Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Stem nu op jouw favoriet in de verkiezing van de beste series van 2015!

Stem nu op jouw favoriet in de verkiezing van de beste series van 2015!

MijnSerie organiseert dit jaar voor de vierde keer de serieverkiezingen. De publieksprijs voor de beste series, verkozen door de bezoekers van MijnSerie. Van 11 t/m 31 januari mag jij je stem uitbrengen in maar liefst twaalf categorieën. In februari vertellen we je welke series jullie de beste vinden.

Anders dan afgelopen jaren, kun je dit jaar per categorie maar één stem uitbrengen. De lijsten zijn samengesteld door de redactie van MijnSerie, in samenwerking met de community. Je mag natuurlijk in alle categorieën een stem uitbrengen, maar je mag er ook gerust eentje overslaan. Bijvoorbeeld als je nog niet precies weet welke serie je moet kiezen. Je hebt drie weken om te stemmen, genoeg tijd om er nog wat series doorheen te jagen dus! Wil je later alsnog nog je stem uitbrengen in een categorie die je overgeslagen hebt? Dat is geen probleem!

En weet je wat nou helemaal leuk is aan deze verkiezing? Onder de deelnemers verloten we 3 keer een DVD pakket ter waarde van € 100,- en 10 keer een fan account ter waarde van € 24,95. Snel stemmen dus!

Stem op de beste series van 2015
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (11)

