Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Weekoverzicht 46

Inhoud

  Weekoverzicht van 14 november tot en met 20 november

  * Weetjes:
  -Het liedje uit de derde aflevering van het zevende seizoen van The Walking Dead staat op nummer 92 van de Britse Top 100 Singles Chart. Fans van The Walking Dead zullen die derde aflevering niet snel vergeten. Bijna de hele aflevering hoorden zij, net als Daryl, het nummer Easy Street van de band The Collapsable Hearts Club ft. Jim Biano & Petra Haden. De schrijver van Easy Street, Jim Bianco, is heel blij met de aandacht. Het nummer is via Spotify al meer dan 100.000 keer gedraaid. Of het nummer ook in de Nederlandse hitlijsten voor gaat komen ligt aan de Nederlandse fans van The Walking Dead.
  Video on youtube


  Algemeen Serienieuws
  Game of Thrones prequel
  - Het zit nog steeds in de pen, maar voorlopig worden er nog geen beslissingen genomen. Casey Bloys, president programmering bij HBO zei het volgende over een mogelijke prequel van Game of Thrones: “We hebben op zeer hoog niveau gesproken over de mogelijkheden en zijn het er over eens dat het idee van een prequel interessante mogelijkheden biedt, maar er is nog niks op papier gezet. Het is nog te vroeg. Het is echter een geweldige wereld en franchise, dus we zouden gek zijn als we niet eens zouden kijken naar de mogelijkheden van een prequel of hoe je het ook wilt noemen. Dus, we denken erover, praten erover, maar hebben nog geen beslissing genomen.”

  The Crown
  - The Crown mag dan vernieuwd zijn met een tweede seizoen, helemaal zeker van een derde en vierde seizoen is de serie over het leven van Elizabeth II niet. Showrunner Peter Morgan vertelde dat hij niet verder wil kijken dan het tweede seizoen. Maar hij verklaarde wel dat er potentieel een derde seizoen in zou kunnen zitten vanwege het feit dat er genoeg verhaal is te vertellen. Morgan: “Ik dacht in eerste instantie dat er drie seizoenen zouden komen. Eén met de jonge Koningin, één met de Koningin op middelbare leeftijd en één met een oude Koningin. Door het schrijven dacht ik: 'Oh my God, I need more time' (Oh mijn God, ik heb meer tijd nodig). De waarheid is dat ik drie of zelfs vier seizoenen zou kunnen schrijven van haar als jonge Koningin.” Dit terwijl Netflix Chef Contant Manager Ted Sarandos praat over zeker zes seizoenen die in de loop van acht tot tien jaar worden uitgezonden door Netflix. “[…] Het is een gek iets om het over een 60 uur idee te hebben. Het idee is om zes decennia te doen, waarschijnlijk in zes seizoenen en de hele serie te maken over acht of tien jaar.”

  Datums Series
  Colony
  - Het tweede seizoen van de USA Network sciencefictionserie Colony zal op 12 januari 2017 van start gaan.

  De Maatschap
  - Ondanks dat de familie Moszkowicz alles heeft geprobeerd om de serie te stoppen wordt De Maatschap in januari 2017 uitgezonden. De Maatschap is een VPRO-serie die is geïnspireerd door de Amsterdamse advocatenfamilie, waarbij Max Moszkowicz omgedoopt is als Matthias Meyer. Matthias Meyer (Pierre Bokma) krijgt net als Max vier zonen en met z'n vijven trotseren de Meyers de boze buitenwereld. Maar de vanzelfsprekende loyaliteit van de zonen aan hun vader en aan elkaar wordt van binnenuit ondermijnd. Net als bij de familie Moszkowicz, waarvan drie van de vier zonen het advocaten vak niet meer mogen uitvoeren wegens wanpraktijken. Bovendien kampte zoon Robert in de jaren tachtig ook nog eens met een heroïneverslaving. Ook Maarten Heijmans, Guy Clemens, Daan Schuurmans, Diederik Ebbinge, Xander van Vledder en Katelijne Verbeke spelen belangrijkste rollen. De Maatschap gaat op woensdag 25 januari om 20.30 op NPO 2 in première.

  Finding Bigfoot
  - Of ze hem ooit zullen vinden is niet bekend, maar vanaf 29 januari 2017 gaan ze het weer proberen. Animal Planet heeft aangekondigd dat het tiende seizoen in januari 2017 van start zal gaan.

