Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Weekoverzicht 36

Inhoud

  Weekoverzicht van 5 september tot en met 11 september

  * Weetjes:
  -"Star Trek: Discovery, heet zo voor een aantal redenen", zo legt Bryan Fuller uit. “Stanley Kubricks bijdrage aan Discovery in "2001: A Space Odyssey", het NASA-schip The Discovery en natuurlijk het gevoel van ontdekking zijn enkele van die redenen.” Fuller ziet ook een connectie tussen de betekenis van het woord voor fans van de Star Trek reeks. De titel komt volgens hem ook van de interpretatie van het woord Discovery volgens het Star Trek publiek: zijn zien de toekomst van Gene Roddenberry als eentje waarin we als planeet leren samenwerken en nieuwe werelden en buitenaardse wezens zoeken, en hen willen begrijpen en met ze willen samenwerken.” Verder vertelt Fuller waarom we geen kapitein maar een eerste luitenant gaan volgen deze keer: “Er zijn nu zes series geweest, elk vanuit het perspectief van de kapitein en het voelde alsof we eens voor een nieuw perspectief moesten kiezen.” Het nieuwe personage is dan ook geen kapitein en heeft daardoor een hele nieuwe dynamiek met de bemanning. Volgens Bryan Fuller zorgt dat voor een rijker, meer complex verhaal over het leven aan boord van de Discovery.

  Algemeen Serienieuws

  Doctor Who
  - Omdat het nog geen definitieve datum is, maar wel een definitieve "maand", staat dit bericht niet in datums maar in algemeen serienieuws. Peter Capaldi, Doctor Who, heeft aangekondigd dat het tiende seizoen in april 2017 van start zal gaan.

  Poldark
  - Het tweede seizoen van Poldark is op 4 september bij BBC One van start gegaan en de opnames voor het al aangekondigde derde seizoen zijn ook van start gegaan. Het tweede seizoen van de 18de-eeuwse Cornish serie is goed begonnen met 5,1 miljoen kijkers. Het filmen van het derde seizoen vindt de komende plaats in Cornwall, Bristol en in de Bottle Yard Studios en zal in 2017 te zien zijn bij BBC One.

  Supernatural
  - Aan Sam en Dean zal het niet liggen want Jensen Ackles en Jared Padalecki willen nog wel even door. De beide heren willen door tot aflevering 300, die dan in het veertiende seizoen zou worden uitgezonden. Mocht de 300ste aflevering de laatste zijn zou dat betekenen dat het veertiende seizoen slechts dertien aflevering zou gaan krijgen. Jared verteld: “Ik denk dat Ackles en ik erg teleurgesteld zouden zijn als we de 300 niet zouden halen. Als we de 300 halen, denk ik dat Ackles en ik het misschien een mooi moment vinden om de rest vaarwel te zeggen. Maar we vatten het natuurlijk niet licht op, als we het zover schoppen.” Producent Bob Singer: “We hebben het erover gehad om te bepalen waar ons einde zou liggen. Ik denk dat het slecht zou zijn voor de serie om gewoon te stoppen zonder finale. Ik weet niet wat dat wordt, maar we willen er graag eentje maken.” Op 13 oktober gaat het twaalfde seizoen van start bij The CW.

  Vlucht HS13
  - KRO-NCRV zijn een experiment gestart met de serie Vlucht HS13, het zou misschien het nieuwe televisiekijken gaan worden. Klik hier om precies te lezen wat televisiekijken 3.0 inhoudt.

  Datums Series
  Channel Zero
  - Syfy heeft stilletjes de premièredatum van de nieuwe serie Channel Zero verplaatst. De aangekondige datum was op 27 september en die is nu twee weken opgeschoven naar 11oktober. Waarom de première is uitgesteld is niet verteld, maar angst om gecanceld te worden hoeft Channel Zero niet te hebben daar het al is vernieuwd met een tweede seizoen dat begin 2017 van start zal gaan.

  Paranoid
  - Paranoid de nieuwe samenzwerings-dramaserie van ITV heeft een premièredatum gekregen. Op 22 september zal Paranoid in première gaan bij ITV. Paranoid vertelt het verhaal van een vrouwelijke huisarts die wordt vermoord in een landelijk gelegen speeltuin met een overvloed aan getuigen. Een groep van rechercheurs gaan aan het werk met de schijnbaar recht toe recht aan onderzoek, maar als ze dieper in de zaak duiken komen ze er achter dat het niet zo makkelijk is als ze dachten.