sarlottje
sarlottje 11 januari 2016, 15:40
Maar is het ook mogelijk om gewoon 1 categorie over te slaan? Bijvoorbeeld animatie, ik bedoel ik kijk geen animatie en heb dus geen idee. Maar als ik dat doe, maak ik dan nog wel kans op een prijs?
anonymous
anonymous 11 januari 2016, 16:01
Zoals hierboven staat, is het mogelijk om een categorie over te slaan. Dit heeft geen invloed op de prijzen.
JanWillemK
JanWillemK 11 januari 2016, 15:41
Daar gaan we dan. Iedereen stemmen op Person of Interest, Banshee, The Leftovers, 12 Monkeys & New Girl ;) !!
JanWillemK
JanWillemK 11 januari 2016, 15:48
What the.. ik kan niet eens kiezen uit de series die ik hierboven heb genoemd... Waarom zo weinig keuzes per categorie? New Girl niet bij beste komedie? The Whispers bij beste sci-fi, really..? Geen Under the Dome bij meest teleurstellende serie? Waar zijn de rest van de series om uit te kiezen?
anonymous
anonymous 11 januari 2016, 16:02
Joske heeft alles uitgezocht en over elke categorie een column geschreven. In de columns legt ze uit waarom die series zijn gekozen.
JanWillemK
JanWillemK 11 januari 2016, 17:24
Faal aan mijn kant, ik dacht dat het suggesties waren in plaats van de genomineerde series. Dat krijg je wanneer je de berichten niet volledig leest. Wel een schande overigens dat er zo weinig, en slechte, series zijn gekozen om op te stemmen..
CC11
CC11 11 januari 2016, 17:57
Een schande zou ik het niet durven te noemen, ik vind het eerder logisch. Hoewel ik zelf natuurlijk niks met de nominaties te maken heb kan ik me wel inbeelden waarop de keuzes gebaseerd zijn. Als ik het goed begrijp heeft Joske deze poll helemaal alleen verzorgd, waarvoor trouwens hulde. Er zal waarschijnlijk ergens wel een persoonlijke voorkeur hier en daar meespelen bij de keuze van de nominaties, maar dat lijkt me niet meer dan normaal en het zou me verbazen als er geen rekening gehouden werd met wat haar collega's zoal heel goed vinden, wat me ook vrij normaal lijkt. Waarop baseer je je dan verder ? Of althans wat ik zelf zou doen, je gaat na wat de leden prefereren aan de hand van "De beste 50 series van afgelopen maand" (x12), die je uiteraard filtert van wat niet thuishoort in de categorieën die je laat meedingen voor de prijzen. Uiteraard gaat niet iedereen zijn gading in het eindresultaat terug vinden, want wat populair is hoeft daarom niet goed te zijn, waarbij ik voor één keer geen voorbeeld geef om zeker niemand tegen de schenen te trappen ;-) Trouwens, kan jij me ook maar één internationale award opnoemen waarbij je akkoord gaat met alle genomineerden in alle categorieën ? Ik denk het eerlijk gezegd niet. Dus wat mij betreft, een dikke pluim voor Joske ook al vind ik zelf niet alles terug waarvoor ik zelf zou stemmen.
anonymous
anonymous 13 januari 2016, 13:31
Wat jammer dat jouw favoriete series er niet bij staan, en dat je het niet eens bent met de series die er wel bij staan. De lijst is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld, en is een afspiegeling van hoe een serie internationaal ontvangen wordt, wat critici er van vinden, en hoe de gebruikers van MijnSerie de serie waarderen. Maar uiteindelijk komt het bij het stemmen natuurlijk neer op smaak, en daar kan ik natuurlijk moeilijk wat tegen in brengen. Mijn eigen smaak heb ik niet mee laten wegen bij het 'berekenen' van de nominaties. Zelf vond ik The Leftovers een van de beste series van het afgelopen jaar, maar het gaat niet om wat één persoon vindt. Want dan zouden we een verkiezing krijgen van welke serie wij jullie opdragen om goed te vinden. We zitten nog steeds in wat critici de 'gouden eeuw van televisie' noemen en de opkomst van Amerikaanse betaalzenders (zoals HBO) heeft schrijvers de vrijheid gegeven om voor specifieke groepen mensen te schrijven, in plaats van zoveel mogelijk mensen tegelijk te bedienen. Dat betekent dat series veel gewaagder zijn dan, laten we zeggen, twintig jaar geleden. Maar dat betekent ook dat hoewel een grote groep mensen een serie geweldig vindt, er ook heel wat mensen zijn die er geen bal aan vinden. Neem een serie als Mad Men, die een bepaalde niche vervult in de televisiewereld, en die twintig jaar geleden nooit gemaakt zou zijn. Als alle series in 2015 dezelfde doelgroep hadden, was deze verkiezing waarschijnlijk een stuk makkelijker geweest. Maar juist in een tijd waar series inspelen op de smaak van kleinere groepen mensen, zullen er steeds meer series gemaakt worden die niet ieder individu aanspreken. De categorie 'meest teleurstellend' is geen verkiezing van de slechtste serie, maar van de serie die niet aan de verwachtingen voldeed. Ik begrijp jouw kritiek, maar was Under The Dome echt teleurstellend? Of waren we al ver voor 2015 enorm teleurgesteld in deze serie? Ik hoop niet dat je nu denkt dat ik je aanval op jouw mening, verre van dat. Ik probeer uit te leggen hoe de verkiezing tot stand is gekomen. Geloof me, er staan genoeg series tussen die ik zelf geen plek in het lijstje gun. Ik hoop, en geloof, dat we de balans hebben weten te vinden tussen wat we als kijkers goed horen te vinden, en wat we daadwerkelijk goed vinden.
anonymous
anonymous 12 januari 2016, 22:35
Ik vind het wél belachelijk!! Je zou toch op z'n minst op alle lopende series (inclusief de series die dit jaar beëindigd zijn) moeten kunnen stemmen voor een eerlijke weergave van wat seriekijkend Nederland goed vindt. Dit is een absolute aanfluiting!!
CC11
CC11 13 januari 2016, 02:55
Volgens jouw redenering heb je met enkel van wat er in Amerika gemaakt wordt dan al 531 kandidaten voor een nominatie in de categorie van "Beste Serie", maar we willen natuurlijk iedereen een kans geven want "seriekijkend Nederland" (en België) heeft toegang tot zowat alle series en shows van over de hele wereld als we dat zouden willen. Kan je zeuren dat er teveel genomineerden tussen staan die je niet kent...
anonymous
anonymous 13 januari 2016, 12:23
Bijna bij alle awardshows wordt er toch een selectie gemaakt door de organisatie. Dus bij mijnserie is dat niet anders. Zie het al voor me anders, 1. The Vampire Diaries 2. Arrow 3. Pretty Little Liars Nee, dan heb je kwaliteit.
Log in om een reactie achter te laten