Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 4

Weekoverzicht 4

Weekoverzicht van 23 januari tot en met 29 januari

* Weetjes:
-Stranger Things was oorspronkelijk veel gewelddadiger dan het eerste seizoen nu was. Volgens showrunners Matt en Ross Duffer was Eleven in eerste instantie veel minder vriendelijk: “Eleven, met haar krachten, is heel anders. Ze is een jonge protagonist die gewelddadig is. Dit is geen E.T., geen vrolijke situatie. Ze vermoordt mensen en doet dat op brute wijze. De oorspronkelijke pilot was veel gewelddadiger. Het was eerst meer een R-Rated (onder de zeventien kijken met begeleiding van een volwassenen) serie. Het personage van Winona [Ryder] riep de hele tijd het F-woord. Maar dat voelde wat onnodig. Ik denk niet dat we iets hebben opgeofferd door het wat rustiger te maken.” Het tweede seizoen van Stranger Things zal ergens in 2017 van start gaan bij Netflix.Algemeen Serienieuws
Fortitude
- Direct na het uitzenden van de eerste aflevering van het tweede seizoen van Fortitude op 26 januari heeft Sky besloten om het gehele tweede seizoen direct beschikbaar te stellen via de Sky Box Set-service. Dat betekent dat een meerderheid van de abonnees met een Sky +HD box en Sky Q de mogelijkheid hebben om het gehele tweede seizoen te binge-watchen. Ook de abonnees met een maandelijkse on-demand servive bij NOWTV hebben die mogelijkheid. Voor de mensen die deze abonnementen niet hebben zal Sky de serie elke dinsdag om 21.00 uur uitzenden. Wat dit inhoudt is gissen, maar er wordt gefluisterd dat er geen derde seizoen gaat komen en andere geruchten vertellen juist dat er wel een derde seizoen gaat komen. MijnSerie houdt het nieuws rond Fortitude scherp in de gaten.

Datums Series
Greenleaf
- De OWN dramaserie Greenleaf heeft een start datum gekregen voor het tweede seizoen. Op 15 maart zal Greenleaf te zien zijn bij de Oprah Winfrey Network. NOTE: De serie Greenleaf is door Netflix aangekocht, het eerste seizoen start op 3 maart bij de streamingdienst.

Love
- Het tweede seizoen van de komedieserie Love zal vanaf 10 maart te streamen zijn bij Netflix.

Saving Hope
- Het allerlaatste vijfde seizoen van de Canadese dramaserie Saving Hope gaat op 12 maat 2017 van start bij CTV.

Stan Lee's Lucky Man
- Het tweede seizoen van Stan Lee's Lucky Man gaat op 24 februari van start bij Sky 1. Het tweede seizoen heeft wel iets leuks in petto voor de Nederlandse kijkers. De Nederlandse actrice Thekla Reuten (Tessa) speelt een rol in het tweede seizoen. Reuten zal de rol spelen van de mysterieuze verleidster Isabella.

Video on youtube


Startdatums series op de Vlaamse TV
- Voor alle kijkers naar de Vlaamse televisie hierbij de startdatums van de Belgische zenders of zenders die ook in België te ontvangen zijn. NOTE: er zijn nog twee series die niet in dit overzicht staan die maandag 30 januari van start gaan.

18.20 - De Buurtpolitie - Seizoen 7 (VTM)
20.35 - Blind Getrouwd - Seizoen 2 (VTM)

The Leftovers
- In december 2016 konden we al vermelden dat het allerlaatste seizoen van The Leftovers ergens in april 2017 van start zou gaan. Nu kunnen we eindelijk een definitieve datum vermelden. Op 16 april zal het derde en laatste seizoen van The Leftovers van start gaan bij HBO.

Gecancelde Series
Rogue
- AT&T en AUDIENCE Network hebben besloten dat het vierde seizoen van de dramaserie Rogue de laatste zal zijn. Op 22 maart zal het allerlaatste vierde seizoen van start gaan bij AUDIENCE Network. Het vierde seizoen speelt zich af in San Francisco waar de karakters opzoek gaan naar wraak en verlossing.

