Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 5

Weekoverzicht 5

We beginnen deze week meteen met goed nieuws. MijnSerie heeft er een nieuwe nieuwsberichtschrijver bij, RLS90 (Ruud Leijten) mogen wij vanaf deze week verwelkomen bij het nieuwsteam. Wil je ook schrijven, meld je hier aan. Meer nieuws lees je hieronder in het weekoverzicht 05 van 1 februari tot en met 7 februari.

Algemeen Serienieuws
Law & Order: Special Victims Unit en Chicago PD
- Er komt op woensdag 10 februari aanstaande weer een cross-over tussen Law & Order: Special Victims Unit en Chicago PD. In de veertiende aflevering van het zeventiende seizoen van Law & Order: Special Victims Unit en de veertiende aflevering van het derde seizoen van Chicago PD zullen de rechercheteams van New York en Chicago weer de handen ineen slaan om een zaak op te lossen.

Prison Break
- FOX heeft aangekondigd dat het vervolg op Prison Break aankomende lente in productie zal gaan en dat het gelimiteerde seizoen tien afleveringen zal krijgen met een internationaal tintje.

Supergirl/The Flash (2014)
- CBS heeft eindelijk het nieuws bevestigd, The Flash (2014) gaat op bezoek bij Supergirl op 28 maart 2016.

The X Files
- Misschien was het je al opgevallen maar de afleveringen van het tiende seizoen van The X Files zijn een beetje door elkaar gehusseld. Aflevering twee wordt aflevering vier, wat aflevering vier was is nu aflevering vijf en wat eerst aflevering vijf was gaat nu te boek als aflevering twee. Ben je er nog? Waarom dat is heeft bedenker Chris Carter haarfijn uitgelegd: “Want we hebben een verhaallijn die door het midden van de serie loopt... we waren bang dat kijkers zouden zeggen “Wat is er gebeurd?” als we de standalone aflevering in het midden van het verhaal zouden uitzenden. Het is dus eigenlijk helemaal goed gekomen zo. Het was beter als aflevering twee werd vervangen door vijf, het geeft een betere continuïteit. We hebben gedaan wat we altijd hebben gedaan; we geven je een geweldige mix van afleveringen - we hebben je een enge, een emotionele, een komische en thriller afleveringen gegeven.”

Gecancelde Series
Manhattan
- WGN America gaat niet verder met de periodieke dramaserie Manhattan, de serie krijgt geen derde seizoen.

Wild Transport
- A&E heeft de dieren realityserie Wild Transport gecanceld, er komt geen tweede seizoen van de serie waarin wilde dieren worden verplaatst naar een andere locatie.

Nieuwe Series
MacGyver
- Richard Dean Anderson was van 1985 tot 1992 te zien als MacGyver, de man die met een schroef, een stukje duct tape en een kauwgum-papiertje een vliegtuig kon laten vliegen. Al jaren wordt er gesproken en gewerkt aan een reboot van deze populaire serie. Nu komt er een pilot die een jonge MacGyver volgt. Dit is de synopsis: “De pilot volgt een 20-en een beetje-jarige MacGyver, die gerekruteerd wordt in een geheime organisatie. Daar moet hij zijn talent voor het oplossen van problemen op onconventionele wijze gebruiken en rampen voorkomen.” James Wan (Furious 7) zal de pilot regisseren. Het scenario wordt geschreven door Paul Downs Colaizzo. Uitvoerend producenten zijn Michael Clear en Henry Winkler.

Training Day
- De film Training Dat met Ethan Hawke en Denzel Washington krijgt een mogelijk vervolg als televisieserie.

Start- en premièredatums Series
FOX
- De nieuwe animatieserie Bordertown (2016) verhuist vanaf 6 maart naar de zondagavond om 19.00 uur. Op diezelfde avond zal seizoen 2B van de komedie The Last Man on Earth van start gaan bij FOX om 21.30 uur.

Quantico
- FOX NL heeft aangekondigd dat ze op woensdag 10 februari van start zullen gaan met het eerste seizoen van de dramaserie Quantico. De serie Quantico gaat over een diverse groep nieuwelingen die arriveren op de FBI basis in Quantico om getraind te worden. Zij zijn de beste, slimste en meest gelauwerde nieuwelingen, dus niemand verwacht dat één van hen de grootste aanval op New York beraamt sinds 11 september 2001.

Vernieuwde Series
Catfish: The TV Show
- De realityserie van MTV Catfish: The TV Show is vernieuwd met een vijfde seizoen en dat vijfde seizoen gaat op 24 februari van start. Zie hieronder de trailer:
Video on youtube


Colony
- USA Network heeft al zeer snel beslist dat Colony een tweede seizoen gaat krijgen van dertien afleveringen.