  Floortje naar het einde van de wereld
  - Het vijfde seizoen van het reisprogramma Floortje naar het einde van de wereld gaat in 2017 verhuizen van de woensdag naar de zondagavond. De Gouden Televizier-Ring winnares liet via Twitter weten waar op de wereld ze vanaf 8 januari 2017 te zien zal zijn.


  Frontier (2016)
  - De serie is inmiddels al vernieuwd met een tweede seizoen en Netflix-kijkers kunnen van 20 januari Jason Momoa zien in het eerste seizoen van Frontier (2016). Frontier (2016) verhaalt over de gewelddadige strijd om de macht in de Noord-Amerikaanse bonthandel in de late 18e eeuw.

  HBO
  - HBO heeft datums aangekondigd van drie serie. De komedieserie Girls zal op zondag 12 februari 2017 terugkeren voor het laatste zesde seizoen. Last Week Tonight with John Oliver zal ook op zondag 12 februari terugkeren voor het vierde seizoen. En de nieuwe komedieserie Crashing (2017) zal op zondag 19 februari 2017 in première gaan.

  Hollands Hoop
  - Het eerste seizoen van Hollands Hoop ging in 2014 in première, en nu is er eindelijk bekend gemaakt wanneer het tweede seizoen van start zal gaan: in het najaar van 2017. Waarom het tweede seizoen van Hollands Hoop zo lang op zich liet wachten is niet duidelijk, maar de opnames zijn inmiddels van start gegaan. Op de Facebookpagina van Hollands Hoop staat de aankondiging, klik hier.

  Hulu
  - Terwijl FOX en The CW een heel persbericht wijden aan de startdatums van aankomende winter doet Hulu het met slechts enkele regels. Het tweede seizoen van The Path gaat op 25 januari 2017 van start. The Mindy Project – seizoen 5B start op 14 februari 2047. Het derde seizoen van Casual start op 23 maart. De nieuwe series Harlots en The Handmaid’s Tale start op respectievelijk 29 maart en in april 2017.

  Schitt’s Creek
  - Het derde seizoen van de CBC komedie Schitt’s Creek gaat op 11 januari 2017 van start.

  Taboo (2017)
  - De nieuwe miniserie Taboo (2017) van de BBC en FX heeft een premièredatum gekregen. In de UK gaat de serie bij BBC One op 7 januari 2017 in première. En in de VS gaat de serie op 10 januari in première.


  The CW
  - The CW heeft datums bekend gemaakt voor het winter/lenteseizoen van 2017. Klik hier om te lezen welke series op welke datum weer gaan beginnen of eindigen.

  Too Close to Home
  - Het tweede seizoen van de TLC dramaserie Too Close to Home gaat op 4 januari 2017 van start.

  Gecancelde Series
  Duck Dynasty
  - Duck Dynasty is toe aan zijn laatste en beste seizoen. De cast heeft de aankondiging zelf gedaan, het elfde seizoen zal tevens de laatste zijn. Tot 18 januari 2017 gaat het elfde seizoen verder om daarna na een pauze op 1 maart verder te gaan. De allerlaatste aflevering staat gepland voor 12 april.

  Nieuwe Series
  Cloak and Dagger
  - Er is slecht nieuws voor de Marvel-fans die zitten te wachten op de nieuwe Marvel-serie Cloak and Dagger. Freeform heeft aangekondigd dat de serie is vertraagd en dat Joe Pokaski (Daredevil) is aangetrokken als showrunner. De serie Cloak and Dagger, over het "superheldenliefdesverhaal" rond de twee tieners Tandy Bowen en Tyrone Johnson, zal pas in de winter van 2018 in première gaan. Het verhaal over de superhelden gaat over Tandy die krachtige lichtstralen kan uitzenden en Tyrone die anderen kan overspoelen met duisternis. Ze merken dat ze hun krachten gezamenlijk kunnen inzetten, al gaat dit niet altijd samen met hun prille liefdesrelatie.

  Genius
  - Geoffrey Rush ( foto, Pirates of the Caribbean) als de oudere Einstein en Johnny Flynn (foto, Scrotal Recall) in de rol van een jongere Albert Einstein. Deze twee acteurs spelen het genie Albert Einstein in de nieuwe miniserie van National Geographic Channel Genius. Het verhaal van Genius is gebaseerd op de bejubelde biografie van de gevierde wetenschapper, geschreven door Walter Isaacson. In tien afleveringen vertelt Genius hoe een vindingrijke, rebellerende patentmedewerker de mysteries van het atoom en het universum ontrafelde. Ook zien we hoe Einstein was in zijn persoonlijke leven. De eerste aflevering zal geregisseerd worden door Ron Howard, wat tegelijkertijd de eerste keer betreft dat de bekende filmregisseur een tv-serie regisseert. De opnames van Genius zijn momenteel volop in gang in Praag. Genius zal in 2017 worden uitgezonden door National Geographic Channel in 171 landen en 45 talen.  HBO
  - HBO heeft een nieuwe dramaserie in de pijpleiding zitten. De nog ongetitelde serie is bedacht door Alan Ball (Six Feet Under, True Blood) en Holly Hunter (Top of the Lake) zal de hoofdrol op zich gaan nemen. De serie gaat over een professor filosofie, zijn echtgenote die advocaat is (Holly Hunter), hun geadopteerde kinderen uit Somalië, Vietnam, Colombia en hun enige biologische kind. Een op het oog ideaal gezin waarin van alles mis is. Zeker wanneer een van de kinderen dingen begint te zien die de rest niet ziet. Gaat het hier om een geestesziekte of iets anders?

  Karl Marx
  - Karl Marx krijgt een miniserie. Productiemaatschappijen Symbolic Exchange, X-Filme, Haut et Court en Potboiler werken samen om een serie te maken gebaseerd op het boek van Mary Gabriel 'Love and Capital'. Het boek en de serie gaan over het leven van Jenny en Karl Marx, Friedrich Engels en de zusters Mary en Lizzie Burns. Daarnaast wordt ook het leven belicht van Marx' dochter Jennychen, Laura en Eleanor. De serie zal bol staan van de affaires, gesprekken over revoluties, pacten over moorden en zelfmoorden, nachtelijke escapades, het luxe leven van de aristocratie en Dickensiaanse armoede. Het echte leven van de Marx-dynastie speelde zich af in een wereld die in brand stond en waarvoor de nodige revolutionaire ideeën nodig waren om verbetering te brengen. Alice Birch zal de miniserie gaan schrijven en James Schamus gaat de serie produceren.

  My First Holiday
  - RTL 5 komt in 2017 met een nieuwe realityserie My First Holiday. In deze nieuwe serie worden kandidaten gevolgd die nog nooit met vakantie zijn geweest. Het concept is bedacht door de Belgische tak van de televisie producent Fremantlemedia. Het programma loopt al in zeven verschillende landen waaronder Spanje, Polen en Finland. Op dit moment is RTL op zoek naar kandidaten. Er zijn wel voorwaarden aan de deelname verbonden. Voorwaarde één is dat je samen met een reispartner gaat waar je een persoonlijke band mee hebt. En de tweede voorwaarde is dat minstens één van de twee amper tot geen reiservaring heeft. Opgeven kan hier.

  Spin-off Sex and the City?
  - Het ziet er naar uit dat er een spin-off komt van de hitserie Sex and the City, klik hier om te lezen over de mogelijke spin-off.

  Stranger in a Strange Land
  - Syfy heeft weer een serie besteld gebaseerd op een boek. Dit keer is het boek uit 1961 'Stranger in a Strange Land' van Robert Heinlein aan de beurt. Stranger in a Strange Land gaat over Valentine Michael Smith, die als een kind de enige overlevende was van een bemande expeditie naar Mars. Smith, die werd opgevoed door de bewoners van Mars, keert nu terug naar de aarde en ervaart de cultuur van onze planeet voor de eerste keer. Er is nog niet veel meer bekend over de nieuwe sciencefictionserie, behalve dat de productie van Stranger in a Strange Land in handen is van Brad FIscher, William Sherak en James Vanderbilt van Mythology Entertainment, en Garrett Basch, Eli Bush en Scott Rudin van Scott Rudin Productions. Joe Becchio en Julia Gunn zullen dienst doen als uitvoerend producenten.

  The Inhumans
  - Mocht je denken dat er al genoeg Marvel superheldenseries te zien zijn op de televisie, niet dus. Er komt er in 2017 nog één bij. Klik hier om te lezen bij welke zender en in welke maand.

  Vernieuwde Series
  Epix
  - Epix heeft twee van hun originele series vernieuwd. De dramaserie Berlin Station en de dramedy Graves keren in 2017 beiden terug met een tweede seizoen.

  HBO
  - HBO heeft drie series vernieuwd met een tweede seizoen. Klik hier om te lezen welke series.

  ITV
  - De komedieserie Ant and Dec's Saturday Night Takeaway en de talentenjacht Britain's Got Talent zijn door ITV vernieuwd tot 2019. Op dit moment kunnen kandidaten voor Britain's Got Talent zich inschrijven voor de show in 2017.

  One Mississippi
  - De kritisch toegejuichte dramedy One Mississippi is door Amazon vernieuwd met een tweede seizoen.

  The Night Shift
  - NBC heeft de medische dramaserie The Night Shift vernieuwd met een vierde seizoen. Het vierde seizoen zal in de zomer van 2017 van start gaan.

  Afleveringen
  CBS
  - CBS heeft van drie series extra afleveringen besteld. Klik hier om te lezen welke series later afgelopen zullen zijn. NOTE: ook van Elementary heeft CBS extra afleveringen besteld. De twee extra afleveringen brengt het totaal van het vijfde seizoen van Elementary op 24 afleveringen.

  Midnight, Texas
  - Het eerste seizoen van de nieuwe serie van NBC Midnight, Texas krijgt tien afleveringen. Hoofdrolspeelster Parisa Fitz-Henley heeft het nieuws via Twitter bevestigd. In Midnight, Texas is niemand wie hij lijkt te zijn. Er lopen onder meer vampieren, heksen, psychopaten en huurmoordenaars rond. Midnight is een veilige haven voor iedereen die anders is. Wanneer de bewoners tegen motorbendes en de politie moeten vechten blijken ze een ongewone, maar sterke familie te zijn.

  Casting Nieuws
  Empire
  - Actrice Rumer Willis (foto) gaat een terugkerende rol spelen in de muzikale dramaserie Empire. Willis (90210) gaat Tory Ash spelen, een briljante maar kwetsbare singer/songwriter wiens talent van onschatbare waarde gaat worden voor Jamal (Jussie Smollett) als hij zijn meest belangrijke muzikale werk ooit gaat maken. Op 14 december is de winterfinale van het derde seizoen van Empire. Op 22 maart zal de serie weer terugkeren met seizoen 3B.


  Columns
  De Onbekende Seriekijker
  - Deze week is er weer een nieuwe De Onbekende Seriekijker. Dit keer hebben we Nienke de Boode gevraagd naar welke series zij kijkt en waar, wanneer en met wie zij deze kijkt.

  Showtime, aflevering 28
  - Deze week was er weer een Showtime. Klik hier om erover te lezen en luisteren.


  Kijkcijfers 45
  Week 45
  - Klik hier voor de kijkcijfers van 7 november tot en met 13 november.

  Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten
  Amazon
  - Een abonnement op Amazon gaat waarschijnlijk 69 euro per jaar (het eerste jaar zelfs 49 euro) kosten en de streamingdienst is vanaf december 2016 in Nederland en 199 andere landen te zien. In de prijs zal ook toegang zitten tot hun uitgebreide muziekcollectie van meer dan 2 miljoen titels, gratis verzending als je bij Amazon wat koopt, en nog een aantal voordelen. De presentatoren van The Grand Tour (2016) maakte het nieuws via Youtube bekend. Amazon is van plan om veel eigen content te gaan maken, net als Netflix. Ook hebben ze rechten aangekocht van vele series, waaronder Conviction (2016) en Into the Badlands. Maar ook hebben ze Nederlandse films aangekocht.
  Video on youtube


  Overlijdensberichten
  Lisa Masters
  - Actrice Lisa Masters (foto) is dinsdag 15 november overleden, ze heeft een eind aan haar eigen leven gemaakt in een hotelkamer in Lima, Peru. Masters speelde in onder andere rollen in Hope & Faith, Law & Order: Criminal Intent, Ugly Betty, Gossip Girl, Law & Order: Special Victims Unit, Royal Pains en Unbreakable Kimmy Schmidt. Haar laatste rol was in de serie Nashville in 2015. Masters wordt overleefd door haar echtgenoot. Lisa Lynn Masters is 52 jaar geworden, R.I.P.


