Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
0
1
Bekijk stemmen

Mary Tyler Moore overleden

De legendarische actrice Mary Tyler Moore is woensdag 25 januari in het ziekenhuis overleden. Ze werd omringd door haar man, cardioloog Robert Levine, en vrienden. Op dinsdagavond was Moore van de beademing gehaald. De succesvolle actrice kampte al jaren met gezondheidsproblemen waaronder diabetes, nier- en oog problemen.

foto 1978


Mary Tyler Moore begon haar carrière al in 1952, de eerste grote rol die ze had op de televisie was in de serie Richard Diamond, Private Detective. Daarna speelde ze 158 afleveringen in The Dick Van Dyke Show, van 1961 tot en met 1966. Daarna speelde ze nog in de serie Rhoda om alvorens een show te krijgen met haar eigen naam. Van 1970 tot en met 1977 Mary Tyler Moore en in 1979 The Mary Tyler Moore Show. Ook Mary, Annie McGuire, New York News, Frasier, The Naked Truth, That '70s Show en Lipstick Jungle heeft Mary Tyler Moore op haar CV staan.

Haar laatste televisieoptreden was in 2013 als Diane in Hot in Cleveland. Moore won zes Emmy Awards, drie Golden Globes, vier People’s Choice Awards en in 2012 kreeg zij een Lifetime Achievement Award van de Television Critics Association. In 1981 werd zij genomineerd voor een Oscar voor haar rol in Ordinary People. Ze had ook sinds 1992 een ster op The Walk of Fame. Moore is drie keer getrouwd geweest en was vanaf 1983 met Levine. Mary Tyler Moore, haar bijnaam was Queen of Brooklyn en MTM, is 80 jaar geworden. R.I.P.

Video on youtube
Leuk?
0
1
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst