Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 52

Weekoverzicht 52

Ook in de week van 20 december tot en met 27 december hebben we het nieuws voor je verzameld. Lees hieronder welk nieuws je wellicht gemist zou kunnen hebben uit week 52.
Serie van het Jaar Verkiezing 2020

Nominaties


Serie van het jaar 2020 - Beste superheldenserie


Deze column dient ter ondersteuning van de Serie van het Jaar verkiezing 2020 en behandelt de categorie superhelden. Van maandag 4 januari tot maandag 1 februari kan jij stemmen op jouw favoriete serie in dit en vele andere genres.

Serie van het jaar 2020 - Beste niet Engelse-/Nederlandstalige serie


Deze column dient ter ondersteuning van de Serie van het Jaar verkiezing 2020 en behandelt de categorie internationale series. Van maandag 4 januari tot maandag 1 februari kan jij stemmen op jouw favoriete serie in dit en vele andere genres

Serie van het jaar 2020: Beste Vlaamse/Nederlandse series


Deze column dient ter ondersteuning van de Serie van het Jaar verkiezing 2020 en behandelt de categorie Nederlandstalige series. Van maandag 4 januari tot maandag 1 februari kan jij stemmen op jouw favoriete serie in dit en vele andere genres.

Serie van het jaar 2020 - Beste animatieserie


Deze column dient ter ondersteuning van de Serie van het Jaar verkiezing 2020 en behandelt de categorie animatieserie. Van maandag 4 januari tot maandag 1 februari kan jij stemmen op jouw favoriete serie in dit en vele andere genres.

Serie van het jaar 2020 - Beste bingewatch serie


Deze column dient ter ondersteuning van de Serie van het Jaar verkiezing 2020 en behandelt de categorie bingewatch serie. Van maandag 4 januari tot maandag 1 februari kan jij stemmen op jouw favoriete serie in dit en vele andere genres.

Serie van het jaar 2020 - Beste sciencefiction/fantasyserie


Deze column dient ter ondersteuning van de Serie van het Jaar verkiezing 2020 en behandelt de categorie sciencefiction/fantasy. Van maandag 4 januari tot maandag 1 februari kan jij stemmen op jouw favoriete serie in dit en vele andere genres.

Serie van het jaar 2020: Beste misdaadserie


Deze column dient ter ondersteuning van de Serie van het Jaar verkiezing 2020 en behandelt de categorie misdaad. Van maandag 4 januari tot maandag 1 februari kan jij stemmen op jouw favoriete serie in dit en vele andere genres.

Serienieuws

Afleveringen


B Positive


CBS heeft meer afleveringen besteld van de nieuwe komedieserie B Postitive. Op 7 januari gaat het eerste seizoen weer van start en voor kerst hebben de cast en crew een leuk cadeautje gekregen, de serie krijgt vijf meer afleveringen in 2021. En een dergelijk extra aflevering-bestelling betekent vaak dat een serie ook in de race is om vernieuwd te worden.

Casting Nieuws


Nieuwe castleden voor laatste seizoen Lucifer


In het laatste seizoen van de misdadige fantasieserie Lucifer zullen twee nieuwe castleden zich voegen bij de cast van de populaire Netflix serie.

Hoofdrol voor Christopher Walken in nieuwe BBC serie The Offenders


Christopher Walken gaat een van de hoofdrollen vervullen in een nieuwe serie van BBC en Amazon. Er wordt aan de serie gewerkt onder de naam The Offenders.

Datums


Reizen Waes


Vanaf 3 januari kun je gaan genieten van het Belgische reisprogramma Reizen Waes. Alleen dit keer blijft Tom Waes thuis. Tom Waes zoekt het avontuur voor het eerst dicht bij huis in Reizen Waes: Vlaanderen. Geen verre reizen in 2020. Dat geldt natuurlijk ook voor Vlaanderens bekendste avonturier, Tom Waes. Maar Tom blijft niet bij de pakken zitten en maakt al snel van de nood een deugd. In Reizen Waes: Vlaanderen gaat Tom de uitdaging aan. Hij zoekt uit of hij ook dichtbij huis avonturen kan beleven, zoals hij dat al jaren in het buitenland doet. Het verslag van Toms avonturen in Vlaanderen en Brussel in zeven afleveringen is vanaf zondag 3 januari om 20.05 uur te zien op Eén.

Start- en premièredatums series Nederlandstalige zenders week 52 (21 - 27 december 2020)


MijnSerie leden willen graag weten wanneer welke serie van start gaat. Elke maandag houden we je op de hoogte van alle* series die in Nederland en België uitkomen de komende week.

Bijna alle Grey's Anatomy seizoenen verschijnen binnenkort op Videoland


Op het zeventiende seizoen na worden alle seizoenen van de medische dramaserie Grey's Anatomy begin januari toegevoegd aan het aanbod van Videoland.

Tweede seizoen Siren begin volgend jaar te zien bij Ziggo


Het tweede seizoen van de Amerikaanse fantasieserie Siren (2018) wordt begin januari toegevoegd aan het aanbod van Ziggo Movies & Series.

AMC serie Soulmates binnenkort te zien bij Amazon


Amazon Prime Video heeft de rechten bemachtigd voor het, in onder andere Europa, uitzenden van de futuristische serie Soulmates van AMC.

Eerste seizoen Beau Séjour binnekort te zien bij NPO en Eén maakt premièredatum en eerste beelden tweede seizoen bekend


Ruim drie jaar na de première van Beau Séjour zal binnenkort het tweede seizoen van start gaan bij Eén. Het eerste seizoen verschijnt in januari bij NPO.

Derde seizoen Good Trouble in februari in première bij Freeform


Freeform heeft bekend gemaakt dat het derde seizoen van de Amerikaanse dramaserie Good Trouble volgend jaar februari in première gaat.

Gecancelde/beëindigde Series


Lizzie McGuire reboot gecanceld door Disney+


Hillary Duff, hoofdrolspeelster in Lizzie McGuire, heeft laten weten dat er geen reboot van de Amerikaanse komedieserie zal verschijnen.

Geen plannen voor nieuwe delen The Haunting


Volgens bedenker Mike Flanagan zijn er geen plannen voor vervolg delen van de anthologieserie The Haunting. Er zijn afgelopen twee jaar twee seizoenen verschenen.

Kijkcijfers Series


Kijkcijfers Amerika van week 51


Hier vind je een overzicht van de best bekeken series van de week 14 – 20 december 2020 in Amerika.

Nieuwe Series


Burn In seriebewerking en twee komedies in productie bij CBS


CBS maakt een seriebewerking van het boek Burn In en er gaan twee series van Emily Halpern (Black-ish) en Sarah Haskins (Black-ish) in productie bij het netwerk.

Spin-off


FOX werkt niet verder aan Empire spin-off


FOX heeft besloten niet door te gaan met de eerder dit jaar aangekondigde Empire spin-off, toch is er nog wel een kans dat de spin-off er komt.

Vernieuwde Series


His Dark Materials vernieuwd met een laatste seizoen


HBO en BBC hebben His Dark Materials vernieuwd met een derde seizoen. Dat zal ook het laatste seizoen van de Britse fantasyserie zijn.

MijnSerie nieuws

Podcast


Mijn Serie Podcast: seizoen 3 aflevering 4


In deze aflevering van de MijnSerie Podcast is The Queen's Gambit serie van de maand.

Populairste series


Populairste series afgelopen week (52)


Vrijdag is een mooie dag om te bekijken wat nou de populairste series waren op MijnSerie van afgelopen week. Mochten er namelijk voor jou interessante series tussen staan, kan je er dit weekend gelijk mee beginnen.

Prijsvragen


Maak kans op vijf avonturen van Scooby-Doo!


Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op vijf avonturen van Scooby-Doo! We geven twee dvd-boxen weg. Doe mee en maak kans op deze serie!

Maak kans op het zevende seizoen van Arrow


Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op het zevende seizoen van Arrow. We geven twee blue ray’s weg. Doe mee en maak kans op deze serie!

*NOTE: In het volgende weekoverzicht staan de antwoorden van deze prijsvragen.

Prijsvraag antwoorden


- Het antwoord op de prijsvraag van Perry Mason (2020); In Perry Mason (2020) speelt Juliet Rylance de rol van Della Street. Welke Barbara speelde Della Street in de Perry Mason versie uit 1957? was Barbara Hale. Weetje: Barbara Hale speelde de secretaresse van Mason van 1957 tot en met 1966, Ze herhaalde deze rol in de televisiefilms van Perry Mason van 1985 tot en met 1995.

- Het antwoord op de prijsvraag van Avenue 5; Hugh Laurie speelt in Avenue 5 de rol van Ryan Clark de kapitein van Avenue 5. Wat is de bijnaam/alias van Ryan Clark? was Mr. Wetsuit. Weetje: Zijn bijnaam heeft alles te maken met de gebeurtenissen uit aflevering 5.

- Het antwoord op de prijsvraag van Vikings; Travis Fimmel speelt in Vikings de hoofdrol als Ragnar Lothbrok. In welk land is Fimmel geboren? was Australië. Weetje: Travis Fimmel werd geboren in de buurt van Echuca, Victoria, Australië, als zoon van Jennie, een recreatieofficier voor gehandicapten, en Chris, een veehouder. Hij groeide op op een 5500 hectare grote boerderij tussen Melbourne en Sydney. Tot zijn zeventiende bracht hij zijn leven door op school en werkte hij op de familieboerderij, 's ochtends en' s avonds, iets waar hij nog steeds van geniet tijdens zijn reizen naar huis. Na de middelbare school kwam het hoger onderwijs en werd hij toegelaten tot de Melbourne University. Het duurde niet lang voordat zijn intense nieuwsgierigheid hem ertoe bracht aan zijn wereldwijde avonturen te beginnen.
Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

Recensies


Ook deze maand heeft ons geweldige team van recensenten weer uitstekende recensies geschreven over verschillende series.


Hier kun je lezen welke recensies er inmiddels zijn geschreven en welke serie je wellicht kunt overslaan of juist absoluut op je nog-te-kijken lijst kunt gaan zetten.

Update


MijnSerie update; content thetvdb, trakt en moviedb


Begin december maakte MijnSerie bekend dat onze database zal worden aangepast. Nu kunnen we meer vertellen.

Vacatures


Gezocht: schrijvers voor recensies, nieuwsberichten en columns


De leukste website van Nederland, MijnSerie is op zoek naar schrijvers m/v die het leuk vinden om hun hobby series kijken uit te breiden.

Voor je Serieagenda


Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van december 2020 die in week 53 van start of in première zullen gaan.



-

Dinsdag 29 december


Het hoge noorden – Serie première (Eén)
20.15 – The Voice Belgique – Seizoen 9 (La Une)
22.00 – Helicopter ER – Seizoen 6 (Really)

-

Woensdag 30 december


Equinox – Serie première (Netflix)
Transformers: War For Cybertron Trilogy – Seizoen 2 (Netflix)

-

Donderdag 31 december


Matthijs Gaat Door – Serie première (NPO 1)
Color Rush – Serie première (YouTube)

Met overzichtelijke groet

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (2)

Inter
Inter 28 december 2020, 09:05
Bedankt voor het hele jaar aan weekoverzichten dit jaar en ook bedankt voor de laatste weekoverzicht van dit jaar 2020 beste Mandy.
Mandy1966
Mandy1966 28 december 2020, 10:34
Beste Bart,
Geen dank, heel graag gedaan. Ik hoop in 2021 ook weer hele mooie overzichten te kunnen/mogen maken. Alvast een heel gezellig oud en nieuw en een geweldig mooi nieuw seriejaar.
Log in om een reactie achter te laten