Manhattan

7.2 / 10
48 min
Drama
Volg deze serie
Bekijk trailer
7.2 / 10
2seizoenen/23afleveringen/2014 - 2015 
NetwerkWGN
De serie is beëindigd
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Looptijd:48 min20142015 (Beëindigd)
Genres:Drama
Netwerk:WGN
Manhattan is een Amerikaanse dramaserie van de zender WGN America. De serie ging in première in 2014

De serie volgt de briljante, maar zeker met gebreken, wetenschappers die werken aan de bouw van de eerste atoombom in New Mexico. Frank Winter is een briljante maar zelfdestructieve professors die gevraagd is mee te werken aan het project. Maar dit kan weleens grote gevolgen hebben voor zijn familie en zijn eigen gemoedstoestand.
Koop serie

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 13
Seizoen 1
Seizoen 2
0 / 10
Seizoen 2

Recensies (0)

Er zijn nog geen recensies van de serie Manhattan.

Populaire reacties (8)

avatar gumstarr
8
30 sep 2014
Terwijl Hitler en Hirohito er begin jaren veertig aan deze kant van de oceaan een enorme puinhoop van aan het maken waren, verzamelden zich op een afgelegen stoffige vlakte in New Mexico een aantal knappen koppen om aan een oplossing te werken. Als je het bouwen van een atoombom een oplossing vindt tenminste, want dat is wat ze daar aan het doen waren. Project Manhattan moest er voor zorgen dat de geallieerden- eerder dan dat geboefte op de payroll van Adolf & co – konden beschikken over een wapen dat zo afschrikwekkend was, dat alleen dreigen met het inzetten ervan al effect zou sorteren. Nou, we weten allemaal hoe lekker dat heeft uitgepakt. Stelletje debielen.

Als je in the middle of nowhere een beetje aan een massavernietigingswapen gaat zitten knutselen, dan wil je natuurlijk wel ‘s avonds thuiskomen in een crib waar een warme prak op tafel staat. Ook de vrouwen van de bèta-wetenschappers mochten daarom mee, maar die liepen vervolgens alleen maar te geilen op al die afgetrainde militairen die het kamp moesten bewaken tegen ongenode gasten. Je voelt het al aankomen, daar zit een leuk verhaal in. Dat verhaal is Manhattan.

Ik weet niet wat het is met die jaren veertig en vijftig tv-series. Mad Men, Masters Of Sex, Magic City en nu Manhattan, ik vreet het als een koker paprika Pringles. In één keer. Zonder ademhalen. Ok, ik haal tussendoor wel adem, maar je begrijpt wat ik bedoel. Misschien is het omdat zwangere vrouwen in iedere scene een half pakje Lucky Strike staan weg te blaffen alsof het de gewoonste zaak op aarde is. Of die enorme opgepoetste Amerikaanse sleeën die alleen in hun kofferbak al genoeg ruimte hebben om de hele visvangst van Urk van de haven naar de visafslag te rijden (dit was echt het meest ad rondom voorbeeld wat ik zo 1,2,3 kon bedenken). Hoe dan ook.. Die hele vibe is gewoon lekker. En als jij dat ook vindt, dan heb je aan Manhattan weer een hele goeie.
avatar CC11
9
21 sep 2015
Dit was voor mij echt een onverwachte topper.
En al zal het in het begin misschien wat traag gaan voor velen, als je besluit om toch te blijven kijken wordt het ontzettend boeiend.
En niet alleen het onwaarschijnlijke verhaal (hoewel echt gebeurd) maar ook de vertolkingen, de sfeer en noem maar op, het benadert allemaal de perfectie.
De onderlinge strijd tussen de knappe koppen die aan 2 verschillende projecten werken, de algemene paranoia die er heerst bij legerleiding en het ministerie waar ze voor werken, het wordt allemaal perfect in beeld gebracht en het geeft je echt het gevoel dat het leven op de legerbasis waar ze gestationeerd waren allerminst een pretje was, en al zeker niet als je ook nog eens een gezin had dat er samen met je verbleef.
Want het spreekt voor zichzelf dat een volledige geheimhouding een eerste vereiste was, zodat zelfs de echtgenotes die op de basis zaten geen idee hadden waar hun mannen dag en nacht mee bezig waren.
Dat dit ook aanleiding gaf tot allerhande huiselijke problemen is niet meer dan logisch te noemen.
Neem daar nog bij dat er zowel bij de geallieerden als bij de Duitsers spionnen zaten hetgeen de geheime dienst, die toezicht hield op de basis en haar inwoners, nog nerveuzer maakte en je krijgt een idee van de immense druk waaronder iedereen op diezelfde basis moest leven.
Een aanrader in elke zin van het woord.

Vergelijkbare series

The Pacific
2 stemmen
Turn
2 stemmen
Damages
1 stem
Manhattan