Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
MijnSerie update; content thetvdb, trakt en moviedb

MijnSerie update; content thetvdb, trakt en moviedb

Begin december maakte MijnSerie bekend dat onze database zal worden aangepast. Nu kunnen we meer vertellen.
Op 11 december kwamen wij met het bericht dat we zouden gaan overstappen van TVDB naar moviedb en trakt. Inmiddels is er tussen de elfde en nu keihard gewerkt om te zorgen dat TVDB geen rol meer speelt op MijnSerie en alle series en programma's nu vanuit Moviedb en Trakt zullen worden binnengehaald en geüpdatet.

Vanaf vandaag (21 december) is die overgang een feit. We halen vanaf nu de series/programma's binnen via The Movie Database (TMDB). Ook hier kun je, net al bij TVDB, zelf series en programma's toevoegen en/of wijzigen. Het zou nu dus wel, helaas, kunnen dat sommige series en programma's niet correct meer staan in MijnSerie. Kijk eerst op TMDB of er iets ontbreekt en of je dat zelf kan toevoegen. Als alles klopt dan kun je het doorgeven, geef precies door wat er ontbreekt of niet juist is, aan ons (via PB of het forum) en zullen wij een update uitvoeren. Hou rekening dat sommige updates pas na 24 uur worden doorgevoerd.

Serie en/of programma's toevoegen kan uiteraard nog steeds maar let wel goed op dat de serie of het programma correct in The Movie Database staat. We zullen nog strenger zijn met het goedkeuren van de nieuw toegevoegde serie en/of programma. Dus voeg niet toe om het toevoegen, of omdat het programma of de serie toevallig in de Movie Database staat, maar voeg alleen iets toe als je er ook daadwerkelijk naar hebt gekeken of nog gaat kijken. Er zijn namelijk de laatste tijd heel veel, vooral reality-, kook, spel-, huis en tuinprogramma's en documentaires, programma's toegevoegd die geen enkele volgers hebben en ook niet voorkomen in moviedb en daarom geen update zullen krijgen wanneer dat nodig is. Uiteraard is het zelf aanpassen in moviedb altijd mogelijk om het daarna in de MijnSerie database aan te passen/updaten.

10407 MijnSerie
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (8)

gumstarr
gumstarr 21 december 2020, 15:07
Kunnen we nog wel series toevoegen via: https://www.mijnserie.nl/beheer/serie_toevoegen? Of draaide dat volledig op thetvdb?

Ik probeerde I.M. (nieuwe NPO-serie) toe te voegen, maar kon die in de database niet terugvinden.
anonymous
anonymous 21 december 2020, 15:25
Dan zal deze serie nog niet op moviedb staan. Hun database is (nu nog) vooral gericht op Amerikaanse series.
Mandy1966
Mandy1966 21 december 2020, 16:17
Series kunnen nog steeds worden toegevoegd mits ze in The Movie db staan. Je kunt I.M. zelf toevoegen aan the moviedb en daarna aan de MijnSerie database.
gumstarr
gumstarr 21 december 2020, 18:01
Hij staat gewoon in MovieDB, maar als ik 'm aan de MijnSerie database probeer toe te voegen, wordt ie niet herkend.
Mandy1966
Mandy1966 21 december 2020, 18:05
Ik zal er achter aan gaan.

Heb het even gecheckt maar er staat eigenlijk alleen maar een titel in movedb. Geen datums, geen castleden, geen zender. Er ontbreekt te veel.
renzoroy
renzoroy 22 december 2020, 01:57
Ik heb wat info geupdate op tmdb. Netwerk zal misschien avrotros zijn (dat is iig 1 van de productie maatschappijen), maar tot nu toe vind ik geen zenders waarop het uitgezonden is of gaat worden.

https://www.themoviedb.org/tv/110884-i-m?language=nl-NL

Maybe dat de toevoeging nu wel lukt gumstarr>?
Mandy1966
Mandy1966 22 december 2020, 09:37
I.M. staat nu in ons database, maar er is slechts 1 aflevering beschikbaar. Er moeten dus nog datums worden toegevoegd.
renzoroy
renzoroy 22 december 2020, 13:19
ja bij TMDB moet je handmatig elke aflevering toevoegen. Aardig klusje.
Log in om een reactie achter te laten