Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 51

Weekoverzicht 51

Weekoverzicht van 19 december tot en met 24 december
In verband met de kerstdagen komt het weekoverzicht 51 eerder uit. Het nieuws dat tijdens de kerstdagen uit kan komen wordt gepubliceerd in het laatste weekoverzicht van dit jaar, week 52

* Weetjes:
-Producent Stephen Moffat ontkent het einde van Sherlock. Op 1 januari 2017 gaat eindelijk het lang verwachte vierde seizoen van start van Sherlock. In een interview met hoofdrolspeler Benedict Cumberbatch werd gesuggereerd dat Cumberbatch had aangegeven dat het vierde seizoen de laatste zou zijn. Moffat beweerd nu dat hij verkeerd is geciteerd: “Het is de moeite waard om dit te zeggen, omdat het vermoeiend begint te worden voor ons allemaal. Het is niet wat Benedict gezegd heeft. Dat is wat iemand van zijn woorden gemaakt heeft. Het lijkt tegenwoordig onmogelijk om niet verkeerd geciteerd te worden. Hij was heel specifiek over zijn wens om meer te blijven maken. Maar vertelde dat het moeilijk is om ons allemaal bij elkaar te krijgen. En dat we de kwaliteit hoog willen houden. We hebben dit seizoen zelfs nog niet gezien. Dus we weten het niet. We hebben nog niet bij elkaar gezeten met de intentie om wat dan ook te doen. Maar we weten zeker dat het nog niet voorbij is. Het is een feit dat Benedict dat niet gezegd heeft.” MijnSerie houdt je op de hoogte van eventuele verder ontwikkelingen rond de serie Sherlock.


Algemeen Serienieuws
Metropolis
- In 2017 zal het nieuwe project van Sam Esmail (Mr. Robot) worden aangeboden aan diverse netwerken/omroepen. Er is dus nog geen spraken van een echte nieuwe serie, maar Esmail heeft de iconische sciencefiction klassieker uit 1927 Metropolis (foto) in gedachten voor een nieuwe mini-serie. De tv-versie van Metropolis zal zich afspelen in een toekomstige samenleving waarin rijke industrielisten een enorme stad regeren vanuit gigantische torens. Dit terwijl de lagere klasse het moet met een minder aantrekkelijke omgeving onder de grond, waar zij zich letterlijk kapot werken. De serie richt zich op twee geliefden, die zich aan beide kanten van het spectrum bevinden en samen een manier moeten verzinnen om het corrupte systeem plat te leggen. Universal wil maar liefst 10 miljoen dollar uit gaan geven per aflevering, maar het zal pas een jaar of drie gaan duren voor de serie zal worden uitgezonden. De beoogde serie bevindt zich nu nog slechts in de begin fase van ontwikkeling.


Datums Series
Being Mary Jane
- Op 10 januari 2017 begint het vierde seizoen van de dramaserie Being Mary Jane op BET.

Celblok H
- Op 14 december werd bekent gemaakt dat het vierde seizoen van Celblok H op 20 februari van start zou gaan. Nu heeft SBS 6 besloten om de fans blij te maken. Celblok H komt op 9 januari terug bij SBS 6 om 20.30 uur.

Homeland
- Er is goed nieuws voor de fans van Homeland. In Amerika gaat het zesde seizoen van de Showtime-serie op 15 januari 2017 van start. Slechts twee weken later zal de serie te zien zijn bij BNN-VARA op NPO 3. Elke week zal een nieuwe aflevering op zondagavond om 22.00 uur te zien zijn op de Nederlandse televisie. Het nieuwe seizoen speelt zich af in Amerika en volgt een presidentsverkiezing: alle afleveringen spelen zich af tussen de verkiezingen en de inauguratie van de nieuwe president van de VS.
Video on youtube


The Expanse
- Syfy heeft besloten om het tweede seizoen van de sciencefictionserie The Expanse een week eerder te gaan uitzenden. Dat betekend dat The Expanse op 1 februari 2017 van start zal gaan, niet 8 februari. Ook zal er op 1 februari direct twee afleveringen worden uitgezonden.