  Startdatums series op de Vlaamse TV september (2)
  - Voor alle kijkers naar de Vlaamse televisie hierbij de startdatums van de Belgische zenders of zenders die ook in België te ontvangen zijn van 10 september tot en met 20 september.

  Gecancelde Series
  Mistresses (US)
  - Vanwege teruglopende kijkcijfers heeft ABC de stekker getrokken uit de dramaserie Mistresses (US), lees er hier meer over.

  Sex&Drugs&Rock&Roll
  - Na slechts twee zeer slecht bekeken seizoenen heeft FX de stekker uit de komedieserie Sex&Drugs&Rock&Roll getrokken. Hoofdrolspeler Dennis Leary vraagt via twitter of iedereen net zoveel plezier met Sex&Drugs&Rock&Roll heeft gehad als de cast heeft gehad.

  Tyrant
  - Het zou kunnen dat het vierde seizoen in de toekomst te zien is bij een andere zender, maar voor nu is de politieke dramaserie Tyrant door FX gecanceld.

  X Company
  - De Candeese dramaserie X Company zal geen vierde seizoen krijgen. In het 13de weekoverzicht lieten wij weten dat CBC de serie heeft vernieuwd met een derde tiendelig seizoen dat in 2017 zal worden uitgezonden. Nu heeft CBC besloten dat het derde seizoen de allerlaatste zal zijn, er komt geen vierde seizoen.

  Nieuwe Series
  Boys
  - Dick Wolf gaat samen met Zayn Malik een serie maken voor NBC. De serie gaat Boys heten en gaat over het ontstaan van een Boyband.

  Fox gaat op zoek naar een nieuwe Doe Maar
  - In het kader, je kunt geen genoeg Boybands en talentenjachten hebben is Fox samen met VTM sinds kort op zoek naar kandidaten voor een nieuwe talentenjacht om de nieuwe Doe Maar te vinden. Hoe de show gaat heten, wie er in de jury gaan zitten en wie het gaat presenteren is nog niet bekend gemaakt, maar potentiele kandidaten kunnen zich alvast hier inschrijven.

  Hunter Street
  - De Ludwigs en Tooske Ragas gaan naar Amerika. De Nickelodeonserie De Ludwigs krijgt een Amerikaanse remake, Hunter Street. In De Ludwigs speelt Tooske Ragas de moeder van vijf pleegkinderen. Die rol speelt zij ook in de Amerikaanse versie, die op dit moment wordt opgenomen in Aalsmeer. De vader die in de Nederlandse versie door Bastiaan Rags wordt gespeeld, wordt in Hunter Street gespeeld door Cees Geel (Flikken Rotterdam). Onder andere Eva Van der Gucht (S1ngle) en Kees Hulst (Iedereen is gek op Jack) spelen ook een rol in Hunter Street.

  Vernieuwde Series
  Alaska: The Last Frontier
  - Discovery Channel heeft bevestigd dat de realityserie Alaska: The Last Frontier een zesde seizoen gaat krijgen en die zal op 2 oktober van start gaan. En de zangeres Jewel zal haar debut maken in het zesde seizoen als zij voor het eerst in zeven jaar terugkeert naar huis.

  Bachelor in Paradise
  - In de zomer van 2017 zal de datingserie Bachelor in Paradise aan zijn vierde seizoen gaan beginnen. ABC heeft besloten om de serie te vernieuwen.

  Gold Rush
  - De nummer één realityserie van Discovery Gold Rush komt terug voor een zevende seizoen. En de inzet zal hoger zijn dan ooit volgens Discovery. De twee uur durende eerste aflevering van het zevende seizoen gaat op 14 oktober van start.

  Hell's Kitchen (US)
  - Er komt voorlopig geen eind aan de hel van het culinaire competitieprogramma Hell's Kitchen (US) bij FOX. Gordon Ramsey mag zeker nog tot 2018 helse menu’s en scheldkanonnades brengen naar ambitieuze koks. FOX heeft Hell's Kitchen vernieuwd met een zeventiende en achttiende seizoen. Op 12 september zullen de open casting rondes van start gaan. Het zestiende seizoen van Hell's Kitchen gaat op 23 september van start bij FOX.

