Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Weekoverzicht 2

Inhoud

  In deze week werd het startsein gegeven voor de serie van het jaar 2015 verkiezingen. Je kan stemmen in twaalf categorieën, heb je nog niet gestemd doe dat dan alsnog, je hebt tot 31 januari 2016 de tijd. Joske Dik heeft er veel tijd en energie in gestoken en als je wilt weten hoe ze aan de top tien is gekomen van de categorieën lees de columns, daarin legt ze alles uit. Voor nu het weekoverzicht van 11 januari tot en met 17 januari.

  Algemeen Serienieuws
  Friends
  - Na 12 jaar komt er eindelijke een reünie voor Friends. The One with the Reunion staat gepland voor 21 februari 2016.

  Homeland
  - Het zesde seizoen van Homeland zal zich voornamelijk gaan afspelen in New York en omgeving. David Nevins (producent) zei: “Het speelt zich af in eigen land, en dan voornamelijk in het gebied van New York.” Nevins vervolgde over de toekomst van Homeland: “Ik heb een vage verhouding met Alex {Gansa, bedenker}. Hij is geneigd om de seizoenen één voor één te bekijken. Ik denk dat dat ook de kracht is van de serie. Ik heb nog geen definitief antwoord.”

  Second Chance (2016)
  - Niet FOX maar producenten Rand Ravich en Howard Gordon hebben zelf gevraagd om minder afleveringen van de dramserie Second Chance (2016). Het eerste seizoen, wat nu naar alle waarschijnlijkheid de laatste zal zijn, zal geen dertien maar elf afleveringen krijgen. Ravich en Gordon verklaarde: (…)Je hebt twee kleine freaky afleveringen die er een beetje bijhangen, wat doe je daarmee? We hebben hen {FOX} gesmeekt om de afleveringen te reduceren. Het was onze keus om het verhaal te vertellen op de manier dat het verteld moest worden, en niet met deze twee kleine afleveringen zonder betekenis die er maar een beetje bijhingen.”

  Gecancelde Series
  Heroes reborn
  - Er komen geen incarnaties meer van de serie Heroes. Heroes Reborn is na één seizoen van elf afleveringen gecanceld door NBC.

  London Spy
  - Bedenker Tom Rob Smith heeft aangegeven geen tweede seizoen meer te willen doen van London Spy, ondanks dat de BBC interesse heeft getoond voor een mogelijk vervolg op de mini-serie. Smith: “BBC heeft mij gevraagd en mijn instinct zegt dat we niet moeten doorgaan. (…) Ik heb geen enkele behoefte om de echte wereld spionnen te gaan ontdekken. Het was een gebroken relatiedrama gezien door het prisma van het spionnengenre.”

  Mike & Molly
  Een maand geleden hadden de castleden van de sitcom Mike & Molly al aangekondigd dat de serie gecanceld was. Nu heeft CBS het nieuws eindelijk officieel bevestigd, CBS President Glenn Geller: “ (…)Ik kan bevestigen dat het zesde seizoen het laatste seizoen is. (…) Ik denk dat de fans heel blij zullen zijn wat Chuck en Al van plan zijn voor de allerlaatste aflevering”.

  Rectify
  - Het aankomende vierde seizoen zal tevens de laatste zijn. Sundance TV heeft Rectify gecanceld. Wanneer het vierde en laatste seizoen van start zal gaan is nog niet aangekondigd, maar dat zal ergens in het najaar van 2016 zijn.

  Nieuwe Series
  24: Legacy
  - Een nieuwe 24 zonder Jack Bauer? FOX heeft een pilotaflevering besteld van de nieuwe 24 serie, 24: Legacy.

  Chicago Law
  - Na Chicago Fire, Chicago PD en Chicago Med ook een Chicago Law? Klik hier om er over te lezen.