NBC
- NBC heeft Chicago Med vernieuwd met een tweede seizoen en Law & Order: Special Victims Unit met een achttiende seizoen.

Orange Is the New Black
- Niet één, niet twee maar liefst drie seizoenen heeft de dramedy Orange Is the New Black erbij gekregen van Netflix.

Shades of Blue
- De nieuwe misdaad dramaserie met Jennifer Lopez, Shades of Blue is nu al door NBC vernieuwd met een tweede seizoen.

So You Think You Can Dance
- FOX heeft de dans-competitie show vernieuwd met een dertiende seizoen. De audities zullen op 27 februari van start gaan in Los Angeles. Ook in Chicago en New York zullen audities worden gehouden. Presentator Cat Deeley, juryleden Nigel Lythgoe, Paula Abdul en Jason Derulo zullen terugkeren.

Top Chef
- De zoektocht naar een nieuwe top-kok gaat nog even door bij Bravo. De zender heeft de reality-competitieserie Top Chef vernieuwd met een veertiende seizoen. Vanaf 5 februari gaan de voorrondes alweer van start.

Casting Nieuws
Gilmore Girls
- Matt Czuchry zal terugkeren als Logan Huntzberger in Gilmore Girls. Czuchry heeft vanaf seizoen vijf het vriendje gespeeld van Rory (Alexis Bledel). Bedenker van Gilmore Girls, Amy Sherman-Palladino hoopt dat de rest van Rory’s vriendjes ook zullen terugkeren naar de serie: “Ons plan is om zoveel mogelijk van Rory’s liefdes terug te laten keren als dat enigszins mogelijk is. We zijn nog steeds bezig met wie gaat terugkeren. We willen hen zeker terugzien. En we hebben verhaallijnen gepland. Ik heb alleen iemand nodig die me gaat vertellen dat ze allemaal zullen komen opdagen.” Van de volgende castleden is al bekend dat ze zeker zullen terugkeren; Lauren Graham, Alexis Bledel, Kelly Bishop, Scott Patterson, Keiko Agena en Sean Gunn. Of Melissa McCarthy zal terugkeren is nog niet bekend.

Gotham
- Fish Mooney keert terug naar Gotham. Na het eerste seizoen maakte Jada Pinkett-Smidt bekend dat zij niet zou terugkeren als Fish Mooney in Gotham. Maar nu is er bekend gemaakt dat Fish wel terug zal keren in de tweede helft van het tweede seizoen van Gotham. Hoe Fish precies zal terugkeren is niet duidelijk, het zou kunnen zijn dat ze in levende lijve terug gaat keren of dat we haar te zien krijgen in flashbacks. Gotham is vanaf 29 februari 2016 weer te zien.

House of Cards (2013)
- Joel Kinnaman (The Killing) zal in het vierde seizoen van House of Cards (2013) zijn opwachting maken. Welke rol Kinnaman precies gaat spelen is niet bekend gemaakt. Het vierde seizoen van House of Cards (2013) zal op vrijdag 4 maart aanstaande van start gaan bij Netflix.

The Big Bang Theory
- Adam West zal voor het eerst te zien zijn als speciale gast tijdens de 200ste aflevering van de CBS komedie The Big Bang Theory. West, voormalig Batman, speelt zichzelf net als vele gaststerren die hem voor zijn gegaan, zoals Bob Newhart, Stan Lee, George Takei, Katee Sackhoff, Leonard Nimoy (die alleen als stem te horen is geweest), Stephen Hawking en Summer Glau. Op donderdag 25 februari zal de 200ste aflevering van The Big Bang Theory worden uitgezonden.

Top Gear
- Matt LeBlanc zal samen met Chris Evans Top Gear gaan presenteren.

Twin Peaks
- Twin Peaks heeft er weer twee castleden bij. Naomi Watt (foto hieronder Sleepwalkers) en Tom Sizemore (The Red Road) zijn gecast door regisseur David Lynch, die naar alle waarschijnlijkheid weer in de huid zal kruipen van FBI Regional Bureau Chief Gordon Cole. Andere castleden zijn; Kyle MacLachlan, Laura Dern, Jennifer Jason Leigh, Amanda Seyfried, Sherilyn Fenn, Miguel Ferrer en Sheryl Lee. De opnames zijn al in volle gang en in 2017 zal Twin Peaks door Showtime worden uitgezonden.


Wayward Pines
- Jason Patrick (foto) zal de hoofdrol gaan spleen in het tweede seizoen van Wayward Pines. Hij volgt daarmee Matt Dillon op. Patrick (The Lost Boys) gaat Dr. Theo Yedlin spelen, die wakker wordt na een kunstmatige coma direct na de gebeurtenissen aan het einde van het eerste seizoen. Hij komt er meteen achter dat hij gevangen zit in een oorlog tussen de bewoners van Wayward Pines en de zogeheten Eerste Generatie.