The Mick
- Op 1 januari 2017 gaat de nieuwe FOX komedie The Mick officieel in première. Maar FOX en The Mick hebben een kerstcadeautje voor de kijkers die houden van een serie als eerste te zien. Op 25 december kun je op YouTube en FOX NOW de eerste aflevering van The Mick gaan zien.

Gecancelde Series
Blunt Talk
- De live-actionserie Blunt Talk met Patrick Stewart is gecanceld door Starz!, er zal geen derde seizoen komen.

Flip or Flop
- De realityserie Flip or Flop krijgt geen achtste seizoen. Dit omdat naar verluidt de twee presentatoren gaan scheiden. HGTV heeft besloten om het zevende seizoen nog af te maken, er worden nog enkele afleveringen opgenomen in 2017, maar dan is het over en uit voor Flip or Flop.

Ice Road Truckers
- Volgens bronnen is de realityserie Ice Road Truckers gecanceld door History Channel. Er zou geen elfde seizoen worden gemaakt van de vrachtwagen die zich op glad ijs begeven. Zoals het er nu uitziet is de allerlaatste aflevering uitgezonden op 6 oktober 2016. History heeft het nieuws nog niet bevestigd of ontkent.

Walliams and Friends
- Naar verluidt gaat BBC One niet verder met de sketch-komedie serie vanwege slechte kijkcijfers en kritische response. BBC moet het nieuws nog bevestigen dat er geen tweede seizoen gaat komen, maar naar verwachting zal dat nieuws niet lang meer op zich laten wachten.

Nieuwe Series
Single White Female
- De film uit 1992 Single White Female krijgt een reboot in de vorm van een serie. NBC heeft aangekondigd dat de serie inmiddels ontwikkeld gaat worden. NBC omschrijft de serie als een moderne alledaagse reboot van de cult-klassieker, geschreven door Don Roos. Er zullen wel wat dingen anders zijn in de serie, zo zal het zich niet gaan afspelen in New York maar in San Francisco. De film Single White Female is een erotische thriller en de hoofdrollen waren weggelegd voor Bridget Fonda en Jennifer Jason Leigh.

Somewhere Between
- ABC heeft de moordmysterieserie Somewhere Between, gebaseerd op een Koreaans format, direct als serie besteld. De alfabet zender heeft tien afleveringen besteld en die staan gepland om in de zomer van 2017 in première te gaan. Somewhere Between zal worden geschreven door Stephen Tolkin (Brothers & Sisters) en hij zal ook dienst doen als uitvoerend producent samen met Ivan Fecan en Joseph Broido. Somewhere Between draait om Laura Price. Ze is niet gek; ze weet dat haar dochter Serena vermoord gaat worden. Ze weet niet wie de moordenaar is of waarom ze vermoord gaat worden, maar ze weet exact wanneer het gaat gebeuren, waar en hoe. Ondanks dit alles, al haar pogingen om haar dochter Serena veilig te houden, faalt ze. En Serena’s vastgestelde verschrikkelijke lot zorgt dat ze direct op het pad komt van de moordenaar.

Sun Records
- CMT heeft een nieuwe serie besteld. Sun Records verteld het verhaal van een hoofdstuk uit de Rock & Roll geschiedenis met Elvis Presley, Johnny Cash en vele andere artiesten die zich zullen laten zien in de serie. CMT nieuwe gelimiteerde serie zal op donderdag 23 februari 2017 om 21.00 in première gaan, direct na nieuwe afleveringen van Nashville. De achtdelige serie volgt Chad Michael Murray (One Tree Hill) als de oprichter van Sun Records Sam Phillips en een groep van toekomstige muzieklegendes die hun pad elkaar hebben gekruist in Memphis. De cast bestaat ook uit onder andere Billy Gardell (Colonel Tom Parker) Drake Milligan (Elvis Presley), Kevin Fonteyne (Johnny Cash), Christian Lees (Jerry Lee Lewis) and Kerry Holliday (Ike Turner). Sun records is opgenomen in Memphis en werd geïnspireerd door de Tony Award Winnaar Million Dollar Quartet musical.