  Narcos
  - Er komt een derde seizoen van Narcos bij Netflix, klik hier om er over te lezen. NOTE: Er is ook een vierde seizoen aangekondigd en het derde en vierde seizoen zal Pablo Escobar vervangen worden door een ander drugsbaron van de Cali kartel.

  Queen of the South
  - USA Network heeft officieel aangekondigd dat de dramaserie Queen of the South een tweede seizoen gaat krijgen met een nieuwe showrunner Natalie Chaidez. De laatste aflevering van het eerste seizoen zal op 15 september worden uitgezonden en het tweede seizoen staat gepland voor 2017.

  The Last Ship
  - Er is goed nieuws voor alle fans van The Last Ship. Slechts een paar weken geleden werd de serie vernieuwd met een vierde seizoen en nu heeft TNT besloten om er ook een vijfde seizoen aan vast te plakken. Dat betekent dat zowel in 2017 als in 2018 een seizoen van de populaire zomerserie te zien zal zijn. Op 11 september aanstaande zal de laatste aflevering van het derde seizoen worden uitgezonden.

  Algemeen Nieuws
  Gomorra (2014)
  - Als er nog een vierde seizoen komt van Gomorra (2014) moeten ze snel beginnen met de opnames. De uitgewoonde flats in Napels die nu dienst doen als decor, gaan binnenkort namelijk tegen de vlakte. De flats, Le Vele, met hun karakteristieke zeilvorm zijn in de jaren ’60 gebouwd om in de wijk Scampia als goedkope huurwoningen dienst te gaan doen. Nu zijn de flats symbool voor de verpaupering van Napels. Slecht één van de vier gebouwen blijft overeind staan en gaat dienst doen als gemeentehuis.

  Casting Nieuws
  Game of Thrones
  - Ze is al 90 jaar en heeft maar liefst vijf Tony Awards, zes Golden Globes en een ere-Oscar op zak. Ze speelde twaalf jaar lang Jessica Fletcher in Murder, She Wrote en nu gaat ze in het zevende seizoen van Game of Thrones een rol spelen. Angela Lansbury zal in twee afleveringen te zien zijn, welke rol ze precies gaat spelen is nog niet bekend.

  Krypton
  - Syfy had al een pilot besteld van Krypton en nu hebben ze bekend gemaakt dat de Britse actrice Georgina Campbell (One Of Us) gecast is als hoofdrolspeelster Lyta Zodd, dochter van Generaal Alura Zod en een cadet in het militaire kastensysteem van Krypton. Lyta is niet tevreden met haar plaats in de maatschappij en heeft een geheime relatie met de El-familie, Seg. De serie Krypton is bedacht en geschreven door David S. Goyer en speelt zich twee generaties voor de gebeurtenissen in Man of Steel (film uit 2013) af. We zien in de serie hoe de in ongenade gevallen families El en de Zods zich vermengen.

  Columns
  De Onbekende Seriekijker
  - Deze week weer een nieuwe De Onbekende Seriekijker. Dit keer hebben we Bo0809 gevraagd naar welke series zij kijkt en waar, wanneer en met wie zij dan kijkt.

  Kijkcijfers
  Week 35
  - Klik hier voor de kijkcijfers van 29 augustus tot en met 4 september.

  MijnSerie
  EditieNL
  - Op 8 september was MijnSerie op de televisie. EditieNL wilde graag de does en dont's weten van het aankomende herfstseizoen. Klik hier om de video te bekijken.

  Nominaties en Prijzen
  68ste Emmy Awards
  - Aanstaande zondag 18 september worden de 68ste Emmy Awards uitgereikt. MijnSerie heeft op 15 juli de genomineerde van de belangrijkste prijzen al gepubliceerd . Heb je het bericht gemist of alweer vergeten wie er genomineerd waren? Geen nood hier kun je de lijst nalezen.