  Prijsvragen
  - Tot 21 november kun je kans maken op de onderstaande series:

  11.22.63
  - Klik hier als je kans wilt maken op het eerste seizoen van 11.22.63.

  The Big Bang Theory
  - Klik hier als je kans wilt maken op het negende seizoen van The Big Bang Theory.

  Antwoorden prijsvragen week 45
  - De antwoorden op de prijsvragen van vorige week zijn:

  * Grimm
  Vraag: De acteur die Nick Burkhardt speelt is in het echte leven verloofd met een medespeelster. Welke rol speelt zij?
  Antwoord: Juliette Silverton

  * Peaky Blinders
  Vraag: Hoofdrolspeler Cillian Murphy heeft een aantal overeenkomsten met medespeler Tom Hardy. Welke overeenkomst behoort niet tot dit rijtje?
  Antwoord: Ze komen beiden uit Engeland

  * Supernatural
  Vraag: Veel van de afleveringen van Supernatural hebben titels die afgeleid zijn van films of klassieke rock nummers. Welk van de onderstaande antwoorden is geen titel van een aflevering van Supernatural?
  Antwoord: Smoke on the Water

  * The Affair
  Vraag: Noah raakt verstrengeld in een buitenechtelijke relatie met Alison, een serveerster bij een lokaal restaurant. Hoe heet dit restaurant?
  Antwoord: The Lobster Roll

  * The Vampire Diaries
  Vraag: Ian Somerhalder vertolkt de rol van Damon Salvatore. Welke van onderstaande acteurs heeft niet gesolliciteerd voor de rol van Damon Salvatore?
  Antwoord: Stephen Amell

  Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

  Trailers, Promo’s, Teasers en Interviews
  Fear The Walking Dead: Passage Part 5
  -
  Video on youtube


  Voor je Serieagenda*
  *Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van november.

  -Maandag 21 november:
  14.15 – The Coroner – Seizoen 2 (BBC One)
  20.00 – Love & Hip Hop – Seizoen 7 (VH1)
  22.00 – Night Light – Serie première (MBC)

  -Donderdag 24 november
  20.30 – Petticoat – Serie première (KRO-NCRV) was 15 december
  21.00 – Who Do You Think You Are? – Seizoen 13 (BBC One)

  -Zondag 27 november
  20.00 – Pacific Heat – Serie première (Comedy Channel) vanaf 2 december te zien bij Netflix
  22.00 – Sister Wives – Seizoen 8 (TLC)

  * Wist je Dat?:
  -Dwayne ‘The Rock’ Johnson (Ballers) is uitgeroepen tot meest sexy man van het jaar 2016? Ooit één van de grootste showworstelaars ter wereld en nu heeft People Magazine hem uitgeroepen tot Sexiest Man Alive. Johson (44) vertelt in het magazine: “Ik zei: "dat is geweldig" en toen drong het tot mij door hoe cool en spannend deze titel is. Ik denk dat ik nu wel het hoogtepunt heb bereikt en ik weet eerlijk gezegd niet wat ik nu nog kan doen om dit te overtreffen. Beter dan dit wordt het niet." Johnson vertelt verder waarom hij denkt dat hij zo sexy is: “Ik denk door mijn gevoel voor humor en doordat ik niet probeer om sexy te zijn. Het begint met de verzorging van de huid. En we hebben maar één gezicht, dus verzorg dat goed. Daarom verwijder ik oude huidcellen." Op de voorpagina van People Magazine staat te lezen dan Johnson ‘lief, slim en gespierd’ is.


  Met overzichtelijke groet

  Mandy

  Dwayne Johnson

  Leuk?
  2
  0
  Bekijk stemmen

  Reacties (1)

  avatar_anonymous
  21 nov 2016 11:42 -
  Ik las gisteren iets over zes seizoenen van The Crown, volgens mij is dat nog niet officieel bekend gemaakt. Blij met The Night Shift. En Dwayne als sexiest man alive. Ik kan me daar wel in vinden. Vooral als je hem zijn dochter ziet verrassen in een Pikachu-pak :)
  Reageer