This Life (2015)
- CBC heeft besloten dat het tweede seizoen van This Life (2015) de laatste zal zijn. In een verklaring zei CBC: “Het is met groot verdriet dat we afscheid moeten nemen van onze kijkers, want This Life (2015) keert niet terug voor een derde seizoen. Bedankt voor jullie loyaliteit, het was een eer om jullie deze serie te mogen laten zien. We hopen dat de familie Lawson voort zal leven in jullie fantasie.”

Twin Peaks
- Op 21 mei gaat na meer dan 25 jaar het derde seizoen van de mysterieuze serie Twin Peaks van start bij Showtime. Alle fans zitten al te wachten op de aankondiging dat er ook een vierde seizoen gaat komen. David Lynch heeft die hoop een beetje kleiner gemaakt. Lynch vertelde: Nou, eerst zei dat ik het niet opnieuw zou bezoeken – en dat heb ik wel gedaan – dus ik zeg nooit meer nee. Maar op dit moment zijn er geen plannen om meer te doen,” Lynch vertelde verder over wat de originele serie de das om heeft gedaan: “Wie heeft Laura Palmer vermoord was een vraag die we eigenlijk niet wilden beantwoorden. Want het Laura Palmer-mysterie was de gans die kleine gouden eieren legde. Op een zeker moment werd ons verteld dat we er een eind aan moesten maken – en het eigenlijk daarna nooit meer echt op gang gekomen.” MijnSerie houdt het nieuws over Twin Peaks scherp in de gaten. Zodra er meer nieuws te vertellen is zullen wij daar zeker op terugkomen.

Nieuwe Series
Manifesto
- Discovery Channel komt met een nieuwe gescripte serie Manifesto. De Nederlandse actrice Katja Herbers speelt een rol in deze serie die volgende week in productie gaat. Klik hier om te lezen waar de serie over gaat.

Spin-off Black-ish
- Het is nog heel pril, maar de gesprekken worden gevoerd. Er komt mogelijk een spin-off van de ABC komedieserie Black-ish.

Witchblade
- NBC gaat weer een comic tot serie maken. Dit keer zal het gaan om Witchblade, de comic die bedacht is door Marc Silvestri. De serie krijgt Caroline Driesthe (The Vampire Diaries) als showrunner. Witchblade is gebaseerd op de gelijknamige novel en het verhaal luidt: Rechercheur Sara Pezzini jaagt op een moeilijk te vangen seriemoordenaar en moet een weg vinden door de ruige straten van San Francisco’s Mission District. Daar komt verandering in als ze op een dag bovennatuurlijke krachten krijgt door een ketting die ze al jaren draagt. Haar ketting is het Witchblade, een amulet dat jarenlang gedragen werd door uiteenlopende vrouwen. Sara is de volgende in lijn.


X-Men
- FOX komt met een nieuwe Marvel superheldenserie, X-Men, geregisseerd door Bryan Singer.

Vernieuwde Series
KLEM
- De VARA misdaadserie KLEM is na slechts één aflevering al vernieuwd met een tweede seizoen.

The Girlfriend Experience
- Starz! heeft aangekondigd dat de dramaserie The Girlfriend Experience een tweede seizoen gaat krijgen. Het tweede seizoen zal een volledig nieuwe verhaallijn krijgen, inclusief nieuwe castleden. De hoofdrollen in het tweede seizoen worden gespeeld door Anna Friel (Marcella), Louisa Krause ((Billions) en Carmen Ejogo (Fantastic Beasts and Where to Find Them). Er is nog geen startdatum bekend gemaakt voor het tweede seizoen van the Girlfriend Experience.

The Librarians (2014)
- De enorm populaire serie The Librarians (2014) - het derde seizoen had gemiddeld 5,4 miljoen kijkers per aflevering - is vernieuwd met een vierde seizoen door TNT. Het vierde seizoen krijgt tien afleveringen en zal in het najaar van 2017 van start gaan.

The Middle
- Op dit moment loopt het achtste seizoen nog, maar ABC heeft besloten om de komedie The Middle nu al te vernieuwen met een negende seizoen. De sitcom The Middle is één van ABC’s meest constant presterende serie. Het negende seizoen zal in seizoen 2017-2018 te zien zijn bij de alfabet zender.

Top Chef
- De competitie kookserie van Bravo Top Chef is vernieuwd met een vijftiende seizoen.

Afleveringen
Young & Hungry
- Het vijfde seizoen van de komedieserie Young & Hungry krijgt tien afleveringen meer van Freeform. Op 13 maart start het vijfde seizoen en kennelijk heeft Freeform veel vertrouwen in de serie Young & Hungry. Seizoen vijf heeft van oorsprong tien afleveringen en de andere tien afleveringen zullen later in het jaar worden uitgezonden. Het tweede seizoen heeft ook 20 afleveringen gekregen, seizoen 1, 3 en 4 hebben elk tien afleveringen gekregen.

Casting Nieuws
Somewhere Between
- Al in het weekoverzicht 51 lieten wij weten dat ABC een nieuwe serie had besteld, Somewhere Between. Nu heeft ABC bekend gemaakt wie de hoofdrol gaat spelen. Paula Patton (foto, Mission Impossible: Ghost Protocol) zal de rol gaan vertolken van Laura Price in de tiendelige serie. De premièredatum van Somewhere Between staat gepland voor ergens in de zomer.


The Crown
- Het tweede seizoen van de Golden Globe-winnaar The Crown van Netflix heeft Lord Snowdon gecast. Matthew Goode (Roots, Downton Abbey, The Good Wife) zal de echtgenoot van Prinses Margaret (Vanessa Kirby) gaan spelen. Lord Snowdon, Antony Armstrong-Jones, was een society-fotograaf die in 1960 trouwde met de zus van Elizabeth II. Het echtpaar kreeg twee kinderen en in 1978 ging het koppel scheiden. Snowdon overleed eerder dit jaar op 86-jarige leeftijd.

The Vampire Diaries
- Welk karakter keert er terug in The Vampire Diaries? Klik hier om het te lezen.

Columns
De Onbekende Seriekijker
- Deze week weer een nieuwe De Onbekende Seriekijker. Dit keer hebben we Peter Rotthier gevraagd naar welke series hij kijkt en waar, wanneer en met wie hij dan kijkt.

Showtime, aflevering 36
- Deze week was er weer een Showtime. Klik hier om erover te lezen en luisteren.


Kijkcijfers
Week 03
- Klik hier voor de kijkcijfers van 16 januari tot en met 22 januari.

Kijktip van de Week
Switched at Birth
- Kijktip van de week is deze week Switched at Birth. Klik hier om over de tip te kunnen lezen.


MijnSerie
Recensies
- Ook deze week heeft ons geweldige team van recensenten weer uitstekende recensies geschreven over verschillende series. Klik hier om de recensies te kunnen lezen en kom erachter of je nog een serie kan toevoegen of verwijderen aan je kijklijst.

Series toevoegen en wijzigen
- Wist je dat de MijnSerie-lezer kan zelf series toevoegen? Klik hier en voeg je favoriete serie toe aan de database, die inmiddels dicht bij de 6000 series gaat komen. Ook kun je de content van een serie zelf wijzigen. Onder info op de seriepagina zie je bewerk content staan. Klik daarop en je kunt niet alleen wijzigingen aanbrengen maar ook trailers toevoegen. Zo kunnen we met zijn allen de website nog completer en beter maken.

Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten
Viceland
- Vanaf 1 maart zal Nederland een jongerenzender rijker zijn. Viceland zal eerst bij Ziggo te zien zijn en later in het jaar zal de jongerenzender ook bij andere aanbieders te zien zijn. Het online platform Vice laat verhalen zien over de hele wereld, Viceland zal niet anders zijn. De zender biedt een blik op jongerencultuur met aandacht voor onder meer eten, mode, seks, muziek en sport. Naast deze internationale series gaat Viceland ook programma's maken speciaal voor Nederland. De zender start met Nederland Census, een documentaire waarin jongeren hun mening geven over thema's als drugs, seks en geld, maar ook over politiek en klimaatverandering. Viceland ging een jaar geleden al van start in de Verenigde Staten en Canada. Later in het jaar volgden ook Groot-Brittannië, Ierland, Frankrijk, Australië en Nieuw-Zeeland. Tegelijk met de lancering in Nederland maakt ook België kennis met Viceland. Het streven is om eind 2017 in 51 landen uit te zenden.

