Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.

HBO vernieuwt Westworld, Insecure en Divorce (2016)

In weekoverzicht 41 lieten wij al weten dat HBO bezig was met het tweede seizoen van de sciencefictionserie Westworld. Nu heeft HBO het officieel wereldkundig gemaakt. Maar Westworld is niet de enige serie die HBO heeft vernieuwd, ook de nieuwe komedies Divorce (2016) en Insecure krijgen een tweede seizoen.

Casey Bloys, president HBO programmering zei: “Ik ben blij om te kunnen aankondigen dat drie van onze herfstseries zijn vernieuwd, en allemaal hebben ze een onderscheidend en origineel geluid. Critici en kijkers hebben zowel Westworld als Insecure welkom geheten, net als de terugkeer van Sarah Jessica Parker, na twaalf jaar afwezigheid bij het netwerk, met Divorce (2016).”

Westworld trekt op dit moment 11,7 miljoen kijkers, waarbij de sciencefictionserie het beter doet dan Game of Thrones en True Detective in ongeveer dezelfde periode van hun eerste seizoen. Westworld, gebaseerd op de gelijknamige film uit 1973, ging op 2 oktober 2016 in première en vertelt het verhaal van een futuristisch themapark, bemand door robots die de fantasieën van hun menselijke gasten laten uitkomen.
Video on youtube


Divorce (2016) bereikte gemiddeld 4,4 miljoen kijkers en Insecure had ongeveer 3,2 miljoen kijkers. Deze cijfers zijn vergelijkbaar met Veep en Girls. In Divorce (2016) speelt Parker Frances, een vrouw die plotseling haar leven en haar huwelijk begint te herwaarderen en erachter komt dat een scheiding en een nieuwe start moeilijker is dan ze had verwacht. De komedie Insecure neemt een kijkje in de vriendschap, ervaringen en beproevingen van twee Afro-Amerikaanse vrouwen.

Kijk jij naar één, twee of alle drie deze series? Is de vernieuwing van deze series terecht?



Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (23)

CC11
CC11 15 november 2016, 11:01
Een grote teleurstelling (hoe mooi het er ook uit ziet), een draak van een serie en één die nog slechter schijnt te zijn dan de tweede geeft mij weinig reden tot juichen bij dit nieuws.
anonymous
anonymous 15 november 2016, 13:06
Alle drie de series niet goed? Ik vind Westworld wel erg goed. Ik kan er nog niet echt de vinger op leggen, dus misschien daarom. Divorce was echt te erg. Misselijkmakende eerste aflevering.
CC11
CC11 15 november 2016, 13:14
Ja, "Westworld is voor mij de teleurstelling van dit jaar. Ziet er prachtig uit, gebeuren heel leuke dingen met muziek maar voor mij is de serie momenteel "slechts" zowat 7+ waard wat te weinig is om echt goed genoemd te kunnen worden.
Ik moet er eerlijkheidshalve bij zeggen dat, na de uitermate saaie vierde aflevering te hebben gezien, de laatste 3 afleveringen nog steeds op me liggen te wachten.
Misschien wordt het wel beter, dat kan, maar echt boeien kan deze serie me nu toch al niet meer.
DavidPrice
DavidPrice 15 november 2016, 20:35
En precies die drie zijn weer veel beter.
CC11
CC11 15 november 2016, 21:17
Ieder zijn eigen smaak maar voor mij lagen de verwachtingen voor "Westworld" hoog en is het ondanks de visuele pracht en de leuke dingen met de muziek een teleurstelling gebleken want het verhaal en de manier waarop het verteld wordt rammelt gewoon mijn inziens.
Voor dit genre vond ik de vierde en laatste aflevering die ik tot nu toe gezien heb trouwens ontzettend saai.
"Westworld" heeft zonder twijfel de mooiste intro van dit jaar maar ik volg geen serie omdat ze een mooie begingeneriek heeft.

Dat er toevallig bekend volk meedoet die dit of geen al hebben gedaan of bepaalde awards hebben gewonnen maakt mij echt geen bal uit.
Bij mij begint iedereen bij elke nieuwe serie die ik kijk terug vanaf nul.
Voor sommige mensen is het blijkbaar genoeg als een serie door HBO wordt gemaakt, anderen lijken dan weer series te kijken zoals een baby in zijn/haar wieg naar het mobiel kijkt dat er boven hangt; Heeft het leuke kleurtjes, beweegt het en maakt het geluid dan is het hun een 10 waard.
Allemaal goed voor mij, maar voor mezelf onvoldoende.

"Insecure" is een onding waarin de mensen zich zwarter willen voordoen dan ze zijn.
Eerlijk gezegd vind ik het als blanke respectloos om de afro-Amerikaanse medemens zo cliché af te schilderen alsof de ganse bevolkingsgroep in iedere zin die ze uitkramen 3 maal biatch, nigga enz gebruiken.
ik geef dit maar even mee voor het geval iemand me er mocht van verdenken dat ik iets tegen om het even welke bevolkingsgroep mocht hebben.
Een drol van een serie dus die vooral uitblinkt in infantiele humor.
"Broken Pussy"..... serieus Biaaaatch (dit laatste woord enkel om in de sfeer van de serie te blijven) ?!?!?

"Divorce" ben ik nog niet aan begonnen omdat ik nog meer dan 350 series volg op dit moment.
Maar wat ik, dan vooral op deze website lees over te serie moedigt een mens niet direct aan om er aan te beginnen.
En het is natuurlijk niet zo dat ik niks anders heb om naar te kijken.

Dus ieder zijn ding maar voor mij sloeg HBO minstens 2; waarschijnlijk 3 keer de bal mis dit jaar, wat me voor "Insecure" en "Divorce" eigenlijk totaal niet kan schelen.
anonymous
anonymous 15 november 2016, 22:13
Daar gaan we weer. Dirkje die zich beter voelt dan de rest. Als je een serie niks vindt , of te ingewikkeld, ga dan anderen niet afschilderen als tv kijkende zombies.

Niemand dwingt je trouwens om te kijken. Ga één van die andere 1000 series kijken die je volgt, zoals je ook constant roept.
anonymous
anonymous 15 november 2016, 22:20
Dirk, sorry, maar je kraamt nu onzin uit. "Zwarter willen voordoen dan ze zijn"? Ik weet vrijwel zeker dat jij geen idee hebt van wat het is om zwart te zijn. Soms is het gewoon beter om je mond dicht te houden ipv van altijd maar wat te willen roepen. De Afro-Amerikaanse medemens wordt helemaal niet cliché afgeschilderd. Het zijn simpelweg de ervaringen van de mensen op het scherm, niet van geheel zwart Amerika. En even een feitje voor je: deze serie wordt door critici en (vooral) de Afro-Amerikaanse kijker waar de serie zich op richt heel goed ontvangen. Dus nogmaals: waar heb je het over? Je praat over ervaringen waar je geen weet over hebt.

Het maakt mij trouwens niet uit welke serie je goed vindt en welke niet, ook deze niet, maar nogmaals we hoeven niet overal een mening over te hebben. Ik vind genoeg series slecht, maar who cares. Vind je het gek dat men op deze site zich afvraagt waarom je altijd zo negatief bent (gezien de downvotes en reacties die je krijgt)? Ik heb het idee dat je zelf niet door hebt hoe betweterig en zeurderig je reacties overkomen.
anonymous
anonymous 15 november 2016, 23:33
Inderdaad hebben er wat mindere afleveringen tussen gezeten, maar aflevering 6 en zeker 7 zorgen toch voor een verrassing. Zoveel series zoveel smaken
CC11
CC11 16 november 2016, 01:50
Mensen die onder elkaar praten op een manier van "Biaatch, that's totally gangsta nigga biaaaatch..." doen zich volgens mij zwarter voor dan ze werkelijk zijn, dus dan zeg ik dat ook.
Vrijheid van mening heet dat.

Je mag de mensen misschien willen doen geloven dat dit een normale vorm van communicatie is maar ik vind het eerder storend en lachwekkend, al is dat laatste dan niet omdat het allemaal zo grappig is in "Insecure"

Dat critici allemaal vol lof zouden zijn is natuurlijk niet waar zoals je zelf ook wel zal weten.
Echt goed scoren doet dit onding trouwens ook gelukkig niet op de meeste sites.
Maar net zoals dat voor iedereen geldt trouwens slaan ook critici en recensenten de bal al wel eens volledig mis.

Onderstaand commentaar op deze serie spreekt denk ik ook voor zich :

Quote
I was all gassed up to see this. Five minutes into the first episode I felt so let down. The promos feature kids and a classroom environment, but that was just bait. This show is far from classy and family- appropriate content. I'm thinking 'here we go with another vulgar, ghetto, and senseless comedy' then I had to cut it off! Issa and her friends speak like the average hoodrat who went to junior college for a few semesters - stereotypical inappropriate topics spoken in ordinary everyday conversations filled with unnecessary expletives centered around sexual organs. Why is this on air? Two thumbs down for more of this type of ignorance when the black community is desperately in need of more uplifting, and clever family-friendly content. Entertain me, don't gross me out!

