Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
De Onbekende Seriekijker: SB16

De Onbekende Seriekijker: SB16

Niet alleen van bekende Nederlanders is het interessant om te weten naar welke series zij kijken. Het zijn juist vaak die onbekende Nederlanders waarvan je soms wilt weten waar zij naar kijken en waarom. Wij hebben dan ook aan De onbekende Seriekijker gevraagd waar hij/zij het liefst naar kijkt en waarom. De 46ste Onbekende Seriekijker is Sam Blaauboer (18).

Sam Blaauboer

Aantal serie-uren per week: Hmmm. Dat is een hele goede vraag. Ik ben niet echt een binge-watch type dus het zal niet al te hoog liggen, maar als ik moet gokken denk ik wel zo’n zeven à acht uur per week (ligt ook erg aan de serie die ik op dat moment volg).
Allereerste serie ooit gezien: Ja, als achttien jarige kan ik me nog goed herinneren dat ik naar bijna alle animatieseries keek. Pokémon in het algemeen. Daar kon ik ’s morgens gewoon op wachten!
Beste serie ooit: Ik ben, zoals eerder gezegd, pas sinds zo’n twee jaar echt begonnen met het volgen van series. Dus een encyclopedie van seriekennis heb ik nog niet. Maar als ik terugdenk aan de series die ik wel helemaal heb afgekeken dan vind ik het alsnog erg lastig. Ik vond Prison Break erg goed, maar wie vond dat nou niet? Ook het tweede seizoen van Agents of S.H.I.E.L.D. vond ik ontzettend leuk, maar ook de Japanse anime Death Note vond ik zeer sterk.
Beste serie op dit moment: Nu moet ik wel eerlijk zijn. Ik ben niet zo weg van de series op dit moment. Misschien heeft dat ook wel met school te maken, maar momenteel kijk ik bijna geen series die nieuw uitgekomen zijn. Ik kijk wél het vierde seizoen van The 100, maar dit vind ik bij lange na niet de beste serie. Dus op deze vraag kan ik moeilijk antwoord geven.
Serie die op de planning staat: Ik wil sowieso nog eens Homeland kijken aangezien ik bij het vierde seizoen ben gestopt. 13 Reasons Why spreekt mij ook erg aan en Breaking Bad, ondanks het feit dat die al best wel oud is.



Sam Blaauboer, zijn gebruikersnaam is SB16, is 8 maanden lid van MijnSerie.nl: “Mijn naam is Sam Blaauboer, ook wel bekend als Sam Wilson of SB16 op MijnSerie.nl/MySeries.tv. Als achttien jarige kijk ik al zo’n dikke twee jaar naar series. Eerst was het meer een aflevering hier en een aflevering daar, maar nu is het toch meer het verhaal volgen. Ik schrijf sinds september 2016 voor MijnSerie/MySeries en blijf het nog graag doen.”



Als je een persoonlijke top 5 moet samenstellen van de beste series die je ooit hebt gezien, hoe ziet deze top 5 er dan uit?: “Van alle series die ik ooit heb gezien… Dan zou ik zeggen dat op nummer 5 Homeland staat, tot wanneer ik het gezien heb. Het is een toffe serie met veel twisten, daar hou ik wel van, maar ik vond het te langdradig. Daarom ben ik er na het vierde seizoen mee gestopt. Nummer 4: Breaking Bad. Ook deze tot wanneer ik het gezien heb. Hier moest ik even inkomen, maar het werd steeds beter. Helaas begon het steeds saaier te worden, maar heb goede berichten gehoord over wat komen gaat. Dus misschien ga ik er weer mee verder. Nummer 3: Prison Break. Een van de weinige series die ik in een sneltreinvaart heb gekeken. Alleen al daarom verdient Prison Break voor mij de derde plaats. Nummer 2: Death Note. De eerste echte, Engelstalige anime die ik heb gezien. Het genre, psychologische thriller, sprak mij enorm aan en het had een megagoed verhaal. Nummer 1: ?. Ik ben nog geen serie tegengekomen die ik waardig genoeg vind om op nummer 1 te zetten. De serie die op mijn nummer 1 moet komen heeft een sterk verhaal, goede karakter ontwikkeling, actie, drama en een vleugje van het thriller-genre. Ik wacht nog steeds op een serie met deze kwaliteiten.”



Wat is de slechtste serie die je hebt gezien?: “Deze heb ik denk ik niet. Natuurlijk heb ik series gezien waarvan ik dacht dat sommige afleveringen echt slecht waren, maar om daar een hele serie op de baseren vind ik nu niet echt kunnen. Neem mijn laatst geschreven recensie bijvoorbeeld, Marvel's Iron Fist. Deze had een paar afleveringen die niet echt de top haalden, maar de latere afleveringen waren al iets beter. Een slecht begin hoeft nog niet te betekenen dat de hele serie slecht is.” Welke series volg je op dit moment?: ” Op dit moment volg ik niet zo veel series. Ik ben vooral bezig met mijn examens. Dus heb eigenlijk niet zo veel tijd. De enige serie die ik volg is The 100, voornamelijk omdat daar één aflevering per week van uitkomt.”



In de seriewereld bestaan er tal van genres. Als je één genre mag kiezen, wat is dan je favoriete genre en waarom?: “Ik hou van series waar een beetje actie en avontuur in voorkomt. Drama mag er ook zeker zijn en thrillers vind ik ook leuk om naar te kijken. Als ik dan toch een genre moet kiezen, dan zal het zeker actie worden. Ik hou wel van snelle vecht scenes.” Heb je een voorkeur voor een land waar de serie vandaan moet komen? Kijk je bijvoorbeeld het liefst naar Amerikaanse series, of Deense series etc. ?: “Dit maakt mij echt niet uit. Zolang ik het verhaal begrijp en het goed is vind ik het leuk om er naar te kijken.” Heb je een favoriete acteur en/of actrice?: “Een favoriete acteur of actrice? Daar zou ik even voor moeten zitten. Ik kan me zou snel niet iemand bedenken.”



Ben je wel eens verslaafd geweest aan een serie?: “Nee, nog nooit eigenlijk. Dit komt ook voornamelijk omdat ik mijn gedachten er na een langere tijd niet meer bij kan houden. Als ik drie afleveringen van 45 minuten heb gezien vind ik het wel goed. Dan moet ik weer wat anders doen.” Wat betekenen series voor je?: “Zeker een ontspanningselement. Na een dag school of zo iets dan kan ik lekker zitten om een aflevering te kijken van bijvoorbeeld The 100.” Wil je voor ons beschrijven hoe je serie kijkt? Waar ben je en hoe zit je er bij (en met wie)?: “Meestal zit ik thuis op de bank en kijk ik de serie, gek genoeg, op mijn telefoon. Dit is meestal alleen. Op school kijk ik soms ook een aflevering, meestal hebben we dan een tussenuur. Die is precies even lang als een gemiddelde serieaflevering.”



Wacht je tot de afleveringen van jouw serie uitgezonden worden op de Nederlandse televisie of stream je? Of beide? En heb je een account op Netflix/Videoland/Amazon of nog een andere betaalzender of streamingdienst?: “Ik deel met mijn moeder een Netflix-account. Hier kijk ik de meeste series op. Als de series niet op Netflix staan kijk ik meestal via internet naar een alternatief. Meestal vind ik dan ook wel wat ik nodig heb.” Alweer de laatste vraag. Welk cijfer zou jij jezelf geven op het gebied van seriefanaat? (op schaal van 1 tot 10!) En waarom en hoe past MijnSerie daarin?: “Ik ben niet een superfanaat, dus een 10 of 9 zal het niet worden. Als ik heel eerlijk ben denk ik dat ik mezelf een matig 6 of 7 zal moeten geven. Ik ben bij lange na niet zo’n seriefanaat als andere bij MijnSerie.”

Sam Blaauboer (SB16) is niet langer De Onbekende Seriekijker. We weten nu waar hij graag naar kijkt en ook waar. Op 12 juni komt er een andere serie fan aan bod.

Voor nu, met hartelijk dank aan Sam Blaauboer, tot de volgende keer.

Met vriendelijke bekende seriegroet,

Mandy

Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (5)

sarlottje
sarlottje 29 mei 2017, 14:55
leuk geschreven, maar voor inspiratie moet je maar eens op mijn profiel kijken. Heb je keuze uit 300 series!
renzoroy
renzoroy 30 mei 2017, 10:30
13 reasons why en breaking bad zijn al best oud..?
tweemaalh
tweemaalh 30 mei 2017, 10:58
Aan de zinsconstructie te lezen gaat het alleen over Breaking Bad. En ja, die serie begon in 2008, dat is ook alweer 9 jaar geleden. Dan kan ik me voorstellen dat je dat best oud vindt als je zelf 18 bent.
renzoroy
renzoroy 30 mei 2017, 11:02
ja maar laatste seizoen was 4 jaar geleden, dus. Oud zijn series als Buffy en tales from the crypt en dan zijn er nog oudere series natuurlijk:p
DiStephano
DiStephano 31 mei 2017, 14:03
Ik kan onze vriend Sam nou niet bepaald een fervent seriekijker noemen. Op zich niks mis mee natuurlijk,
Log in om een reactie achter te laten