  Good Place
  - Kristen Bell (Veronica Mars, House of Lies) en Ted Danson (CSi: Cyber, Fargo) krijgen een nieuwe komedieserie. Good Place is een komedie gemaakt door Mike Schur (Parks and Recreation). Het verhaal draait om Eleanor (Bell) die besluit om haar leven om te gooien als zij zich realiseert dat ze geen goed mens is geweest. Michael, gespeelt door Danson, speelt een cruciale rol in haar zelfverbetering.

  Start- en premièredatums Series
  Archer
  - Het zevende seizoen van de FX animatieserie Archer keert op donderdag 31 maart 2016 terug. Zie de tweet hieronder:

  Bosch
  - Amazon heeft aangekondigd dat ze bij lange na nog niet klaar zijn. Op 11 maart 2016 zal het tweede seizoen van de politieserie Bosch weer van start gaan. Zie de tweet inclusief trailer hieronder;

  CBS
  - CBS heeft hun voorjaarsschema bekend gemaakt, klik hier om te zien welke series wanneer beginnen.

  Celblok H
  - Vanaf maandag 18 januari 2016 zal het derde seizoen van start gaan bij SBS 6.

  Scorpion
  - Het tweede seizoen van Scorpion is op 17 januari 2016 van start gegaan bij Veronica.

  Showtime
  - Showtime heeft de startdatum aangekondigd van twee series. Het vijfde seizoen van House of Lies start op zondag 10 april 2016. Het derde seizoen van Penny Dreadful start op zondag 1 mei 2016. Zie de tweets hieronder:


  The Americans
  - Voor de fans is het wachten bijna over. Het vierde seizoen van The Americans gaat op 16 maart 2016 van start. Zie tweet hieronder:

  Zoo
  - Omdat SBS6 vanaf maandag 18 januari het derde seizoen van Celblok H gaat uitzenden is er op dat tijdstip geen Zoo meer. SBS6 stopt met de serie Zoo en SBS9 neemt het stokje over. Vanaf maandag 18 januari zal SBS9 Zoo gaan uitzenden.

  Vernieuwde Series
  Alaskan Bush People
  - Discovery Channel heeft de realityserie Alaskan Bush People vernieuwt met een vijfde seizoen. Het vijfde seizoen staat gepland om later in 2016 van start te gaan, een exacte datum zal op een later moment bekend worden gemaakt.

  Empire
  - De best bekeken FOX serie van dit moment is de muzikale dramaserie Empire, FOX heeft dan ook logischerwijs besloten om Empire een derde seizoen te geven.

  Jessica Jones
  - Jessica Jones is vernieuwd met een tweede seizoen en Netflix krijgt er naar alle waarschijnlijkheid een Superheld bij, The Punisher.

  Late Night with Seth Meyers
  - Het contract van Seth Meyers is verlengd tot februari 2021. Dat betekent dat de NBC talkshow tot zeker 2020 door zal gaan. Late Night with Seth Meyers is nog steeds dominant op het tijdstip van 00.30 uur. Meyers begon in 2014 als opvolger van Jimmy Fallon, zie tweet hieronder:

  Playing House
  - De komedieserie van USA Network krijgt een derde seizoen. Voor de fans betekent dit eindelijk zekerheid over het lot van hun favoriete komedie. Nu nog een startdatum.

  Scream Queens
  - FOX heeft de slecht bekeken horror-komedie Scream Queens vernieuwd met een tweede seizoen.

  Shameless (US)
  - De familie dramedy Shameless (US) is vlak na de start van het zesde seizoen vernieuwd met een zevende seizoen.

  Casting Nieuws
  Goede Tijden, Slecht Tijden
  - Jef Alberts zal op donderdag 21 januari voor het laatst te zien zijn in de Nederlandse soapserie Goede Tijden, Slechte Tijden. Bartho Braat houdt het na 25 jaar voor gezien, en dit keer is het echt. Braat kondigde verleden jaar al aan te willen vertrekken maar trok dat later weer in. Nu zegt Braat: “Het is klaar. Ik ben van de zomer 65 jaar geworden en dan gebeurt er wat met je.” Braat gaat nog niet met pensioen, hij staat binnenkort weer in het theater.