HBO ought to be embarrassed!!!

Unquote

Als ik tussen de regels lees zegt iets me dat de mijnheer die dit schreef enkele tinten donkerder is dan ikzelf.
Wat wel duidelijk is, is dat zijn mening niet erg veel verschilt van de mijne.

Wat downvotes en reacties betreft mijn beste Vevie, daar lig ik echt niet wakker van.
Iedereen heeft recht op een mening, maar ik ook op de mijne zolang het maar beleefd blijft, wat alvast meer is dan dat ik van "Insecure" kan zeggen.
CC11
CC11 16 november 2016, 02:06
Ja Hendrie, hie durf ik het toch om iets slecht te zeggen over een serie en dan nog wel over één van HBO !!!
Soms lijkt het hier wel of je iemands moeder persoonlijk beledigd hebt wanneer je je mening geeft over iets.
Niet moeilijk dat ik me dan beter voel dan een ander. ;-)

Trouwens, voor jou wil ik het nog wel even speciaal vermelden dat er ondertussen 1086 series op mijn lijstje staan bij mijnserie.nl.
Het exacte aantal weet ik echter niet want ik heb nog een boel series gekeken die hier helaas niet terug te vinden zijn.
Maar dat begrijp jij wel hé ?
anonymous
anonymous 16 november 2016, 07:17
Dirk, sorry maar je praat wederom onzin. Een recensie is maar een mening. Net zoals de mening van de persoon die jij hier neerplakt. Dat maakt het nog niet de waarheid. Het is allemaal maar subjectief. Voor elke positieve recensie kan iemand wel een negatieve reactie/recensie erbij pakken om te zeggen: 'kijk, die zegt dat ook'. Nogmaals, who cares? Op Rotten Tomatoes staat deze serie op 100% en op Metacritic op 84%. Dus dat de serie veelal positief wordt ontvangen is een feit en ook daar zeg ik over: "who cares?" Het is allemaal subjectief. Omdat deze sites dit positief ontvangen wil nog niet zeggen dat wij dat ook moeten doen. Maar, het is toch belachelijk om te zeggen dat iemand volledig de plank misslaat omdat diegene jouw mening niet deelt? Iedereen mag zijn mening geven. Ik begrijp dat als geen ander. Het is ook volstrekt onzinnig om boos te worden om de mening van een ander. Wat de een namelijk goed vindt, vindt de ander kut. Vooral met iets als series is dat iets wat wij nou eenmaal moeten accepteren. Maar goed, ik laat het hierbij want als dit aan je uitgelegd moet worden. Dan tja.
anonymous
anonymous 16 november 2016, 14:54
Dirk, je roept hier dat jij het lef het om iets slechte te zeggen over HBO, of dat het je niet uitmaakt of er grote namen in spelen of niet, dat vind je schijnbaar ook bijzonder, terwijl er niemand hier zegt dat ze kijken om de goede cast.

Verder zeg je dat je je mening geeft en dat mag natuurlijk, maar je zegt ook dat je dat altijd beleeft doet. Dat laatste is natuurlijk niet waar. Er zijn reacties van jou waar je mensen die een serie die jij slecht vindt en hun goed afschildert als personen met het geestelijke vermogen van een 12-jarige, of tv kijkende zombies noemt, of zoelas met Westworld, baby's die naar een smartphone kijken omdat de kleurtjes zo mooi zijn.

Persoonlijk stoor ik me daar aan. Een mening geven prima, maar laat de mensen die de series die jij afkraakt wel leuk/goed vinden, wel in hun waarde.
CC11
CC11 16 november 2016, 15:53
Als ik iemand zijn naam heb genoemd bij een serie die volgens mij het niveau voor een twaalfjarige niet overstijgt dan mag je me direct zeggen waar Hendrie, ik zal het met plezier aanpassen en me persoonlijk verontschuldigen.
Doch indien mensen zich over een algemene opmerking persoonlijk aangesproken voelen dan is dat hun probleem en niet het mijne.
En een mobiel is geen smartphone maar een soort van constructie, al dan niet met een motor, dat men boven een wieg hangt, eventueel beweegt, rond draait en/of geluid maakt.
Daarmee doe je me weer beter voelen als een ander en straks krijg ik zelf weer de schuld ;-)
anonymous
anonymous 16 november 2016, 16:28
Tja, als je zelf niet snapt dat je met zulke opmerkingen hele groepen mensen kleineert dan heeft verder praten weinig zin. En dat het je niks uitmaakt zegt waarschijnlijk alles over jou als persoon. Verder ga ik niet meer op jou reageren, want dat is namelijk zonde van mijn tijd.

