Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
7
0
Bekijk stemmen

Serie van het jaar 2020 - Beste bingewatch serie

Deze column dient ter ondersteuning van de Serie van het Jaar verkiezing 2020 en behandelt de categorie bingewatch serie. Van maandag 4 januari tot maandag 1 februari kan jij stemmen op jouw favoriete serie in dit en vele andere genres.

2020 was het perfecte jaar om je even volledig af te sluiten van de buitenwereld en te verdwijnen in de onbestaande wereld van een serie. De vraag is welke serie dit jaar er het meest in is geslaagd om de kijker urenlang op de bank te houden en de beste bingewatch serie van 2020 is.

Voor mij is dit de eerste keer dat ik series nomineer. Spannend en eerlijk gezegd door het grote aanbod ook een beetje lastig. Ik ben op een klein onderzoekje uitgegaan en door de maandelijkse poll, de schrijvers, leden en de recensies ben ik uiteindelijk tot de tien onderstaande series gekomen. Mis je jouw favoriete bingewatch serie van 2020? Dan kan er ook nog een wildcard ingezet worden.

Hieronder in alfabetische volgorde de top tien genomineerden van beste series uit 2020;

Better Call SaulBegin dit jaar ging het vijfde seizoen van de serie alweer van start bij AMC. Better Call Saul ontving dit jaar naast een vernieuwing voor een zesde, tevens laatste, seizoen ook verschillende Emmy nominaties. De serie won dit jaar niets bij de Emmy’s, maar wie weet wel de titel van beste bingewatch serie bij de serie van het jaar verkiezing. Better Call Saul scoort met 2096 stemmen gemiddeld een 7,9 op MijnSerie.
Lees de recensies die geschreven zijn over Better Call Saul.

The BoysNog voor de première van het tweede seizoen dit jaar, kondigde Amazon al een derde seizoen aan. Daarnaast werd er dit jaar ook een spin-off aangekondigd. Amazon Prime is in ieder geval zelf fan van de serie waarin superhelden hun krachten misbruiken. Zijn de kijkers net zo fan van The Boys als Amazon zelf? Het lijkt er wel op want de kijkcijfers vlogen bij The Boys de lucht in, maar de kijkcijfers tellen helaas niet mee als stemmen bij de serie van het jaar verkiezingen. The Boys scoort met 514 stemmen scoort gemiddeld een 8,1 op MijnSerie.
Lees de recensies die geschreven zijn over The Boys.

Emily in ParisIn de serie vertrekt de gedreven twintiger Emily naar – je raadt het al - Parijs. Het is de nieuwste serie uit deze lijst en al zeker veel besproken door verschillende media, want you hate it or you love it. Blijkbaar wordt het toch aardig ‘geloved’ in de bingewatch categorie, maar is het ook genoeg om de titel te winnen? Op MijnSerie scoort Emily in Paris met 410 stemmen gemiddeld een 7,9.
Lees de recensies die geschreven zijn over Emily in Paris.

HomelandMet acht seizoenen is dit de langst lopende serie in deze lijst. Het zal ook de laatste keer zijn in de lijst, dit jaar ging namelijk het laatste seizoen in première. Negen jaar lang heeft Showtime aan Homeland gewerkt en nu is het de laatste kans om de titel beste bingewatch serie van het jaar te winnen bij MijnSerie. De vraag is of het laatste seizoen goed en spannend genoeg was om te benoemen tot beste bingewatch serie van het jaar, het is aan de stemmers. Met 8799 stemmen scoort Homeland gemiddeld een 8.3 op de site.
Lees de recensies die geschreven zijn over Homeland.

Hunters (2020)Het eerste seizoen van Hunters (2020) ging begin dit jaar van start en is ondertussen ook alweer vernieuwd met een tweede seizoen. In de serie speelt de 78-jarige acteur Al Pacino de leider van een actieve groep nazi-jagers in New York in 1977. Speelde hij en zijn medeacteurs overtuigend genoeg om de titel beste bingewatch serie van 2020 te veroveren? Met 152 stemmen scoort Hunters gemiddeld een 7.9 op MijnSerie.
Lees de recensies die geschreven zijn over Hunters (2020).

The Last KingdomBegin dit jaar maakte Netflix een blunder door het nieuwe seizoen van The Last Kingdom aan te kondigen, terwijl deze voorlopig nog niet zou verschijnen in de Benelux. Gelukkig voor de fans was het nieuwe seizoen dit jaar al wel te bekijken via BBC First. Het nieuwe seizoen blijkt zelf geen blunder te zijn. Aan de stemmers om te besluiten of het ook goed genoeg is om te winnen. Op MijnSerie scoort The Last Kingdom gemiddeld een 8.0 met een totaal van 1303 stemmen.
Lees de recensies die geschreven zijn over The Last Kingdom.

Little Fires EverywhereLittle Fires Everywhere is de derde nieuwe serie in het lijstje. De miniserie ging in maart in première bij Hulu en is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Celeste Ng. In deze serie over twee totaal verschillende families spelen Reese Witherspoon (Big Little Lies) en Kerry Washington (Scandal) de hoofdrollen. Het is een miniserie, een eerste en laatste kans voor Little Fires Everywhere om de titel beste bingewatch serie binnen te slepen. Met 115 stemmen scoort Little Fires Everywhere gemiddeld een 7.7 op MijnSerie.
Lees de recensies die geschreven zijn over Little Fires Everywhere.

Locke & KeyLocke & Key is gebaseerd op de stripboekenreeks van Joe Hill en Gabriel Rodriguez en draait om drie kinderen die magische sleutels vinden die mogelijk een verband hebben met de dood van hun vader. Wie weet zijn de spannende en leuke elementen uit Locke & Key niet alleen goed voor een vernieuwing met een tweede en derde seizoen, maar zijn ze ook de sleutel tot de overwinning. Met 741 stemmen scoort Locke & Key gemiddeld een 8.0.
Lees de recensies die geschreven zijn over Locke & Key.

Sex EducationVan alle series uit deze lijst, was het nieuwe seizoen van Sex Education de eerste die dit jaar te bekijken was. Het is alweer het tweede seizoen en ook van deze serie is ondertussen weer een nieuw seizoen aangekondigd. In de dramedy speelt Asa Butterfield (Merlin) de sociaal onhandige maagd Otis. Samen met zijn vrienden geeft hij ‘seks les’ aan andere leerlingen op de middelbare school. Is deze serie verleidelijk genoeg om de titel binnen te slepen? 1509 stemmen gaven de serie gemiddeld een 7,9 op MijnSerie.
Lees de recensies die geschreven zijn over Sex Education.

The Umbrella AcademyAlweer de laatst genomineerde serie in het lijstje. Daarnaast is het de tweede superhelden serie die genomineerd is. The Umberella Academy draait om een disfunctioneel gezin van superhelden, die het mysterie van hun vader's overlijden en de bedreiging van de Apocalyps proberen op te lossen. Het is nu de laatste, maar wie weet staat hij straks boven aan in de lijst? The Umbrella Academy scoort gemiddeld een 7,8 met een totaal van 1143 stemmen op MijnSerie.
Lees de recensies die geschreven zijn over The Umbrella Academy.

Dit waren alle tien de genomineerden die door jullie lezers, door de schrijvers en mijzelf zijn genomineerd. Mocht je toch een andere serie willen kiezen, gebruik dan je wildcard. En, weet jij al op welke serie je gaat stemmen? Gelukkig heb je daar nog even de tijd voor want vanaf 4 januari kan er gestemd worden. Succes en vooral veel plezier met stemmen.
Leuk?
7
0
Bekijk stemmen

Reacties (7)

avatar_Tamino
25 dec 2020 14:13 -
De enige serie waar ik echt dit jaar aflevering na aflevering heb gekeken is 9 1 1.
Reageer
avatar_Megafluffy86
25 dec 2020 15:12 - 22 sep 2021 04:49
Ik stem op de Queen’s Gambit. Serie vh jaar!
Reageer
avatar_DAVE2804
25 dec 2020 16:26 - 22 sep 2021 04:49
Gek dat The Queen's Gambit er niet tussen staat. Wildcard of toch maar gaan voor The Boys? Moeilijk.
Reageer
avatar_tweemaalh
25 dec 2020 17:44 - 22 sep 2021 04:49
Ik vond The Last Kingdom dit jaar echt heel lekker bingen. Niet per se een hele goede serie, maar wel eentje die lekker wegkeek, dus ik denk dat ik daarvoor ga.
Reageer
avatar_BlackBiker
27 dec 2020 11:58 - 22 sep 2021 04:49
Ik snap dat er keuzes gemaakt moeten worden bij dit soort lijstjes. Maar voor mij was The Queen's Gambit dé binge serie van dit jaar. Ik heb hem bijna in één ruk ademloos uitgekeken. Het is een miniserie à la Chernobyl met een verhaal met een duidelijk begin en einde. Er zou geen vervolg seizoen komen, het boek is verteld. En eigenlijk hoop ik ook dat ze het hierbij laten. Een vervolg kan volgens mij alleen maar tegenvallen.
Reageer
avatar_Faceman
27 dec 2020 12:17 - 22 sep 2021 04:49
Is bingen niet iets heel persoonlijks. Ik vond Queens Gambit ook erg goed net zoals bijvoorbeeld Handmaids Tail, maar ik vind dit wel zware kost waarvan ik er hooguit twee kijk per dag. Series zoals Magnum of The Flash zijn natuurlijk van veel minder kwaliteit, maar daar kan ik er best 4 of 5 per dag van kijken, minder denkwerk.
Reageer
avatar_BlackBiker
27 dec 2020 14:51
Bijgewerkt op: 22 sep 2021 04:49
Uiteraard is dit persoonlijk, Faceman. Dat is ook het mooie van zo'n verkiezing. Je ziet zoveel verschillende smaken en meningen. En heel soms kan je daardoor zelf ook anders naar dingen gaan kijken.
Zelf ben ik niet zo empathisch op fictionele karakters. Zware kost kan ik vrij gemakkelijk verteren. En door naar de volgende aflevering, nieuwsgierig naar de rest van het verhaal. En zo zit iedereen er anders in. En dat is prima.
Reageer