The Son
- AMC heeft een nieuwe serie met Pierce Brosnan (Remington Steele, foto) in de hoofdrol als olietycoon Eli McCullough. The Son is gebaseerd op het gelijknamige boek van Philip Meyer. The Son gaat over meerdere generaties van de McCulloughs, een Texaanse familie die ten tijde van Amerika's opkomst als wereldmacht hun enorme bedrijf opzetten. Het eerste seizoen van The Son krijgt tien afleveringen en zal in 2017 in première gaan bij AMC.

Vernieuwde Series
Bering Sea Gold
- Voorlopig lijkt de voorraad goud nog niet opgedroogd in de realityserie van Discovery Channel Bering Sea Gold. Discovery heeft de serie vernieuwd met een achtste seizoen en die zal op 18 januari 2017 van start gaan.

Big Freedia: Queen of Bounce
- Onder een nieuwe tietel gaat Big Freedia: Queen of Bounce verder met een zesde seizoen bij Fuse. Het realityprogramma gaat Big Freedia: Bounces Back heten. Big Freedia: Bounces Back zal in de zomer van 2017 te zien zijn bij Fuse.

Fast N' Loud
- De realityserie van Discovery Channel Fast N' Loud krijgt een tiende seizoen. Het tiende seizoen van het autoprogramma gaat op 16 januari 2017 van start.

Impractical Jokers
- De realityserie van TruTV Impractical Jokers is vernieuwd met een zesde seizoen. Op 9 februari 2017 gaat het zesde seizoen van de onpraktische grappenmakers van start. Joe, Sal, Murr, en Q komen terug om grappen uit te halen en waanzinnige ‘dares’ uit te halen.

Inside the Actors Studio
- Bravo heeft het Emmy Award winnende praatprogramma Inside the Actors Studio vernieuwd met een 22ste seizoen. Op 21 december heeft James Lipton Jessica Chastain ontvangen.

Jordskott
- De Zweedse thriller-/dramaserie Jordskott is door SVT vernieuwd met een tweede seizoen. De productie zal in januari 2017 van start gaan en het tweede seizoen zal dan in het najaar van 2017 te zien zijn bij SVT. En naar verwachting zal ITV Encore, die het eerste seizoen heeft uitgezonden, ook de rechten krijgen om het tweede seizoen te gaan uitzenden.

Kim's Convenience
- De Canadese komedieserie van CBC Kim's Convenience gaat weer open voor een tweede seizoen. Kim's Convenience verteld het verhaal van de familie Kim, een Koreaans-Canadese familie die een superette uitbaten in het centrum van Toronto. Mr. en Mvr. Kim, "Appa" en "Umma", immigreerden naar Toronto in de jaren 80 en hebben twee kinderen, beiden jongvolwassenen.

Shooter (2016)
- De serie Shooter (2016) was twee keer eerder uitgesteld, en op 15 november 2016 ging het eerste seizoen eindelijk in première bij USA Network. Dat van uitstel geen afstel kwam blijk uit het feit dat USA Network de actieserie Shooter (2016) heeft vernieuwd met een tweede seizoen. Het tweede seizoen van de serie, gebaseerd op de gelijknamige film Shooter uit 2007, zal in de herfst van 2017 van start gaan.

Two Doors Down
- De BBC Two heeft de komedieserie Two Doors Down vernieuwd met een derde seizoen. Het derde seizoen krijgt ook zes afleveringen en zal in 2017 van start gaan.

Casting NieuwsFargo
- En weer is er een nieuw castlid toegevoegd aan het illustere lijstje acteurs voor het derde seizoen van Fargo. Dit keer is David Thewlis (foto) toegevoegd als V.M. Vargas. Thewlis (Harry Potter) karakter Vargas wordt als volgt omschreven: “Een mysterieuze eenling en ware kapitalist die Emmit (Ewan McGregor), de koning van parkeerplaatsen in Minnesota, het slechte nieuws brengt dat hij net partner is geworden met zijn werkgevers, wier zakelijke belangen buiten de wet liggen.” Zoals het er nu uitziet zal het derde seizoen van Fargo in 2017 van start gaan bij FX.