En een mobiel is hier gewoon hetzelfde als een smartphone.
CC11
CC11 16 november 2016, 17:08
Voor wat iets niet begrijpen betreft; Op school noemden we een woord met meerdere betekenissen een homoniem.
Zo heb je vandaag tenminste dan toch één ding geleerd hé :-)
anonymous
anonymous 16 november 2016, 20:25
Ik vind dit gesprek zo onderhand wel heel irritant worden. Het gaat hier om een serie, of je die nu leuk vindt of niet, dat is ieder voor zich. Ik heb vaak het idee dat een mening opgedrongen wordt. Iedereen kijkt wat hij/zij elf leuk vindt. Mensen die een bepaalde serie leuk vinden, moet je gewoon in hun waarde laten, en niet kleineren, hele bevolkingsgroepen over één kam scheren enz. Ik hoop dat ook ten stelligste dat we onze mening geven, maar die nooit een ander opdringen Het zou erg zijn als er hier huisregels moeten komen en mensen met een wijzend vingertje gewezen moeten worden op de huisregeltjes, en de normen en waarden. Soms is het (en misschien was dat in mijn geval nu ook het beste) beter om niet te regeren. En CC11 een mobiel, een mobile, een smartphone of een homoniem? Dan staan we wel heel ver weg van onze gezamenlijke liefde: series. Verder hoop ik geen reacties meer te vinden die op de persoon gericht zijn. Laten we hier op een normale en vooral volwassen manier met elkaar omgaan.
CC11
CC11 17 november 2016, 13:08
Je hebt uiteraard gelijk Karin, en je hoeft het natuurlijk niet te doen maar als je het hele resumé terug leest zal je zien dat er iemand zich kwam bemoeien in een discussie zonder het nog over de series waar het om draaide te spreken.
Aangezien het niet in mijn karakter ligt om me de les te laten spellen door om het even wie, reageer ik dan.

Soms doe ik er dan bewust wel een schepje bovenop, waarvoor mijn excuses.

Mocht ik de persoon op één of andere manier hier kunnen blokkeren zodat ik zijn commentaar niet hoef te lezen had ik voor die optie gekozen, maar helaas behoort dat hier nog niet tot de mogelijkheden.
anonymous
anonymous 15 november 2016, 11:44
Blij met het (verwachte) nieuws van Westworld. Andere twee series volg ik niet en ga dat waarschijnlijk ook niet doen.
anonymous
anonymous 15 november 2016, 13:05
Blij met Westworld. Divorce vind ik echt de flater van het jaar. Ik heb maar één aflevering gezien, maar dat was er een teveel.
Petertjuh4
Petertjuh4 15 november 2016, 13:51
Ik vind Westworld heel goed voor het oog en de muziek. Alleen het verhaal blijft nog te onduidelijk om er iets van te zeggen en dat vind ik toch jammer aan de serie. Ik hoop echter dat ze wat snelheid in het verhaal gaan leggen en dat het ergens heen gaat.

Divorce heb ik niet gezien, maar ik hoor er alleen maar slechte verhalen over. Dus wel redelijk verrast dat dit toch verlengt is. Insecure weinig over gehoord en zelf niet gezien.
DavidPrice
DavidPrice 16 november 2016, 07:32
Westworld erg mooi. Even een klein dipje in het verhaal maar nu volle kracht vooruit. Kijken!
anonymous
anonymous 16 november 2016, 09:42
Westworld slecht? Dat is dan wel heel persoonlijk. IMBD is niet heilig maar is wel een aardige indicatie. Ik vind het een erg goede serie.
follower
follower 16 november 2016, 10:12
Zo jammer dat Yul Brynner dood is... Westworld vond ik destijds een geweldige film en ik ben dan ook met veel enthousiasme begonnen met het kijken naar de serie. Tot nu toe boeit het me net genoeg, maar ik vind het nog niet echt geweldig. Hopelijk vind ik de volgende afleveringen beter.
Log in om een reactie achter te laten