Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.

De Onbekende Seriekijker: nienkepiene

Niet alleen van bekende Nederlanders is het interessant om te weten naar welke series zij kijken. Het zijn juist vaak die onbekende Nederlanders waarvan je soms wilt weten waar zij naar kijken en waarom. Wij hebben dan ook aan De onbekende Seriekijker gevraagd waar hij/zij het liefst naar kijkt en waarom. De 32ste Onbekende Seriekijker is Nienke de Boode (18)

Nienke de Boode

Aantal serie-uren per week: Mijn aantal serie-uren per week verschilt enorm per week, vooral afhankelijk van hoe druk ik het heb. Soms mag ik blij zijn als ik überhaupt één aflevering kan kijken en in andere weken kom ik wel aan de tien uur. In de vakantie loopt dat vaak nog verder op. Gemiddeld kom ik denk ik uit op een uur of drie, vier. Voordat ik ging studeren was dat veel meer, soms wel 20 of 30 uur per week, maar dat zit er nu niet meer in. Waar ik toen de tijd vandaan haalde? Geen idee.
Allereerste serie ooit gezien: Als we alle kinderseries even niet meetellen, denk ik dat dat Charmed is. Daar was ik vroeger, toen ik tien was (wat volgens mij lager is dan de aanbevolen leeftijd, maar ja, ik was eigenwijs), helemaal fan van. Ik vond de magische wereld waarin de drie zussen leefden echt geweldig! Bovendien was het ook vaak een luchtige serie met hier en daar een grapje. Ik zat zo vaak als het kon achter de buis om ze te volgen (want series opnemen was toen nog niet mogelijk). Daarna ging ik al snel meekijken met m’n moeder naar Bones en NCIS. Waarna ik alleen maar meer series ben gaan kijken.
Beste serie ooit: Er is voor mij niet echt één serie die er met kop en schouders bovenuit steekt. Mijn favoriete serie verschilt ook per moment. Als je het me morgen vraagt is het waarschijnlijk een ander dan op dit moment.
Beste serie op dit moment: Qua comedy zeg ik op dit moment Brooklyn Nine-Nine. Dat komt misschien omdat ik net een geweldige aflevering heb gekeken, maar ik vind het sowieso een geweldige serie. De humor is echt mijn soort humor en de acteurs en actrices zijn ook erg goed. Qua drama zeg ik nu The Americans. Het verhaal is geweldig geschreven met ook niet de minste acteurs en actrices. Daarnaast is het een serie van FX en hebben ze ook minder last van Amerikaanse preutsheid qua geweld, seks en drugs, wat ik ook wel kan waarderen.
Serie die op de planning staat: Ik heb zoveel series die ik nog wil zien. Het grootste deel van de series op mijn profiel heb ik nog niet afgekeken of ben ik nog niet eens aan begonnen. Er staan ook veel series bij waarvan ik dan één of twee afleveringen heb gezien en die heel leuk vond, maar de rest daarna nooit meer heb afgekeken. Om een aantal te noemen: Breaking Bad, Bates Motel, Dexter, Rome, Mr. Robot. Verder heb ik ook hele goede verhalen gehoord over Banshee, dus die wil ik ook nog wel zien, al heb ik daar nog geen enkele aflevering van gekeken.



Nienke de Boode, haar gebruikersnaam is , is drie jaar en twee maanden lid van MijnSerie.nl: “Ik ben Nienke, ik ben achttien jaar en ik ben al drie jaar lid van MijnSerie. Daarnaast schrijf ik hier al bijna twee jaar recensies over de series. Mijn gebruikersnaam is nienkepiene (niet de mooiste gebruikersnaam die ik ooit heb bedacht, maar oké). Ik studeer op dit moment informatica en wiskunde aan de universiteit en probeer daarnaast nog een soort van een sociaal leven te hebben. Erg veel tijd houd ik dus niet over voor series, maar ik doe mijn best om toch wel wat te kijken af en toe. En om daar dan een recensie over te schrijven.



Voordat we je top vijf gaan horen, wat betekenen series voor je? Is het ontspanning of nog iets anders?: “Voor mij zijn series vooral ontspanning na een lange dag colleges. Even iets anders doen en niet te veel nadenken. Net zoals ik niet echt een beste serie heb, heb ik ook geen top vijf. Maar hier een lijstje van series die ik in ieder geval heel goed vind. De rangorde moet je maar een beetje met een korreltje zout nemen. 1. Scrubs, 2. Brooklyn Nine-Nine, 3. The Americans, 4. Sherlock, 5. Psych.” Ben je wel eens verslaafd geweest aan een serie?: “Verslaafd niet echt. Ik heb soms wel gewoon vijf afleveringen van NCIS op een dag gekeken, maar dat was meer omdat ik me verveelde, dan omdat ik niet meer kon stoppen.”



