Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Serie van het jaar 2020: Beste misdaadserie

Serie van het jaar 2020: Beste misdaadserie

Deze column dient ter ondersteuning van de Serie van het Jaar verkiezing 2020 en behandelt de categorie misdaad. Van maandag 4 januari tot maandag 1 februari kan jij stemmen op jouw favoriete serie in dit en vele andere genres.
Misdaadseries blijken het steeds goed te doen bij de kijkers. Wie onderstaande lijst met genomineerden naloopt, zal merken dat heel wat series niet aan hun proefstuk zijn. Eens ze een prijzenlijstje halen en er vervolgseizoenen komen, dan mag je er zeker van zijn dat wanneer de makers niveau blijven halen, ze hun serie terugvinden in de diverse winnaarslijstjes. In principe is het zelfs niet nodig om voorafgaande seizoenen te overtreffen. Gewoon degelijke kwaliteit leveren, is voldoende om de seriekijker aan je te binden.

Het aanbod is echter zo groot dat het elk jaar weer moeilijk kiezen is om de juiste tien genomineerden er uit te halen. Gelukkig kunnen de lezers deels mee bepalen welke series zij zouden nomineren zodat we bij MijnSerie toch een mooi divers lijstje kunnen voorschotelen. Als je al die ideeën voor het lijstje genomineerden verwerkt zijn, kan je als schrijver tot de vaststelling komen dat je een aantal van die series zelf nog niet gezien hebt. Hou daar als lezer dan ook rekening mee als je de overzichten van de genomineerden leest.

The Alienist



In het tweede seizoen van The Alienist wordt het detective bureau van Sara Howard geconfronteerd met een babymoordenaar. Samen met haar werkneemsters en geholpen door Laszlo en John gaat ze op zoek naar de moordenaar. Schitterend kostuumdrama dat zich afspeelt op het eind van de negentiende eeuw, waarin naast het detective aspect ook de onderlinge relaties tussen de hoofdpersonages uitgediept worden.
Lees de recensies die geschreven zijn over The Alienist.

The Blacklist



Raymond Reddington blijft maar doorgaan met het ontmaskeren van andere misdadigers. Series die uit gelijkwaardige vaatjes tappen, vervallen na enkele seizoenen vaak in herhaling of weten uiteindelijk niet meer van welk hout pijlen maken om de kijker aan zich te binden. The Blacklist wordt echter rechtgehouden door Reddington vertolker James Spader die al vanaf aflevering één het hele gebeuren naar zich toetrekt.
Lees de recensies die geschreven zijn over The Blacklist.

Bosch



Ook het buitenbeentje van de LAPD, rechercheur Harry Bosch, is ondertussen al aan zijn zesde seizoen toe. Als je er in slaagt om dit lijstje te halen, dan betekent dat toch dat je indruk hebt nagelaten op de kijkers. In het geval van Bosch is dat ook helemaal verdiend.
Lees de recensies die geschreven zijn over Bosch.

La Casa de Papel



De Spaanse serie La Casa de Papel blijft het elk seizoen opnieuw waarmaken en is uitgegroeid tot één van de toppers van Netflix. Dit jaar krijgen ze echter concurrentie van enkele andere niet Engelstalige series, waarmee eindelijk naar bovenkomt dat de Engelstalige landen niet het alleenrecht hebben op sterke misdaadseries.
Lees de recensies die geschreven zijn over La Casa de Papel.

Hunters (2020)



Hunters (2020) draait om een actieve groep nazi-jagers in New York in 1977. Zij ontdekken dat honderden nazi's naar Amerika zijn getrokken om daar een 'Vierde Rijk' te bouwen. De deelnemers aan de jacht willen daar een einde aan maken. Het idee alleen al spreekt mij als kijker aan. Als de makers dan ook nog Al Pacino kunnen laten opdraven, dan ben je al goed op weg om in de prijzen te vallen. Dat Hunters (2020) dan ook in dit overzicht terecht is gekomen, bewijst dat het idee en de cast heel wat mensen heeft aangesproken en dat die ook nog tevreden waren.
Lees de recensies die geschreven zijn over Hunters (2020).

Killing Eve



De confrontatie tussen de twee dames waarrond Killing Eve is opgebouwd wordt in dit derde seizoen verder uitgemolken. Niet dat je daardoor geen sterke televisie meer krijgt, maar toch krijg je gaandeweg het seizoen meer en meer het gevoel dat de makers moeite hadden om het niveau van de vorige seizoenen te halen. Op een of andere manier zijn ze daar toch in geslaagd, maar bij een eventueel vervolg zal het toch tijd worden om de koppen eerst eens goed bij elkaar te steken alvorens dit tweetal opnieuw op ons los te laten. Killing Eve is zo'n typische serie die dit lijstje haalt, omdat ze nog kan teren op het verleden.
Lees de recensies die geschreven zijn over Killing Eve.