Nominaties en Prijzen
Emmy Awards
- Op zondag 17 september 2017 zal voor de 69ste keer de Emmy Awards worden uitgereikt. En dit jaar zal Stephen Colbert (Late Show with Stephen Colbert) de show presenteren. Verleden jaar mocht Jimmy Kimmel de show aan elkaar praten, toen was de uitreiking ook te zien bij ABC, dit jaar zal de show dus bij CBS te zien zijn. De nominaties van de belangrijkste televisieprijzen in Amerika zullen op 13 juli bekend worden gemaakt.

Floortje Dessing
- Na het winnen van de Televizier-ring mocht Floortje Dessing nog een prijs in ontvangst nemen. De presentatrice van onder andere Floortje naar het einde van de wereld, is uitgeroepen tot Omroepvrouw van het Jaar 2016. De prijs werd uitgereikt door het mediavakblad Broadcast Magazine. Floortje reageerde: “Ik ben echt totaal verrast, wat is dit on-ge-loof-lijk leuk!" De jury zei: “Dit is een droomjaar voor Floortje waarin veel puzzelstukjes op de juiste plek vallen."

Overlijdensberichten
Gorden Kaye
- De acteur Gorden Kaye, vooral bekend van zijn rol als René Artois in de komedieserie 'Allo 'Allo!, is maandag 23 januari overleden, R.I.P.

John Hurt
- Op vrijdag 27 januari is acteur John Hurt overleden. De carrière van Hurt begon al in 1962 in de serie Z Cars. Maar Hurt werd niet alleen bekend als acteur, ook zijn stemtalenten werden veelvuldig gebruikt. Hij won onder andere vier BAFTA’s, een Golden Globe, hij werd genomineerd voor vele andere prijzen waaronder twee keer voor een Oscar. Hurt speelde in films als The Elephant Men, Harry Potter, Alien en Midnight Express. Ook op de televisie was hij geen onbekende, want series als I, Claudius, Jim Henson's The Story Teller, Watership Down, Human Planet, The Confession, The Hollow Crown, Planet Dinosaur, Labyrinth (2012), Doctor Who en Merlin staan op zijn CV. Hij speelde voor het laatst in 2015 een rol in een televisieserie als Tom Kendle in The Last Panthers. John Hurt wordt overleefd door zijn vrouw en twee zonen. Sir John Vincent Hurt is 77 jaar geworden, R.I.P.
Video on youtube


Mary Tyler Moore
- De legendarische actrice Mary Tyler Moore is woensdag 25 januari overleden, R.I.P.

Populairste series
Populairste series afgelopen week
- Welke series waren er in week 04 het populairst? Klik hier om het te lezen.


Prijsvragen
- Tot 31 januari kun je kans maken op de onderstaande serie:
Mammon
- Klik hier om kans te maken op het tweede seizoen van Mammon.

- Tot 2 februari kun je kans maken op de onderstaande serie:
Rookie Blue
- Klik hier om kans te maken op het zesde seizoen van Rookie Blue.

Voor je Serieagenda*
*Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van januari.
-Maandag 30 januari
19.30 – My Kitchen Rules – Seizoen 8 (Seven Network)

-Dinsdag 31 januari
00.00 – Mijn pop-up Restaurant – Seizoen 4 (VTM)

* Wist je Dat?:
- Jesse Pinkman mogelijk terugkeert in de Breaking Bad spin-off Better Call Saul? Op 10 april gaat het derde seizoen van Better Call Saul van start bij Netflix. We weten al dat Los Pollos Hermanos baas Gustavo ‘Gus’ Fring (Giancarlo Esposito) zal terugkeren, maar nu is er sprake van dat ook Jesse Pinkman (Aaron Paul) te zien zal zijn in het derde seizoen. Ellen DeGeneres vroeg aan Paul of er een mogelijkheid was dat hij zou terugkeren in Better Call Saul. Zijn antwoord was erg dubbelzinnig: “Ik hoop het wel, mogelijk heb ik het al opgenomen. We hebben - of zij hebben - de opnames voor het nieuwe seizoen net afgerond." Was het een verspreking, of keert Jesse Pinkman inderdaad terug?

Met overzichtelijke groet,

Mandy

Aaron Paul en Giancarlo Esposito

Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

tweemaalh
tweemaalh 30 januari 2017, 11:44
Ik was even stil toen ik over John Hurt hoorde. Een fantastische acteur was het. Zowel in films als series heeft hij prachtrollen gespeeld. En naar die karakteristieke stem kan je uren luisteren zonder dat het verveelt
Log in om een reactie achter te laten