  Supergirl
  - Supergirl ontmoet Supergirl. De actrice die in de serie Smallville Supergirl speelde gaat een superschurk spelen in de serie Supergirl. Laura Vandervoort (foto) zal Indigo gaan spelen, een supercomputer die op Krypton veroordeeld was maar op aarde staat haar niets in de weg. Niet alleen Vandervoort wordt toegevoegd aan de cast van Supergirl maar ook Jeff Branson (The Young and the Restless) zal een terugkerende rol gaan spelen als Master Jailer, die de slechteriken in Fort Rozz moet houden. Er is niet bekend gemaakt wanneer Indigo en Master Jailer hun entree gaan maken in Supergirl.

  The Flash (2014)
  - The Flash (2014) krijgt er een schurk bij, eentje die de tijd kan vertragen, The Turtle. En deze schurk The Turtle zal gespeeld gaan worden door Aaron Douglas (foto) die we kennen van onder andere The Bridge, Battle Star Galactica en The Returned. The Flash (2014) keert op 19 januari weer terug bij The CW.

  Columns
  Al vijfduizend series en de teller loopt
  - Er staan al meer dan vijfduizend series op MijnSerie. Wil je weten welke de eerste en welke de vijfduizendse was klik dan hier.

  De Onbekende Seriekijker
  - Deze week weer een nieuwe De Onbekende Seriekijker. Dit keer hebben wij HiMyNameIsJoey gevraagd naar welke series hij kijkt en waar, wanneer en met wie hij dan kijkt.

  De voor- en nadelen van een Fan-account
  - Wat zijn de voor- en nadelen van een Fan-account, klik hier om daar alles over te lezen.

  Kijkcijfers
  Week 01
  - Klik hier voor de kijkcijfers van 4 januari tot en met 10 januari.

  MijnSerie
  Update
  - Op 15 januari is er weer een update gedaan. Klik hier om te lezen wat er precies is aangepast.

  Nominaties en Prijzen
  Golden Globe Awards
  - Op zondag 10 januari 2016 zijn weer de Golden Globes uitgereikt. Wie er heeft gewonnen kun je hier nalezen.

  People’s Choice Awards
  - Het publiek heeft gesproken, 6 januari 2016 zijn de People’s Choice Awards uitgereikt. Wie er heeft gewonnen kun je hier nalezen.

  Overlijdensberichten
  Alan Rickman
  - Acteur Alan Rickman (foto uit 2015), die vooral bekend werd als Professor Sneep in de Harry Potter films, heeft de strijd tegen kanker verloren. Op 14 januari is Rickman overleden in Londen. Rickman begon zijn carrière voor televisie in 1980 in de mini-serie Thérèse Raquin. Hij speelde onder andere ook rollen in The Barchester Chronicles, Girls on Top, Screenplay, Fallen Angels, King of the Hill, Back at the Barnyard. Rickman word overleefd door zijn vrouw. Alan Sidney Patrick Rickman is 69 jaar geworden, R.I.P.


  David Bowie
  - Pop icon, acteur, singer-songwriter, producent, schilder en multi-instrumentalist David Bowie (foto uit 1976) is op 10 januari 2016 overleden aan kanker. Bowie speelde in vele films en zijn muziek was heel vaak te horen in diverse televisieseries. Maar Bowie speelde niet vaak in televisieseries. In de volgende televisieseries heeft Bowie een rol gehad; Theatre 625, Dream On, Full Stretch, The Hunger, Nathan Barley en aan SpongeBob SquarePants verleende hij zijn stem. Bowie wordt overleefd door zijn vrouw en twee kinderen. David Robert Haywood Jones is 69 jaar geworden, R.I.P.


  David Margulies
  - Acteur David Margulies (foto uit 2013) is 11 januari in New York City overleden. Margulies is begonnen in 1977 met een rol in Kojak. Daarna speelde hij in vele (televisie)films en televisieseries als Tales from the Darkside, The Equalizer, Spenser: For Hire, NYPD Blue, Touched by an Angel, Law & Order, The Sopranos en The Good Wife. Zijn laatste rol was in Madoff die op 3 februari van start gaat. David Joseph Margulies is 78 jaar geworden, R.I.P.