  Trailers, Promo’s, Teasers en Interviews
  Hooten & the Lady
  - Op 16 september gaat de nieuwe dramaserie Hooten & the Lady in première bij Sky1. Hooten & the Lady volgt de avonturen van avonturier Hooten en zijn partner in crime, Lady Alexandra. Ze reizen de hele wereld over van het Vaticaan naar The Himalaya, van de Amazone naar Egypte, op zoek naar verloren schatten. Met Michael Landes en Ophelia Lovibond.
  Video on youtube


  The Fall
  - Zeg maar nee, dan krijg je er twee, was vroeger een veel gehoord devies. Fans moesten lang wachten, maar er zijn twee teasers (één van de BBC en één van het Ierse RTE One) uitgebracht van het derde seizoen van The Fall die op 13 november van start zal gaan bij BBC Two. Beide geven weinig weg over het plot, je kunt dus met een gerust hart kijken.
  Video on youtube

  Video on youtube


  Voor je Serieagenda*
  *Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van september.

  -Dinsdag 13 september:
  19.30 – La Fracture – Seizoen 22 (Radio Canada)
  19.30 – Who Do You Think You Are? (AU) – Seizoen 8 (SBS)
  20.00 – Unité 9 – Seizoen 5 (Radio Canada)
  21.00 – Mémoires Vives – Seizoen 5 (Radio Canada)
  21.00 - Undrafted - Seizoen 3 (Nat Geo Wild)

  -Woensdag 14 september:
  21.00 – Les Pêcheurs – Seizoen 4 (Radio Canada)

  -Vrijdag 16 september:
  20.00 – A Football Life – Seizoen 6 (NFL Network)
  21.00 – Hooten & the Lady – Serie première (Sky1)

  * Wist je Dat?:
  -Giancarlo Esposito (The Get Down, Breaking Bad en Revolution) een rol in een Marvel-serie heeft afgewezen. Esposito: “We hebben proberen uit te vogelen waar we aan zouden kunnen samenwerken. Ze kwamen naar me met een voorstel voor hun televisieafdeling, maar toen realiseerde ik me dat ik dan misschien nooit naar de films zou kunnen overstappen. Als je een Marvel-personage bent in de televisieversie bent, moet je dat personage blijven. Ze dragen die nooit over naar de films.” De verklaring klopt niet helemaal want er zijn meerdere acteurs die een rol hebben gehad in een serie als in een film. Hierbij kun je denken aan acteur Alfre Woodard, die een kleine rol heeft in Captain America: Civil War en in Luke Cage. Of wat te denken van Enver Gjokaj die in The Avengers en Agent Carter speelde.

  Met overzichtelijke groet

  Mandy

  Giancarlo Esposito

  Leuk?
  3
  0
  Bekijk stemmen

  Reacties (8)

  avatar_anonymous
  12 sep 2016 13:20 -
  Haha, die tweet van Poldark is erg leuk! Ik ben de serie alweer heerlijk aan het volgen.
  Ik heb nog een "wist je dat" voor je. Wist je dat Sam Heughan (Jamie uit Outlander) 7 keer auditie heeft gedaan voor Game of Thrones? Gelukkig is hij niet een van de koningen geworden. Nu hebben 'wij' hem als de leuke Jamie :)
  Reageer
  avatar_Mandy1966
  12 sep 2016 13:53
  Nee, dat wist ik niet. Maar ik ben blij dat hij in Outlander zit en niet in Game of Thrones. In Outlander is hij veel in beeld en in Game of Thrones loopt hij het risico na een paar afleveringen gedood te worden.
  Reageer
  avatar_sarlottje
  12 sep 2016 20:30 -
  Hooten & the lady ga ik volgen!
  Reageer
  avatar_anonymous
  12 sep 2016 23:49
  Die serie komt ook op mijn lijstje.
  Reageer
  avatar_anonymous
  12 sep 2016 23:48 -
  Weet iemand waar je zondag de Emmy' s kunt volgen?
  Reageer
  avatar_CC11
  13 sep 2016 09:10
  Er zijn verschillende websites die een livestream aanbieden van de Emmy's maar je zal er even Google voor moeten raadplegen en wanneer de uitzending begint proberen of je er al dan niet, en eventueel mits gebruik van een VPN, naar kan kijken.
  ABC en CTV hebben ook een livestream maar daar moet je inloggen via een lokale (US/CA) provider.
  Reageer
  avatar_heplam
  13 sep 2016 12:16
  In nederland worden ze op fox in de nacht uitgezonden
  Reageer
  avatar_anonymous
  14 sep 2016 13:44
  Bedankt voor de tip.
  Reageer