Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 37

Weekoverzicht 37

Weekoverzicht van 12 september tot en met 18 september

* Weetjes:
-Westworld is gepland als een vijf seizoenen serie, en misschien wel meer. James Marsden vertelde aan Entertainment Weekly waarom de première van Westworld dit jaar was uitgesteld: “Het ging niet zozeer om het afronden van de eerste tien afleveringen, maar meer om het uitplannen van de volgende vijf of zes jaar. We wilden dat alles precies goed uitgedacht en gepland is, zodat tegen de tijd dat we onze seriefinale hebben, misschien wel vijf of zeven jaar in de toekomst, we daar al die tijd naartoe hebben kunnen werken.” Op 2 oktober gaat het eerste seizoen van Westworld in première bij HBO.


Algemeen Serienieuws
Black Mirror
- Na meer dan een jaar radiostilte is er eindelijk meer bekend gemaakt over het derde seizoen van Black Mirror, dat op 21 oktober van start gaat bij Netflix.

Penoza
- Er wordt druk gewerkt aan het vijfde seizoen van Penoza, maar ook aan een film van de maffia serie bij de KRO. Lees hier meer.

The Big Bang Theory
- Is CBS bereid om miljoenen op tafel te leggen voor een elfde seizoen van The Big Bang Theory? Kaley Cuoco neemt blijkbaar geen genoegen meer met 1 miljoen dollar per aflevering en de andere castleden zijn ook bezig met de onderhandelingen. In Jimmy Kimmel Live stelde Cuocu, ‘wel een erg dure vraag’, Waaruit blijkt dat ze meer geld wil zien van CBS. Mochten de onderhandelingen voorspoedig verlopen zal The Big Bang Theory een elfde seizoen krijgen en zijn de acteurs de duurst betaalden op televisie. Het tiende seizoen van The Big Bang Theory is op 19 september van start gegaan bij CBS.

The Great British Bake Off
- Gecanceld en vernieuwd. The Great British Bake Off krijgt een nieuw thuis. Lees hier hoe het precies in elkaar zit.

Narcos
- Na de broer is nu de zoon aan de beurt om kritiek te geven op de Netflix serie Narcos. Klik hier om te lezen wat er volgens Sebastian Marroquin niet deugt aan het tweede seizoen van Narcos.

Datums Series
NCIS: Los Angeles
- De start van het achtste seizoen stond gepland voor 2 oktober maar is een week naar voren geschoven. NCIS: Los Angeles zal nu op zondag 25 september van start gaan met een twee uur durende uitzending.

Star Trek: Discovery
- Al een tijdje wordt er aangekondigd dat de nieuwe Star Trek Serie Star Trek: Discovery in januari 2017 in première zal gaan. Helaas voor de fans is de sterrendatum van Discovery opgeschoven naar mei 2017. Dit geeft showrunner Bryan Fuller en CBS Television meer tijd om opzoek te gaan naar de perfecte crew voor de Discovery.

The Art of More
- Crackle heeft eindelijk bekend gemaakt wanneer het tweede seizoen van de dramaserie The Art of More van start zal gaan. De kritisch toegejuichte serie met onder andere Dennis Quaid en Kate Bosworth zal op woensdag 16 november van start gaan.

The Fall
- In weekoverzicht 36 lieten we nog weten dat het derde seizoen van The Fall op 13 november van start zou gaan bij de BBC. Deze datum blijkt niet juist en dat is meteen goed nieuws voor de fans want The Fall zal op 29 september vanaf 21.00 uur te zien zijn bij BBC Two.

Vikings
- De History dramaserie Vikings zal op woensdag 30 november terugkeren voor seizoen 4B.

Gecancelde Series
Ax Men
- History Channel heeft besloten om niet verder te gaan met de realityserie Ax Men, het negende seizoen waarvan de laatste aflevering op 6 maart is uitgezonden gaat nu de boeken in als het laatste. De cancelering valt samen met de dood van seriester Gabe Rygaard (45) die vrijdag 16 september omgekomen is bij een auto ongeluk in Washington.

Bloodline
- Niet alleen heeft het derde seizoen van Bloodline drie afleveringen minder gekregen, het derde seizoen is ook meteen het laatste bij Netflix. Lees er hier meer over.

Hand of God
- Het tweede seizoen moet nog van start gaan ergens in 2017, maar Amazon heeft besloten om de serie Hand of God nu al te cancelen. Er komt geen derde seizoen van de Ron Perlman serie.

Regular Show
- Het aankomende achtste seizoen, dat op 26 september van start zal gaan, zal het laatste worden van de Regular Show. Cartoon Network heeft besloten om de serie te cancelen en geen negende seizoen te maken.

Roadies
- Op 12 augustus 2016 berichtte MijnSerie al dat Roadies waarschijnlijk gecanceld zou worden door Showtime. Aan die onzekerheid is nu een eind gekomen, het wachten is over. Showtime heeft de dramaserie Roadies officieel gecanceld.

The Willis Family
- TLC heeft besloten om niet verder te gaan met de realityserie The Willis Family. Na de arrestatie van de familiepatriarch Toby Willis heeft TLC besloten om geen derde seizoen te gaan maken van en met The Willis Family. Toby Willis wordt beschuldigd en is inmiddels aangeklaagd voor verkrachting van een minderjarige. TLC in een verklaring: “We zijn enorm geschokt toen we het nieuws hoorden.” Volgens andere bronnen: “De family was in mei 2016 al alert gemaakt op eventuele annulering van de serie. TLC heeft toen een enorm grondige achtergrond controle gedaan naar alle familieleden en heeft geen enkel probleem gevonden. Het is duidelijk dat dit iets was waar ze nooit aan gedacht hebben.”

Nieuwe Series
Spin-off The Good Wife
- Er is slecht nieuws voor Star Trek fans (zie hierboven) maar dat is goed nieuws voor de fans van The Good Wife. Door de vertraging in de première van Star Trek: Discovery schuift de première van de nog ongetitelde The Good Wife spin-off met Christine Baranski en Cush Jumbo ook op, van de lente 2017 naar februari 2017.

Vernieuwde Series
American Ninja Warrior
- NBC heeft de loodzware competitieserie American Ninja Warrior vernieuwd met een negende seizoen. Het negende seizoen zal in de zomer van 2017 worden uitgezonden.

Donnie Loves Jenny
- A&E heeft de realityserie Donnie Loves Jenny vernieuwd met een vierde seizoen. Het vierde seizoen staat gepland voor 2017.


ITV
- ITV heeft een driejarige deal getekend voor Britain's Got Talent en The X Factor. Dat betekent dat beide talentenjachten tot zeker 2019 te zien zullen zijn bij ITV. Simon Cowell zei: “Ik wil ITV bedanken dat ze fantastische partners zullen blijven. Ik ben heel blij voor beide shows, in het speciaal met alle getalenteerde mensen die daar werken met ons.” De inschrijvingen voor Britain’s Got Talent 2017 zijn inmiddels van start gegaan.

Still Open All Hours
- Voorlopig gaat de komedieserie Still Open All Hours van de BBC nog niet sluiten. Want BBC One heeft besloten om dit jaar de deuren te openen van Engelands meest geliefde gemakswinkel Arkwright’s voor een kerstspecial. Maar de deuren zullen daarna ook nog open blijven, de serie is vernieuwd met een derde seizoen.

Trapped (2015)
- De IJslandse misdaadserie Trapped(2015) is vernieuwd met een tweede seizoen door RUV. Het tweede seizoen van Trapped (2015) staat gepland om in het najaar van 2018 van start te gaan. Het tweede seizoen zal de zelfde karakters volgen die een nog nu complexere en uitdagendere moordzaak moeten oplossen.

Casting Nieuws
American Horror Story
- Jacob Artist zal een rol gaan spelen in het zesde seizoen van American Horror Story. Wie Artist (Glee, Quantico) gaat spelen is niet bekend gemaakt, maar hij zal weer gaan werken met Ryan Murphy, die ook verantwoordelijk was voor Glee. Artist maakte zelf zijn rol bekend via Instagram door een foto te plaatsten van het script. Op 14 september is het zesde seizoen van American Horror Story van start gegaan bij FX.

Homeland
- Robert Knepper (Prison Break) is gecast voor het zesde seizoen van Homeland. Knepper zal generaal Jamie McClendon gaan spelen, de adviseur over defensie zaken van president Elizabeth Keane (Hill Harper). Wie ook nieuw is bij Homeland is Dominic Fumusa (Nurse Jackie) die in de huid van FBI-agent Ray Conlin zal kruipen. En ook Rupert Friend keert tegen alle verwachtingen terug in het zesde seizoen van Homeland. Het zesde seizoen van Homeland start op 15 januari 2017 en inmiddels is de serie ook al vernieuwd met een zevende en achtste seizoen door Showtime.

Nashville
- De één komt, de ander gaat. Ook bij de gecancelde ABC serie Nashville die weer nieuw leven werd ingeblazen door CMT/Hulu en zo ontsnapte uit de klauwen van de Magere Hein van gecancelde series. Jen Richards (Her Story) zal een rol gaan spelen in het vijfde seizoen van Nashville. Richards (foto) gaat een harde, maar begripvolle fysiotherapeute spelen die één van de hoofdpersonages zal helpen bij het maken van enkele lastige keuzes. De casting van Richards betekent meteen ook de eerste van een transgender actrice voor het netwerk. Ook Grammy winnares Rhiannon Giddens heeft een rol gekregen in het vijfde seizoen van Nashville. Giddens zal Hanna Lee ‘Hallie’ Jordan gaan spelen, een sociaal werkster met de 'stem van een engel'. Door de komst van de nieuwe karakters moesten er ook een paar karakters verdwijnen. Het gaat hierbij om Will Chase en Aubrey Peeples, die niet zullen terugkeren naar Nashville.