Columns
Kijktip
- De kijktip van week 5 was die van het eerste seizoen van de anthologieserie American Crime Story. De KIJKTIP: American Crime Story ging op 2 februari in première bij FX.

Top 100 beste series allertijden; Hollywood’s keuze
- Lees hier welke serie de favoriet is van Hollywood.

Kijkcijfers
Week 04
- Klik hier voor de kijkcijfers van 25 januari tot en met 31 januari.

Overlijdensberichten
Frank Finlay
- De Britse acteur Frank Finlay (foto uit 1985) is zaterdag 30 januari 2016 overleden. Finlay die in in 1965 een Oscar won was in de loop der jaren te zien in diverse (mini) televisieseries, zoals Les Misérables, Casanova, Bouquet of Barbed Wire, Another Bouquet, Tales of the Unexpected, The Black Adder, How Do You Want Me?, The Sins, Life Begins en Merlin. Zijn laatste rol was in de miniserie Four Seasons uit 2008. Finlay wordt overleefd door drie kinderen en een kleinzoon die tweette:

Francis Finlay is 89 jaar geworden, R.I.P.


Joe Alaskey
- Stemacteur Joe Alaskey heeft op woensdag 3 februari 2016 de strijd tegen kanker verloren. Alaskey werd vooral bekend doordat hij de stemmen deed van onder andere Bugs Bunny, Daffy Duck, Sylvester the Cat, Marvin the Martian, Tweety Bird en Gossamer. Hij deed stemmen in onder andere de volgende televisieseries; All Grown Up!, Avatar: The Last Airbender, Loonatics Unleashed, Duck Rogers, Rugrats en Casper. Joe Alaskey wordt overleefd door zijn broer en neven en nichten. Joseph Francis Alaskey III is 63 jaar geworden, R.I.P.

Terry Wogan
- Sir Terry Wogan (foto uit 2015) die jaren lang in Engeland het Eurovisie Songfestival voorzag van (komisch) commentaar is zondag 31 januari 2016 overleden aan kanker. Wogan had een populaire talkshow op BBC Radio 2 en een Talkshow The Wogan Chat Show op BBC1. Zijn carrière bestrijkt meer dan 50 jaar. Wogan speelde vaak zichzelf in diverse televisieseries zoals; The Goodies, Bless This House, The Vicar of Didley (stem), Ashes to Ashes (stem), Being Human en Moone Boy. Sir Terry Wogan wordt overleefd door zijn vrouw en drie kinderen. Michael Terence Wogan is 77 jaar geworden, R.I.P.


Overzichten
Overzicht nieuwe series februari
- In februari 2016 komen er vele nieuwe series uit. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet, klik hier om de lijst te bekijken.

Prijsvragen
- Tot 11 februari kun je kans maken op de onderstaande serie:
Modus
- Klik hier als je kans wilt maken op het eerste seizoen van Modus.

Antwoorden prijsvragen week 04
- De antwoorden op de prijsvragen van vorige week zijn:

* The Returned
Vraag: Wie is omgekomen tijdens een bus ongeluk en keerde vier jaar later weer terug?
Antwoord: Camille

*True Detective
Vraag: Wat is de tagline van het tweede seizoen van True Detective?
Antwoord: We get the world we deserve

*Forever (2014)
Vraag: Welk van de onderstaande uitspraken over de serie Forever is NIET waar?
Antwoord: Ioan Grufudd, die Henry speelt in de serie Forever, speelt ook een bijrol in de gelijknamige film, die bijna over hetzelfde onderwerp gaat.

Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

Trailers, Promo’s, Teasers en Interviews
Jimmy Kimmel Live
- George Clooney en Hugh Laurie nog één keer te zien in een doktersjas. Jimmy Kimmel Live heeft George Clooney weten te strikken om nog een keer Doug Ross uit ER te spelen. En George Clooney was daar wel voor te porren blijkt aan de video die inmiddels een ware YouTube-hit is geworden, zie hieronder:
Video on youtube


Verkiezing van de beste serie van 2015
Uitslag
- Klik hier als je de uitslag wilt lezen van de Beste Serie van 2015. Alle stemmers hartelijk dank voor jullie stem, maar MijnSerie wil met name Joske Dik bedanken voor al haar geweldige werk.

Voor je Serieagenda
Welke serie beginnen aankomende week?
*Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van februari.
-10 februari:
Quantico – Seizoen 1 (FOX NL)
-12 februari:
The Last Leg - Seizoen 7 (Channel 4)

Met hartelijke dank aan Inna1989 voor haar tips. Voor diegene die nog Carnaval gaan vieren (of nog niet gestopt zijn met feesten), heel veel plezier. Tot volgende week.

Met overzichtelijke groet

Mandy


MacGyver krijgt een jongere versie?
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten