Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
9
0
Bekijk stemmen

Serie van het jaar 2020: Beste Vlaamse/Nederlandse series

Deze column dient ter ondersteuning van de Serie van het Jaar verkiezing 2020 en behandelt de categorie Nederlandstalige series. Van maandag 4 januari tot maandag 1 februari kan jij stemmen op jouw favoriete serie in dit en vele andere genres.

Ook dit jaar zijn we er in geslaagd om weer tien Nederlandstalige series te verzamelen die onder elkaar mogen uitmaken wie de titel beste Nederlandstalige serie van 2020 mag wegkapen. Niet akkoord met onze tien genomineerden? Geen probleem, je kan nog altijd je wildcard inzetten en een andere serie nomineren.

AresAres draait om de vrienden Rosa en Jacob. In de achtdelige horrorserie worden de twee vrienden uitgenodigd om zich te voegen bij een geheim studentengenootschap. Dit genootschap is in het hart van Amsterdam gevestigd en de vrienden geven zich over aan een wereld met rijkdom en macht. Het blijkt dat het genootschap is gebouwd op een locatie waar demonische geheimen uit het Nederlandse verleden zich schuilhouden. Een plek waar leden een prijs betalen om bij de elite te mogen horen.
Lees de recensies die geschreven zijn over Ares.

Baantjer het BeginZo wat iedere Vlaamse en Nederlandse seriekijker zal links en rechts in het verleden wel eens een aflevering van Baantjer meegepikt hebben. De eigenwijze politie inspecteur wist heel wat schijnbaar onmogelijke zaken op te lossen zoals het in een detective serie hoort. Eens was Baantjer echter een beginnende politieagent en die periode wordt in Baantjer het Begin belicht. De trouwe Baantjer-kijker zal wel flink geschrokken zijn van de flitsende manier waarop deze over je scherm raast. Bijna niet te vergelijken met de gemoedelijke man die we kennen van het origineel. Meer dan het bekijken waard en terecht genomineerd
Lees de recensies die geschreven zijn over Baantjer het begin.

Black-outBlack-out is een Vlaams politieke dramaserie waarbij door een sabotage in een kerncentrale de elektriciteit uitvalt in heel België. Net voor de Black-out krijgt de premier van het land een video toegestuurd waarop haar, ontvoerde, dochter te zien is met in haar handen een briefje: Als het licht aangaat, sterft je dochter. Het wordt een race tegen de tijd om de dochter terug te vinden en de daders te pakken. Vooral de laatste aflevering van de serie is beklijvend in beeld gebracht en brengt deze serie zijn nominatie op.
Lees de recensies die geschreven zijn over Black-out.

De twaalfVlaamse rechtbank dramaserie waarvoor heel wat kijkers week na week op het puntje van hun stoel zitten. Iedereen wil weten of Frie al dan niet schuldig bevonden zal worden voor de moord op haar dochtertje en op haar beste vriendin. Ondanks de vele personages die de revue in korte tijd passeren, wordt er veel werk gestoken om die personages diepgang te geven en de kijker een inkijk te geven in hun dagelijkse leven zodat De twaalf zich niet beperkt tot de gebeurtenissen in de rechtbank alleen.
Lees de recensies die geschreven zijn over De Twaalf.

Fair TradeEen serie gemaakt door Mark Punt, die we nog kennen van de Vlaamse, gelauwerde, serie Matroeska's. Fair Trade draait om twee agenten die niet vies zijn om een centje bij te verdienen door de lokale maffia baas hand- en spandiensten te bewijzen. Stilaan zakken ze dieper en dieper weg in hun corrupte leven. De stijl die we kennen van Matroesjka's is duidelijk aanwezig in Fair Trade. Het verhaal zit goed in elkaar en de acteurs weten zich perfect in hun rol in te leven. Fair Trade herbergt een flinke portie gratuit geweld en seks, maar leent zich perfect tot een avondje binchwatchen.
Lees de recensies die geschreven zijn over Fair Trade.

Hollands HoopIn Nederland en Vlaanderen is het de gewoonte om eerst de reactie van het publiek af te wachten alvorens men begint na te denken over vervolg seizoen. Series die het dan ook langer volhouden dan één of twee seizoenen, hebben meestal grote pauzes tussen de seizoenen. Ook Hollands Hoop heeft er flink wat jaren over gedaan om drie seizoenen af te werken. Het verhaal van de psychiater die door een erfenis een grote wietboer wordt, werd het afgelopen jaar afgesloten op meer dan voortreffelijke wijze. Drie seizoenen lang wist Hollands Hoop hetzelfde hoge niveau aan te houden, waarvoor dank.
Lees de recensies die geschreven zijn over Hollands Hoop.

Meisje van plezierVoor Meisje van plezier geldt hetzelfde als voor Hollands Hoop. De serie is aan haar derde seizoen begonnen, maar ook hier werd eerst de kat een beetje uit de boom gekeken alvorens een beslissing werd genomen om een vervolg te breien aan het verhaal van de huisvrouw die na haar scheiding in het wereldje van de prostitutie stapt. Dat die stap niet van een leien dakje loopt is duidelijk want er loopt van alles en nog wat mis in het leven van Nadine.
Lees de recensies die geschreven zijn over Meisje van plezier.

Red LightRed Light speelt zich ook al af in het Vlaamse en Nederlandse prostitutie-milieu. Deze serie is van de hand van Carice van Houten (Game of Thrones), die zelf ook één van de hoofdrollen in de serie speelt. De levens van drie diverse vrouwen, een prostituee, een pianiste en een politieagente komen bij elkaar wanneer de man van de pianiste verdwijnt. goed uitgewerkt drama waarin het leven van de drie dames flink uitgespit wordt.
Lees de recensies die geschreven zijn over red-light.

SmerisTheo Kamp en zijn partner Willem Niessen mochten het voorbije jaar nog één keer opdraven voor het driedelige, vijfde seizoen van Smeris. Een waardig afscheid voor de twee agenten die toch televisie geschiedenis schreven in deze serie. Ongetwijfeld een van de beste Nederlandstalige series die we de laatste jaren te zien kregen. De mix van actie en de humor tussen de twee hoofdpersonages maakten van Smeris een serie om steeds naar uit te kijken
Lees de recensies die geschreven zijn over Smeris.

UndercoverNa het succes van het debuutseizoen kon een tweede seizoen van Undercover niet lang op zich laten wachten. Toen Netflix de serie oppikte werd het al vlug duidelijk dat Undercover geen jaren zou moeten wachten om een vervolg in te mogen blikken. Straffer nog, seizoen twee stond al in de stijgers nog voor het eerste seizoen uitgezonden was. Het enige probleem voor de makers was, dat door de aard van het verhaal, één van de populairste figuren niet meer thuishoorde in het nieuwe verhaal waarin undercoveragent Bob op jacht gaat naar een bende wapenhandelaars.
Lees de recensies die geschreven zijn over Undercover.

Dit waren alle tien de genomineerden die door jullie lezers, door de schrijvers en mijzelf zijn genomineerd. Mocht je toch een andere serie willen kiezen, gebruik dan je wildcard. Succes met stemmen.
Leuk?
9
0
Bekijk stemmen

Reacties (8)

avatar_Tamino
23 dec 2020 14:01 - 23 dec 2020 14:02
Yes Red Light & Fair Trade!
Reageer
avatar_tweemaalh
23 dec 2020 14:19 -
Hollands Hoop is echt iets van een totaal andere categorie wat we totaal niet op de Nederlandse televisie gezien hebben. Maar een serie die dit jaar echt mijn hart heeft veroverd (en die helaas niet genomineerd is) is Anne+, en daar ga ik mijn wildcard op inzetten
Reageer
avatar_DAVE2804
23 dec 2020 15:30 - 22 sep 2021 04:49
Weinig Nederlandse series gezien dit jaar, maar ik was zeer enthousiast over het slotseizoen van KLEM, dus daar gaat mijn wildcard heen denk ik.
Reageer
avatar_BlackBiker
23 dec 2020 16:58 - 22 sep 2021 04:49
Ik heb alleen Ares gezien. Verder geen NL of B series gekeken.
Reageer
avatar_knepper69
23 dec 2020 22:56 - 22 sep 2021 04:49
Hier denk ik toch dat ik voor een wild card ga. Seizoen 2 van "Over Water".
Reageer
avatar_ellenvangenechten10
24 dec 2020 08:29 -
De twaalf! Geweldig verhaal en geweldige cast!!
Reageer
avatar_anonymous
24 dec 2020 09:35 -
Twijfel tussen Undercover of en wildcard voor Mocro Maffia
Reageer
avatar_Hangmat
24 dec 2020 14:19 -
Dit wordt voor mij de eerste keer dat ik op een vlaamse serie ga stemmen. Wat was De Twaalf goed zeg!
Reageer

Meer van Peter Rotthier