Columns
Serie-Ergernis: #Liefde
- Henk Vernout heeft weer een serie-ergernis voor je. Klik hier om de nieuwe column te lezen.

Kijkcijfers
Week 36
- Klik hier voor de kijkcijfers van 5 september tot en met 11 september.

Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten
The CW
- De DC-Comic series van The CW hebben al wat cross-overs gezien, maar dit jaar komt er een superheld bij: Supergirl. Dat zou inhouden dat maar liefst vier superheldenseries een cross-over gaan krijgen. Arrow, The Flash (2014), DC's Legends of Tomorrow en Supergirl. Producent Greg Berlanti heeft laten weten dat Supergirl een kleine rol krijgt. Berlanti legt uit: “Wat we proberen te doen, is een enkele productie te runnen, tussen drie andere producties door. Maar ze draaien allemaal als afzonderlijke producties. Dus we moeten uitzoeken hoe je de ene acteur daar kan lenen. We proberen ondertussen een coherent verhaal te vertellen: Supergirl maakt er deel vanuit, maar het verhaal begint er niet actief. Er zijn een paar personages die in haar aflevering verschijnen, maar het verhaal begint met The Flash (2014), gaat over naar Arrow en daarna DC's Legends of Tomorrow.” Berlanti vertelt verder over de plannen: “Op dit moment ontwerpen we net de slechterik. We zijn er nu mee bezig, maar het is niet te zien voor eind november. We hebben veel tijd nodig voor de visuele effecten. Vandaag had ik nog een script in handen van 180 pagina’s. Het is een drie uur durend verhaal, bijna een miniserie.”

Zes
- SBS heeft in Vlaanderen een nieuwe zender gelanceerd, Zes. Lees er hier alles over.

Nominaties en Prijzen
Morgan Freeman
- Op 22 september aanstaande ontvangt acteur Morgan Freeman, de hoogste culturele onderscheiding in America, The National Medal of Arts. President Barak Obama zal de prijs uitreiken aan Freeman. Elk jaar wordt deze onderscheiding uitgereikt aan mensen die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan de cultuur in Amerika. Freeman (Through the Wormhole, The Story of God with Morgan Freeman) won in 1990 een Golden Globe, in 2005 een Oscar en in 2012 de Cecil B. DeMille Award.

Overlijdensberichten
Alexis Arquette
- Actrice en zangeres Alexis Arquette (foto) is zondag 11 september 2016 overleden in de aanwezigheid van haar familie. De precieze doodsoorzaak is niet bekend gemaakt, maar ze leed al langere tijd aan een ziekte. Arquette was de zuster van Rosanna, Patricia en David Arquette en was al heel lang openlijk transgender. Ze heeft haar transformatie van man (Robert) naar vrouw (Alexis) in een documentaire vastgelegd in 2007; Alexis Arquette: She’s My Brother. De carrière van Arquette begon al in 1989 in de televisieserie Alien Nation. Daarna speelde zij in vele films en televisieseries als Roseanne, Felicity, Xena: Warrior Princess, Son of the Beach, Friends en Wanted. Haar laatste televisieoptreden was in 2008 in Californication. Alexis Arquette is 47 jaar geworden, R.I.P.


Prijsvragen
- Tot 21 september kun je kans maken op de onderstaande serie:
Vinyl
- Klik hier als je kans wilt maken op het eerste seizoen van Vinyl.

-Tot 22 september kun je kans maken op de onderstaande serie:
Rizzoli & Isles
- Klik hier als je kans wilt maken op het zesde seizoen van Rizzoli & Isles.

- Tot 25 september kun je kans maken op een Premium account:
Reviews & Roses
Klik hier om kans te maken op één van de drie Premium accounts.

Trailers, Promo’s, Teasers en Interviews
Easy
- Op 22 september gaat de nieuwe achtdelige komedieserie Easy van start bij Netflix. Liefde, relaties en seks is niet voor iedereen Easy. Met de best uitgekozen, sterren-cast die je maar kunt bedenken volgt deze anthologie-serie diverse Chicagoans die onhandig door het moderne doolhof van liefde, seks, technologie en cultuur lopen. Castleden zijn onder andere Orlando Bloom, Malin Åkerman, Michael Chernus, Marc Maron, Kiersey Clemons, Elizabeth Reaser, Gugu Mbatha-Raw, Jake Johnson, Aya Cash, Dave Franco, Jane Adams, Hannibal Buress, Emily Ratajkowski,Aislinn Derbez, Mauricio Ochmann, Jacqueline Toboni, Zazie Beetz en Evan Joingkeit.
Video on youtube


Luke Cage
- Op 30 september gaat de langverwachte Marvel/Netflix superheldenserie Luke Cage in première bij Netflix. Alvast een voorproefje van de vijand van Cage, Cornell "Cottonmouth" Stokes, (Mahershala Ali, House of Cards (2013).
Video on youtube


Voor je Serieagenda*
*Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van september.