Moordvrouw
- Vanaf 8 januari is het zesde seizoen te zien van de politieserie Moordvrouw bij RTL 4, vanaf 1 januari kunnen abonnees van Videoland de serie al gaan bekijken. In het vijfde seizoen werd er afscheid van Renée Soutendijk en het zesde seizoen verwelkomt Ali Ben Horsting (Zwarte Tulp) als korpschef. Ali Ben Horsting denkt dat nieuw binnenkomen in een ervaren team vooral voordelen met zich meebrengt: “Het is een leuke en interessante overeenkomst, nieuw zijn als acteur in een langlopende serie en daarnaast het spelen van een nieuw personage. Daardoor kon ik me goed inleven.” Dries van Zijverden maakt desondanks een kalme en zeer vriendelijke eerste indruk. Het is een man van weinig woorden, maar als hij iets zegt, straalt hij gezag uit. Zonder voortdurend op zijn strepen te staan, is hij stevig sturend in het operationele politiewerk. Hij geeft veel ruimte aan het vakmanschap van zijn teamleden.

Mr. Mercedes
- Ann-Margret (foto), die tot twee maal toe genomineerd is voor een Oscar, gaat een rol spelen in de opkomende AT&T serie Mr. Mercedes. Mr. Mercedes is gebaseerd op het gelijknamige boek uit 2014 van Stephen King. Mr> Mercedes volgt een krankzinnige moordenaar (Harry Treadaway, Penny Dreadful) die de gepensioneerde politie-detective Bill Hodges (Brendan Gleeson) blijft bestoken met lugubere brieven en e-mails. Daarmee dwingt hij de ex politieagent om een private en potentieel misdadige kruistocht te beginnen om de moordenaar voor het gerecht te slepen voordat hij opnieuw kan toeslaan. Ann-Margret (The 10th Kingdom) gaat Ida Silver spelen, een buurvrouw van Hodges. Ida ziet alles en is me er eentje, ze weet wat ze wil, zegt wat op haar hart ligt, zelfstandig, opstandig, eigenwijs, intimiderend en kwetsbaar.

The Path
- Melanie Griffith (foto) zal een gastrol gaan spelen in het tweede seizoen van The Path. Griffith (Twins) zal de moeder van Noa (Britne Oldford, Hunters) gaan spelen, dit is een nieuw terugkerend karakter dit seizoen. Het karakter van Griffith wordt omschreven als zeer succesvol in de muziekindustrie, dus Cal (Hugh Dancy) zal er alles aan doen om haar steun te krijgen voor de Meyerist beweging. Het tweede seizoen van The Path gaat op 25 januari 2017 van start bij Hulu.

Columns
Showtime, aflevering 33
- Deze week was er weer een Showtime. Klik hier om erover te lezen en luisteren.


Kijkcijfers
Week 50
- Klik hier voor de kijkcijfers van 12 december tot en met 18 december.

MijnSerie
Series toevoegen en wijzigen
- Wist je dat de MijnSerie lezer kan zelf series toevoegen, klik hier en voeg je favorieten serie toe als hij nog niet in de database staat die inmiddels dicht bij de 6000 series gaat komen. Misschien lukt het nog voor het einde van dit jaar om dat mooie getal te bereiken. Ook kun je als je een foutje ziet in de content van een serie het zelf wijzigen. Onder info op de seriepagina zie je bewerk content staan klik daarop en je kunt niet alleen wijzigingen aanbrengen maar ook trailers toevoegen. Zo kunnen we met zijn alle de website nog completer en beter maken.

Nominaties en Prijzen
Serieverkiezing van het Jaar 2016
- Op 22 december 2016 is het startsein gegeven voor de Serieverkiezing van het Jaar 2016. Klik hier om de introductiecolumn van Hessel Hoekstra te lezen.

