Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Weekoverzicht 20

Inhoud

  Weekoverzicht van 15 mei tot en met 21 mei.

  * Weetjes:
  -De eerste aflevering van het achtste seizoen van The Walking Dead is gelijk ook de 100ste aflevering van de populaire AMC-serie. En volgens uitvoerend producent Denise Huth is het wachten tot oktober het meer dan waard: “Er zal enorm veel actie zitten {100ste aflevering}. Ik denk dat het heel, heel bevredigend is. Als een fan van de show - en dat ben ik - las ik het verhaal en ik was van 'Awww, ik kan niet wachten! Dit wordt geweldig!


  Datums Series
  Startdatums series op de Vlaamse TV
  - Voor alle kijkers naar de Vlaamse televisie hierbij de startdatums van de Belgische zenders of zenders die ook in België te ontvangen zijn.

  Gecancelde Series
  East Los High
  - Hulu heeft besloten om de tiener-dramaserie East Los High niet te vernieuwen. East Los High zal wel een afsluiter krijgen later dit jaar, in de vorm van een éénmalig event, maar er zal definitief geen vijfde seizoen komen.

  Once Upon a Time
  - Dit nieuws moeten de fans met een grote korrel zout nemen, maar volgens Jamie Chung (Mulan) is het aankomende zevende seizoen de allerlaatste in de reeks van de sprookjesserie Once Upon a Time. ABC moet het nieuws nog ontkennen of bevestigingen. Chung: “Ik kwam van de week één van de bedenkers {Edward Kitsis of Adam Horowitz} tegen. Ze zijn zeven jaar bezig en dat is een lange tijd. Maar er komen een aantal castleden terug voor het allerlaatste seizoen. Ze noemen het het allerlaatste laatste seizoen, maar ze blijven maar doorgaan." Toen Huff Post vroeg of zij zelf nog terug zou komen voor het allerlaatste laatste seizoen, zei Chung: “Ik weet het niet, we zullen zien.”

  Nieuwe Series
  College-ish
  - De spin-off van Freeform's komedieserie Black-ish heeft het groene licht gekregen. De serie krijgt dertien afleveringen en gaat begin 2018 in première.

  Lovecraft Country
  - HBO heeft de anthologie-horrorserie Lovecraft Country rechtstreeks tot serie besteld. Jordan Peele (Get Out) gaat de serie (gebaseerd op het gelijknamige boek), dat gaat over een jongen die met zijn oom en vriendin door het Amerika van de jaren '50 rijdt om zijn vermiste vader te zoeken, uitvoerend produceren.

  Vernieuwde Series
  Animals
  - De animatieserie van HBO Animals krijgt een derde seizoen.

  Conan (2010)
  - TBS heeft het komische praatprogramma Conan (2010) vernieuwd. De serie met Conan O’Brien als gastheer/presentator krijgt zeker nog vijf seizoenen. Op dit moment is het zevende seizoen nog bezig en de serie Conan (2010) was al eerder vernieuwd met een achtste seizoen. Deze deal houdt in dat Conan (2010) zeker tot 2022 te zien zal zijn bij TBS.

  Quantico
  - Het duurde wat langer, maar uiteindelijk heeft ABC de misdaadserie Quantico toch vernieuwd met een derde seizoen.

  Rosehaven
  - Sundance en het Australische ABC hebben de komedieserie Rosehaven vernieuwd met een tweede seizoen.

  Saturday Night Live
  - NBC heeft er niet veel woorden aan vuil gemaakt. Maar de komische serie Saturday Night Live is vernieuwd met een 43ste seizoen die in het najaar van 2017 van start zal gaan.

  The Young Pope
  - HBO heeft The Young Pope vernieuwd, tenminste, een soort van vernieuwd, want The Young Pope gaat The New Pope heten.

  Trial & Error
  - NBC heeft eindelijk de komische mysterieserie Trial & Error vernieuwd met een tweede seizoen. Het tweede seizoen van Trial & Error zal tien afleveringen en een nieuwe rechtszaak krijgen, vanwege de series semi-anthologieformat.

  Casting Nieuws
  American Crime Story
  - Het tweede seizoen van American Crime Story: Hurricane Katrina heeft George W. Bush gevonden. Dennis Quaid (foto, Vegas) zal in de huid kruipen van de Amerikaanse president. Het tweede seizoen gaat in 2018 van start bij FX. Ook zijn er inmiddels een derde en vierde seizoen besteld van de antologieserie.