  Michael Galeota
  - Voormalig kindsterretje bij Disney Channel, Michael Galeota (foto uit 2000) is op 10 januari overleden. De acteur die speelde in de Disneyserie The Jersey speelde ook rollen in onder andere The Nightmare Room, Ally McBeal, Profiler, Bailey Kipper’s P.O.V. en ER. Michael James Galeota is slechts 31 jaar geworden, R.I.P.


  Richard Libertini
  - Na twee jaar gevochten te hebben tegen kanker is acteur Richard Libertini (foto uit 1977) op 7 januari 2016 overleden. Libertini begon zijn carrière op televisie in 1970 in That Girl. Daarna volgde vele series zoals Mary Tyler Moore, Mary Hartman, Mary Hartman, Soap, Laverne & Shirley, Barney Miller, The Twilight Zone, Family Man, The Fanelli Boys, Pacific Station, Empty Nest, Murphy Brown, L.A. Law, Murder, She Wrote, Jenny, Law & Order, Monk, Numb3rs en Supernatural. Zijn laatste televisie optreden was in de serie Aquarius in 2015. Richard Libertini wordt overleefd door zijn zoon, zuster, broer en vele andere familieleden. Richard Joseph Libertini is 82 jaar geworden, R.I.P.


  Prijsvragen
  Antwoorden prijsvragen week 1
  - De antwoorden op de prijsvragen van vorige week zijn:

  *Downton Abbey
  Vraag: Wie schreef de soundtrack van Downton Abbey?
  Antwoord: John Lunn

  Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

  Trailers, Promo’s, Teasers en Interviews
  The X Files
  - Op 24 januari 2016 is het eindelijk zover en gaat het langverwacht tiende seizoen van The X Files van start. FOX heeft nu de eerste minuut van het tiende seizoen online gezet. Klik hier om de video te bekijken.

  Verkiezing van de beste serie van 2015
  Stem Nu!
  - Tot 31 januari 2016 heb je nog de tijd om je stem uit te brengen op één, allemaal of sommige serie van het jaar 2016. Klik hier om het artikel van Joske Dik te lezen en je stem uit te brengen.

  Voor je Serieagenda
  Welke serie beginnen aankomende week?
  *Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van januari 2016
  -18 januari:
  Celblok H – Seizoen 3 (SBS6)
  -19 januari:
  Total Divas – Seizoen 5 (E!)
  Ex on the Beach – Seizoen 4 (MTV)
  - 24 januari:
  Dragon Ball Super – Seizoen 3 (Fuji TV)

  De tweede week van het nieuwe jaar is alweer verleden tijd, tijd vliegt als je lol hebt en heel veel series kijkt. Vergeet niet te stemmen op de beste serie van 2015. Hele fijne week en tot volgende week.

  Met overzichtelijke groet

  Mandy


  The Hunger, de serie waarin David Bowie onder andere speelde
  Leuk?
  0
  0
  Bekijk stemmen

  Reacties (4)

  avatar_monic37
  18 jan 2016 13:54 -
  de friends reunie schijnt toch iets anders te zijn.
  Bron: http://variety.com/2016/tv/news/friends-reunion-nbc-special-marta-kauffman-revival-series-1201681873/
  Reageer
  avatar_tweemaalh
  18 jan 2016 14:06 -
  Laat 16 maart maar komen! Zin an!
  Reageer
  avatar_Inna1989
  18 jan 2016 16:02 -
  En vanaf vrijdag is Noud Alberts weer terug in GTST, Jef Alberts eruit en Noud erin.
  Reageer
  avatar_JanWillemK
  20 jan 2016 11:44 -
  Moet het voor Alaskan Bush People niet het 4e seizoen zijn? Het 3e seizoen is namelijk net afgelopen.
  Reageer