Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.

KIJKTIP: American Crime Story

Wie mijn leeftijd heeft zal zich waarschijnlijk de bizarre rit van O.J. Simpson (foto) in de witte Ford Bronco nog kunnen herinneren. Orenthal James Simpson, ook bekend als The Juice, was in 1994 beschuldigd van de moord op zijn ex-vrouw Nicole Brown en een vriend van haar, Ronald Goldman. Op 17 juni zou O.J. zichzelf aangeven bij de politie. Dit gebeurde echter niet en wat volgde was een, volgens vele, zelfmoordbriefje waarop stond: Allereerst moet iedereen begrijpen dat ik niets te maken heb met de dood van Nicole... Heb geen medelijden met mij. Ik heb een fantastisch leven gehad.



Wat die zelfde dag nog volgde was een de beroemde achtervolging die live door 95 miljoen mensen in de Verenigde Staten is bekeken. Het proces dat volgde heeft 133 dagen geduurd en eindigde in een vrijspraak. Terwijl iedereen eigenlijk wel vermoede dat O.J. schuldig was. Drie jaar na de vrijspraak werd O.J. alsnog schuldig bevonden in een civiele procedure dat hem op een boete kwam te staan van miljoenen dollars. Tien jaar later schreef O.J. een boek, dat nooit is gepubliceerd, met de dubbele titel “If I Did It.”

Dat is het zeer beknopte verhaal van de moord op Brown en Goldman en de vermeende dader O.J. Simpson. Nu twintig jaar later heeft FX er een serie van gemaakt. Onder de naam American Crime Story, een anthologie reeks naar waargebeurde verhalen uit de Verenigde Staten. Het eerste seizoen van American Crime Story heeft als subtitel The People vs. O. J. Simpson en zal zich voornamelijk focussen op de rechtszaak, maar we zullen als kijker ook kunnen zien wat zich heeft afgespeeld in de Ford Bronco tijdens de achtervolging.

De serie heeft enkele zeer bekende namen aan zich weten te binden. O.J. Simpson zal vertolkt worden door niemand minder dan Oscar winnaar Cuba Gooding Jr. Robert Shapiro, de advocaat die succesvol was in het verdedigen van O.J., wordt gespeeld door Golden Globe winnaar John Travolta. Andere namen zijn Sarah Paulson (American Horror Story), David Schwimmer (Friends), Billy Magnussen (As the World Turns) Kenneth Choi (Allegiance), Connie Britton (Nashville), Sterling K. Brown (Army Wives) en Courtney B. Vance (Law & Order: Criminal Intent).

Vroege beoordelingen van de serie zijn overweldigend positief, met enorm veel lof voor de acteerprestaties van de cast, met name voor Sarah Paulson en Courtney B. Vance, en de benadering van de serie op de rechtszaak. Vandaag op 2 februari 2016 gaat de eerste aflevering in première en op 5 april 2016 zal het slot van de tiendelige serie American Crime Story worden uitgezonden. Een tweede seizoen is al in de maak en zal gaan over Orkaan Katrina en de gevolgen daarvan. De productie van het tweede seizoen zal in het najaar van 2016 van start gaan.

Uitvoerend producent Brad Simpson, Sarah Paulson en Courtney B. Vance


Ga jij kijken naar American Crime Story: The People vs. O.J. Simpson?

Video on youtube
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

DavidPrice
DavidPrice 7 februari 2016, 11:07
Geweldige cast. Travolta ook weer bijzonder.
Log in om een reactie achter te laten