wij hebben en gaan draaien in Showtime? Klik hier voor de lijst die Peter elke week zal aanvullen.

Showtime heeft nu ook een eigen Facebook pagina; kijk op de pagina Showtime! Voor èn door TV serie fans

De plaat van de week is Spandau Ballet – True

Tot volgende week en met vriendelijke radiogroet

Mandy


Peter en Mandy

©Nimuë Gelling
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst