Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 22

Weekoverzicht 22

Weekoverzicht van 29 mei tot en met 5 juni.
Vanwege de pinksterdagen zijn we een dag later met het weekoverzicht.

* Weetjes:
-Het zevende seizoen van Game of Thrones komt met rasse schreden dichterbij. Helaas krijgen de laatste twee seizoenen minder afleveringen dan de voorgaande seizoenen. Maar voor de fans is er misschien een klein pluspuntje: de eerste aflevering van het zevende seizoen zal 59 minuten gaan duren. Dat is niet de langste ooit, maar misschien wel een pleister op de wond. Ook zullen alle afleveringen uit het zevende seizoen, dat op 16 juli van start gaat, iets langer zijn dan normaal. Zoals het nu lijkt zal het allerlaatste achtste seizoen pas in 2019 van start gaan. En pas na het laatste seizoen van Game of Thrones zal met de spin-off begonnen worden.


Algemeen Serienieuws
Outlander
- De populaire Starz!-serie Outlander heeft zelfs zijn eigen dag. Happy World Outlander Day

Datums Series
CBS
- CBS heeft als eerste zijn herfst 2017-2018 start- en premièredatums bekendgemaakt.

Heel Holland Bakt
- Fans van Heel Holland Bakt kunnen vast hun agenda tevoorschijn halen. Heel Holland Bakt zal op 3 september 2017 van start gaan met wederom André van Duin als presentator.

Juni
- Welke series starten wanneer in en welk seizoen begint dan bij welk netwerk, kabelzender of streamingdienst? We hebben het hier netjes op een rijtje gezet.

Loaded (2017)
- De nieuwe achtdelige AMC-serie Loaded (2017) gaat op 17 juli in première. Loaded (2017) is een komedie-drama over vriendschap, ambitie en gulzigheid.... en de wonderlijke Britse afkeer voor het succes van andere mensen en hoe geld zelfs levenslange vriendschappen op de proef kan stellen.
Video on youtube


NBC
- This Is Us, de dramaserie van NBC blijft toch op de dinsdagavond. NBC heeft het schema van 2017-2018 weer omgegooid.

Startdatums series op de Vlaamse TV
- Voor alle kijkers naar de Vlaamse televisie hierbij de startdatums van de Belgische zenders of zenders die ook in België te ontvangen zijn.

The Deuce
- De nieuwe achtdelige HBO dramaserie The Deuce over de legalisering en de groei van de porno-industrie in New York, gaat op zondag 10 september in première.
Video on youtube


UnREAL
- Fans van de serie UnREAL moeten nog even geduld opbrengen. Het derde seizoen van de Lifetime dramaserie UnREAL zal pas in het begin van 2018 van start gaan.


Videoland
- Abonnees van Videoland kunnen zich in juni verheugen op twee nieuwe series. Op 23 juni gaat de nieuwe Sky1-serie Riviera van start bij Videoland. Op 30 juni zal de kritisch toejuichte dramaserie Taboo (2017), van en met Tom Hardy, van start gaan bij de On Demand-dienst. Ook zal onder andere Thirteen en Castle in juni bij Videoland te zien zijn.

Gecancelde Series
Poldark
- Gelukkig voor de fans komt er officieel nog een derde en vierde seizoen, maar mogelijk is het vijfde seizoen van Poldark de laatste. UPDATE: De fans van de BBC One-serie Poldark kunnen eindelijk gaan aftellen. De start datum van het derde seizoen is bekendgemaakt.

Quarry
- Volgens bedenker Michael D. Fuller is Quarry gecanceld vanwege bestuurlijke veranderingen en rebranding van het label Cinemax.

Sense8
- Acteur Brian J. Smith zag de bui al hangen en riep de fans op om wat lawaai te maken. Helaas heeft de oproep niet mogen baten, Netflix heeft Sense8 gecanceld.

Tales from the Crypt
- Nog voor er ook maar één aflevering is gemaakt heeft TNT besloten om de revival van Tales from the Crypt te cancelen. De reden zou juridisch zijn. In de jaren '80 en '90 heeft de horrorserie zeven seizoenen gehad bij HBO.

The White Princess
- Starz! heeft de sequel van The White Queen The White Princess gecanceld na slechts één seizoen. Op 4 juni is de seriefinale uitgezonden. Of The White Princess ook een sequel gaat krijgen de komende jaren blijft afwachten.

Underground
- Al enkele weken geleden was duidelijk dat WGN America om budgettaire redenen de kritisch toegejuichte serie Underground gaat cancelen. Nu hebben ze het nieuws eindelijk officieel bevestigd. Er komt geen derde seizoen van de historische dramaserie Underground. Ondanks heeft producent Sony nog geprobeerd om een ander huis te vinden voor Underground, maar BET en OWN hebben besloten om niet met Underground verder te gaan. Of het Sony nog gaat lukken een ander huis te vinden? We houden je op de hoogte.

Nieuwe Series
Netflix
- Netflix komt met hun eerste Turkse Original Series, die wereldwijd in 2018 in première zal gaan. De tiendelige serie zal een helden-actieserie worden met Ottomaanse en Turkse legendes en historie als basis. De serie zal geschreven en geproduceerd worden in Turkije. De serie zal gaan draaien om een jonge man die er achter komt dat hij speciale gave heeft. Wanneer donkere krachten dreigen om Istanboel te vernietigen gaat hij samenwerken met een groep misfits om de stad en zijn inwoners te verdedigen.
Overzicht nieuwe series
- In juni komen er weer nieuwe series uit. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet, klik hier om de lijst te bekijken.

Sin City
- Op dit moment wordt er bij Weinstein Company/Dimension een serie ontwikkeld gebaseerd op de film Sin City. De film was weer gebaseerd op de iconische comics van Fran Miller. Glen Mazzara (The Shield) zal optreden als showrunner bij Sin City. In de serie zullen nieuwe personages en tijdlijnen te zien zijn. In 2005 werd de eerste film uitgebracht en in 2014 kwam er een vervolg uit van de film-noir. Het is nog niet bekend waar en wanneer de serie Sin City in première zal gaan.

Vernieuwde Series
Mary Kills People
- De kritisch toegejuichte en controversiële dramaserie Mary Kills People is door Global vernieuwd met een tweede seizoen.


The Island with Bear Grylls
- The Island with Bear Grylls krijgt een vijfde seizoen en voor de tweede keer een celebrity versie. Tien dappere beroemdheden zullen proberen vier weken lang te overleven in één van 's werelds extreemste omgevingen. Het vijfde seizoen zal in het najaar worden uitgezonden bij Channel 4.

Afleveringen
Powerless
- De NBC-serie Powerless is na slechts negen afleveringen al uit de lucht gehaald, dit terwijl er nog vier afleveringen niet uitgevonden waren. Maar voor de fans is er semi-goed nieuws, de niet uitgezonden afleveringen van de komedie Powerless zijn op het Nieuw-Zeelandse netwerk TVNZ uitgezonden. Of de resterende vier afleveringen ooit nog in Amerika uitgezonden gaan worden is niet bekendgemaakt.

Casting Nieuws
American Horror Story
- In het zevende seizoen van American Horror Story zal een bekend gezicht gaan terugkeren; Cheyenne Jackson keert terug als vast castlid. Welke rol ze precies gaat spelen is niet bekendgemaakt. Al eerder speelde Jackson in het vijfde en zesde seizoen van American Horror Story een rol. Op de castinglijst staan ook Sarah Paulson, Evan Peters, Billy Eichner, Leslie Grossman en Billie Lourd. Wanneer het zevende seizoen van Amercan Horror Story van start zal gaan is nog niet bekendgemaakt.

Supergirl
- Odette Annable (Banshee) is gecast voor het derde seizoen van Supergirl. Annable zal Worldkiller Reign gaan spelen, het nieuwe grote kwaad. Reign komt uit de DC-wereld van Worldkillers. Uitvoerend producent Andrew Kreisberg zei: “Greg {Berlanti} en ik willen al jaren werken met Odette. We waren dus meer dan enthousiast toen zij zich bij de cast ging voegen als de enge, krachtige en hartverscheurende Reign.”

The 100
- Tasya Teles komt en Isaiah Washington gaat; Teles heeft promotie gemaakt. In het vijfde seizoen van The CW-serie The 100 zal zij een reguliere rol krijgen. Teles speelt Echo in de dystopische dramaserie. Washington gaat de serie juist verlaten hij zal niet terugkeren in het vijfde seizoen van The 100. In maart dit jaar maakte The CW bekend dat The 100 vernieuwd was met een vijfde seizoen die in begin 2018 uitgezonden zal worden. Het vierde seizoen had op 24 mei zijn seizoenfinale.

Columns
De Onbekende Seriekijker
- Deze week weer een nieuwe De Onbekende Seriekijker. Dit keer hebben we SB16 gevraagd naar welke series hij kijkt en waar, wanneer en met wie hij dan kijkt.

Showtime, seizoen 2 aflevering 8
- Deze week was er weer een Showtime. Klik hier om erover te lezen en luisteren.


Kijkcijfers
Week 21
- Klik hier voor de kijkcijfers van 22 tot en met 28 mei.

Kijktip van de Week
Fear The Walking Dead
- Kijktip van de week is de serie Fear The Walking Dead. Klik hier om alles over de tip te lezen.


Populairste series
Populairste series afgelopen week
- Welke series waren er in week 22 het populairst? Klik hier om het te lezen.


Overlijdensberichten
John Wijdenbosch
- Acteur John Wijdenbosch is maandag 29 mei omgekomen, samen met zijn vrouw (36) en dochter (4), door de gevolgen van een auto-ongeluk. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is nog niet bekend, wel dat de auto waar Wijdenbosch en zijn familie in zat van de weg is geraakt en vervolgens in het water is beland. Wijdenbosch speelde onder andere in series als Costa!, Fort Alpha, Shouf Shouf Habibi, De co-assistent en Moordvrouw. John Wijdenbosch is 44 jaar geworden, R.I.P.
Op Instagram werd geschokt gereageerd door vrienden en collega’s;

Suze Broks
- Op 26 mei is actrice Suze Broks na een lang ziekbed overleden. Broks is vooral bekend van haar rol in Oppassen!!!, maar ze speelde ook rollen in onder andere Baantjer, Medisch Centrum West en Vrouwenvleugel. Suze Broks is 74 jaar geworden, R.I.P.

Prijsvragen
- Tot 8 juni kun je kans maken op de onderstaande serie:
Divorce (2016)
- Klik hier als je kans wilt maken op het eerste seizoen van Divorce (2016).

Voor je Serieagenda*
*Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van juni.

-Woensdag 7 juni
22.00 – Chicago PD – Seizoen 3 (FOXNL)

-Donderdag 8 juli
00.00 – Hotter Than My Daughter NL – Seizoen 7 (Videoland)

-Vrijdag 9 juni:
00.00 – Faking It – Seizoen 2B (Videoland)
00.00 – Mad Dogs – Seizoen 1 t/m 4 (Videoland)

* Wist je Dat?:
-Netflix CEO Reed Hastings nog meer series wil cancelen. Voor een tijd was het algemeen bekend dat Netflix in ieder geval van de series twee seizoenen zou gaan maken. Maar nu is dat niet een zekerheid meer. Onlangs werd The Get Down gecanceld na slechts één seizoen, en ook Sense8 kreeg niet meer dan twee seizoenen. De CEO Hastings sprak met CNBC en vertelde dat Netflix teveel hits scoort op dit moment: “Onze hit-ratio is op dit moment veel te hoog. Dus we hebben maar een paar series geannuleerd. Ik probeer het content team altijd te pushen: we moeten meer risico’s nemen, gekkere dingen proberen. Want we zouden meer series moeten annuleren. Je krijgt sommige winnaars die gewoon ongelofelijk zijn, zoals 13 Reasons Why. Dat verbaasde ons. Het is een geweldige serie, maar we hadden niet durven denken dat het zo zou scoren.” Hastings ging verder over de besluitvorming rond vernieuwingen: “Het is een mix tussen kijkcijfers en het aantal nieuwe abonnees. Maar vooral gaat het om hoeveel mensen kijken. Maar de twee zijn erg aan elkaar verbonden.” In de toekomst zullen Netflix-kijkers dus kunnen verwachten dat series sneller gecanceld gaan worden bij Netflix.

Met overzichtelijke groet,

Mandy

Reed Hastings

Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (3)

anonymous
anonymous 06 juni 2017, 12:29
Als Netflix meer risico's wil nemen met series prima en ze sneller wil cancelen/vervangen ook goed, maar zorg dat de series dan wel worden afgerond. Geintjes zoals met Sense8 moet je als bedrijf, dat afhankelijk is van abonnees, niet te vaak doen want dan haken mensen af. En hoe kun je als bedrijf te veel hits hebben???
xlucasverbunt
xlucasverbunt 07 juni 2017, 09:31
Helemaal mee eens. Hopelijk wordt er een 'Nashville' gedaan en wordt het alsnog ergens vernieuwd om het tenminste af te ronden. Vooral met zo'n grote en trouwe fanbase.
renzoroy
renzoroy 06 juni 2017, 16:46
ja dat series soms gecancelled worden terwijl ze zijn geëindigd met een mega cliffhanger (zoals bv. Angel, Resurrection en the 4400) is al zo vaak gebeurd en blijft helaas ook gebeuren. Zeker als de productiekosten van een serie te hoog worden en er kijken te weinig mensen gaan ze natuurlijk niet nog een seizoen maken, dat kan ik zakelijk gezien best begrijpen, maar ja, je zit als kijker wel met een niet afgerond verhaal. Zelfde als dat je een boek zou kopen in de winkel en de laatste 100 bladzijdes zijn leeg, zodat je niet te weten komt hoe het verhaal afloopt :P Ik heb mezelf wel eens voorgenomen om pas aan een serie te beginnen als die helemaal afgerond is, maar naar sommige ben ik dan toch te benieuwd.
Log in om een reactie achter te laten