-Maandag 19 september:
17.30 – Celebrity Name Game – Seizoen 3 (Syndication)
23.00 – StarTalk with Neil deGrasse Tyson – Seizoen 3 (National Geographic)

-Woensdag 21 september:
19.25 – Heldt – Seizoen 4 (ZDF)

-Donderdag 22 september:
00.00 – Easy – Serie première (Netflix)
21.00 – Million Dollar Listing New York – Seizoen 6 (Bravo)
22.00 – Chopped – Seizoen 30 (Food Network)
22.30 – Josh – Seizoen 2 (BBC Three)

-Vrijdag 23 september:
20.00 – Liv and Maddie – Seizoen 4 (Disney Channel)

-Zaterdag 24 september:
21.00 – Star Wars Rebels – Seizoen 3 (Disney XD)

-Zondag 25 september:
19.00 – 60 Minutes – Seizoen 49 (CBS)
20.00 – NCIS: Los Angeles – Seizoen 8 (CBS) was 2 oktober
20.00 – Follow The Money – Seizoen 2 (DR1)
21.00 – Anthony Bourdain: Parts Unknown – Seizoen 8 (CNN)

* Wist je Dat?:
-Showrunner Cheo Hodari Coker de afgelopen weken de titels heeft onthuld van elke aflevering van het eerste seizoen van Luke Cage? En alle titels zijn te herleiden naar de discografie van Gang Starr, een samenwerking tussen rapper MC Guru (Gifted Unlimited Rhymes Universal) en DJ Premier. Dit zijn de titels: 1. Moment of Truth, 2. Code of the Streets, 3. Who's Gonna Take the Weight?, 4. Step in the Arena, 5. Just to Get a Rep, 6. Suckas Need Bodyguards, 7. Manifest, 8. Blowin' Up the Spot, 9. DWYCK, 10. Take it Personal, 11. Now You're Mine, 12. Soliloquy of Chaos, 13. You Know My Steez.

Met overzichtelijke groet

Mandy

MC Guru en DJ Premier

Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (5)

JanWillemK
19 september 2016, 15:54
Het is toch te gek voor worden dat de acteurs/actrices nog meer geld willen zien bij The Big Bang Theory. De laatste seizoenen zijn al minder. Ik zou zeggen, schop ze eruit en 'pull the plug.'
Maar goed, zo lang het meer geld oplevert dan dat het kost dan zal het nog even door gaan.
0
CC11
19 september 2016, 16:43
Zolang de kijkcijfers het toelaten is alles mogelijk en dat weten de acteurs/actrices ook maar al te goed.
Als je ziet dat het negende seizoen pieken had van meer dan 17 miljoen kijkers zal er waarschijnlijk nog wel een beetje marge zijn maar het zorgt uiteraard ook voor een sneeuwbaleffect.
Want waar je aanvankelijk nog kon spreken van drie hoofdpersonages is dit ondertussen niet echt meer het geval en zijn de andere figuren uit de reeks mettertijd ook belangrijker geworden in en voor de serie en is het ergens logisch dat ook zij meer zullen willen verdienen.
Al bij al vind ik 1 miljoen dollar per aflevering zoals voor Cuoco het geval is niet erg slecht betaald.
Maar het is natuurlijk wel duidelijk dat de bel ooit zal barsten, de vraag is enkel wanneer.
0
anonymous
19 september 2016, 18:24
Ga er maar vanuit dat als ze de serie verlengen met een 11e en 12e seizoen en de acteurs krijgen allemaal opslag, dat de studio nog steeds geld aan het merk 'The Big Bang Theory' verdient, want anders zouden ze het niet doen.

Kijk alleen al in NL hoe vaak TBBT wordt herhaald, elke herhaling brengt geld op.
0
Gibbs
20 september 2016, 08:14
Ik mis in de start datums Longmire S05 op 23 september op Netflix.
0
Mandy1966
20 september 2016, 10:57
Deze is meegenomen in het maandoverzicht september: https://www.mijnserie.nl/nieuws/start-datums/3654-start-en-premire-datums-van-september-2016/
Pas als een serie daar niet in vermeld staat, zet ik het er in het weekoverzicht erbij, zodat je (bijna) niets mist. Het staat er ook bij: *Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van september.
0
Log in om een reactie achter te laten