Wat vind je de slechtste serie die je ooit heb gezien? Waarom?: “Waarschijnlijk was dat Criminal Minds: Beyond Borders. De meeste series kijk ik niet als ze me niet aanspreken dus zoveel echt slechte series ken ik niet. Criminal Minds: Beyond Borders had ik echter afgekeken om er een recensie over te schrijven. Die heb ik dan uiteindelijk ook een 4,5 gegeven. Mijn volledige recensie is hier na te lezen, maar het komt erop neer dat het eigenlijk alleen maar over het slechte en gevaarlijke buitenland ging waar iedereen niks kan en een gekke moraal heeft. Daartegenover heb je natuurlijk de geweldige FBI die ze wel even zal laten zien hoe het moet. Dit zwart-wit wereldbeeld van een of andere Amerikaanse schrijver vond ik erg vervelend om naar te kijken.



In series heb je verschillende genres en landen. Wat is jou favoriete genre?: “Stiekem ga ik er nu toch twee kiezen: komedie en misdaad series. Soms heb ik echt heel erg zin om te lachen en op andere momenten wil ik gewoon hersenloos naar een superteam dat een moord oplost staren. Het licht eraan hoe mijn dag is geweest.” En je favoriete land waar een serie vandaan moet komen?: “Niet perse een voorkeur, maar in de praktijk kijk ik het meeste naar series uit Amerika. Ik ga vaak serieshoppen op MijnSerie en het grootste deel van de series daar is uit Amerika. Soms kijk ik ook nog wel eens een serie uit het Verenigd Koninkrijk, zoals Sherlock. Qua Nederlandse series kijk ik eigenlijk alleen Flikken Maastricht, wat een beetje een jeugdsentiment is.”
James Spader uit The Blacklist
Naast landen en genres, heb jij ook een favoriete acteur/actrice?: “Ik kon er niet gelijk eentje bedenken, maar na een beetje bladeren door mijn favoriete karakters kwam ik tot de conclusie dat ik James Spader uit The Blacklist toch wel erg goed vind. Ook vond ik Piper Perabo in Covert Affairs erg goed. Tot slot vind ik Andy Samberg ook erg leuk in zowel Brooklyn Nine-Nine, als in de liedjes van The Lonely Island.”



Welke series volg je op dit moment?: “Op dit moment kijk ik Brooklyn Nine-Nine en The Blacklist. Verder ben ik The Mysteries of Laura aan het afkijken. Die laatste was vorig seizoen gecanceld, dus ik moet nog een paar afleveringen en dan is het uit met de pret. Af en toe kijk ik ook naar mijn guilty pleasures NCIS en Criminal Minds. En ik moet nog even de laatste drie afleveringen van Legends (2014) kijken.” Hoe kijk je dan naar die series? Waar ben je, hoe zit je erbij en eventueel met wie?: “Meestal kijk ik alleen op mijn laptop, op de bank of in bed. Soms kijk ik met mijn huisgenoten op de grote tv in de woonkamer. Zo heb ik ze ook verslaafd gemaakt aan een aantal series zoals Brooklyn Nine-Nine.” En wacht je dan tot de afleveringen van jouw serie uitgezonden worden op de Nederlandse televisie of stream je? Of beide?: “Vroeger keek ik bijna alleen op televisie, maar sinds ik op kamers zit heb ik geen televisie-aansluiting meer dus moet ik alles streamen. Bovendien maakt de Nederlandse televisie er vaak een potje van door halverwege een seizoen te stoppen of ons maanden of jaren te laten wachten op een serie of een seizoen. Dan liever streamen.” Heb je een account op Netflix of een ander betaalzender of streamingdienst?: “Nope. Zou wel netjes zijn.”



De laatste vraag: Welk cijfer zou jij jezelf geven op het gebied van seriefanaat? (op schaal van 1 tot 10!) En waarom en hoe past MijnSerie daarin?: “Ik denk een 7. Vroeger had ik mezelf wel iets van een 8,5 of zelfs 9 gegeven, maar toen keek ik veel meer series. Ik weet nog steeds wel veel over series door MijnSerie en het recensie schrijven. Via MijnSerie probeer ik een beetje op de hoogte te blijven van de nieuwe series en welke series er vernieuwd zijn en welke niet.”

Nienke de Boode (nienkepiene) is niet langer De Onbekende Seriekijker. We weten nu waar zij graag naar kijkt en ook waar. Op 28 november komt er een andere serie fan aan bod.

Voor nu, met hartelijk dank aan Nienke, tot de volgende keer.

Met vriendelijke bekende seriegroet,
Mandy

Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (2)

sarlottje
sarlottje 14 november 2016, 13:30
Wat leuk, je kijkt bijna dezelfde series als ik!!
Nienkepiene
Nienkepiene 16 november 2016, 17:35
Oh leuk :)
Log in om een reactie achter te laten