Leuk?
2
1
Bekijk stemmen

Kijktip van de Week! Switched at Birth

Ook deze week weer een kijktip! Dit keer is het de serie Switched at Birth, de dramaserie van Freeform. Eind januari gaat het vijfde en laatste seizoen van start. Waarom MijnSerie aandacht besteedt aan deze serie? Het bijzondere aan deze serie is dat in het tweede seizoen een aflevering uitgezonden is die geheel in American Sign Language (ASL) is gedaan. Het was de eerste serie die ooit een aflevering heeft gedaan die geheel in gebarentaal is uitgevoerd. Je kunt rustig spreken van baanbrekend en heel bijzonder.

De aflevering is geheel verteld uit het perspectief van dove studenten en was ondertiteld voor diegene die geen ASL heeft geleerd. NOTE: In de promovideo hieronder heet Freeform nog ABC Family.

Video on youtube


Switched at Birth draait om twee tienermeisjes die vlak na hun geboorte per ongeluk van ouders gewisseld zijn. Bay Kennish (Vanessa Marano) is opgegroeid in een rijk gezin met twee ouders en een broer terwijl de dove Daphne Vasquez (Katie Leclerc) door haar alleenstaande moeder in een arbeiderswijk wordt opgevoed. Als de twee families elkaar ontmoeten, weten de meiden niet goed meer wie ze zijn, omdat ze beide erg aangetrokken zijn tot elkaars ouders.

Het verhaal van Switched at Birth lijkt te zijn gebaseerd op het leven van Sophie Serrano, wiens dochter Manon verwisseld was na de geboorte door een fout in het ziekenhuis. Anders dan in de serie heeft mevrouw Serrano Manon gehouden, terwijl de andere familie haar biologische dochter hield. Beide families hebben zeer hoge bedragen als genoegdoening ontvangen.

Naast de bijzondere negende aflevering in het tweede seizoen heeft Switched at Birth ook in 2012 een Peabody Award en een Television Critics Association Award gewonnen. Gemiddeld kijken er 3,3 miljoen mensen naar Switched at Birth, inclusief uitgesteld kijken.

Switched at Birth dinsdag 31 januari 2017 bij Freefrom


(vLnR) Actrices Marlee Matlin, Constance Marie, Katie Leclerc en Vanessa Marano
Vorige aflevering
Long Live Love
Long Live Love
05x10
Leuk?
2
1
Bekijk stemmen

Reacties (3)

avatar_kaarintjee
26 jan 2017 14:10 -
Dit is een van mijn favoriete series. Ik vind het jammer dat het stopt na het vijfde seizoen :(
Reageer
avatar_sarlottje
26 jan 2017 16:56 -
Klinkt leuk, maar nog nooit gekeken. Daar moet maar eens verandering in komen!
Reageer
avatar_sarlottje
27 jan 2017 19:39 -
Ben net begonnen met de serie. Wat een ontzettend mooie serie!!!
Reageer
Switched at Birth