Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.

De Onbekende Seriekijker: HiMyNameIsJoey

Niet alleen van bekende Nederlanders is het interessant om te weten naar welke series zij kijken. Het zijn juist vaak die onbekende Nederlanders waarvan je soms wilt weten waar zij naar kijken en waarom. Wij hebben dan ook aan De onbekende Seriekijker gevraagd waar hij het liefst naar kijkt en waarom. De tiende Onbekende Seriekijker is Johannes Huisman (23).

Johannes Huisman

Aantal serie-uren per week: Op dit moment 14 uur per week, denk ik. Friends loopt gewoon aan één stuk door. Het houdt niet op, niet vanzelf...
Allereerste serie ooit gezien: Brum? Pokémon? Boes Boes? De eerste serie die ik echt bewust heb meegemaakt is denk ik Band of Brothers. Jaartje of tien/twaalf was ik toen. Altijd al veel interesse in de Tweede Wereldoorlog gehad, was een ontzettend imponerende serie. Later ook meermaals naar Normandië geweest (D-Day), het is een serie die me altijd bij zal blijven.
Beste serie ooit: Oké, ik kick ontzettend op sciencefiction/ruimte series en films. Battlestar Galactica (die van 2004) was voor mij een ontzettend meeslepende ervaring. Aanvankelijk puur om de gave ruimte gevechten en het intense filmwerk, later ook om de wat diepere punten die door de serie geweven zijn. Uiteindelijk was ik toen nog een puber, misschien dat de serie daarom zo’n indruk op me maakte.
Beste serie op dit moment: Oh boy eh, ik heb heel erg genoten van Jessica Jones. Geweldig om te zien hoe zij met superkrachten om gaat. Ik bedoel, zij is echt een mens. Net als bij Daredevil. Niet van die perfecte, uit de kluiten gewassen kerels als Thor en Superman.
Serie die op de planning staat: Ik krijg altijd genoeg tips van Jos {Lange}, de eigenaar van MijnSerie (ben vaak te vinden op kantoor bij MijnSerie, doe het een en ander aan ontwerpen voor de website). Op dit moment zit ik te wachten op het nieuwe seizoen van Banshee, Game of Thrones, Penny Dreadful, Orphan Black en Sense8. Ik zie de mail van MijnSerie natuurlijk wel binnenkomen, haha!Johannes Huisman, zijn gebruikersnaam is HiMyNameIsJoey, is al één jaar en tien maanden lid van MijnSerie.nl: “Yo! (…) Ik ben seriefan sinds Pokémon op de buis kwam - dat was in 1998 geloof ik. Fun fact: ik heb een stageperiode en afstudeerperiode voor m’n studie Human Technology doorlopen bij MijnSerie. Samen met Jos bouw ik constant aan het platform. Jos neemt de harde code voor rekening, en ik hou me bezig met het onderzoeken en ontwerpen van de interactie op de website. Daarnaast rij ik motor, doe ik aan longboarden, en mag ik graag een potje gamen. En seriemarathons kijken met m’n vriendin. We zijn nu bezig met een rewatch van Friends!” Kun je omschrijven hoe je series kijkt en met wie en waar je bent?: “Verschilt: kijk ik een sciencefiction dan zit ik in m’n uppie voor de PC/laptop. Ben te lui om dan te streamen naar m’n Chromecast. Ben ik echter een comedy/drama aan het kijken met m’n vriendin dan zitten we natuurlijk lekker op de bank. Degelijk he?" En wat betekenen series voor je? ”Ontspanning natuurlijk! Je kent het wel, lekker een avond op de bank hangen en aflevering na aflevering binnen harken.”

Tatiana Maslany uit Orphan Black
De top vijf van Johannes ziet er als volgt uit; 1. Battlestar Galactica, 2. Band Of Brothers, 3. Orphan Black, 4. Penny Dreadful, 5. Blue Mountain State. Johannes zegt over zijn top vijf: “Nummer drie, Tatiana Maslany is een gruwelijke eindbaas, zoveel karakters zó verschillend kunnen spelen? Geweldig. Nummer 4 Penny Dreadfull is heerlijk duister, toffe reworks van oude verhalen en ontzettend veel wtf-momenten. En nummer vijf, ik heb nog nooit zo hard om een karakter moeten lachen, Thad {Alan Ritchson} is geweldig.”

Op de vraag of hij ook een favoriete acteur/actrice heeft antwoordt Johannes: “Nee! En dan daar ben ik heel erg blij mee. Dan krijg je misschien van die situaties waarbij je je blind staart op de series/films van een bepaalde actrice/acteur, ik weet niet.” En welk genre kijk je het liefste en welk land heeft jouw voorkeur als het om series gaat? : “Sciencefiction! Gotta love it. Ik ben een geek, heb er een fetisj voor ofzo. Welk land? Tsja, lekker mainstream natuurlijk, maar de voorkeur gaat bij mij echt uit naar Amerikaanse series. Alles klinkt gewoon beter in het Engels. Met uitzondering van vloeken (can’t beat the Dutch), maar daarom ga ik geen Nederlandse serie kijken.”Johannes is wel eens verslaafd geweest aan een serie, hij vertelt: “Game of Thrones. Ben ingehaakt vlak voordat het vierde seizoen uit kwam. Eerder had ik er nooit naar omgekeken, maar ik had destijds geloof ik 5 weken vrij van m’n studie. En dan heb ik het niet over de zomervakantie. Man, man, man, volgens mij tikte ik elke dag een stuk of acht afleveringen weg. Met andere woorden, ik kon er niet mee omgaan!” Heb je ook series die je heel slecht vind? : “The Vampire Diaries, Degrassi, Pretty Little Liars. Vraag me niet hoe ik bij die series ben gekomen, maar ze lagen me in ieder geval niet. Ik denk dat uiteindelijk Pretty Little Liars strak onderaan staat. Voor mij is de serie repetitief en zijn er teveel “oh-mijn-god-we-zijn-in-de-val-gelokt” momenten. Maar dat is mijn mening, haha.” Op de vraag welk series Johannes op dit moment volgt en of hij streamt, of netjes wacht zei hij het volgende: “You're The Worst, Brooklyn Nine-Nine, Banshee, Modern Family en Friends. Alhoewel Friends niet echt telt denk ik. Ik stream all day every day. En soms koop ik een DVD-box als ik iets echt heel goed vind. Heb alleen geen DVD speler, dus tot nu toe heeft het geen nut gehad. Johannes heeft een abonnement op Netflix :”Grootste aanbod voor de laagste prijs en een meer dan prima gebruiksvriendelijkheid. Gebruiksvriendelijkheid is vanuit m’n beroep zeg maar echt m’n ding, dus dat waardeer ik altijd ontzettend (ik ben een UX expert, onderzoek en ontwerp bijvoorbeeld websites).”

Op alweer de laatste vraag, welk cijfer hij zichzelf zou geven als seriefanaat (schaal 1 tot 10) antwoordde Johannes: “Een zeven denk ik? Ik kijk best wel eens series, zie wanneer iets mooi geschoten is (Hallo seizoen één van House of Cards (2013)), maar mag ook graag m’n tijd anders doorbrengen. Sinds ik bij MijnSerie stage heb gelopen, en daar ben afgestudeerd, én er ook nog geregeld aanwezig ben kijk ik wel meer series dan voorheen. Ik sta meer open voor andere genres dan eerst. En daar ben ik ontzettend blij mee!”

Johannes (HiMyNameIsJoey>) is niet langer De Onbekende Seriekijker. We weten nu waar hij graag naar kijkt en ook waar. Op 25 januari 2016 komt er een andere serie fan aan bod.

Voor nu, met hartelijk dank aan Johannes, tot de volgende keer.

Met vriendelijke bekende seriegroet,

Mandy

Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (3)

BingingBirgit
BingingBirgit 11 januari 2016, 12:21
Leuke column hoor Johann :D
HiMyNameIsJoey
HiMyNameIsJoey 11 januari 2016, 13:00
:^)
HiMyNameIsJoey
HiMyNameIsJoey 11 januari 2016, 13:00
Bedankt! Heel leuk om een eind weg te schrijven over series =)
Log in om een reactie achter te laten