Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Showtime, seizoen 2 - aflevering 6

Showtime, seizoen 2 - aflevering 6

"It's Showtime everybody. Showtime"

Feud: Bette & Joan

In Feud kun je zien wat er gebeurt met twee actrices die samen gaan spelen in een film, What Ever Happend to Baby Jane? uit 1962, en vervolgens gaat alles en iedereen zich ermee bemoeien. Alleen voor het verkoop van kaartjes. Want twee vriendinnen verkoopt niet, twee kemphanen wel.

Bette Davis en Joan Crawford waren iconen in hun tijd. Helaas speelde de tijd en de algehele tendens van Hollywood, die nu misschien iets minder is maar niet veel, hen parten. Ouder wordende actrices waren in hun tijd al snel afgedaan. En je dan met man en macht vast willen houden aan je Oscars, roem en schoonheid, wordt heel lastig.

Vooral als iedereen zich er tegen aan gaat bemoeien. Bette (Sarandon) en Joan (Lange) hebben hun vete uitgevochten achter en op het toneel terwijl ze vriendinnen hadden kunnen zijn. Of ze daardoor uiteindelijk een betere film hebben gemaakt, vertelt het verhaal niet. De serie Feud neemt ons mee in een verhaal van twee Oscarwinnaars die meer verdienden aan het einde van hun prachtige carrière.

Feud is de moeite waard om gezien te worden. De hoofdrolspeelsters zijn het waard om naar gekeken te worden, alle vier. Ik denk dat Sarandon en Lange een prijs verdienen voor hun meer dan uitstekende acteerwerk. Het was geloofwaardig en nergens werden Bette & Joan beschuldigd of gekleineerd. Ga ook eens de film, What Ever Happend to Baby Jane? bekijken. Die is net als Feud de moeite van het bekijken waard.

Dit was de radiocolumn, wat Peter en ik nog meer hebben besproken tijdens Ochtend Oostrom hoor je hieronder.Wil je graag alle muziek beluisteren die wij hebben en gaan draaien in Showtime? Klik hier voor de lijst die Peter elke week zal aanvullen.

Showtime heeft nu ook een eigen Facebook pagina; kijk op de pagina Showtime! Voor èn door TV serie fans

De plaat van de week is Ultravox - Vienna

Tot volgende week en met vriendelijke radiogroet

Mandy


Peter en Mandy

©Nimuë Gelling
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

renzoroy
renzoroy 20 mei 2017, 17:36
Nou ik vond joan crawford toch wel de arrogante bitch van de serie.
Log in om een reactie achter te laten