- Op 23 december 2106 heeft Birgit Timmerman de eerste categorie in een column verwerkt. Verkiezingen: Meest teleurstellende serie van 2016, klik hier om te lezen wie er genomineerd zijn.

- En op 24 december 2016 was het de beurt aan Henk Vernout die een column maakt van de beste sciencefictionseries van 2016. Klik hier om de column te lezen en wie de genomineerde zijn.

Overlijdensberichten
Zsa Zsa Gabor
- “Darling, I’m fabulous.” Zsa Zsa Gabor (foto) is zondag 18 december overleden aan de gevolgen van een hartaanval in haar huis in Bel Air, Los Angeles. Gabor was een Hollywood legende en een mediaster. Echte hoofdrollen in series heeft ze niet gehad, maar gastrollen des te meer. Vaak trad ze in een gastrol op als haarzelf. Ze speelde in onder andere Mister Ed, Burke's Law, Bonaza, Batman (1966), Night Gallery, The Love Boat, Knots Landing, The Fresh Prince of Bel-Air en Empty Nest. Haar laatste televisieoptreden was in 1995 in de serie Cybill. Gabor is negen maal getrouwd geweest. Sári Gábor is 99 jaar geworden, R.I.P.


Prijsvragen
- Tot 27 december kun je kans maken op de onderstaande prijs:
Film1
- Klik hier om kans te maken op het prijzenpakket van Film1.

- Tot 30 december kun je kans maken op de onderstaande serie:
Follow The Money
- Klik hier om kans te maken op het tweede seizoen van Follow The Money.

Antwoorden prijsvragen week 50
- De antwoorden op de prijsvragen van vorige week zijn:

* Fear The Walking Dead
Vraag: Wat was de naam van Nick Clark's vriendin?
Antwoord: Gloria

* iZombie
Vraag: Welke band heeft de intromuziek gemaakt?
Antwoord: Deadboy & the Elephantmen

* Mr. Robot
Vraag: In seizoen 1 komt de herkomst van de naam Mr. Robot aan bod. Wat is de oorsprong van deze naam?
Antwoord: De computerzaak van Elliott's vader

* Nobel
Vraag: Hoofdpersonage Erling Riiser komt terug van uitzending in Afghanistan. Waar in Afghanistan heeft Erling gediend?
Antwoord: Maymana

Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

Voor je Serieagenda*
*Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van december.

-Zondag 25 december
21.50 - Mörderisches Tal – Pregau – Serie première (Das Erste)

-Maandag 26 december:
19.30 – Still Open All Hours – Seizoen 3 (BBC One)

- Dinsdag 27 december
22.00 – Inside No. 9 – Seizoen 3 (BBC Two)

* Wist je Dat?:
- Er geen kans is dat Vincent D’Onofrio terug gaat keren als Wilson Fisk ak.a. Kingpin in de aankomende nieuwe superheldenserie The Defenders. Een fan stelde de vraag via twitter aan D’Onofrio en hij reageerde met “Geen kans”

Dit terwijl D’Onofrio nog in september liet weten dat hij al zeker wist dat zijn karakter zeker gaat terugkeren naar het fictieve Marvel/Netflix universum. Misschien betekend het dat hij zal terugkeren in het derde seizoen van Daredevil. Wordt vervolgd.

Ik wens iedereen gezellige kerstdagen en tot volgende week

Mandy

Vincent D’Onofrio

Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (3)

sarlottje
sarlottje 24 december 2016, 13:06
Fijne feestdagen iedereen!!!
anonymous
anonymous 24 december 2016, 14:37
eveneens fijne feestdagen
anonymous
anonymous 27 december 2016, 11:07
Ik dacht dat Cumberbatch had gezegd dat het 4e seizoen van Sherlock zo is geschreven dat het minder erg zal zijn dat er een pauze tussen zit tussen dit en het volgende seizoen. Wellicht geen cliffhanger, wellicht bepaalde ontwikkelingen...we gaan het zien.
Oh enneh: Fijn nieuw jaar alvast voor iedereen!
Log in om een reactie achter te laten