Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.

Gorden Kaye overleden

Hij was in de jaren 80 misschien wel de bekendste kroegbaas op televisie: René Artois van de komedieserie ‘Allo ‘Allo! bij de BBC. Hij was ook, volgens de beschrijving van de serie, de meest gewilde man in Frankrijk tijdens de Tweede Wereldoorlog. De vrouwen wilden zijn lichaam, het Verzet wilde zijn brein en de Duitsers wilden zijn… worst! Deze geliefde kroegbaas werd gespeeld door acteur Gorden Kaye. Zijn manager heeft bevestigd dat Kaye op maandag 23 januari 2017 is overleden.

Kaye speelde 85 afleveringen lang de rol van René, van 1982 tot en met 1992, negen seizoenen lang. Ook speelde hij in de toneelversie van ‘Allo ‘Allo! de beroemde kroegbaas. Maar Kaye deed veel meer; zijn carrière startte al in 1968. Hij speelde in diverse series zoals Coronation Street, The Flaxton Boys, Emmerdale Farm, Come Back Mrs. Noah, Porridge, Born and Bred, Are You Being Served?, Codename –Icarus- en Mansfield Park. Zijn laatste televisieoptreden was in 2004 in de serie Revolver.

De spelling van zijn voornaam als Gorden is het gevolg van een typefout bij de Britse vakbond voor acteurs. Gorden Kaye werd geboren als Gordon Fitzgerald Kaye. Kaye is 75 jaar geworden, R.I.P.

Gorden Kaye


Video on youtube
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

anonymous
anonymous 24 januari 2017, 17:22
Rust zacht.

Allo Allo was voor die tijd een leuke comedy.
Log in om een reactie achter te laten