  Yellowstone
  - Al in weekoverzicht 18 konden wij berichten over de nieuwe Paramount Network-serie (voorheen Spike TV) Yellowstone. Nu is er aangekondigd dat Kevin Costner (foto, Hatfields & McCoys) de hoofdrol speelt. Costner speelt de rol van patriarch John Dutton. Het eerste seizoen krijgt tien afleveringen en de opnames zullen in het najaar van start gaan. Als alles volgens plan verloopt zal Yellowstone in de zomer van 2018 in première gaan bij Paramount Network.

  Columns
  De Onbekende Seriekijker
  - Deze week is er weer een nieuwe Onbekende Seriekijker. Dit keer hebben we Conanmiller gevraagd naar welke series hij kijkt en waar, wanneer en met wie hij dan kijkt.

  Showtime, seizoen 2 – aflevering 06
  - Deze week was er weer een Showtime. Klik hier om erover te lezen en luisteren.


  South Park
  - Wat kunnen we verwachten van het 21ste seizoen van South Park?

  Uit het leven van een bingewatcher
  - Het is de toon die de muziek maakt, wordt vaak gezegd. Maar soms is het ook de muziek die de serie maakt! Nou ja, misschien niet helemaal, maar een titelsong kan een serie wel degelijk leuker maken of juist vervelender.

  Kijkcijfers
  Week 19
  - Klik hier voor de kijkcijfers van 8 tot en met 14 mei.

  Kijktip van de Week
  Twin Peaks
  - Kijktip van de week is de serie Twin Peaks. Klik hier om alles over de tip te kunnen lezen. UPDATE: Vanaf 22 mei kunnen de abonnees van Videoland het nieuwe seizoen van Twin Peaks bekijken bij de streamingdienst. Op 22 mei zullen twee afleveringen te zien zijn, daarna elke week één aflevering.


  NIEUW: Lijsten
  ABC
  - Regelmatig krijgt MijnSerie de vraag of er niet zoiets is al een lijst met alle series die gecanceld, vernieuwd of nog in afwachting zijn. Vanaf afgelopen week heeft MijnSerie daar een begin mee gemaakt, te beginnen met ABC.

  CBS en FOX
  - Regelmatig krijgt MijnSerie de vraag of er niet zoiets is al een lijst met alle series die gecanceld, vernieuwd of nog in afwachting zijn. Vandaag staan de series van FOX en CBS erbij.

  Netflix
  - Regelmatig krijgt MijnSerie de vraag of er niet zoiets is als een lijst met alle series die gecanceld/beëindigd, vernieuwd of nog in afwachting zijn. Vandaag hebben we ook Netflix erbij gezet.

  The CW en NBC
  - Regelmatig krijgt MijnSerie de vraag of er niet zoiets is al een lijst met alle series die gecanceld, vernieuwd of nog in afwachting zijn. Vandaag hebben we ook de zenders NBC en The CW erbij gezet.

  Populairste series
  Populairste series afgelopen week
  - Welke series waren er in week 20 het populairst? Klik hier om het te lezen.


  Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten
  ABC
  - ABC heeft zijn 2017-2018 schema bekendgemaakt. Maar ABC heeft nog meer serienieuws te vertellen.

  CBS
  - CBS heeft zijn schema voor het aankomende seizoen 2017-2018 bekendgemaakt. Ook hebben ze trailers vrijgegeven van nieuwe series en series vernieuwd, gecanceld en meer afleveringen gegeven.

  FOX
  - FOX laat er net als NBC geen gras over groeien. Ze hebben nu het schema voor seizoen 2017-2018 bekendgemaakt.

  NBC
  - NBC heeft al vele series vernieuwd, besteld en gecanceld. Nu hebben ze alweer als eerste het uitzendschema bekendgemaaktvoor 2017-2018.

  The CW
  - The CW heeft zijn schema voor het aankomende seizoen 2017-2018 bekendgemaakt.

  Nominaties en Prijzen
  BAFTA’s 2017
  - Dit jaar zijn voor de 71ste keer de BAFTA’s televisieprijzen uitgereikt voor beste televisieprogramma. Klik hier voor de lijst met belangrijke winnaars en genomineerden.

  Overlijdensberichten
  Powers Boothe
  - Acteur Powers Boothe is zondag 14 mei een natuurlijke dood gestorven. Boothe (foto) begon zijn carrière al in 1977 en speelde in vele films en series. De eerste serie waarin hij speelde was Skag in 1980. Daarna volgde series als Philip Marlow, Private Eye, Familiy of Spies, Justice League, Deadwood, 24, Hatfields & McCoys en Nashville. De laatste serie waarin Boothe te zien was was in 2015-2016 in Agents of S.H.I.E.L.D.. Boothe wordt overleefd door zijn vrouw en twee kinderen. Powers Allen Boothe is 68 jaar geworden, R.I.P.

  Prijsvragen
  - Tot 25 mei kun je kans maken op de onderstaande prijs:
  Kaartje voor Wolfcon
  - Klik hier als je kans wilt maken op twee entreekaarten voor Wolfcon op 29 en 30 juli aanstaande.

  Trailers, Promo’s, Teasers en Interviews
  The CW
  - The CW heeft een aantal first look trailers vrijgegeven van nieuwe series.
  Video on youtube

  Video on youtube

  Video on youtube

  Video on youtube


  Voor je Serieagenda*
  *Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van mei.

  -Maandag 22 mei:
  00.00 – Neon Joe, Werewolf Hunter – Seizoen 2 (Adult Swim)
  21.00 – Le Bureau des Légendes – Seizoen 3 (Canal+)
  22.00 – Lookout – Serie première (MBC)

  -Dinsdag 23 mei
  00.00 – Mia and me – Seizoen 3 (Nick Jr.)

  -Woensdag 24 mei
  05.00 – Unearthed (2016) – Seizoen 2 (Science Channel)

  -Donderdag 25 mei
  20.30 – Janet King – Seizoen 3 (ABC1)
  21.00 – Million Dollar Listing New York – Seizoen 6 (Bravo)
  21.00 – Private Eyes – Seizoen 2 (Global)
  21.00 – Paula – Serie première (BBC Two)

  * Wist je Dat?:
  -Game of Thrones een vijfde spin-off gaat krijgen. Op 5 mei berichtte MijnSerie al dat er werd gewerkt aan vier spin-offs van de immens populaire HBO fantasyserie Game of Thrones. Nu is er ook een vijfde spin-off in de maak. George R.R. Martin verklapte het nieuws zelf: “We hadden vier scripts in de maak toen ik in L.A. arriveerde verleden week, maar tegen de tijd dat ik weg ging hadden we er vijf. Nee, ik ga geen namen verklappen. HBO heeft de namen aangekondigd van de eerste vier, en ze zullen ongetwijfeld ook die van de vijfde gaan vertellen als zijn deal eenmaal rond is.” Ook vertelde Martin over de vijf spin-offs en dat ze geen van alle bekende personages zullen gaan krijgen: “Geen van deze nieuwe series wordt een traditionele spin-off van GoT. (…). Dus iedereen die hoopt op nieuwe avonturen van Hot Pie, zijn verdoemd teleurgesteld achter te blijven. Elk van de concepten die we bespreken zijn prequels, dus geen sequels. Sommigen spelen zich niet eens af op Westeros.” Er komt in elk geval geen serie over Robert’s Rebellion: “Ik weet dat duizenden van jullie dat willen. Ik weet dat er ook een petitie voor is, maar tegen de tijd dat ik klaar ben met A Song of Ice & Fire, weten jullie alle belangrijke details van Robert’s Rebellion. Er zouden geen verrassingen of onthullingen zijn in die serie, maar gewoon een herhaling van alles wat jullie al weten. Dat is geen verhaal dat ik wil vertellen.”

  Met overzichtelijke groet,

  Mandy

  George R.R. Martin

  Leuk?
  2
  0
  Bekijk stemmen

  Reacties (1)

  avatar_JanWillemK
  22 Mei 2017 14:18 -
  Haha ja leg de lat maar lekker hoog, uitvoerend producent Denise Huth. Daar zijn jullie wel goed in. Net zoals voorgaande keren zal het wel weer enorm gaan tegenvallen.
  Ok. Ik geef toe dat vorig seizoen de eerste aflevering wel goed was, maar daarna werd het wel alweer snel minder.
  Reageer

  Laatste nieuws