Twin Peaks

8,0 / 10
47 min
Misdaad, Mysterie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Kijktip van de Week! Twin Peaks

De Twin Peaks-fans kunnen eindelijk opgelucht ademhalen, deze week zal het lang verwachte derde seizoen van Twin Peaks van start gaan bij Showtime.

Het is even geleden dat we een kijktip hadden, maar MijnSerie wil dat de kijktip echt een bijzondere, aparte of veel besproken serie behandelt. En in de afgelopen paar weken waren die er niet of was er een feestdag. Maar deze week hebben we gelukkig weer een kijktip voor je.

Deze week is het Twin Peaks, de serie waarover iedereen sprak in de jaren '90. De serie van David Lynch werd een ware culthit bij ABC en heeft twee seizoenen gekend. De meest gestelde vraag in die tijd was: “Wie heeft Laura Palmer vermoord?”

De serie werd een ware hype in de Verenigde Staten. Variërend van het eten van kersentaart tot het spreken van de 'Black Lodge'-taal. De Black Lodge-taal werd ook gesproken door The Man From Another Place in The Red Room. De 'taal' is eigenlijk een geluidseffect, want de woorden zijn gewoon Engels. De acteurs en actrices moesten hiervoor hun tekst achterstevoren inspreken, waarna de opnames weer achterstevoren afgespeeld werden. Hierdoor kloppen de Engelse zinnen gewoon, maar is de intonatie totaal anders dan normaal.De twee seizoenen hadden in totaal 30 afleveringen en in 1992 werd er een film Twin Peaks: Fire Walk With Me gemaakt. Daarna bleef het stil tot oktober 2014. Er werd toen een nieuw seizoen aangekondigd, Showtime zou de serie nieuw leven inblazen. Maar al snel werd duidelijk dat het pad van de revival van Twin Peaks niet over rozen ging. In april 2015 stond het hele idee op instorten.

Gelukkig voor de fans kwamen de plannen uiteindelijk toch van de grond en in april 2016 werd er een wel erg lange castinglijst bekendgemaakt. En in januari 2017 kwam het verlossende woord over de premièredatum van het derde seizoen van Twin Peaks. Dat krijgt achttien afleveringen en acteur Kyle MacLachlan zal opnieuw in de huid kruipen van agent Dale Cooper.

Twin Peaks seizoen 3 is vanaf zondag 21 mei te zien bij Showtime.


Kyle MacLachlan en David Lynch
Vorige aflevering
Part 18: What Is Your Name?
03x18
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_Kimmiie
18 mei 2017 14:45 -
Ik kan niet wachten! Ben benieuwd of BOB nog in agent Cooper zit.
Reageer
avatar_renzoroy
18 mei 2017 16:43 -
daar zit ik al jaren op te wachten, ben onwijs benieuwd en ook naar het 11e seizoen van the X-files en naar de revival van Tales from the crypt :). Nou nog een revival van buffy, angel en the 4400 (gaan nooit komen helaas) maar dan zou ik helemaal blij zijn
Reageer

Laatste nieuws

Het is inmiddels een bekend beeld: lege supermarkt-schappen, straten en pleinen. Mensen werken thuis of werken niet. Maar hoe vul je je tijd? Wij hebben een top 5 gemaakt met series die je kunt gaan kijken in deze vreemde tijden.
Vandaag, 15:00
4
Netflix heeft een vierde seizoen van de animatieserie Castlevania aangekondigd.
Vandaag, 09:00
Het is inmiddels een bekend beeld, supermarktschappen, straten en pleinen leeg. Mensen werken thuis of werken niet. Maar hoe je tijd te vullen? Wij hebben een top 5 gemaakt met series die je kunt gaan kijken in deze vreemde tijden.
Gisteren, 16:00
De nieuwe Apple TV+ serie, met onder andere Chris Evans en Jaeden Martell, gaat eind april in première. De trailer staat online en er is meer castingnieuws.
Gisteren, 12:00
2
De première van het derde seizoen van Killing Eve vindt twee weken eerder plaatst dan gepland. Oorspronkelijk ging het nieuwe seizoen 26 april in première.
Gisteren, 11:00
5
Het is inmiddels een bekend beeld, supermarktschappen, straten en pleinen leeg. Mensen werken thuis of werken niet. Maar hoe je tijd te vullen? Wij hebben een top 5 gemaakt met series die je kunt gaan kijken in deze vreemde tijden.
vrijdag, 16:00
3