Ozark



De avonturen van de familie Byrdes blijft ook in het derde seizoen de Netflix kijkers aan zich binden. Zelf heb ik geen enkel idee hoe hun leven tijdens die drie seizoenen geëvolueerd is, maar blijkt alvast spek te zijn voor de liefhebbers van misdaadseries als ik kijk naar het aantal keer dat Ozark genoemd wordt in deze rubriek. Benieuwd of deze serie dat ook kan verzilveren.
Lees de recensies die geschreven zijn over Ozark.

Smeris



Theo Kamp en zijn partner Willem Niessen mochten het voorbije jaar nog één keer opdraven voor het driedelige, vijfde seizoen van Smeris. Een waardig afscheid voor de twee agenten die toch televisie geschiedenis schreven in deze serie. Ongetwijfeld een van de beste Nederlandstalige series die we de laatste jaren te zien kregen. De mix van actie en de humor tussen de twee hoofdpersonages maakten van Smeris een serie om steeds naar uit te kijken
Lees de recensies die geschreven zijn over Smeris.

Strike



Strike is de detective die gecreëerd werd ¨door Robert Gailbrath, het alter ego van Harry Potter schrijfster J.K. Rowlings. Wie de boeken van Gailbrath ook gelezen heeft, weet dat de verhalen rond Strike en zijn sidekick Robin steeds sterker geworden zijn. Dat gevoel kreeg ik zelf ook toen ik de eerste drie verfilmde boeken op het scherm zag passeren. Ik ben er dan ook zeker van dat makers en acteurs met de vertaling van 'De Witte Dood' naar het kleine scherm zichzelf overtroffen hebben.
Lees de recensies die geschreven zijn over Strike.

Undercover



Na het succes van het debuutseizoen kon een tweede seizoen van Undercover niet lang op zich laten wachten. Toen Netflix de serie oppikte werd het al vlug duidelijk dat Undercover geen jaren zou moeten wachten om een vervolg in te mogen blikken. Straffer nog, seizoen twee stond al in de stijgers nog voor het eerste seizoen uitgezonden was. Het enige probleem voor de makers was, dat door de aard van het verhaal, één van de populairste figuren niet meer thuishoorde in het nieuwe verhaal waarin undercoveragent Bob op jacht gaat naar een bende wapenhandelaars.
Lees de recensies die geschreven zijn over Undercover.

Dit waren alle tien de genomineerden die door jullie lezers, door de schrijvers en mijzelf zijn genomineerd. Mocht je toch een andere serie willen kiezen, gebruik dan je wildcard. Succes met stemmen.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (10)

Faceman
Faceman 27 december 2020, 14:03
Bosch met afstand de beste.
JanWillemK
JanWillemK 27 december 2020, 17:47
Amen.
DAVE2804
DAVE2804 27 december 2020, 14:32
Voor mij Ozark.
Tamino
Tamino 27 december 2020, 14:36
La casa de papel dan maar :)
BlackBiker
BlackBiker 27 december 2020, 14:41
Ik heb uit dit lijstje alleen Hunters gezien en vond ik niet heel goed.
Wordt dan waarschijnlijk een wildcard, maar waarvoor weet ik nog niet.
tweemaalh
tweemaalh 27 december 2020, 14:57
Killing Eve vond ik dit jaar weer heel sterk. Fijne comeback dit jaar na een voor mij wat tegenvallend tweede seizoen. Maar Des vond ik ook een hele goede, dus wellicht een wildcard daarvoor
RonSchoonwater
RonSchoonwater 28 december 2020, 12:12
Opvallend. Geen Scandinavische serie in deze lijst. Zou je eigenlijk toch verwachten, hoewel mij nu ook niet 1,2,3 een goede serie te binnen schiet. Slechts één Britse serie vind ik ook opvallend weinig. Zal wel aan mij liggen :)
Sproet2jes
Sproet2jes 28 december 2020, 14:02
Strike vind ik geweldig. Bosch en Killing Eve komen er vlak achter aan. :)
Assi
Assi 28 december 2020, 21:52
Strike geweldige serie. De twee hoofdrollen passen zo goed bij elkaar.
Bosch ook goede serie. Soms vind ik het verwarrend,als ze twee zaken door elkaar heen hebben,maar het dan toch weer naadloos op elkaar aansluit :-)
Tip : er bij blijven 😂
anonymous
anonymous 27 januari 2021, 15:43
Undercover
Log in om een reactie achter te laten